Otroci ločenih starešev – res problematični?
Ajde, da vodim razlage in teorije o mojem primeru.
Otrok ločenih staršev. Poročil sem se z žensko neločenih staršev.
Nikoli v 27 letih zakona nisem skočil čez plot. Tu in tam so se mi seveda pocedile sline, ampak komu se ne??
Po 23 letih zakona se ona useka dol z nekom v firmi in fura vezo, dokler se ni odselil daleč na jug.
Zaupljiv bebec kot sem, moledujem in prepričujem.
Sex špila odlično, denarja dosti in dovolj, sezidam hišo (dom), kuham, perem po potrebi. vozim otroke v vrtec, šolo, na dopolnilne dejavnosti, hodimo na morje…………………. bla, bla, bla.
Po ločitvi, ker se ni odločila, da bomo klasična družina, ponorim in dajem dol vse kar je videlo limono. Skoraj vse, ki so pristale v molji postelji se rade vračajo.
Tista prva in za vedno(poroka), bi se rada vrnila po desetih letih. Vsaj tako pravi……………. .
Teorija o otrocih ločenih staršev pade na prvem pragu!!
Ljudstvo vse je v glavi, ne v ločitvi, ali furanju zakona, ki to ni!!!
Nobenega se še ni označilo, da bi z njim bilo kaj narobe, samo zato, ker sta se njegova ločila. Narobe je tako ali tako lahko z vsakim od nas nekaj, če gledamo nanj z vidika posameznika. Vendar za nobenega se še tukaj ni reklo, da je z njim kaj narobe v tem kontekstu. Nisem opazil. Kvečjemu se je koga opomnilo, da ima zaradi tega težave v odnosih, kar pa lahko vzamemo kot dobro namerno opozorilo (oziroma resnico) ali pa kot zbadljivko, če se s tem ne strinjamo.
[/quote]
Če to nekomu kar naprej mečeš pod nos, tako kot matjazko to počne Spiderju že leta in leta, potem to ni dobro namerno opozorilo, to je zbadljivka, v bistvu se temu reče poniževanje sogovornika. Ni se ti potrebno zdaj delat nevednega, samo, ker se gre za tvojega prijatelja.
Odgovor na vprašanje je pa ne, ker poznam ogromno folka z ločenimi starci in čisto normalno funkcionirajo v zvezi. Kot sem že tisočkrat omenil, pa še enkrat bom, preveč časa preživite v knjižnici, berete izkušnje drugih, sami pa ne izkusite ničesar. Kakšna je potem vaša življenjska zgodba, je to zgodba drugih ?
Ja, če jo narobe razumeš. Ampak teorija samo pravi, da imajo otroci ločencev lahko večje težave v zvezi od ostalih. V tvojem primeru se še vedno potrjuje. Le ti morda ne vidiš. Dejstvo pa je, da sta šla narazen zaradi nekih težav. Če težav ne vidiš, še ne pomeni, da jih ni bilo. Ravno to je tisti problem, ki lahko dela tem ljudem večje težave. Še vedno pa si svojo izkušnjo opisal zelo površno, le dejstvo ostaja, da človek, ki je zadovoljen z enim, ne skoči k tretjemu.
Saj izkušnje drugih oziroma večjega števila ljudi so tista, ki dajejo realno sliko, ne pa slika le ene in to je naše osebne izkušnje. Dokler ne posplošujemo, ne vidim problema. Saj nihče ne pravi, da imajo nujno in vedno težave le tisti, katerih starši so ločeni. A je treba res tako enostavne in razumljive zadeve vedno znova pojasnjevat?
Saj izkušnje drugih oziroma večjega števila ljudi so tista, ki dajejo realno sliko, ne pa slika le ene in to je naše osebne izkušnje. Dokler ne posplošujemo, ne vidim problema. Saj nihče ne pravi, da imajo nujno in vedno težave le tisti, katerih starši so ločeni. A je treba res tako enostavne in razumljive zadeve vedno znova pojasnjevat?[/quote]
Pojasnuj to svojemu prijatelju, meni ni potrebno.
Saj izkušnje drugih oziroma večjega števila ljudi so tista, ki dajejo realno sliko, ne pa slika le ene in to je naše osebne izkušnje. Dokler ne posplošujemo, ne vidim problema. Saj nihče ne pravi, da imajo nujno in vedno težave le tisti, katerih starši so ločeni. A je treba res tako enostavne in razumljive zadeve vedno znova pojasnjevat?[/quote]
Pojasnuj to svojemu prijatelju, meni ni potrebno.[/quote]
Ker vedno pozabiš a ne? 🙂
Ja, če jo narobe razumeš. Ampak teorija samo pravi, da imajo otroci ločencev lahko večje težave v zvezi od ostalih. V tvojem primeru se še vedno potrjuje. Le ti morda ne vidiš. Dejstvo pa je, da sta šla narazen zaradi nekih težav. Če težav ne vidiš, še ne pomeni, da jih ni bilo. Ravno to je tisti problem, ki lahko dela tem ljudem večje težave. Še vedno pa si svojo izkušnjo opisal zelo površno, le dejstvo ostaja, da človek, ki je zadovoljen z enim, ne skoči k tretjemu.[/quote]
Tema, ki je ne komentiram rad, vendar, Marko; mislim, da si usekal mimo. Ne poizkušaj z Rugljevskim posploševanjem o večjih možnostih. Izkušnje, ki mi jih ravno ne manjka mi pravijo, da je tistih brez “izkušenj” več kot “izkušenih”.
Ja, če jo narobe razumeš. Ampak teorija samo pravi, da imajo otroci ločencev lahko večje težave v zvezi od ostalih. V tvojem primeru se še vedno potrjuje. Le ti morda ne vidiš. Dejstvo pa je, da sta šla narazen zaradi nekih težav. Če težav ne vidiš, še ne pomeni, da jih ni bilo. Ravno to je tisti problem, ki lahko dela tem ljudem večje težave. Še vedno pa si svojo izkušnjo opisal zelo površno, le dejstvo ostaja, da človek, ki je zadovoljen z enim, ne skoči k tretjemu.[/quote]
Tema, ki je ne komentiram rad, vendar, Marko; mislim, da si usekal mimo. Ne poizkušaj z Rugljevskim posploševanjem o večjih možnostih. Izkušnje, ki mi jih ravno ne manjka mi pravijo, da je tistih brez “izkušenj” več kot “izkušenih”.[/quote]
Ok, verjetno se bi moral drugače izraziti in bi moral reči, da raziskave kažejo, da imajo otroci ločenih staršev več težav pri vzpostavljanju tesnejših tikov, kot tisti z neločenimi. Možnosti imamo pa nekako vsi enake, čeprav nimamo istih izhodišč.
That’s what you believe. ;)[/quote]
Zase to lahko trdim. Vem pa, da jih je zunaj še kar precej takih. Lahko temu rečeš tudi naiven, če ti je lažje. 🙂
Mogoče pa jaz nisem naiven in samo ti s tem opravičuješ svoja dejanja oziroma sebe odznačuješ naivnosti. Tudi ti se lahko nekoč zbudiš ob nekom, ko boš začuti enako, kot jaz. Obstaja nezanemarljiva statistična verjetnost. 😉
Mogoče pa jaz nisem naiven in samo ti s tem opravičuješ svoja dejanja oziroma sebe odznačuješ naivnosti. Tudi ti se lahko nekoč zbudiš ob nekom, ko boš začuti enako, kot jaz. Obstaja nezanemarljiva statistična verjetnost. ;)[/quote]
Brez skrbi. Vse to je ze za mano. Vecina zacne naivno. In pise/govori vse to kar pises ti. 😉
Tema, ki je ne komentiram rad, vendar, Marko; mislim, da si usekal mimo. Ne poizkušaj z Rugljevskim posploševanjem o večjih možnostih. Izkušnje, ki mi jih ravno ne manjka mi pravijo, da je tistih brez “izkušenj” več kot “izkušenih”.[/quote]
Ok, verjetno se bi moral drugače izraziti in bi moral reči, da raziskave kažejo, da imajo otroci ločenih staršev več težav pri vzpostavljanju tesnejših tikov, kot tisti z neločenimi. Možnosti imamo pa nekako vsi enake, čeprav nimamo istih izhodišč.[/quote]
Evo ti statistike. Kaj od navedenega drži zate? Kitajc menda nisi. “Sex offender” upam da tudi ne. 🙂
Ne pravijo kar tako, da obstajajo tri stopnje laži: laž, velika laž in statistika.
* China has the largest number of online daters at 140 million. The US has 40 million users.
* eHarmony is the largest online dating website, with 20 million members.
* 52.4% of online daters are men and the average age of all user is 48.
* Couples usually wait until six to eight dates before they are willing to enter into an exclusive relationship.
* One of the 10 users are scammers, and one out of 10 leave within 3 months.
* Men most lie about age.
* Women most lie about weight.
* In the online dating world, women are afraid of meeting a serial killer. Men are afraid of meeting someone “fat.” According to Ann Rule, about 3% of men are psychopaths, of which only a tiny percentage are serial killers.
* “Desperate” daters are typically always available, are clingy, need constant relationship status updates, fish for compliments, drop their standards, and rationalize bad treatment.
* Research shows that men know they’re falling in love after just three dates, but women don’t fall in love until date 14.
* A recent AOL survey says that 40% of women view an appropriate time frame to wait for sex as being one to three months, while 35% of men think the third date is fine. On average, couples have sex within about four to six dates.
* One out of 3 women who meet men online have sex on the first encounter.
* Of these, 4 out 5 women did not use protection.
* On average, it takes between 12 to 14 dates before couples will trade house keys.
* The most common time for breakups is around three to five months.
* Average length of courtship for marriage for those who met online: 18 months.
* Average length of courtship for marriage for those who met offline: 42 months.
* Women are at their most desirable at age 21.
* Men have twice as many online pursuers as women at age 48.
* One of out 10 sex offenders use online dating to meet people.
* Approximately 48% of online daters reported that their breakups occurred via email.
* Percent of men that date women that are at least 5 years younger than them 80%
* Percent of women that date men that are at least 5 years older than them 76%
* Percent of singles that have Googled someone on the internet before a first date 43%
Mogoče pa jaz nisem naiven in samo ti s tem opravičuješ svoja dejanja oziroma sebe odznačuješ naivnosti. Tudi ti se lahko nekoč zbudiš ob nekom, ko boš začuti enako, kot jaz. Obstaja nezanemarljiva statistična verjetnost. ;)[/quote]
Brez skrbi. Vse to je ze za mano. Vecina zacne naivno. In pise/govori vse to kar pises ti. ;)[/quote]
Vidim, da je za tabo, je očitno. Za mano je tudi že marsikaj. Misliš, da več od tega, kar si dosegel, ne zmoreš? No, jaz verjamem, da zmorem. Vztrajen človek obupanemu vedno deluje naiven. 😉 Pa ne mislim obupanemu v življenju, pač pa ubupanim nad nečim, kjer je želel uspet. Nekoga slabe izkušnje potrejo, drugi pa črpajo iz njega novo znanje.
Preveč posplošeno razmišljanje.
Ni razlog za “nesposobnost normalnega razmerja” v tem, da je nekdo otrok ločenih staršev je pa to lahko pokazatelj za to, da njegova starše nista bila dovolj čustveno povezana in iz tega naslova izvira kup težav pri vzgoji otroka, ki ima kasneje lahko resne posledice. Ravno tako se ta č. nepovezanost zgodi parom ki ostanejo zavedno skupaj.
Tako, da težava izvira od drugod ne iz tega ali se je kdo ločil ali se ni.
Točno tisto, kar zgoraj Sadni omenja, da se meče Spiderju pod nos, je mene zmotilo. Ker se ne omenja le Spiderju,a mpak še komu. V reali pa je to sploh pogosto, da se meče to pod nos.
Marko, pišeš, da bodo imeli v povprečju otroci ločenih večje težave kot oni, kjer ni bilo ločitve.
Se sploh zavedaš koliko parov je, kjer se onadva ne ločita, je pa nasilje, sovraštvo, prepiri, in vse to otroci gledajo. Ločitve pa ni. Kdo raste v bolj zdravih razmerah? Tisti, katerega starša sta se ločila ali tisti, kjer se nista ločila vlada pa nasilje (ne nujno fizično, lahko psihično), nerazumevanje, prepiri?
Najhuje je, da največ pripomb čez ločence ali pa otroke ločencev imajo ravno tisti, ki so sicer poročeni, ampak v njihovih zakonih je ena sama gniloba. Ampak so pa poročeni. To je zanje bistveno in vsi ostali so slabi.
To da so poročeni jim daje občutek večvrednosti in ta je tisti, ki ga njihovi otroci nimajo priložnosti prerasti ob takih starših. To je tisto kar je odločilno pri dojemanju sebe, lastne podobe skozi katero ocenjujejo vse ostale soljudi.
Ta reč se tudi lepo pokaže pri vseh nas ki pisarimo tu. Enim je strašno hudo in težko, ko se jim ne prizna njihove večvrednosti in potem delajo vse tiso kar so se v drugem planu naučili od staršev – žalijo, ponižujejo, dris**jo, bevskajo na vse in vsakogar, samo da bi si povrnili tisti svoj občutek, ki so ga bili deležni ob svojih starših pa bili ti ločeni ali poročeni….
Ne, ne pišem tega in ne bom ponavljal, ker je dovolj jasno napisano, za tiste ki razumejo.
Ti preveč posplošeno pišeš. Ne morem ti odgovorit na tako posplošeno vprašanje s preprostim odgovorom, ker se primer od primera razlikuje in ga je ptoebno obravnavati vsakega ločeno. Napisal sem tudi že v prvem stavku dovolj jasno, da bi lahko oboji imeli težave, kakor imajo tudi oboji možnost, da postanejo boljši od svoji staršev. Da pa postaneš boljši, moraš dat najprej nekaj za sabo, ker ti starši pač določenih prepričanj in vzorcev navad, ki bi jih že moral imeti v sebi, ko se prvič podajaš v odnos, niso dali. Potreben je tudi kak padec. Ampak kot vidiš, nekateri po prvem tudi obupajo in ne postanejo boljši od staršev. Tisti, ki pa imajo v starših dober zgled, pa imajo ob padcu večje možnosti, da postanejo boljši, da imajo ta zgled neprestano pred seboj, ki lahko deluje kot neka svetla pika na koncu predora. Kdor tega ne vidi, jasno, ne vztraja.
Ne, ne pišem tega in ne bom ponavljal, ker je dovolj jasno napisano, za tiste ki razumejo.
Ti preveč posplošeno pišeš. Ne morem ti odgovorit na tako posplošeno vprašanje s preprostim odgovorom, ker se primer od primera razlikuje in ga je ptoebno obravnavati vsakega ločeno. Napisal sem tudi že v prvem stavku dovolj jasno, da bi lahko oboji imeli težave, kakor imajo tudi oboji možnost, da postanejo boljši od svoji staršev. Da pa postaneš boljši, moraš dat najprej nekaj za sabo, ker ti starši pač določenih prepričanj in vzorcev navad, ki bi jih že moral imeti v sebi, ko se prvič podajaš v odnos, niso dali. Potreben je tudi kak padec. Ampak kot vidiš, nekateri po prvem tudi obupajo in ne postanejo boljši od staršev. Tisti, ki pa imajo v starših dober zgled, pa imajo ob padcu večje možnosti, da postanejo boljši, da imajo ta zgled neprestano pred seboj, ki lahko deluje kot neka svetla pika na koncu predora. Kdor tega ne vidi, jasno, ne vztraja.[/quote]
HAHAHAHAHAHA boldano bi lahko za tebe uporabli na vsako tvojo repliko od zdaj naprej! opica ti si največji primer kako verjetno tudi oroci poročenih niso sposobni dobit pičke v real lifu …
Forum je zaprt za komentiranje.