On se ohlaja do mene. Kaj naj naredim ?
Bolj kot boš rinila vanj z vprašanji bo najverjetneje samo še slabše, žal. Poskusi se pogovoriti, če odkloni bo bolj kot ne čas pokazal kam gre njegova živ. pot in kam tvoja.
Tukaj ne moreš narediti ničesar, če se ohladi se ohladi. Morda premisli kako se vedeš, morda preveč pritiskaš nanj in se počuti ujetega. Ko se človek počuti ujetega se ohladi, prijetna čustva nadomestijo strah, nelagodje, ki delujejo kot zamrzovalnik….
Imaš par možnosti. da se pogovoriš in mu svoja pažanja zaupaš in če je kaj banalnega, se zadeva lahko “reši”. Če se pa pač ohlaja, ker je zaljubljenost mimo in te ni vzljubil v meri, da bi te ljubil (preprosto, nisi ti tista), je pa tako ali tako konec, zato odnehaj in se počasi sprijazni. No, lahko tud manipuliraš in ga nekako privežeš nase, vendar se vprašaj, če želiš biti/ostati z nekom, ki te ne ljubi, le zato, ker hočeš biti z njim. jaz vem, da ne bi.
Vse napisano ne pomeni, da je kaj narobe s tabo ali z njim, temveč le to, da nista za skupaj, nista kompatibilna kot par ali ne na telesnem, ali ne na duhovnem ali ne na čustvenem področju. Ko eno od tega sfali, to ni več pravo.
Najbrž rineš vanj in zdaj, ko čutiš, da se oddaljuje, še bolj. Pomisli kakšna si bila, ko se je zaljubil vate in kakšna si sedaj. Moraš bit tud mal “hard to get”, ne smeš “viset” na njem, zato je mogoče tukaj pametna taktika, da se še ti malo ohladiš – če mu je kaj do tebe se bosta spet našla, če se je pa ohladil, ker je ugotovil, da mu na pašeš, pa nimaš kaj. Bolje zdaj, kot čez pol leta ali kasneje.
Razlogov je lahko več:
Ali ima drugo, ali ti nisi več zanimiva, ali je bolan…[/quote]
Lahko pa ima kakšne finančne skrbi za katere ne veš in se ti ne upa zaupati in ga skrbijo…
Ne kaži mu tako očitno, da ga imaš strašno rada. Pojdi k frizerki , kozmetičarki, z prijateljicami na kavo, da vidi, da živiš še zraven njega. Boš videla, da se bo hitro ponovno zagrel zate, preveč mu kažeš ljubica ,koliko ti pomeni. Biti moraš skrivnosna, malo nedosegljiva, ženska, za katero se bo moral potruditi. 🙂
Razlogov je lahko več kot je zvezd…, morda nekaj pogostejših…in sicer, če se preveč prilagajaš in želiš ugajati je to zelo slabo in doseže kontra učinek, nekako medvedja usluga sama sebi. Če deluješ dostopna, pokorjena postaneš zelo hitro nezanimiva, lahko dosegljive stvari nimajo vrednosti, ne vzbudijo zanimanja. Če daješ občutek, da se s tabo lahko pometa, je učinek spet identičen zgoraj opisanem, če se povsod samo ti prilagajaš je spet slabo…., če izvajaš nadzor nad njim, mu nezavedno sporočaš, da si nesigurna sama vase, da nimaš samozavesti in potem se človek ustraši.
Nesamozavestna in ponižna ženska moškemu ne daje potrditve, da je ravno on nekaj posebnega, da je ravno on to kar je zahtevna ženska iskala…., ne daš potrditve, da je on super ampak občutek, da si pač z nekom ker ne znaš biti sama, torej da vzameš vse kar pride na pot. Vse kar pride na pot pa navadno nima vrednosti, torej se moški ob tebi počuti nevrednega, seveda se tega ne zaveda na točno tak način kot sem ga opisal, odzove se z ohladitvijo odnosov in posledično razhod. Podobno kot lačen človek poje vse kar mu ponudiš, sit človek pa dobro premisli kaj bo dal v usta….
No odgovor na zastavljeno vprašanje si podala sama…., utesnjuješ ga, sporočaš mu, da brez njega ne obstajaš…., spravljaš ga v nelagoden položaj, postajaš nezanimiva in po domače povedano se je fant ustrašil. Kot veš smo sploh moški v vezah nekako plašna bitja, zelo se bojimo izgube svobode, torej življenja, ti mu s svojim vedenjem sporočaš, da je njegovega življenja ob tebi konec….
Veš, to, da nekomu stalno visiš za vratom ne pomeni, da daš celo sebe temveč to, da želiš vzeti njega kot celoto, kot osebnost, mu totalno spremeniti življenje….ga omrežiti v tesno povezano skulpturo….zaradi lastne nesamozavesti…., če ga vidiš misliš da je tvoj, ko ga ne vidiš misliš in z grozo razmišljaš, le kaj počne, zakaj ne pokliče, ziher mu je kaka druga všeč….
Že samo razmišljanje, da je življenje kurčevo, če se moški ohladi do tebe pove več kot tisoč besed o tebi in tvojem dojemanju partnerskega odnosa. Ti vstopaš v odnos ker sama sebe ne vidiš kot okolici sprejemljiva celota, partner je zate drugi del sestavljanke, ki potem postane celota.
Jaz ga razumem da se je ohladil, čudi me da ni že prekinil s teboj.
Želela si odgovor in ga tudi dobila.
Lahke rešitve ni, to so tvoji vzroci vedenja in dojemanja, torej ne moreš spremeniti situacije čez noč…, to si trenutno ti…, veze zate na nek način predstavljajo stres…, orej obratno od tega kar želiš. To je enako kot bi v viharju iskal zavetje, zavetje bi si poiskal sredi hudournika…..ker je nad njih drevesna krošnja….
q pa tak dec, ki bo zagret, samo dokler misli, da je treba lovit… ki mu je treba non stop glumit.
hvala lepa, kar same mejte take, katerim so ženske samo izziv, ko eno položi in osvoji, je na vrsti druga.
sem tako dolgo iskala, da sem si našla takega, ki je res hotel bit z mano, ne samo dokler sem izziv in za ulovit.
ve pa kar glumite dalje.
Zakaj ženske vedno tako gledate, dala sem mu svoje telo? To zveni, kot da sploh nisi uživala, da si priseljena bila v to, da dobiš njegovo pozornost?
Punca, a nisi uživala? A nisi zaradi svoje potrebe šla v zvezo? Če nisi, potem brez veze da si šla v zvezo. Bodi bolj sproščena, malce ga kar pusti, pa bo še za teboj pritekel, če res čuti do tebe.
Včasih je rešitev preprosta, ampak ko smo zaljubljeni do ušes jo res težko vidimo.
” q pa tak dec “
HVALA TI, EDINA RAZUMEŠ RESNICO ! Meni se ne da igrat, ja….ali pa glumit plen ……. Jaz sem kar sem in hočem bit ljubljena taka kot sem. Vesela sem, da si dobila takega, ki te ljubi tako kot sem. To si želim. KER JAZ NISEM PLEN !! SEM ŽENSKA IN ČLOVEK !!! Hočem bit žena in mati. Ne pa plen !!!!!!
Edina si, ki razumeš tukaj. Čestitam ti iz srca
Popolnoma nič narobe, polonoma naravna občutenja odrasle osebe…., vendar je tako, če si želim recimo dobrega avta se moram zanj potrudit, delat….šparat…, to je normalna in sprejemljiva opcija, lahko pa preskočim vse našteto in ga ukradem…., koliko časa se bom mirno vozil z ukradenim vozilom? Predvidevajmo, da je policija kolikor toliko sposobna in da ne štrajka.
Gnus do napisanega je tudi popolnoma logičen, je dokaz da sem zadel bistvo, da si razumela napisano in se v napisanem prepoznala. Ker vsi vemo da spoznanja bolijo…..je to tvoj odziv na spoznanje.
Kar je BMW napisal je resnica. Noben ti ne bi mogel bolje napisati. Zamisli se nad sabo. In tole tvoje zadnje pisanje, če njemu tole rečeš, pokažeš, bo sigurno zbežal. Če je le pravi moški, pa ne glede ali te ima rad ali ne. Sicer pa ženske nismo veliko drugačne. Če bi moški delal kar delaš ti,razmišljal kot ti, jaz s svetlobno hitrostjo zbežim.
Ljubezen zna boleti, ni pa edina, za kar je vredno živeti. Poglej okoli sebe, bodi vesela, da se vsak dan zdrava zbudiš, začni uživati v malih stvareh tudi sama. Že, če se zbudiš v sončen dan…
q pa tak dec, ki bo zagret, samo dokler misli, da je treba lovit… ki mu je treba non stop glumit.
hvala lepa, kar same mejte take, katerim so ženske samo izziv, ko eno položi in osvoji, je na vrsti druga.
sem tako dolgo iskala, da sem si našla takega, ki je res hotel bit z mano, ne samo dokler sem izziv in za ulovit.
ve pa kar glumite dalje.[/quote]
Spet feministično razmišljanje…, nihče ni pisal o lovu temveč o tem, da ni vse samoumevno in dosegljivo vedno in kadarkoli za vsako ceno. Da ima vsaka oseba v odnosu svoj jaz, svoja prepričanja…..in ne to, da se nekdo samo uklanja.
Forum je zaprt za komentiranje.