Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Organizacija družinskega proračuna

Organizacija družinskega proračuna

Mož zasluži polovico manj kot jaz, pa se zato ne počutim nič bolj pomembna ali karkoli drugega, pa tudi moža ne moti, ker jaz zaslužim več. Sem pač jaz imela srečo s službo. Mož niti ne more pričakovati takega OD, ker ima samo SŠ. Se pa vseeno dobro razumeva in vsak prispeva v družinski proračun, kolikor lahko. Je pa res, da vsi večji nakupi potekajo preko mene, ker znam bolje ravnati s financami, on nima kakšnega posebnega odnosa do denarja.

Odg blj in zlj..

Če eden zasluži bistveno več od drugega, se pogosto zgodi, da si ob morebitnih sporih in razhodih, razvezah(žal je teh res veliko, ne zatiskajmo si oči) potem to mečejo v obraz in očitajo drug drugemu, kdo je bil brez vsega. V bistvu res nikdar ne moreš biti popolnoma enakovreden, če zaslužiš pol manj, ostalo pa ti krije partner, ki se mu pogosto to nabira nekako v podzavesti, potem pa ti po 20 letih to očita. Po moje je potem boljša varianta, da živita skromneje in si stroške kljub temu delita, tisti, ki več zasluži pa pač špara za mogoče boljši avto, večje stanovanje… Seveda je v tem primeru ta prišparana stvar od tistega, ki jo je plačal, čeprav n askupno uporabo.

Ženska, ki zasluži pol manj kot mož, pa hoče to kompenzirati s tem, da svojemu možu vse prinese k riti in se doma zgara, ponavadi nič ne pridobi, še najmanj pa spoštovanje svojega partnerja. Tako pač je, kar poglejte malo naokoli.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close