On se ohlaja do mene. Kaj naj naredim ?
Torej si poišči drugega, ne pa tu travmirat, da kako življenja ni vredno živeti in take bedarije.
Nisi stara 15 let, ampak 35. Človek bi pričakoval, da si v tem času nabrala že kar nekaj izkušenj.
In glede na tvoje pisanje, ti lahko z gotovostjo povem, da ga dušiš in od takih moški bežijo. Prepotrebnih biti žena in mati. Če ti je to bistvo, za katerim hlepiš, potem boš težko našla koga, ker je redek tak moški, ki bo že po par mesecih hotel biti mož in oče. Najprej bodi ti, potem bodi ti še z nekom, pa če boš kdaj žena in mati ali pa ne. Ker ko boš izgubila sebe, se boš pa čez nekaj časa spraševala, kam si šla in spet travmirala.
Ej, punca, mene je kar zmrazilo ob tvojih sporočilih. Prvem še ne,ampak kasnejših. Pa jasno je, da ga dušiš tako, da bo znorel ali pobognil. Pa nima to zveze s tem ,da hočeš biti njegova, pa ne plen pa take traparije. Normalno se obnašaj in pusti, da ima čas vsaj misli zbrati. Moški že tak po navadi rabimo kako minutko več za sebe. Jaz imam mojo strašno rad in sem zelo zadovoljen, ampak tudi to mi je všeč, da reče kul, ko grem na tenis, pa da ve, da mi v soboto zjutraj najbolj paše, da je tiho, ko berem delo, pa da gre sama kam s frendicami čez vikend, jaz pa pičim na kolo.
primi se v roke, saj se ni treba delati, samo če bi meni baba take pisala, bi na kolo pičil še malo drugače. za vedno
BMW je povedal bistvo, lahko se samo strinjam (pa sem ženska).
daj, umiri se, zadihaj. pokaži svojemu moškemu, da on ni center vesolja (pa čeprav se ti v tem trenutku zdi, da je.), da te zanimajo tudi druge stvari v življenju, da si KUL sama – taka kot si in da je on samo še češnja na tortici. lahko se imata mega-super skupaj, ampak pusti mu tudi malo dihat!
res ga dušiš in to zelo, da se je začel ohlajati že po pol leta, ko so iskrice še na vrhuncu.
dobro premisli in hitro ukrepaj, če ne, bo prepozno. ti pa svetujem, da resno začneš delati na sebi, če vidiš edini smisel življenja v enem tipu. verejemi, to je zaznal tudi on.
Ta punca je iskreno napisala tisto, kar je res; da vsi živimo za tiste, ki jih ljubimo. Vi ste tisti, ki si ne upate priznati tega. Ko boste pred tem, da boste izgubili partnerje ( morda boste zapuščeni, ker si bodo vaše ženske in moški najdli druge ), boste pa na tleh. Jej jej, iskrenost se najbolj izplača na koncu
po šestih mescih začne počasi popuščat tisto začetno navdušenje, hormoni se malo normalizirajo in tako začne človek gledat na odnos bolj realno. recimo, da se je ta proces pri njem začel hitreje kot pri tebi…
jaz sem bila na začetku trenutne zveze tudi precej “otročja”, nujno sem potrebovala potrditev, da bo zavedno, ki je pa nisem dobila in s tem sem bila prisiljena, da spremenim sebe, torej dajem svobodo, ne dušim, puščam, da nama je lepo in se imava fino. če bi ga dušila, silila vanj vem, da bi vse propadlo. hkrati sem vedela in zavedno delala na tem, da furam svoje življenje dalje, torej moje življenje, ne njegovo ali najino, ker sem s prekinitvijo ene zveze izgubila veliko prijateljev, družabnega življenja – sem se pač podredila partnerju in je bil center mojega življenja, kar je ustrezalo takrat obema.
jaz sem se učila iz prejšnjih napak in učila sem se ob sedanjem partnerju in tako zorela, postala boljša, prijetnejša in znosnejša oseba za skupno življenje 🙂 in že traja kar nekaj let…
torej – pogovori se z njim, kaj sploh čuti, kako čuti, potem pa delaj na sebi.
Iskreno je napisala avtorica, boli jo, sesuva se ji vse za kar je živela, upala, vendar, če se on ohlaja ona na to ne more vplivati. Odpre naj vrata in mu dovoli oditi, če se bo vrnil ga bo imela vedno. če ne je izgubila nekaj, česar sploh ni imela.
Tiščati za nekom je neumno, a dokler ne počistiš v glavi in si priznaš ne moreš drugače.
Tudi prevarane žene se trudijo na vse pretege reševati družino, dokler se ne zlomijo, pristanejo na tleh in se začno pobirati.
Marsikoga je kasneje groza za kaj je zgubljal energijo in se poniževal.
Nisem vsega brala. Večino BMW ja in tebe …
Najbolj me je ganilo, ko si napisala, da se ti gnusi, kar govori. To je kar hudo čustvo.
Zdaj pa premisli, kakšna si bila, ko se je tip zaljubil vate. Najbrž ne taka, kot si zdaj. Punca, čas je, da se vrneš v tisti obutek prej. Začni spet skrbeti zase in vrni se k zanimanjem, ki si jih imela. Ni se ti treba spreminjati, bodi kar si! Fant ti daje pomembno sporočilo, nisi več samasvoja. Bodi mu hvaležna. Spet se moraš najti in ko se boš, mu boš spet zanimiva. Prepričana sem, da te ima rad, le tvoja sprememba ga bega in duši … Verjetno si tudi on želi žene in matere svojih otrok, a želi ohraniti tudi sam sebe.
Razmisli, kaj lahko narediš zase. To je edini način, da ga spet osvojiš. Če ne boš samasvoja, si pa breme in obveznost, tega nima pa nihče rad. Tudi ti ne.
jaz te pa razumem, verjamem pa tudi, da je res, kar pravi bmw, če je moški, bo že vedel…
mi je pa zelooooo žalostno takšno razmišljanje!! oz. žalostno je dejstvo, da je res tako, enostavno grozno – torej bi se potemtakem, morali skoz nekaj pretvarjat in živet po svoje, da ne bi bili preveč skupaj, se delali nedostopne, ne danes ne morem, se jutri vidiva… ko pa vendar hrepeniš po tem, da se čimprej vidiš z ljubljeno osebo…. a ni tole malo čudno vse skupaj?
sem mislila, da se tako ženska obnaša dokler je še ni osvojil, dokler ga še nima rada, dokler ji je vseeno, če se vidita danes ali jutri… če pa ji je všeč, če je rada z njim, zakaj igrice???
tudi sama sem zagovornik iskrenosti in poštenosti, pa vidim, da danes nič več ne velja… če torej želiš biti z nekom, se moraš delat, pretvarjat, da ti ni in greš raje sam kam…
in seveda moški ne znate cenit, ko se vam ženska iskreno preda in želi biti z vami, to ne pomeni, da je predpražnik, da bi bila z vsakim, ampak če se je odločila predati in biti njegova, zakaj pretvarjanje, ne štekam….
q pa tak dec, ki bo zagret, samo dokler misli, da je treba lovit… ki mu je treba non stop glumit.
hvala lepa, kar same mejte take, katerim so ženske samo izziv, ko eno položi in osvoji, je na vrsti druga.
sem tako dolgo iskala, da sem si našla takega, ki je res hotel bit z mano, ne samo dokler sem izziv in za ulovit.
ve pa kar glumite dalje.[/quote]
Spet feministično razmišljanje…, nihče ni pisal o lovu temveč o tem, da ni vse samoumevno in dosegljivo vedno in kadarkoli za vsako ceno. Da ima vsaka oseba v odnosu svoj jaz, svoja prepričanja…..in ne to, da se nekdo samo uklanja.[/quote]
no ja, če je to feminizem, da hočem bit s tipom, ki si je na jasnem ali hoče bit z mano, ali ne, pol sem ultrafeministka no.
nikjer ne pišem o kakšnem uklanjanju, samo o tem, da smo si na jasnem, kaj hočemo.
tiste, ki malo bi, pa mogoče ne bi, sem pač odpikala… pa take, ki so zainteresirani samo, dokler mislijo, da morajo nekoga osvojit tudi.
pa hvala bogu, da sem našla takega. če ne bi bila pač sama. mi ni noben problem. mi je dosti večji problem glumit neinteres, če mi ni do tega.
BMW je realist in super je bilo tule brati tvoje komentarje BMW in moški pogled na to ubogo revo, ki duši svojega partnerja.
Bravo BMW.
Ti žalostna j pa pretiravaš in se smiliš sama sebi, nehi mu težit, če sta za skupi bo ostal, če ne boš našla drugega, ki bo bolj primeren zate in za tvojo samozavest, ki je na nuli.
Žalostna, ni on razlog tvojega obstoja.
Samo ti so lahko to.
Bodi sama sebi zadostna.
Dušiš ga in vsak bi pobegnil. Vsak. Zapomni si to.
Ne moreš mu kar naložiti bremena odgovorrnosti za TVOJE življenje, za TVOJ obstoj.
NOGO
Pa še tole
“Sem normalna ženska in kaj…”
Daleč od normalne ženske si. Vzemi se v roke, da boš to postala.
Forum je zaprt za komentiranje.