Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek osamljenost

osamljenost

Deloholik je tisti, ki ima zaradi tega določene težave in zanemarja družino.[/quote]

Kaj pa če nima familije in je odgovoren le sam sebi?

Jaz vseeno ločujem deloholizem od prehodnega deloholizma (isto je pri depresiji in še marsičem), ko izostane vzrok, za katerega je nastalo določeno stanje, se stvar normalizira.[/quote]
Potem pa zanemarja sebe in svoje zdravje. In če zanemarjaš sebe in svoje zdravje in s tem dobro počutje, boš zanemarjal tudi družino, ker boš zaradi svoje odvisnosti slabe volje. Slaba volja pa se potem prenaša na ostale.

Kaj pa je lahko vzrok za deloholizem ?

Pozdravljen Osamljen45!

Le poglej, kam so zavozili tvojo temo: lenuhi in deloholiki…srž tvojega pisanja je pa kar izpuhtel..očitno ne čutijo tega, kar čutiš ti..in tega, kar čutim tudi jaz…osamljenost je lahko zelo obremenjujoča…za sabo povleče še cel kup drugih negativnih čustev, samoobtožb, žalosti, razočaranja, pomanjkanja samozavesti…počasi človek otopi, v sebi čutiš eno praznino, hlad…… nimaš s kom poklepetat niti o vremenu, ko se vrneš iz službe..kaj šele deliti druge radosti življenja….

oglasi se še kaj

Nihče ni ničesar zavozil, odzivi ljudi nekaj sporočajo, vprašanje pa je, če je avtor sposoben vse videti in prebaviti:). Čutiš zgolj, če imaš empatijo, trepljaš po rami?

Mislim da je avtor potreboval vse kaj drugega, kot debato in razmišljanja o tem, kaj je bolje: deloholik ali lenuh….
vsaj jaz sem ga tako prebrala

pa brez zamere

Osamljena36, če bosta z avtorjem imela neuporabniška nicka, potem se bosta zelo težko dopisovala. :)) Zato obema predlagam, da se registrirata tu na MON-u.

Hvala za predlog…
počakam še na kak odziv osamljenega 45, potem pa bomo vidli..mogoče pa on nima želje več….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close