Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Orehovi ježki se že topijo v ustih :)

Orehovi ježki se že topijo v ustih :)

Mishika in vsem, ki se zanimate za orehe!

Povem vam, da modelčkov ni potrebno mazati z maščobo, niti posipavati z moko (preizkušeno). Kot pravi Majci je v testu toliko maščobe, da se masa v modelčku ne prijema. Vso stvar naredim takole: Sestavine zamesim v testo, katerega potem napolnim v modelčke – ne prepolno, ker piškotki narastejo. S kuhalnico pa jim naredim luknjo, da jih potem lažje polnim. Modelčke porazdelim po pekaču (seveda nenamazanem in ne obloženem s peki papirjem) in dam v segreto pečico nekje na 180 – 200 stopinj. Ko so pečeni primem s serveto vsak modelček za tisti ročaj in ga zvrnem v pripravljeno posodo, kjer se ohladijo. Pri tem se niti eden ne prime v modelčku, res pa je, da moraš biti previden, ker so precej krhki. Zato pa so tudi zelo okusni piškoti.
Modelčke pa sem tudi jaz kupila v Merkurju na Studencih v Mb, na oddelku z malimi gospodinjskimi pripomočki (kuhalnice, odpirači, modelčki za kekse…). Cena je 990,00 sit za 24 modelčkov.

Veliko veselja pri peki orehov vam vsem želim in lepo pozdravljam!

Oli, jutri grem v Interspar in lahko pogledam, če jih še imajo. Zadnjič sem jih kupila kolegici. Ja, jaz imam pekač na katerem je 12 vdolbinic. En tak pekač stane 1590 sit. Jaz imam 4, tako da peka ne traja v nedogled, če ne si jih sit že pri peki. Oli, če te zanima, ti jih lahko pošljem po povzetju, če mi pišeš na email. LP

Prosim, če javiš ali imajo pekače za orehe. Bom poslala še mojo mamo po pekače, če jih bodo imeli. S posameznimi je stvar bolj zamudna. vsak modelček je potrebno primit in obrnit in tako ponavljat, saj veš kolikokrat. ma saj gre, bi bilo pa še bolj enostavno s pekačem.

LP,Nani

Evita, a bi te lahko tudi jaz prosila za pekač z 12 vdolbinicami po povzetju? LP Daša

Evita, sem ti že pisala na mail. Upam, da nisem prepozna za danes, ker sem šele sedaj uspela vse prebrati.
Hvala in pozdravček, oli

Nani, danes so v Velenju v Intersparu še imeli modelčke orehov.

Oli in Daša, danes sem kupila dva pekača. Oli tvoj email sem res dobila prepozno in sem mislila, da te ne zanima. Če se strinjata, lahko pošljem vsaki enega, peka pa res traja dolgo. Šlo bi, da še istočasno pečeš zraven kakšne druge piškote. Daša če hočeš, mi pošlji naslov na Email. LP

Sm ti ga ravnokar poslala 🙂 LP Daša

Evita, prosim, če mi lahko pošlješ pekač. Mogoče pa mi bo kje uspelo dobiti
še enega. Hvala in pozdravček, oli

Sta že zapakirana, čakam poštarja, da pride, da jih dam naprej. Jutri bi že morala bit na vajinih poštah. LP

Ojla! Sem za vikend naredila orehe – zdaj imam pekač, a ne? Tako okusnih piškotkov pa že dolgo ne. Delala sem po receptu, ki je priložen, le da sem vse dala na pol. Okus kremice za polnenje je božanski (vanilijeva sredica), v ustih se kar raztopijo. Nekaj težav sem imela le s spravljanjem orehov iz pekača. Cca pri vsakem četrtem je del ostal v vdolbinici. Seveda je tudi vse skupaj zamudno, če imaš samo en pekač.

Zdaj sem razmišljala, če bi se obneslo, da bi jih spekla samo en pekač (ker so tudi lepi), iz ostale mase pa bi jih pekla kar klasično, brez tega pekača, pa potem po dve polovički skupaj, vmes pa nadev. A mislite, da bi potem morala čas peke skrajšati? LP Daša

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close