Otroci ločenih starešev – res problematični?
Zdej pa pretiravaš. Pa še zelo nesramno se zapisano bere.
Ni fer.[/quote]
Na žalost je to res. Tip dejansko ni še nikoli napisal nič pametnega na ta forum, pa je gor že deseto leto.[/quote]
od tvojih pametnosti pa tudi trava po dežju ne raste
Zdej pa pretiravaš. Pa še zelo nesramno se zapisano bere.
Ni fer.[/quote]
Na žalost je to res. Tip dejansko ni še nikoli napisal nič pametnega na ta forum, pa je gor že deseto leto.[/quote]
Tebe pa res daje kronična tečnoba. Ko bi ti vedel, kako so ženske, ko te berejo, hvaležne za tisto, kar imajo doma. Še jaz sem ti hvaležen. Vsako slabo je tudi za nekaj dobro, škoda je le, da imajo korist od tega samo drugi, tebi pa nič ne ostane. 😉
Tebe pa res daje kronična tečnoba. Ko bi ti vedel, kako so ženske, ko te berejo, hvaležne za tisto, kar imajo doma. Še jaz sem ti hvaležen. Vsako slabo je tudi za nekaj dobro, škoda je le, da imajo korist od tega samo drugi, tebi pa nič ne ostane. ;)[/quote]
Seveda nam ostane več kot si ti misliš… ko taki pari samo zaradi tega ker Sadnega berejo ostanejo skupaj kao hvaležni kar imajo vbistvo sami potrjujejo teorije ki jih piševa… da raje v slabih zakonih kot probat najt kaj bolšega (ali partnerstvih)
Nehaj sanjat in filozofirat ker ti negre!
Če ostanejo skupaj SAMO zaradi tega, potem je res bolj bogo vse skupaj. Vendar besedo SAMO si ti dodal, zato da se malo potolažiš. 😉
Pa tudi če je to 0.00001% razloga zakaj ostanejo skupaj je preveč….
tak da ja….
jaz se ne rabim tolažit, tolažit se morte tisti ki mate online gfje
Pa tudi če je to 0.00001% razloga zakaj ostanejo skupaj je preveč….
tak da ja….
jaz se ne rabim tolažit, tolažit se morte tisti ki mate online gfje[/quote]
Nikoli ni preveč, če le deluje za oba. 😉
Jaz pa mislim, da je nasilje eno, prepiri pa drugo. Prepiri bodo vedno in so, seveda do določene meje, zdravi. Mislim, da je veliko današnjih odraslih preživelo otroštvo v družinah, kjer sta eden ali oba starša jamrala kako bi bilo fajn, da bi se ločila, ker je oni drugi tako grozen.. Oni se še niso ločili, so pa današnji odrasli že zadosti pugumni in se ločujejo… In kakšen vzorec dobijo tamali? Ja, najprej sta starša precej neprijazna drug do drugega, se kregata in potem trudita pa spet kregata in kljub trudu, gre vse skupaj v tri p.m.. In vi bi radi povedali, da oba spoznata naslednjega partnerja in tam so pa srečni??? Malo morgen! Če nista naredila nič na sebi, se bo zgodba zelo enostavno pač ponovila.. Tisti happily ever after, so pač zelo, zelo redka izjema. Vsi smo preveč brali tiste neumne Pepelke in Trnuljčice.. Ja, najboljš, greš spat se zbudiš in tam te čaka princ, ki se je ta čas obril zate… hehe, pajade. Če pa naredita oba nekaj zase potem lahko skupaj speljeta.. in otroci so zelo dojemljivi in skupaj s starši rastejo. Potem ni treba ločitve..
Je pa čisto vprašanje kaj odrasel odnose od ločitve staršev v otroštvu.. Zdej, mogoče, da se je treba za zakon potrudit ali pa.. da je brezveze.. Veš, mogoče pa imajo tisti, ki živijo v gnilih zakonih še zmeraj upanje, da bosta zanala, ker način v resnici res obstaja.
Za vse ne moreš tega rečt, je pa dejstvo, da otrok pri odraščanju potrebuje oba starša. Sin bo logično bolj potreboval fotra, hčerka pa mamo. Na žalost je pa realna slika povprečne družine v Sloveniji še vedno taka, da se starša bolj malo ukvarjata z otrokom, premalo komunikacije, empatije, razumevanja itd. Otrok si potem še največkrat poišče vzornika nekje drugod, na fotra pa gleda predvsem, kot na providerja, ki mu nudi streho nad glavo in mu daje za jest. Večina starcev misli, da se je potrebno z otrokom še največ ukvarjat tam nekje do 10. leta starosti, ko je pa že malce starejši in pride v tista najstniška leta, ga pa že začnejo zanemarjat, ga pustijo samega v sobi, nažigat igrice, gledat filme, viset na fbju po cele dneve, se premalo pogovarjajo z njim ( kako je bilo v šoli, kaj bo kaj počel danes ). Otrok pa to kasneje razume, da če bo kdaj potreboval kakšen nasvet, npr. vprašanje glede spolnosti, glede ljubezni ipd., se ziher ne bo obrnil na pomoč staršev, ampak se bo raje zatekel kakemu bližnjemu prijatelju, znancu, kot pa npr fotru, pred katerem bi ga verjetno bilo sram, ali pa bi že v naprej mislil kako mu ta ne bi mogel povedat nič pametnega. Rezultat, socialen kriplj, ki visi na Zavodu in še pri 30ih ni doživel prvega poljuba, da o seksu sploh ne govorim. Ljubezen do otroka ni dovolj, treba met tud še kej znanja kako se ukvarjat z njim, kako ga vzgojit, da bo nekega dne odrasel v osebo, ki je sposobna sama skrbet zase. Skratka, večina starcev je za en drek in ravno zaradi tega, ni skoraj nobene razlike, če otrok izhaja iz ločene družine, ali ne.
Pa ne, da imaš ti tut že otroke, da lahko sedaj verodostojno debatiraš o tej temi?[/quote]
A po tvoje tisti, ki nimajo otrok, ne morejo o njih čisto nič vedeti? Morajo vzgojiteljice vse imeti tudi svoje lastne otroke? Morajo sodniki imeti otroke, da lahko sodijo mladoletniku? Res je sicer, da je teorija eno, praksa pa drugo, ampak verjetno tudi tisti, ki nima otrok, ve kaj o njih.
Pa ne, da imaš ti tut že otroke, da lahko sedaj verodostojno debatiraš o tej temi?[/quote]
A po tvoje tisti, ki nimajo otrok, ne morejo o njih čisto nič vedeti? Morajo vzgojiteljice vse imeti tudi svoje lastne otroke? Morajo sodniki imeti otroke, da lahko sodijo mladoletniku? Res je sicer, da je teorija eno, praksa pa drugo, ampak verjetno tudi tisti, ki nima otrok, ve kaj o njih.[/quote]Po eni strani bi bilo prav, da vsi tisti, ki delajo z otroci imajo tudi svoje otroke, ker potem, ko imaš enkrat svoje drugače gledaš na vse skupaj. Ni isto.
Po drugi strani sem pa samo Sadnega spomnil na njegove besede-argumente, ki jih sam večkrat navaja, da bi se mogoče zavedel kake nesmisle uporablja za svojo argumentacijo.
Forum je zaprt za komentiranje.