Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Otrok…

Otrok…

Nič ni lepšega kot roditi zaželjenega otroka! Tudi za otroka. Toda, pomislite, kolk je nezaželjenih otrok, kolk žalostnih usod, pretepanja, trpinčenja, zlorabljanja! Taki ljudje pa res ne bi smeli met otrok! Lida, seveda tebi ne očitam nič takega, saj te ne poznam. To je pač moje razmišljanje. Spoštujem tvojo odločitev, saj imeti otroka al ne, je prostovoljna odločitev in ne nek vzorec, po katerem moramo živet. Vendar pa menim, da čist odločena tudi nisi, ker nas sprašuješ, če je to pika na i.

Lida,

POPOLNOST ČLOVEKA NI V TEM KAJ IMA, TEMVEČ V TEM KAJ JE.
(Oscar Wilde)

V POLNEM SRCU SE NAJDE PROSTOR ZA VSAKOGAR,
TODA V PRAZNEM SRCU NI PROSTORA ZA NIKOGAR.

Mogoče ti bo to pomagalo do odgovorov, ki jih iščeš.
Pa veliko sreče.
LP

Otrok kot pika na I? Ne bi rekla. Kvečjemu otrok, kot something completley different….bolj v Monthy Pythonovskem stilu.

Brez otrok bi furala svoje življenje čisto fajn in odlično in zapolnjeno. Z otrokom bom furala predvsem čist drugače. Kako pa bo, pa še ne vem. Samo vsi mi pravijo, da bom že videla……..ha ha ha.

Lida…
pojdi v 5 nadstropje ljubljanske porodnišnice…tam boš dobila marsikateri odgovor na marsikatero vprašanje, ki morda tiči nekje globoko v tebi

NIč zato,kakor komu paše.Bova midva z možem mal poprečje popravila,če jih ne boš imela,saj jih imava 5(otrok mislim)LP

Jaz mislim, da če si človek ne želi otrok, je res boljše, da jih nima. Tudi sama poznam ljudi, ki se zavestno ne odločijo za otroke?! Po moje je prav, da se vsak sam odloči. Otrok ti res vse spremeni. Samo jaz si življenja brez mojga sinka ne znam predstavljati. Verjetno pa, če si sam, si čas prerazporediš drugače, nisi vedno v gužvi.

Tvoja osebna odločitev je ali boš imela otroke al ne. In če si jih ne želiš, tudi prav. Moji prijatelji nimajo otrok in nekateri si jih tudi ne želijo, pa se razumemo.

Moje mnenje je, da ti otrok da bogato in lepo življenjsko izkušnjo, ki je ne dobiš z ničemer drugim. Karkoli se ti v življenju zgodi, se ne da primerjati z otrokom. Naj rečejo, da je sebično s strani staršev, da imamo otroke zaradi svoje sreče; da je ljubezen lahko prezpogojna tudi do drugih, ne le do otrok, da je ne vem kaj vse… Ampak imeti otroka se ne da primerjati z nobeno drugo srečo in z nobeno drugo ljubeznijo.

Zato mi je prav žal za vse tiste, ki se zavestno temu odrečete!

In prav imajo tisti, da so starci brez otrok še posebne tečnobe.

Lahko bi napisala cel roman, ampak tole bi bilo na kratko moje mnenje.

Prejšnji teden me je mož vprašal: “Kaj je zate središče sveta?” Kot iz topa se izstrelila, da je to moj otrok. Moja pikica.
“Napaka! huda napaka,” mi je odgovoril. Središče sveta si ti sama. A kje bi bilo središče sveta zame, če otrok ne bi imela?

Meni je še vedno središče sveta in nekaj najlepšega kar se mi je zgodilo – MOJ OTROK. (Pa čeprav mi včasih jezika nazaj, jo ne bi zamenjala za vsa bogastva sveta).

To je samo moje mnenje in moji občutki. Za vse punce, ki se trudite, da bi zanosile, pa močno, močno želim, da se vam to posreči.

Lep dan vsem. Lučka

Zdaj se pa moram vmešati…
Tukaj v tej temi je bilo izrečenih toliko predsodkov in žalitev, da kar glava boli.

NI RES, da so starejši ljudje brez otrok posebne tečnobe, draga Vega. Daj zamisli se malo.
Tudi NI RES, da so ljudje brez otrok (ali pa z otroci) čudaški ravno zaradi tega dejstva. Kakšne traparije.

Pazila me je starejša gospa brez otrok (moja varuška) in moram reči, da se je še zdaj spominjam s toploto v srcu. Koliko ljubezni in dobrote je premogla. Z možem pač nista imela otrok, ne vem zakaj. Umrla je v prometni nesreči pri starosti 89 let, ko sem jaz imela 9 let, pazila pa me je od rojstva dalje. Bila je že 20 let vdova, brez izkušenj z otroci, a tako dobra oseba, da občutek mojih staršev res ni mogel prevarati, ko so me zaupali njej v varstvo. Podoben primer dobrih starih gospa brez otrok je tudi moja neporočena krstna botra in pa ena od tet. Zato me prav boli, ko nekateri žigosate te ljudi kot čudake in tečnobe.
Še najbolj so bili čudaški in tečni razni sorodniki z otroci, njihovi otroci, nečaki in nečakinje in ostalo sorodstvo, ko so se ob smrti teh starih gospa skoraj pogrizli med seboj za dediščino kot piranhe v akvariju.

Draga Tina,

tvoja varuška se je ukvarjala z otroci, tujimi, ker pač svojih ni imela. In tvoja teta in botra in ne vem kdo še vse tudi. S tem je pustila svojim materinskim čutom na plan in jih ni zatrla ali se jim izognila. Z otroci si je pač razširila življenjska obzorja, ki jih, spet poudarjam, človeškemu bitju lahko dajo le otroci.

V moji okolici pa je cel kup parov, ki otrok niso imeli, ker se jim verjetno z njimi ni dalo ukvarjati. Otroci pač terjajo neka odrekanja in prilagajanja, njim pa so bile ljubše zabave in potovanja (bivša družbena smetana iz časa Jugoslavije). Tako pač otrok niso imeli, za nečake se niso brigali. Zdaj so sami, sorodniki jih obiščejo toliko, da vidijo, če so že krepnili, da lahko podedujejo stanovanje, za zabave in potovanja niso več sposobni, saj še v štacuno komaj grejo… Za njih skrbi pa moja mama in še nekaj mam iz okolice in to zastojn!
Kot otroke pa so nas polivali z vročo vodo in nas preganjali z vseh strani, ker se oni revčki popoldan niso mogli po kosilu naspati, ker smo ortoci kričali na igrišču! No, taki so moji sosedi brez otrok in upam si trditi da še marsikeri!

Vaga,

dej mal razmisli kaj govoriš. Kaj pa mi (ki nas je mimogrede ogromno) ki bi radi imeli otroke pa jih ne moremo imeti. In kako veš, da si tisti starejši ljudje ki jih poznaš, niso želeli otrok, pa jih niso mogli imeti?

Dej mal razmisl, bogi tvoji otroci, če jim boš že od malega vcepila v glavo tvoje bedno razmišljanje.

Brina

Lida, Vaga in podobne, prosim prihranite družbi svoje potomce. Že tako je dovolj negativistov.

Hvala.

Če se sprašuješ o življenjskem smislu ga verjetno še nisi povsem našla..ali pač?
Ali je otrok tista pika na i v življenju pa verjetno ne moreš vedeti vse dokler ga sama nimaš..ko ga boš imela boš vedela 100%, ali je ali pa ni.. 🙂

Poslušaj svojo intuicijo; če vama ni do otroka, potem vama želim da ostaneta brez in uživata brez, ker je nezaželenih otrok nažalost ogromno preveč na tem svetu..vendar ne razmišljaj-ta predolgo (tvoja leta!)..če pa čutiš, da si oz. sta pripravljena in dovolj odgovorna sprejeti odločitev; ‘Ne želiva v življenju več biti št.1 ampak sva pripravljena in si ŽELIVA žrtvovati svoj čas in se postaviti na mesto št.2’, potem se pa kar odločita ‘riskirat’ tisto pikico na i.. 🙂
lp, Laura

Brina,

Želiš si otroka, imaš nagon, mogoče ne boš nikoli okusila materinstvo in zelo zelo žal mi je zate. Ampak čutiš!
Tisti pa, ki nimajo čuta, postanejo zagrenjeni.

Mene je čuvala ženska, ki ni mogla imeti otrok in je čuvala otroke iz bloka, da starši niso bili na bolniški, ko so bili otroci bolni. In bila je super ženska. Jih je pa kar nekaj takih, za katere vem, da jih niso hoteli imeti, saj to priznavajo. In zdaj trpinčijo vse okoli sebe! Take so moje osebne izkušnje in po njih sklepam. Mogoče ozkogledo, ampak raje vam prodajam svoje izkušnje, kot nekaj, kar sem prebrala ali nekje mogoče slišala. Meni so to nepreverjene informacije.

Dejstvo je, da ti otrok spremeni življenje. Pa ne samo obveznosti, ampak tudi razmišljanje, čustva in celo osebnost ti spremeni otrok.

Meni je osebnost izoblikovalo materinstvo in nobena vzgoja staršev in okolice mi ni dala tega, kar mi je dal otrok. Sem veliko boljša oseba odkar sem mama (razumevajoča, strpna, realna, čustvena…)

Če nočeš imeti otroka, prav, pa ga ne imet. Tvoja odločitev. Moja je bila, da želim imeti otroke in jih imam. Ravno tako, kot je odločitev nekoga, da kadi in ve da to škodi, nekdo drug pa noče; kot nekdo hodi raje v hribe, drug na morje; nekoga privlačijo istospolni partnerji, drugega privlači nasprotni spol… Vsak ima svoje in smo si različni.

Ubogi moji otroci! Ker jim bom vcepila, da je imeti otroke nekaj najboljšega, kar se ti v življenju lahko zgodi!

Moje mnenje? Če si dva ne želita otrok, je boljše, da jih nimata. Ker pol bi samo otroci trpeli, ko bi gledali starše, ki jih ne marajo. Če vama ni za otroke, je prav, da jih nimata.

"Srce se ne prodaja, ne kupuje...se daruje!"

Če si Lida ne bi želela otrok, ne bi naslovila na ta forum temo z naslovom Otrok..

Mogoče ti je celo mož vcepil to v glavo, sedaj pa iščeš potrditev/opravičilo/izgovor pri drugih ljudeh.. Ker če bi bila 100 % odločena, tega prek neta sploh ne bi spraševala, ker ti to vprašanje ne bi hodilo po glavi cele dneve.

Vaga,

še enkrat: Zavedaj se, da na svetu obstajajo takšni in drugačni ljudje… ne glede na to ali so samski, poročeni, ločeni, zlorabljeni, z otroci ali brez njih, ljubljeni ali osovraženi….

Torej to kar govoriš je neumnost ki neumno posplošuje ljudi. Imam teti ki sta brez otrok, pa nista prav nič zlobni, imam dedka ki ima tri otroke, pa večje zlobe še nisem srečala… pa starejša soseda v bloku, ki je na smrt žleht pa ima dva otroka, pa še ena soseda ki ima tudi otroke in zraven hudo bolezen(rak na žrelu), pa je dobra kot kruh… pa da ti ne bom naštevala v nedogled…

Še vedno ne odstopam od svojega mnenja, da ni prav nič važno ali imaš otroke ali ne, da bi lahko posploševal, kakšen je človek v resnici…

Malo več tolerance… in glede na tvoje besede, bi lahko pričakovala, da se bo iz tebe razvila dokaj žleht stara ženska (ki ima otroke)…

Brina

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close