Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Otroka h tašči na pranje možganov

Otroka h tašči na pranje možganov

Odgovor na objavo uporabnika
si si že, 18.02.2022 ob 00:09

Si si že sama odgovorila, upoštevala itak ne bo. Pač povej otrokoma, da stara v pravljice verjame, pa naj si mislita svoje. Meni so tud v otroštvu po katolibansko prali možgane, danes sem ateist.

Lahko jo pa poleg varstva kasneje tudi izkoristite za denar, župniki jih preparirajo, da odprejo denarnice, ko bo hotela vaše otroke pošiljat k zakramentom, ji samo ceno postavite in recite “na veri se ne špara”. Jaz sem se na koncu OŠ tudi uprl in se s tem izpogajal za lepe denarce od oprane žlahte, tako  sem imel nekaj od tega bluzenja.

Kaka Budala si šele ti!

babica945, 17.02.2022 ob 22:58

Spet ena zboljena mamica. Bi imela zastonj varuško, ki jih brezplačno varuje, futra otroke, ampak bi ta mamica komandirala kako se naj ta varuška obnaša.

Mož ima vsekakor prav: njena hiša, njena pravila.

Če ti kaj ni prav, pač ne daš otrok tja. Veš obstajajo varuške, jih je pa treba plačat. Potem pa lahko izbiraš katere vere bo oz. da bo ateistka. Bolj boš segla v denarnico, več zahtev boš lahko postavila.

Moj podpis!

Ti si šele zblojena.

Zakaj bi moral otrok molit? Zakaj?

Ti si ena tako trapasto bitje ki si domišlja tako kot moja tašča ko 9 mesečniku šinjak v usta rine…..

Ampak njena hisa njena pravila praviš ?

Haha, nabijem jst tebe in njo veš kam…..

Budale zblojene

cicimici657, 18.02.2022 ob 21:17
    Ce si se zaljubila v sina od tvoje tasce in si z njim celo porocena, je vec kot ocitno tasca dobro opravila svoje poslanstvo in vzgojila sina- tvojega moza v dobro osebo, potem verjamem da tudi tvojim otrokom ne more skoditi, prej obratno. Zate pa nisem prepricana da bos znala svoje otroke vzgojiti glede na zo, da spodbujas sovrastvo do babice in proti tistim ki verjamejo v Boga

Omg kakšne jst to berem ???

Pa ti si upalena totalno

Pameten itak ne verjame, nauči ji razmišljati ter da eni pač imajo svoja prepričanja

Kakšni čudaki ste nekateri.

“Jaz nisem veren” in potem človek napiše nekaj, kar bi samo verna oseba počela.

In potem eni to racionalizirate, da je to učenje o zgodovini vere. Eno je zgodovina, drugo so pa verski obredi … oboje enačit je totalna neumnost.

Če bi avtorica napisala, da je njen mož nekdanji musliman, in da njegova mama njene otroke oči Islamske vere, bi se vam pa odtrgalo.

Njeni otroci so, zato ima vso pravico postaviti določene meje.  Vzgoja je proces in če vsak posega vanjo, predvsem, če ima oseba, ki posega v vzgojo svoj pogled na svet.

To, da otroke varuje brezplačno in v svoji hiši, ji ne daje nobene pravice odločat o poteku vzgoje. Še posebej, če gre za vsebine ali vrednote, ki niso poravnane z vrednotami staršev.

Ampak eni tukaj ne znate razmisljati in potem butate neumnosti “tako je vedno bilo”. Ne ni bilo. Vsaka tradicija je postala tradicija, kar ne pomeni, da ni prostora za nove tradicije oz. da nove tradicije ne morejo / smejo zamenjati starih.

Čez par let ti bosta otroka rekla, da si jima prepovedovala bit verna. Koji k se notri vpletaš? Pa saj to ne pomeni, da se bosta vpisala da postaneta župnika pa nune. Ko smo odrasli, se vsak za sebe odloči ali veruje ali ne veruje in na kak način (če) veruje… Kje kje problem? Če jima ne bo ok, se bosta čez nekaj let sama uprla. Če pa bosta ugotovila, da jima je to ok, da verujeta, a bosta zdaj kaj slabša človeka? A mislite, da vas bosta manj spoštovala kot neverno mamo? Raje ju vzgojite, da je svobodna volja vse. Saj ju ne uči, da morata drogo vzet pred kosilom…

Lej, poznala bosta njeno vero. To je to. V njeni hiši so njena pravila in ne tvoja. Ne jemlji si pravic, ki jih nimaš. Eni so pač verni. In to bo tvoj odgovor otroku, ko bo vprašal. Nič udrihanja čez babico. Strpnost prakticiraj, ko bo otrok nazaj. Nalezel se ne bo. Jaz se nisem. Pa ni šlo za en teden ampak cela poletja. Utišaj svoj strah, brez veze paničariš.

Malo za razmislek: Pri nas doma nismo prakticirali nic – moji starši ateisti (predvsem mati dokaj trda, čeprav je iz verne družine) – nista hotela niti slišat, ko sem izrazila željo, da bi šla k verouku. Na počitnicah pri teti sem z bratrancem in sestrično molila, teta nas je vse zvečer pokrižala – meni se je zdel lepo in zgodbe so mi bile zanimive. Še vedno imam zelo lepe spomine na te počitnice in na lastno izkušnjo s tem delom tradicije. Kasneje sem po nekem spletu okoliščin kot odrasla opravila zakrament birme. Danes sem nepraktikantka in nekaj med agnostikom in ateistom. Skratka moje mnenje je, da ne delat drame, naj se otroci učijo, da  imamo v različnih hišah ljudje različne navade in se tudi prilagajamo. Če ti ne boš delala drame je tudi otroci ne bodo. Tam bodo pač molili pri vas doma ne. Če jih ima babi rada in drugače lepo dela z njimi, ne bo čisto nič narobe. Otrokom pač razložiš glede različnih navad (verjamem, da bi se tudi ti, če bi ti dopustovala v arabskem svetu, pokrila z ruto, ali bi tudi tam trmarila po svoje?). Za otroke bo večji problem in travma, če jih boš predhodno preparirala, da tega pri babici ne smejo počet, čeprav bo ona to zahtevala, ker bodo občutili dvojno krivdo: če bodo molili – do tebe, če ne bodo – do habice. Kako se bodo odločili kot odrasli pa itak ne moreš ti odločat. In ja to je del naše tradicije, pa če to sprejmemo ali ne. Moje mnenje je, da jim dovoli, da od tega tudi kaj spoznajo.

Samo zaradi h-ja tako razburjenje?!??In  nesramnost.. Kdo ste, da napadate in obsojate nekoga, ki ga ne poznate??

Ja po mojem jim bo Babi razlagala kako so katoličani klali one druge..bože mili..

Postavi tašči ultimat, da če ga bo z verkim sranjem biksala otroka nikoli več ne bosta k njej prišla. Evo, Pol pa da vidiš kaj bo storila,

Vprašanje je pravzaprav kdo poneumlja otroke. Če si sama ne moreš š vzeti dopusta, potem imaš pač možnost dati otroka v varstvo k svoji babici. Babica živi kot živi in to je potrebno sprejeti. Povsem neodgovorno in nesprejemljivo prav tako tudi nevzgojno pa je, da boš sama otroke prej naščuvala proti svoji tašči, njihovi babici. Če se vidve nerazumete kot tašča snaha, še ne pomeni da ne more biti dobra babica. In če otroka lahko spoznata neko vero preko babice je to tudi prav. Le tako lahko vzgojimo ljudi, ki bodo spoštovali prepričanja drugih. Oprosti, ampak tvoje vprašanje zame ni zdrelo odgovornega starševstva.

Zrasel v podobnem, 17.02.2022 ob 22:53

Kot bi poslušal mojo mamo, ko nas je vozila k njeni tašči. Pač smo malo molili, imeli krst, obhajilo in birmo ter hodili k verouku. Noben od 10ih vnukov ni pretirano veren, oz, sploh ne vem, če kdo je. Imamo zakramente, vemo kateri so večji cerkveni prazniki in kaj se takarat počne, znamo iti k spovedi, to je pa tudi vse. Preko vere je vpletene tudi veliko Slovenske zgodovine in običajev. Če se mene vpraša samo koristno za hudo ali veselo uro, ki pride prej ali slej.

Kako se boste ženili / možili, pa kako boste pokopavali ljudi? Ga boste zagrebli kot psa? Nek obred, da se od človeka posloviš mora bit in tega nudi samo cerkev. Tudi običaji ob prilikah so lepi (Velika noč, Božič, Veliki šmaren, Miklavž, Cvetna nedelja….), pa seveda kot že rečeno krst, prvo obhajilo, birma, poroka in pogreb. To so kar pomembni mejniki, ki sovpadajo z velikimi prelomnicami v človeškem življenju. Rojstvo, prvič v šolo, prehod v odraslo dobo, zakonska doba in na koncu tudi zaključek življenja. Skratka lepo.

O moj bog no..tudi jaz sem.odrascala v podobnem in niti priblizno mi nebi nic od tega falilo.ne rabis hodit v cerkev da poznas cerkvene praznike in obicaje..mislim ce smo ze pri pogrebu,imas prav tako lahko lep pogreb, itd.. jaz nazadnje ko sem.sedela v cerkvi in so se mi odprle oci..da to ni nic drugega kot neka sekta..mislim..poslusaj malo rozni venec..kako se to drdlja in momlja..in poslusaj molitve in pesmi..o cem.govorijo..oprosti..ampak dost podobno kot nasa trenutna vlada..no saj..to gre itak skp..cudn…

Kar se te mamice tice..tasca bi mogla spostovat vasa pravila..ampak saj vsi vemo kake so..bi moral moz ji kaksno tect..v nasi familiji so vsi verni in sama nikakor ne podpiram cerkve,ker je pokvarjena in otroka niti slucajno ne zelim vpeljat v to..in na sreco so se vsi s tem sprijaznili in spostujejo najino odlocitev..vem pa da z enimi je res tezko..mislim pa,da ne bo prevec skode,ce bodo 1 teden pri babici..saj bodo hitro pokapirali da jim tole pa ni vsec in bodo komaj cakali da grejo domov

Njena hiša, njena pravila, to je res. Namesto da noriš z nekimi ateističnimi bedarijami, ji bodi hvaležna. Ona ti bo brezplačno otroke pazila, zato lahko daš denar, ki ga boš s tem prihranila, kar lepo njej in naj ga s tvojima otrokoma lepo darujejo pri sveti maši, da se obvaruje taščino župnijo in da bo gospod župnik imel varen in udoben transport, kot se to spodobi za Božjega predstavnika.

Se poistovetim. Tudi jaz sem imela in še imam precej drugačne poglede kot tašča. Ker pa je govora o veri, se mi zdi to super priložnost, da otroka vidita, kako delujejo ljudje, ki so verni. Če boste zadevo postavili v kontekst (morda tudi kasneje, ko bosta večja) bo to izkušnja, kjer sta nekaj pridobila, ne pa izgubila. Se strinjam z Vašim možem: čeprav se morda zdaj ne zdi, na dolgi rok vedno prevagajo vzorci lastnega doma, ker so najbolj dominantni. V otroštvu je morda otrok bližje tej ali oni babici ali teti, ampak na dolgi rok ostane to zgolj “izkušnja”

Zrasel v podobnem!Kako lepo ste napisali,prav z vsako vašo besedo se strinjam,verjetno pa še marsikdo!???

Ona v njeni hiši in tvoj strah, 19.02.2022 ob 18:15

Lej, poznala bosta njeno vero. To je to. V njeni hiši so njena pravila in ne tvoja. Ne jemlji si pravic, ki jih nimaš. Eni so pač verni. In to bo tvoj odgovor otroku, ko bo vprašal. Nič udrihanja čez babico. Strpnost prakticiraj, ko bo otrok nazaj. Nalezel se ne bo. Jaz se nisem. Pa ni šlo za en teden ampak cela poletja. Utišaj svoj strah, brez veze paničariš.

V mojo hisi so pa moja tako da pripelji svoje otročat sem, da bomo pred spanjem enga spohal

Kaka Budala si šele ti!

O, hvala. Ko vidim to krščansko ljubezen, pa res vidim, da sem se popolnoma prav odločil že v osnovni šoli, da me po birmi ne bo več v cerkev.

Posledice napačne verske vzgoje so v vašem tekstu več kot očitne! Ali od kje vam blesave misli, da tisti, ki ne hodijo k maši  svoje pokojne kar nekje zagrebejo. Jaz vem od kje, ker sem hodil k verouku pa tudi pri vernih starih starših bil večkrat. Glej, toliko neumnosti, kot se jih otroci naučijo pri mnogih čudno “vernih” se jih ne bodo nikjer drugje. Avtorica ima razlog za strah, mnogi verni so katastrofa, manjši del pa je res lahko za vzgled. Avtorica najbrž ve kam spada njena tašča.

Odgovor zgoraj je namenjen  avtorju “Zrasel v podobnem” na njegov post na prvi strani!

No no no. Sicer imaš delno prav, a tudi narobe. Sicer so se res slabe stvari dogajale v imenu bog, a so se tudi dobre. Naša kultura in kultura zahodnjega sveta bazira na tem, naprimer 10 božjih zapovedi. Povrh so in še v islamu nekateri delali enako ter hujše. A najhujše po samih številkah so bili in do še komunisti, ki pa so ateisti. Samo seštej žrtve teh… Pa ne posplošujemo preveč, vera kot sama vera, ne uči slabo, ampak slabi ljudje zlorabijo te nauke in to velja za verjetno vse vere. Pa za dodatek, sem sicer ateist, a verjamem, da tako kot imam jaz pravico ne verjeti v nadnaravno bitje, tako imajo drugi pravico vrjeti v Bog, Alaha, Budo, Shivo…

In ta ženska je samo razvajenka. Ne bi rada plačala za varstvo, ne dopusta, a diktirala bi babici kako naj ona se obnaša v svoji hiši do svojih vnukov. Otrokom je dobro pokazati vse ali saj več poti v življenje, da se bodo kasneje lažje odločili…

Molitev za mizo pred hrano… ja, to počnemo ljudje, ki znamo biti hvaležni za dobrote, ki so na mizi… 🙂

Mogoče pa bi otroke raje peljali h kakšni družini, kjer med obroki letijo krožniki po kuhinji in namesto z molitvijo začnejo s  kletvicami in žaljivkami… izbira je vaša… tašča, vztrajajte v molitvi še naprej…

Če je stara ubrisana, ji jih prepusti, to je najboljša garancija, da bosta postala ateista. Na silo ti jih ne bo mogla pokristjanit, to ni več stari ali srednji vek.

Koliko jaz vidim otroke iz katoliških družin in otroke iz “ateističnih” družin, medsebojno primerjam njihov vrednostni sistem, notranji red, samodisciplino, eksistencilne veščine in čustveno zrelost…bah, zna biti,, da jim bo druženje z babico dosti bolj koristilo, kot si misliš..imam podoben primer v širši družini, je babica n krat boljša od matere pri vzgoji, kako to, ne razume, je pa zabavno opazovaz

Veliko slovenske kulture je preprleteno s katoliško vero. To, da se odstrani katoliško vero in s tem tudi slovensko kulturo so začeli komunisti. Največja fora pa ja, da so prav vse velike komunjere v jugi na skrivaj praznovale vse velike cerkvene praznike, se na skrivaj poročile in na koncu že po osamosvojitvi imele cerkvene pogrebe. Pa saj drugače niso znali, saj so bili tako vendarle vzgojeni!

Njihovi otroci so torej še poznali cerkvene običaje vsaj delno. Ti otroci pa potem niso več prenašali katoliške vere na svoje otroke. Zatorej so pravi ateisti res postali šele vnuki komunjer, kot je avtorica te teme. Žalostno zelo žalostno. Kaj delate za božič? Kaj delate za veliko noč? Kako pokopljete človeka? Kaj delate ob poroki? Kaj počnejo vaši otroci, ko gredo vsi vrstniki iz vasi po šoli k verouku?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close