osamljenost
Pozdravljeni.
Prišla je pomlad in sem upal, da spoznal bom kako sorodno dušo, da skupaj šla bi na dopust, prišlo je poletje, vsi hitijo na morje, jaz pa se počutim čedalje bolj osamljen. Da pozabim praznino seem postal totalno deloholik, saj le tako se lahko zamotim. Prijatelji mi pravijo, saj jo bo prišla tudi za tebe oseba, katera bo s tabo in te mela rada. Upanje res umre zadnje sam pri meni je še vedno praznina. Drugače sem čisto normalen fant, srednjih let, res pa je da ne zahajam po kafičih in lokalih. Upam, da se najde kdo k mi napiše le kaj lepega spodbudnega. Lepo se mejte na dopustu in spoštujte ljubljene osebe.
Osamljen
Praviš, da si fant:)): Sorry, sem se spomnila na post na to temo, do kdaj je nekdo fant, kdaj postane moški ipd.
Ma glej, vsak zakaj ima svoj zato. Morda še ni pravi trenutek, morda je želja preveč goreča in si s tem avtomatično blokiraš nove možnosti, ker ljudje bežijo od tistih, ki zgledajo obupano. Ne postavljaj si časovnih okvirjev, sprosti se, poleg dela najdi nov hobi, da se ti razširi krog poznanstev.
Boš videl, slej kot prej se ti bo še kolcalo po samoti:).
Tudi mene je zaskrbelo, da je v nicku št. 45 v resnici starost in da je še vedno fant :).
Deloholiki niso zanimivi. Pijančki seveda tudi ne. To ti je v plus, da ne hodiš po barih. Moraš imeti pa kake hobije, ženske imamo rade aktivne moške. Pa naj bo to kultura, šport, ročna dela, vrtičkarstvo. Če je recimo tvoj hobij kuhanje, boš marsikateri ogrel srce.
Normalno je, da se je temu gospodu z leti zožal izbor žensk. Večina njegovih prijateljev je že v vezah, poročenih, tako da je povsem normalno, da je osamljen. Tako si je poiskal edino rešitev – delo. Ni nujno, da bi bil tudi sicer deloholik.
Ko boš najmanj pričakoval, se bo pojavila priložnost. Vedno je tako v življenju. Torej, ne smeš izgubiti upanja. Do takrat pa malo delaj na sebi. Premisli, ali morda nimaš prestrogih ali nenavadnih kriterijev glede žensk. Ali morda nisi prebolel pretekle veze…in še bi se lahko naštevalo. Predvsem pa vedi, da ni idealnih moških in žensk, sprejeti boš moral tudi kakšno napakico. Srečno!
Res je, lenuhov nobena ne mara.
Ampak deloholik pa tudi ne hvala. Kaj bom z moškim, ki cele dneve samo dela? Služba je veliko, ampak ne pa vse.
Ne znam si predstavljat partnerja, ki zjutraj zgodaj vstane, gre v službo, pride zvečer iz službe in se utrujen spravi spat.
Mogoče ima veliko denarja, vsekakor pa jaz rabim njegov čas, njegovo družbo, ne njegov denar.
Od moškega pričakujem, da hodi v službo, pričakuje, da tudi doma kaj naredi. Ampak pričakujem tudi, da ima kake hobije, šport in da ima čas za druženje s partnerko.
Ni res, sploh če to postaneš zaradi osamljenosti. Ženske se izogibamo lenuhov.[/quote]
Imam raje deloholika kot lenuha:). Lenuh je že v štartu slabšalno. Sama beseda deloholik ne pomeni kaj dosti. Nekdo se lahko ima za deloholika, če intenzivno dela recimo vseh 8 ur (kar kakšnemu lenuhu rata v povprečju 2 urci). Kaj če je deloholik, ki si vseeno vzame čas zase, za druge in je zgolj predan svojemu delu, poklicu?
Sama se imam pravtako za deloholika, ampak sem tak tip človeka, skoz moram biti v pogonu. Skoraj za vse si vzamem čas, ga bolje organiziram kot nekdo, ki vsak dan oddela tistih 8 ur in potem zabluzi do večera. Pri meni štejejo malenkosti, morda zato bolje izkoristim minute kot nekdo drug, ki misli da ima polno časa, a ga ne zna koristno uporabiti.
No res sem se mogoče narobe izrazil, pa se bom popravil MOŠKI; s tem nisem mislil nič narobe. Hvala osebi mikla in ostalim, k ste mi dali spodbudne besede. Res je, če bi imel dekle ali žensko bi se njej več posvečal in manj delov. Seveda imam hobije in tudi prijatelje, vendar ne moreš kar naprej njim težiti. Lep vikend vsem
POd deloholik sem imela v mislih tiste, ki so dneve in dneve v službi. To kar ti počneš, jaz rečem pridnost, delavnost, ne deloholizem. Tvoj način je zame ok.
Moj kolega dela po 10-12 ur na dan, ob vikendih, na dopust ne gre in tako naprej. Se mi pa že na zunaj počasi začenja videt, da mu obsedenost z delom jemlje zdravje.
Avtor je napisal le, da se je vrgel v delo, in da ne pohaja po lokalih. NI pa omenil, da bi kaj počel drugega v prostem času: športal, gojil rože, karkoli. Torej sem sklepala, da protsi čas nameni službi.
Tudi, če to postanejo zaradi osamljenosti? :)[/quote][/quote]
Saj nič drugače ni s tistim, ki se zaradi osamljenosti vrže v delo in ne vidi več nič drugega kot delo. Oba bežita pred zelo podobnimi težavami.
[/quote]
Saj nič drugače ni s tistim, ki se zaradi osamljenosti vrže v delo in ne vidi več nič drugega kot delo. Oba bežita pred zelo podobnimi težavami.[/quote]
Brez zamere, ampak meni se zdi tu bistvena razlika. Deloholik nekaj producira, ustvarja, lenuh ne. Jaz bi se lenuha izogibala ne glede na razlog, zakaj je to postal. Pri deloholiku je pa druga pesem. Cenim pošteno delo in človeka, ki se trudi. In vsak, ki je v življenju nekaj dosegel, ve, da to ne rata tako, da delaš v službi7,5 ur, ampak moraš vložiti bistveno več. In ja, tudi jaz sem v življenju kar dolgo obdobje sodila v kategorijo deloholiki. Morda pa zato nisem tako kritična. In če je deloholik postal zaradi osamljenosti, potem je velika verjetnost, da bo znal izpreči, ko ne bo osamljen.
In četudi ne bi znal, bi prej preživela z deloholikom, kot z nekom, ki preživlja večere v gostilni s prijatelji.
Dobro, zagovarjaš sebe, to je razumljivo. Lenuh še ne pomeni, da nič ne dela, da ne hodi v službo in da sedi v gostilni. Lenuh za mene pomeni nekdo, ki se zapre vase in pred svetom, svoj prosti čas pa preživlja bolj lenobno kot sicer, bolj sam s sabo, mogoče se ne ukvarja več s toliko hobiji ali pa se ukvarja redkeje in z manjšim navdušenjem, ker mu pade motivacija, mogoče ima zaradi tega manj pospravljeno stanovanje, mogoče ne zmore vedno pomagat prijatelju. Ampak ko bo izplaval iz težav, se bo prav tako dvignil na vseh področjih, za katere prej ni imel motivacije. Jaz ne bi delal razlik. Obe skrajnosti sta na dolgi rok škodljivi, a običajno potrebni, da se čez čas spet soočimo sami s sabo.
Nop.
Deloholik je nekdo, ki je vajen dela – kateregakoli in kakršnegakoli. Se pravi, dela vse.
Lenuh je nekdo, ki dela samo tisto kar mora.
Primer:
– deloholik dela v službi, potem še doma pšostori vse kar je potrebno
– lenuh dela samo v službi, pa še tam toliko kolikor je nujno potrebno, doma pa se izogne vsakemu delu, če se le da….
Hmm,
morda drugače razumemo besedo lenuh.
Lenuhe, ki jih jaz poznam, nimajo službe. Za kar je seveda kriva država oziroma dela ni. (Kar je sedaj seveda tudi res.) Koliko postorijo doma … ne vem. Ampak sinček je skoraj vsak dan čokolino in grisolino. Pa ne za zajtrk. Za kosilo ali večerjo.
Po liniji najmanjšega napora dela cela vrsta ljudi. Če bi jih vse smatrala za lenuhe …:)
Deloholik je tisti, ki ima zaradi tega določene težave in zanemarja družino.[/quote]
Kaj pa če nima familije in je odgovoren le sam sebi?
Jaz vseeno ločujem deloholizem od prehodnega deloholizma (isto je pri depresiji in še marsičem), ko izostane vzrok, za katerega je nastalo določeno stanje, se stvar normalizira.
Deloholik je tisti, ki ima zaradi tega določene težave in zanemarja družino.[/quote]
Jaz vseeno ločujem deloholizem od prehodnega deloholizma (isto je pri depresiji in še marsičem), ko izostane vzrok, za katerega je nastalo določeno stanje, se stvar normalizira.[/quote]
Popolnoma zgrešeno!!
Deloholik je tisti, ki misli, da bo z delom tudi kaj “pridelal”, v resnici pa izgublja vse lepo v življenju!!
Poznal sem tipa, ki me je zmerjal z uhančkarjem in delomrznežem, ker nisem sezidal še druhe, tretje in četrte hiše! On jih ima 5. Zadnjič je končak na špirovcu!
Pa mi ga je žal, saj je bil čisto vzamaknjen, če je slišal mešalec!!
Jaz vseeno ločujem deloholizem od prehodnega deloholizma (isto je pri depresiji in še marsičem), ko izostane vzrok, za katerega je nastalo določeno stanje, se stvar normalizira.[/quote]
Popolnoma zgrešeno!!
Deloholik je tisti, ki misli, da bo z delom tudi kaj “pridelal”, v resnici pa izgublja vse lepo v življenju!!
Poznal sem tipa, ki me je zmerjal z uhančkarjem in delomrznežem, ker nisem sezidal še druhe, tretje in četrte hiše! On jih ima 5.[/quote]
Na podlagi ENEGA primera si zgradil definicijo deloholika? Bravisssimo, to samo Paco zmore.
Samo LOL lahko rečem.
Ni res, sploh če to postaneš zaradi osamljenosti. Ženske se izogibamo lenuhov.[/quote]
Točno to sem hotela reči – jaz ne prenesem lenuhov. Vsaka ženska ceni, če je moški deloven. Ni ok, če nikoli nima časa zate, ampak pridnost je sigurno samo +.
Avtor pač nisi imel sreče, da bi spoznal osebo, ki bi ti bila pisana na kožo. Včasih to niti ni enostavno, ampak verjemi – prej kot slej bo kakšna prišla. Ti imej samo oči odprte.
Forum je zaprt za komentiranje.