Otroka h tašči na pranje možganov
Če bi bila jaz na tvojem mestu, bi otrokoma v grobem razložila zakaj pr veri in RKC sploh gre. Jima povedala, da z očijem v to ne verjameva, babi pa verjame. In jima daj na izbiro ali bosta verjela ali ne, oziroma kaj od tega bosta. Čisto nevsiljivo. Nič ne bo narobe v teh parih dneh. Ne pozabi da jih enkrat pri slovenščini čaka snov, ki obravnava sveto pismo in če bosta kakšno zgodbo vedela že prej, toliko lažje. Saj Potterja tudi berete pa je izmišljen a ni?
Ateistka brez varstva, 17.02.2022 ob 22:20
Naslednji teden so počitnice, otroka sta premajhna, da bi bila sama doma, midva pa ne moreva vzeti dopusta. Edina varianta je tašča, s katero se midve ne razumeva najboljše, saj nas vedno posiljuje z vero in kako moramo hoditi v cerkev, pa pred kosilom se je potrebno »gospodu« zahvaliti za vse dobrote na mizi. Meni je to skregano z zdravo pametjo. Jaz sem zaprisežena ateiska, mož se mi je pridružil, ko se je osvobodil mame. Ne bi rada, da mi poneumlja otroka in bi tašči rada postavila meje, za katere sem precej prepričana, da jih ne bo upoštevala, torej mi preostane samo, da otroka naštimam, da se ji ne pustita in naj ne upoštevata njenih naukov in litanij. Mož pa pravi, da je to njena hiša in njena pravila in če gresta otroka h njej, naj bo pač tiste par dni po njeno, da kakšne pretirane škode v nekaj dneh ne more narediti, ne vem pa, če se lahko z njim strinjam in požrem njegov predlog.
Otroke daj v počitniško varstvo, tega imaš ogromno.
omejeno, 18.02.2022 ob 09:01
Kokoši ???????, 18.02.2022 ob 08:21
omejeno, 18.02.2022 ob 07:46
Jaz pa po pravici povedano te ne razumem. Ok si ateistka. Jaz tudi nisem vernica. Pa poznam katoliško (in ostale) vere kar dobro. Ker so mi pač zanimive. Splošna razgledanost pa to. Zakaj nočeš da otroci spoznajo še kaj drugega, ne samo kar mu ti lahko predstaviš? Se bojiš da začnejo razmišljati? Z verami je povezana vsa zgodovina, veliko stvari se še vedno dogaja zaradi tradicije in vere….v čem je problem če človek to pozna? In v čem je problem če se otrok zahvali za hrano na mizi? Se ti zdi hvaležnost (komurkoli že) škodljiva? Se ti zdi škodljivo da otroci vedo da so na svetu ljudje, ki drugače razmišljajo kot njihovi starši? Si res tak kontrol frik da mora biti otrok seznanjen samo s stvarmi, ki tebi odgovarjajo? Hočeš vzgojiti omejenca ali nekoga, ki pozna stvari, je razgledan in se zna po svoje odločiti?
Drugače pa kot so ti že napisali, plačaj varuško. Ker očitno nočeš da otroci poznajo svoje korenine, svoje stare starše…..po tvoje nimajo nič s tem. Tašča ti je itak samo zastojn delovna sila. Nimaš nobenega spoštovanja do nje in do njene pravice da drugače razmišlja. Malo razmisli kakšen vzor si svojim otrokom. Pa kako rada imaš svojega moža, če nisi zmožna niti spoštovati tega iz kje izhaja. Ja se ti je pokoril in ti kima. Bravo. Ne vem kaj je bolj škodljivo, taščin bog, ali ti ki misliš da si bog in bi morali vsi delati tako kot ti rečeš. Zastojn seveda.
“OMEJENO”,
Kot si napisala: “Z verami je povezana vsa zgodovina, veliko stvari se še vedno dogaja zaradi tradicije in vere…”
…………………………………………
Ja lepa zgodovina in tradicija. Ko sešteješ verske vojne in vse svinjarije cervene inkvizicije ugotoviš, da je krščanstvo največje zlo vseh časov, ki prekaša vse kar je Hitler naredil pod nacizmom.
Aja tradicija? A misliš to, da je cerkev stoletha učila, da je še spolnost med možem in ženo greh, če se ne gre za razmnoževanje in da so s “spolno vzgojo in vzgojo o telesu” popolnoma pohabili otroke v procesu razvoja. Vrjetno si tako izobražena, da veš, da je spolnost močna sila in, da se je ni dalo zatreti na tak način ali kot so si, domišljali v cerkvi da tako vzgajajo moralne in vzdržne vernike. Da spolnost izbruhne v obliki anomalije in, da so še 100 let nazaj vse ženske bile posiljene, bilo je 1000 krat več pedofilije kot danes, 1000 krat več incesta in da so moški na podeželju fu.kali ovce in koze tako kot še danes počnejo na bložnjem vzhodu kjer nimajo dostopa do žensk.
A učiš o tem svoje otroke ali si le lažnivka, ki jim govori neke zanimive zgodovinsle zgodbice?
Ali bi svoje otroke zaupala v varstvo ljubeči neonacistični družinici kjer roke dvigujejo v nacistični pozdrav češ, da je dobro, da se otroci naučijo še kaj novega?
Bolano, bolano, bolano.
Ti nimaš otrok? Oz. nikoli nobenega otroka ne varuješ? Ker preveč veš. Nisi primeren varuh. Nisi primerna za v bližino otrok. Kako si drzneš razmišljati o verah. Moraš biti ateist in sploh ne razmišljati o tem. Ker lahko koga indokriniraš. Da ne boš kje prenesla to na otroka. Veš otroci ne smejo nič vedeti. Ne smejo tako kot si si ti mnenje ustvarila si ga tudi oni. Morajo biti v nekem balončku, kjer je samo tisto kar mami verjame. Ne smejo razmišljat. Ne smejo videti več različnih ljudi, različnih prepričanj….bog ne daj se kaj izobraziti o tako pomembni temi kot so verstva. Bog ne daj res da začnejo kdaj razmišljati o čem kar mami ni všeč.
Fascinantno da misliš da je ok da so otroci v tvoji bližini, čeprav imaš ekstremistična prepričanja, ne zdi se ti pa primerno da so v bližini lastne babice kjer bodo mogoče kaj zmolili in se zahvalili za hrano. Ker če se zahvalijo za hrano pomeni da podpirajo vse grozote kar jih je vera povzročila. Verjetno bodo še oni taki ratali če angel varuh zmolijo. Ker samo verski ekstremisti uničujejo življenja. Ateistični ekstremisti so pa racionalna, empatična skupina ljudi, ki otrokom omogoča celostni razvoj in razgledanost ter sprejemanje ljudi in njihovih drugačnih prepričanj. So zdravi ljudje, z zdravim pogledom na svet. Vidijo same lepe stvari in to tudi na otroke prenašajo.
“OMEJENO”,
Zaradi tega ker poznam zgodovino sem ekstremistična oseba?
Sicer pa dokler ti podpiraš, da sr krščanstvo prikazuje kot neškodljivo stojiš na truplih žrtev krščanstva. In kar počneš je 1000 krat bolj neetično, odvratno in sprevrženo kot če bi otrokom lepo prikazovala neonacizem in dala svoje otroke varovati prijaznima neonacistoma. Zakaj? Zato ket so preprosto grehi krščanstva skozi stoletja če jih sešteješ VEČJI!
In predvsem ne pozabimo, da so komunisti(ateisti), ki so počeli grozodejstva imeli krščansko vzgojo, ki je iz ljudi delala sprevržence na način kot sem ti ga opisal v prejšnem sporočilu.
jaz sem bila podobna kot ti.
moja tašla je tudi molila z mojim sinom in sem to prepovedala.
in se je tega potem držala.
potem pa sem pred leti jaz sama prišla do daru vere.
in je to najlepše kar se mi je zgodilo v življenju.
in ti lahko sedaj povem naslednje:
tvoj mož nima prav.
tašča je tam doma. je njen dom. ima pravico početi doma kar želi.
sama zase.
seveda pa nima pravice početi s tvojimi otroki kar želi.
prav bi bilo, da spoštuje tvojo voljo glede tega.
vera je osebna stvar.
ni isto kot če od otrok zahteva npr., da ne hodita po hiši v čevljih.
to ima pravico zahtevati, ker je njena hiša.
lahko ona sama moli pred kosilom, če je to njena navada,
tega ne moreš preprečiti in niti ni prav da bi.
ne more pa otrok siliti, da počneta isto.
če te moti tudi to ona sama kaj zmoli pred kosilom, potem pač moraš najti drugo varstvo.
v to se nimaš pravice vtikati.
imaš samo pravico zahtevati da otrok ne sili v to, če jima ni do tega.
otrokoma razloži kot ti je svetovala Vademekum.
potem pa tašči lahko poveš, da naj razmisli o tem,
ali kje v Svetem Pismu piše, da se je Jezus komu silil?
Jezus se ni nikomur silil.
Bog nam je dal svobodno voljo.
lahko se odločiš Zanj, ali pa ne.
Jezus stoji pred vrati in čaka, da mu jih vsak sam zase odpre.
ne bo vstopil na silo nikamor.
in kot vernica, bi tvoja tašča morala vedeti, da se z vero nikogar ne posiljuje.
to je demonsko, to ni božje.
lahko je samo tihi vzgled.
lahko moli za otroke, zate, za moža…
ampak prisila pa ni odraz vere in niti ne Božje volje.
je odraz njene volje.
to ji povej v razmislek.
če jih sili.
to pa sebe vprašaj: ali pretiravaš, ker nisi verna,
ali je dejansko za otroke moteče kar počne.
Pridružujem se moževemu mnenju.
—
resno??
njena hiša njena pravila??
torej, če gremo v ekstrem za lažje razumevanje:
če je njeno pravilo, da se za nekaj kar otrok naredi narobe – udari otroka,
potem je to tebi ok?
ker je to njeno pravilo?
imaš za biti tiho?
pa kaj ti je?
nikomur ni treba biti tiho kar se tvojega otroka tiče.
in nikjer.
Torej je bila ta ženska dovolj dobra da je vzgojila tvojega moža, očitno v človeka, ki ti odgovarja in si si ga prostovoljno izbrala za očeta svojih otrok in svojega partnerja. Ni pa dovolj dobra da bi zastojn varovala svoje vnuke. Zanimivo. V 20+ letih vzgoje 24/7, ji ni uspelo katolibana vzgojit, v petih dneh za 8 h ji pa bo. To dobiva kakšno posebno moč z leti?
Zrasel v podobnem, 17.02.2022 ob 22:53
Kot bi poslušal mojo mamo, ko nas je vozila k njeni tašči. Pač smo malo molili, imeli krst, obhajilo in birmo ter hodili k verouku. Noben od 10ih vnukov ni pretirano veren, oz, sploh ne vem, če kdo je. Imamo zakramente, vemo kateri so večji cerkveni prazniki in kaj se takarat počne, znamo iti k spovedi, to je pa tudi vse. Preko vere je vpletene tudi veliko Slovenske zgodovine in običajev. Če se mene vpraša samo koristno za hudo ali veselo uro, ki pride prej ali slej.
Kako se boste ženili / možili, pa kako boste pokopavali ljudi? Ga boste zagrebli kot psa? Nek obred, da se od človeka posloviš mora bit in tega nudi samo cerkev. Tudi običaji ob prilikah so lepi (Velika noč, Božič, Veliki šmaren, Miklavž, Cvetna nedelja….), pa seveda kot že rečeno krst, prvo obhajilo, birma, poroka in pogreb. To so kar pomembni mejniki, ki sovpadajo z velikimi prelomnicami v človeškem življenju. Rojstvo, prvič v šolo, prehod v odraslo dobo, zakonska doba in na koncu tudi zaključek življenja. Skratka lepo.
Par let verouka, sploh ne ves ce ste verni a mislis da se brez tega da das zupniku 500 evrov ne more cloveka dostojno pokopati. Sej si ja cisto opran pa se sploh ne zavedas, velika vecina nas zivi cisto normalno brez da bi nas zupnik potunko in nategoval 6 let na tak ali drugacen nacin in sploh pomislimo ne da cerkev se obstaja, to bi moglo ze zdavnaj bit samo za spomenike.
Avtorica, nikakor ne k tasci v varstvo, prekini vse stike z njo in podobnimi opranci, je takoj zivlenje lepse.
-
Ce si se zaljubila v sina od tvoje tasce in si z njim celo porocena, je vec kot ocitno tasca dobro opravila svoje poslanstvo in vzgojila sina- tvojega moza v dobro osebo, potem verjamem da tudi tvojim otrokom ne more skoditi, prej obratno. Zate pa nisem prepricana da bos znala svoje otroke vzgojiti glede na zo, da spodbujas sovrastvo do babice in proti tistim ki verjamejo v Boga
P
Kokoši ???????, 18.02.2022 ob 05:17
Moje mnenje, 17.02.2022 ob 22:24
Ko bosta pri babi, naj delata tako, kot je navada pri babi, ko bosta pri tebi, pa delaj po svoje. Otrok se že sam odloči, kako bo v življenju, po navadi nekje v 9. razredu OŠ na to itak gledaš drugače, če ne še prej. Mislim, da to ne bo vplivalo negativno nanju, verjetno pa ne bosta dajala nekega prevelikega poudarka na to.
“Moje mnenje“,
seveda, je popolnoma nepomembno, da je katoliška cerkev povzročila hujši masaker in več zla kot ga je nacizem in Hitler.
A če bi bila kakšna neonacistična družina zelo prijazna in bi oboževala otroke, bi jim jih zaupala v varstvo.
Slabo poznate zgodovino
“Potem bi pa še take mamice komandirale kako naj se varuška obnaša”.
Ja res je grozna tale ženska, ki prosi za nasvet. Najbolje, da vsak dela z našimi otroki kakor mu paše. Če se stari mami zdi normalno, da otroku daje šnops, da se umiri ali da ga zapre v kurnik za kazen, ker ni pojedel juhe, to v svoji hiši seveda lahko počne. Kako fukjeni ste eni. Grem stavit, da če pa nekdo samo grdo pogleda vašega otroka, se pa vžigate kot petarda.
Normalno da bodo starši povedali kako pa kaj, pa tudi otrok sam, če je dovolj velik. Kot si že sama povedala, dopovedat starim babam se ne da skoraj nič, zato ti preostane le še najem varuške. Ali pa, da se umiriš in ju pustiš pri njej, če veš da je to z vero edini problem. Pa saj po enem tednu menda ne bosta začela hodit po kolenih okrog cerkve ane.
Tvoj mož pa je tudi patron. Vprašaj ga, če bi razmišljal isto, če bi tašča vajine otroke tepla ali kako drugače maltretirala v svoji hiši.
s taščo ne živiš, torej ne živiš po njenih pravilih. Prvo dejstvo.
če gresta otroka k njej, sta v njeni hiši in so njena pravila. drugo dejstvo – mož ima prav
tretje dejstvo – škode ne bo naredial za nekaj dni, jih pa bo naučila kulture in vedenja in hvaležnosti do hrane.
Ne bodi tako nastrojena proti tašči – ti je pripravljena pazit otroka kljub temu da si do nje hladna. Jaz te sreče nisem imela in sem se mogla vsemu odpovedat, ker mi ni pomagal nihče.
Bistvo – bodi tiho, bodi hvaležna da imaš to možnost, sprejmi jo, tašči se zahvali, otroka poduči naj bosta kolikro se da pridna in naj babici kaj tudi pomagata. Naučila se bosta marsikaj, kar ti kot mlada ženska in mati jima ne boš dala – zato pa so babice. Mene je moja babica prav tako naučila marsikaj, kar me mati ni in je bila prav tako verna, doma moji starši niso bili in prav tako je očetu šla tašča na živce, ker on je bil ateist babica pa ne, pa kljub vsemu se se naučila hvaležnoti do hrane, naučial sem se upravljati s financami, skrb in pomoč starrejšim itn. skratka, je nekaj, kar ti tvojim otrokom en moreš nudit, zato BODI prekleto tiho in nehaj blebetat neumnosti. Pusti tvojim otrokoma, da gresta kdaj pa kdaj k babi!!!!!
Imela sem dve babici. Ena je bila zaprisežena ateistka z rdečo zvezdo, druga me je učila molitev in sem z njo hodila celo v cerkev. Pri obeh sem bila rada in imam lepe spomine. Doma v cerkev sicer nismo hodili, vendar še danes praznujemo vse naše slovenske krščanske praznike. Oče in mama sta pač naredila kompromis. Nič mi ne manjka. Poznam obe strani in sem mogoče zaradi tega bolj razgledana in razmišljam s svojo glavo.
Par dni počitnic otrok ne bo spremenilo, kvečjemu se bosta kaj novega naučila.
Glede na to, da pravite, da ste zaprisežena ateistka, predvidevam, da vaši otroci ne poznajo treh decembrskih mož, niti Velike noči in barvanja pirhov.
Zakaj toliko drame zaradi par dni počitnic? Sploh, če ima babica svoje vnuke resnično rada in se otroka tam počutita uredu?
Če je taščin pogoj, da bo čuvala otroke, ta, da jim bo lahko prala možgane, potem jih (otrok) ne zasluži. Argument “njena hiša, njena pravila” zdrži samo za primer, da bi otroci npr. hoteli skakat po posteljah, česar ona ne dovoli ipd. Pri vsiljevanju vere je druga zgodba, tu imaš popolno pravico zahtevat, da se te upošteva, njena hiša gor ali dol, in tu ti dam čisto prav.
Vseeno pa se moram strinjat z ugotovitvijo, da v parih dneh ne more naredit hujše škode. V najslabšem primeru te bosta otroka še nekaj dni spraševala o jezusu ali čem podobnem, ampak bo kmalu konec, če ne boste ravno pisali obnov na to temo. Tako da, če imaš živce ukvarjat se s taščo in ji dopovedovat, daj. Če pa jih nimaš, pa pusti vse skupaj in otrokoma povej, da je pri babici pač tako.
Za tolažbo ti povem, da sem z družino 12 let živela pri tašči in doživljala popolnoma isto kot ti. Pa se mojih punc vseeno ni nič prijelo in danes sta mi od srca hvaležni, da sem vztrajala pri nekrstu in neobhajilu in neobiskovanju cerkve. Srečno!
zvezda, zelo lepo napisano.
ampak si zelo rada hodila in ni bilo siljenje.
imam pa en popravek: tvoj oče ni veren.
torej tudi nekega kompromisa ni bilo.
če bi bil, bi hodil k maši. tudi, če ostali vsi ne bi.
pa še en popravek: ne poznaš obeh strani ZARES.
te Božje strani ne moreš sPOZNATI z razledanostjo in razmišljanjem.
spoznajo Ga tisti, ki so Ga iskali s srcem, ne z glavo.
Anonimno 4602, 17.02.2022 ob 22:24
Ti si bolj nepismena budala kot ateistka. Vtakni si ta kurčev “h” nekam.
Tudi jaz sem najprej opazila ta nesrečni h… Najprej že v naslovu, potem še v besedilu. Sicer je avtorica zelo berljiva, sploh v primerjavi z nekaterimi na tem forumu, zna uporabljati predloge, razen k/h in vejice. Boš pa hitro deležna odgovora na tvoj komentar, ki bi resnično potreboval malce brzdanja. Žaliti ni treba nikogar, lahko pa poveš, kar misliš.
Ne ni ti skodlo, 18.02.2022 ob 20:07
Par let verouka, sploh ne ves ce ste verni a mislis da se brez tega da das zupniku 500 evrov ne more cloveka dostojno pokopati. Sej si ja cisto opran pa se sploh ne zavedas, velika vecina nas zivi cisto normalno brez da bi nas zupnik potunko in nategoval 6 let na tak ali drugacen nacin in sploh pomislimo ne da cerkev se obstaja, to bi moglo ze zdavnaj bit samo za spomenike.
Avtorica, nikakor ne k tasci v varstvo, prekini vse stike z njo in podobnimi opranci, je takoj zivlenje lepse.
Pogreb z zvonenjem in z maso za 7 in 30 dan stane 140 eur in se račun sem dobila in ne 500 eur kot vi pišete.
Moja dva sta se loćila, ko sem imela 3 leta, danes jih imam skoraj 60. Čez počitnice sem bila večkrat pri očetu in moja nona je bila pobožna. Peljala me je k maši in ker je ala v cerkvenem zboru, mi je večkrat zvečer pela te pesmi. Še dane se jih spomnim in vedno sem zraven zaspala in še danes je to en spomin, ki me je napolnil z neko mirnostjo. Mojo noo sem imela neizmerno rada, pa tudi ona mene. moja mamse nikoli ni vtikala v te stvari. Je pa res, da je mama ateistka, vendar ko sem bila pri očetu, je vedla da bodo lep poskrbeli zame.
Za tolažbo ti povem, da sem z družino 12 let živela pri tašči in doživljala popolnoma isto kot ti. Pa se mojih punc vseeno ni nič prijelo in danes sta mi od srca hvaležni, da sem vztrajala pri nekrstu in neobhajilu in neobiskovanju cerkve. Srečno!
—
najprej bi ti povedala, da Jezus se piše z veliko začetnico.
potem pa… tole kar si tu napisala, bi ti rekla pa tole:
nekega dne,
če ne prej ob smrti,
ti bo zelo žal zakaj si vztrajala pri nekrstu in neobhajilu.
Forum je zaprt za komentiranje.