Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek ONaon plesni tečaj – oni priskrbijo soplesalca

ONaon plesni tečaj – oni priskrbijo soplesalca

No, zdaj si se ji pa zameril. :)) (hec)

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Maribor je zame predaleč…

Drugače pa neprepričana… če se tud drugače tako zaprto in “prestrašeno” obnašaš, si si najbrž res zgradila pogled na svet tak, kjer je videti res tako malo priložnosti, kot pa jih opisuješ tu. Mislim, da priložnosti so, samo so za tvoje trenutno dojemanje sveta nedosegljive. Kar ni nič čudnega, saj je bilo večino pisanja na temo zakaj ne in kako ne, kot pa kako bi in kje bi. In potem takem, če si s hrbtom obrneš proti priložnosti, mora bit res zelo zelo blizu tebe, da jo začutiš in uvidiš. Ampak do tega pa ne pride pogosto, ker tisti, ki ga ni strah tvojega hrbta in obnašanja, mora bit res odločen, da bo vložen trud rodil darove, kjer pa za dobre znance in prijatelje še gre, za neznance pa… No, sej vidiš koliko časa je trajalo, da sva se zmenila…

Pa brez zamere.

p.s. mislim, da je tudi v Mariboru vsaj ena plesna šola kamor lahko prideš brez soplesalca

Si lahko konkreten? Katero plesno šolo svetuješ za začetnike, torej tiste ki smo pred letom odplesali maturanca in bi sedaj znanje obnovili/nadgradili? (Mb)

Če želiš vodit (no, al pa sledit:) ), potem vsako, kjer dajo že od prve ure poudarek na vodenju/sledenju in na tem, da se imaš fajn. No, sej morajo bit koraki, ampak ne samo koraki. Konkretno mariborskih šol pa toliko ne poznam, da bi ti vedu konkretno usmerit. Moj p.s. namreč ni bil mišljen v splošnem, za vse, ampak predvsem za neprepričano.

alterook, ne vem, če sem jaz tista prestrašena, jaz sem si upala napisat od kod sem :).

To pa ne bo držalo. V vseh plesnih šolah, če gre za družabne plese, moraš imeti soplesalca. Kaj bo drugače ženska tam počela, če ne bo imela s kom plesat?
Preverjeno pri številnih plesnih šolah. Povsod imajo manjko plesalcev.

To pa ne bo držalo. 🙂 Večinoma sicer najbrž drži za standardne družabne plese, ampak tud to ne vedno. Sploh če je tečaj pripravljen tako, da menjaš partnerje, kar je po mojem mnenju zelo zelo dobro za učenje, ker dobiš veliko več izkušenj. In potem takem, kar je fajn, je to, da je približno enako število leaderjev in followerjev (niti ne znam teh dveh besed prevest v lepo slovenščino). Nekateri, sicer so bolj ali manj redki, se namreč odločijo, da se učijo tudi nasprotno vlogo tisti, ki je tradicionalno določena spolu.

plesalka_: očitno izhajava iz različnih okoliščin in za moje je kr malce tuje, da bi se prijavljal v paru. Je pa res, da ko gredo prijave proti koncu, ponavadi zapro prijave za posameznike in dopuščajo samo prijave v parih.

Alterook, ti gledaš z moškega vidika. Moški lahko pride sam ja, ker imajo vedno na čakalni listi polno žensk, ki nimajo soplesalca.
Preverjeno v številnih plesnih šolah. Povsod povedo isto. V paru. Če ženska nima para pa ji rečejo, da jo bodo dali na seznam, če bo kak plesalec brez plesalke jo bodo obvestili. Vnaprej pa opozorijo, da verjetno ne bo plesalca.

Tudi jaz imam podobno izkušnjo. Če nisi v paru, ne moreš na tečaj. Prideš lahko, samo nimaš s kom plesat.

Matr mate probleme. Če ste si nesposobne partnerja najdt, se bo pač treba začet ozirat za drugačnimi hobiji, takšnimi kjer ga ne potrebujete. Jamranje na monu pač ne bo nikomur pomagalo……….

pa kaj zato, si pozabila danes vzet tabletko, da si tako nasršena?
Eni pač želimo plesat in če to komentiramo na MONu te naj ne moti. Če te pa moti pa preskoči, saj gre, a veš?
Kup tvojih tem je totalno bednih pa jih ostali preprosto preskočimi in to je to.

Ja, gledam iz svojega vidika in priznam, da nam je moškim oz. leaderjem v tem situaciji večkrat lažje. Še vedno se mi pa ne zdi tako dramatično oz. to glavna ovira, da se ne da (učit) plesat, ampak le pač ena, čez katero je pač treba nakako it. No pa tud to varira. Na enmu tečaju je bilo celo nekaj tipov več, kot žensk, in se glih tako izide.

Res pa ne vem zakaj večina plesnih šol, ki učijo standardne družabne plese (za kar mi še vedno ne gre v račun zakaj se pravijo družabni), ne prakticirajo menjavanj partnerjev med tečajem. Ok, sem vem, da pač eni pari, k pridejo na tečaj, imajo začetni odpor proti temu in daje stranka kralj, ampak vseeno… za pridobitev plesnega znanja, in izpopolnitev svoje plesne vloge, je to res škoda.

hahahahaha………… Če mački stopiš na rep, pa to… Resnica zelo boli, a ne (kvazi) plesalka_ ?

ALterook, ja to pa tudi jaz ne vem. Meni je tudi čudno, da nismo nikoli menjali parov. V bistvu smo bili vsi tako, da smo imeli partnerje, ampak vseeno ne bi bilo slabo, da bi se kdaj pa kdaj zamenjali pa se nismo niti enkrat. Res je pa tudi, da sem se takrat najraje tiščala k svojemu fantu in verjetno tudi za ostale velja isto, zato pa potem ne prakticirajo menjav.
V bolj mladih letih sem bila na nekem tečaju, tam smo se tu in tam zamenjali, ampak res res redkokdaj.
Ker res naučiš se plesat, če čim več menjaš.
Na tečaju za valeto tam pa smo menjali soplesalce. AMpak tisti tečaj je bil narejen v šoli, ni bilo zunanjih.

Kaj vse sem prebral, tukaj. Madona, ste neverjetni.
Iskali ste takega, pa evo me. Čisto slučajno ne morem spati – brskam pa spletu, iščem plesne čevlje po spletu in naletim na tole.

Iskali ste takega. In evo me.
Da, prav jaz sem eden izmed tistih, ki sem se prav letos (2013) prijavil na tale plesni tečaj – preko ona on. Vaje imamo v Mariboru (so tudi v Ljubljani, ob obali…)
Sem eden izmed prve skupine; imamo se čudovito, učimo se plesati, smo vseh starosti. Pri plesu, pa se vedno menjavamo. Kar je po mojem veliko bolje. Ker si se navajen prilagajati. Če pa vedno plešeš z isto osebo – tako kot se to nekaterim ženskam dogaja; da plesati znajo samo s svojim možem – s kom drugim, pa imajo težave ali jim ne gre najbolje.

Tudi sam, sem na začetku malo kolebal, ali se naj vpišem ali ne; ker nisem vedel, kaj naj pričakujem. Z veseljem pa vam povem, da mi ni žal. Res je. Imamo se fajn. Čudovito. In se res tudi, profesionalno učimo plesati. Kajti inštruktor obvlada in ima diplomo iz plesa. Je zelo vredu oseba. Veliko pa, se itak nasmejimo.

In tu ni, nekih fint po spoznavanju.Gre večinoma samo za ples. Pravi ples. Angleški valček, foxtrt, ča ča ča, drive, tango itd. In seveda; čisto od začetka, ker smo sami laiki – taki, ki plesat nismo znali in bi radi plesat znali..
Res je, da na ples prihajamo bolj samski. Če pa hočeš koga spoznati, pa pri učenju plesa niti nimamo časa za take igrice. Razen, če ga pozneje povabiš na kavo. Kar pa lahko storiš isto – kjerkoli drugje v življenju. Smo zelo dobra skupina in smo postali zelo dobri prijatelji. Toliko iz prve roke.

Pomembno je to, da imam ples rad in da rad plešem tako po svoje. Prav plesat, pa nikoli nisem znal.
Tako sem pred vpisom; zadnje čase veliko razmišljal, da bi se kje – vpisal v kak plesni tečaj.
Malo sem se pozanimal tu in tam in pobrskal; in v večini primerov so želeli seveda, da imam s seboj plesalko. Kar pri meni ni prišlo v poštev.
In ravno pravi čas sem dobil to ponudbo po mailu (ona on).

Res je, če se prijaviš na ona on, potem te pride plesni tečaj ceneje. Zato sem se gor tudi prijavil. To pa je tudi vse. Morda je oglas tak, da bolj pritegne in se je kdo, tudi zaradi tega prijavil na ples. Ampak povem, da ni nič od tega (morda sem sedaj koga razočaral). Gre samo za ples.Pravi ples.

In če koga zanima, pot pod noge, pokliči – naredi nekaj. Ali se prijavi. Stvar preveri. In šele kasneje komentiraj in piši neumnosti (kot so to, tu pisali nekateri).

Ajd Čao!

Učenec, super, tudi mene je zanimal ta ona-on tečaj plesa.
Kako je pa s številom moških in žensk? Je dovolj moških na tečaju?
Je to čisto začetni tečaj ali je to tečaj, ki je zanimiv tudi takim, ki že znamo?

Kar se števila tiče. Prijavi se.
Ker čisto vsak šteje. Če boste vsi doma samo čakali na to, koliko jih bo – potem ne bo nikogar in tudi vašega učenja plesa, ne bo – nikoli. Vse je odvisno od vas, koliko se vas prijavi. Torej, če poznaš koga, ki ima ples rad in bi se rad plesat naučil, mu to – priporoči.
Mislim, da je stvar jasna. Če bi vas bilo premalo, pa ti bodo to itak povedali.

In to, se lahko zgodi zaradi tega, ker pač, nekateri doma čakajo – na pravo številko : )
Plesat, pa nikoli ne bodo znali, ker čakajo. Ne želijo tvegati. Vse želijo varno. Če bi jaz tako razmišljal, tega danes nebi mogel napisati – niti tebi, niti vsem vam ostalim, ki sedaj to čitate.
V življenju je pač, včasih treba zbrati pogum in stvar vzeti v svoje roke, In potem vidiš, če ti stvar ugaja ali ne.
Iz nič. Pa ni nič.

Vprašanje št.1 – če je dovolj moških? Jaz pa bi lahko postavil vprašanje, če je dovolj žensk?
Od začetaka jih ni bilo.Smo bili trije moški več. Kar pa je normalno, saj ljudje ne prihajajo v parih. Vse je odvisno od vas koliko se vas prijavi. Koliko bo moških in koliko bo žensk. Je pač stvar naključja. Sicer pa, komot, lahko povabiš kasneje še koga. Torej, na število lahko vplivaš tudi ti – osebno. Je celo zaželjeno, da povabiš koga.
Jaz osebno s tem; ali je dovolj teh ali onih sploh ne bi kompliciral.
Bolj važno je ali se vas na plesni tečaj prijavi dovolj velika skupina. Seveda pa res, v nekem pravem razmerju.

Pa tudi to, ni noben problem; ko smo bili trije moški več. En ples sem počakal. Malo sem sam vadil z celotno skupino in potem, akcija naprej. Čisto vsak pride na vrsto – brez skrbi. Je redna menjava. Sicer pa je stvar pri plesu kot sama veš taka. Plesne korake, treba znati pri plesu prvo, brez plesalca – sam. Ker če jih ne znaš sam, jih z soplesalcem – še bolj ne boš vedel ali vedela. Torej vaja, lahko samo koristi.

Vprašanje št.2 – je to čisto začetni tečaj?
Ja sigurno je začetni, saj smo začeli iz nič. Je pa res, da je inštruktor zelo dober in ples, že kar dobro obvladamo.
Vprašanješt.3 – ali je to tečaj, ki je zanimiv tudi takim, ki že znamo?
Kaj pa vem. Težko ti rečem, ker te ne poznam in ne vem koliko znaš? To oceni sama.
Sicer pa, če plesat znaš; ne vidim razloga zakaj nebi naučila plesat še kakega tvojega prijatelja. In boš takoj imela soplesalca.
Če pa, se ti to ne da, pa se pač prijavi še enkrat. Boš vsaj tam spoznala večje število ljudi, s katerimi boš kasneje, ko bodo ples obvladali zelo dobro – lahko z njimi plesala.
Ker, tudi mi bomo enkrat s tečajem končali, stvar obvladali in si bomo gotovo seveda še dalje želeli plesati. Saj smo zato prišli na tečaj in se sedaj učimo, da bomo v bodoče plesali.
Toliko.

Jaz osebno, sem organizatorju tega tečaja, ki je to organiziral – zelo hvaležen. Da nam je, sploh dal tako možnost, učenja plesa – četudi nimaš soplesalca.

Če pa koga zanima v parih, pa pač naj gre drugam, saj je veliko drugih, takih plesnih šol.

To, je zadnje, kar sem napisal. In več, ne bom o plesu razglabljal.
Če je kdo resen in zainteresiran, naj se odloči in proba.
Vsem priporočam.
Jaz in moja skupina, smo – zelo zadovoljni.

In to je to.

Čao!

Učenec plesa, hvala za tvoj opis. Končno nekaj vzpodbudnega. Me preseneča to, da je bilo dovolj oz. celo več moških kot žensk. Moje izkušnje z dosedanjih tečajev so bile take, da ženske preprosto nismo mogle plesat, ker ni bilo moških.
Tole pa je očitno privabilo moške. Super.
Upam, da bodo organizirali še kdaj kak tak tečaj. Mene ti začetni tečaji ne mikajo, nadaljevalni pa zelo.
Ti kar napiši sem gor, če boš še za kak tak tečaj zvedel. Jaz upam na nadaljevalne stopnje :).

Učenec plesa, pa to je super, da vas je več moških. To je sanjsko. Ponavadi imamo ženske hude probleme dobiti soplesalca. Sploh za kak nadaljevalni tečaj.

Tole, pa sedaj res odgovorim zadnjič.

Niste dobro prebrale, kar sem napisal.

Koliko vas bo moških in žensk, je stvar naključja.

Da ne bo kasneje spet, kake slabe volje pri kateri in da ne bo kdo pisal, kako sem koga zavajal.

V naši skupini je bilo pač tako, da se je prijavilo – več moških. Ne morem pa vam zgotovo trditi, da bo naslednjič v vaši skupini enako.

Prijavi se, pa boš videla.
Razširi novico, povej ljudem in to je to.

Ne držite me za besedo. To je odvisno vseh vas – od nekaterih, ki sedijo ali sedite doma in se ne prijavite in čakate.
Ali pa ljudje; moški in ženske enostavno ne vedo zato možnost, da se lahko prijavijo na ples – brez soplesalke ali soplesalca. Pa bi se plesa – učili zelo radi.

Povej ljudem, pomagaj. Razširi novico.

Če pa pride par, je tudi vredu.

Se pravi, imamo možnost, da pridemo na tečaj, kakor se nam zapaše. Z soplesalcem ali brez njega. Kar je vredu.

Upam, da razumete kaj vam pišem.
Čim več se vas prijavi. Bolje za vas.

Kake bodo številke, koliko bo moških in koliko bo žensk, pa je predvsem odvisno od vas samih – tistih, ki se boste prijavili v plesni tečaj.

Pa čimveč moškim, tudi ti povej za to. Če bi jih rada več : )

Upam, da ste razumele.

Ljudje enostavno ne vedo. Torej povej dalje.

Učenec, verjetno se nisva razumela najbolje. Jaz iščem nadaljevalni tečaj.
Tečaj, ki je zastavljen kot ti praviš, je super. Ker večinoma je tako, da moraš priti v paru. tako, da tole zelo pohvalno. Upam, da bodo organizirali še kak nadaljevalni tečaj. Začetnih tečajev sem dala že kar nekaj skozi. Tako, da ja, pohvalno je tole.

Če bi poznala moške, ki jih to zanima, ne bi po netu iskala soplesalcev :).

Kako je pa s plačilom? Kolikor vem moraš vnaprej plačat tečaj, imam prav?
Potem pa se lahko zgodi to, da prideš na tečaj in ni soplesalcev. Kaj pa potem? Garantirajo dovolj plesalcev? Da se ne bi zgodilo, da bo 15 žensk in 5 moških recimo. Potem je to stran vržen denar. Garantirajo, da bo soplesalcev dovolj?

Jaz sem naredil tako.

Poklical sem jih. Povedal sem, kdo sem in kake so moje želje in da mi povedo kje se to odvija.
Šel sem gledat, kako je na stvari in koliko nas je.

Videl sem, da nas je kar. In naslednjič sem plačal.

Dragi sogovorci-soplesalci,
jaz sem se prijavila na tečaj, pa mi niti odgovorili niso. Podjetnost pa taka!
A moraš torej tja osebno, jih stresti za kravatlc in zahtevati, naj ti najdejo soplesalca – ali si ga iz galerije tistih, ki so tam in na voljo, kar sama izbereš?
Mogoče bi moralo organizacijo prevzeti kakšno drugo, bolj profesionalno podjetje? Ali je samo moja izkušnja taka?

Iščem soplesalko za nadaljevalni tečaj. Celje ali Maribor. 32 / 180 / 75

sbq@protonmail.ch

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close