ohranjanje stikov z nekdanjimi partnerji
če ima kakšna več “bivših” in bi meni “sedla” … se lahko zmeniva, pa najine bivše povabiva na skupni piknik — da vidiva koliko sva “zadela” pri prejšnjih ☺
Govorip o hipotetičnem primeru ali konkretnem? Kdo je tisti, ki da ovceno, ali je nekdo predelal bivšo vezo ali ne? Po čem sklepaš, da je ni prebolel ipd.? Malo več info bi bilo dobro napisat, da ne bomo na suho driblali.
Kar se tiče idealnih situacij, je bil odziv na Pandorin prispevek, ne na tvoj, ker piše, da nekaj ni dobro in kaj bi moralo bit. SAJ JE VEDNO TAKO, DA NEKAJ NI TAKO KOT BI MORALO BIT. Zato živimo, da korigiramo situacije in nas same. Ampak še vseeno, nenehno bit v tem, kaj BI MORALO bit pa ni, je utrujajoče za vse udeležence.[/quote]
ja, tisto glede idealne situacijo je bila dobra iztočnica za opisat konkreten primer. Žalostno nežen je ko govori o njej.. na kratko. Še jaz to vidim pri njemu pa sem samo prijateljica. Ne dvomim, da ima svojo punco rad, ampak pravi, da ji je nelagodno. Jaz najbrž nebi šla na tak dopust..[/quote]
Ni samo enega odgovora, ker smo si ljudje različni. Jaz bi težko šla s skupino na dopust, pa ne glede na to, kdo bi bil v njej.
Izogibam? Kje pa pri nas se kopamo vsako soboto pa če smo umazani ali pa ne ! :))))
Kaj pa če bi šel raje drevesa sekat?
Bi imeli vsaj drva… ;)[/quote]
Vsako prvo soboto, a ne:). Očitno je to slovenski fenomen, ker pri nas je enako:)).
Vidiš, z ničemer nisi zadovoljen:). Ponudim rešitev…ti bi jo pa razsekal:). Stoječa drevesa imajo energijo, ležeča pa dajejo le toploto (če jih vržeš v kamin). Samo ne vem zakaj, meni se zdi, da je tebi že dovolj toplo:). Zakisanost pa ostaja in ostaja….[/quote]Tempetura 42 i da nisam tako zdrav umro bi!….
Kako ne bi bil zadovoljen s tvojimi predlogi? Le dopolnil sem jih nap stoječo energijo dreves bi spremenil v toplotno in če bi to storili vsi, bi bilo tudi zunaj že toplo ne pa da pada sneg…. 😉
Kakšno ohranjanje stikov? Lepo vas prosim! Je to kakšno spoštovanje do novih ali potencialno novih partnerjev? V kali je potrebno zatreti vsak spomin, predvsem pa je potrebno s teles sprati vse morebitne vonjave. Zato se je treba popolnoma razkužiti še preden vstopite v novo zvezo. Še posebno pozornost je potrebno nameniti spolovilom. Moški naj si ga tri dni namaka v ustni vodici ali domačem jabolčnem kisu. Ženska naj si jo najmanj en teden, trikrat dnevno izpira z istimi preparati.
Z morebitnimi slikami, pismi in darili pa počakajte no nove zveze. Spoštovanje in ljubezen do novega partnerja dokažete tako, da boste v njegovi prisotnosti zažgali vse fotografije in pisma, darila pa vrnili s hitro pošto oz. jih uničili. Med celim ceremonialom pa intenzivno pljuvajte po sliki bivše(ga)in glasno preklinjajte.
Zato se nekatere obnašajo kot hlodi? :))))[/quote]Jaz imam občutek, da so te zgodbice o hlodih malce precenjene in pretirane.. Koliko takih hlodov si premikal v svojem življenju, On_?[/quote]Ammm, pri meni ni bila nobena kot hlod….. 😉
Mislim, da če si v zvezi z neko novo osebo, ne smeš vlačit prtljage s sabo. Mogoče je to nazadnjaško gledanje, a vendar, mene spominja na sedenje na dveh stolih.
Sam si ne bi želel, da bi se moja partnerica srečevala s prejšnjim, razen če gre za zadeve v zvezi z otroci ali kaj podobnega. Če pa že, pa bi morala biti odprta možnost, da se družimo vsi skupaj, torej, da si zaupamo, ne pa da bi se počutil odrinjenega in bi imel občutek, da mi kaj prikriva.
Zase vem, da če gre za mojo bivšo, spolne privlačnosti ni več, ampak se lahko v miru pogovarjava, ker pri otrocih pač stopiš čez osebne zamere in deluješ v njihovo korist.
Z vsemi bivšimi imam dovolj dobre odnose, da se z njimi lahko tudi družim. Imam fanta, ki to popolnoma razume, saj tudi iz najinega odnosa lahko sklepa, da imam zadeve popucane in da sem se znebila odvečne prtljage, tako da okoli tega ljubosumja ni.
Tudi sama nisem nikoli komplicirala, ko se je on dobil z bivšo punco na kavi, saj se odkrito pogovarjava tudi o svojih preteklih zvezah, je pa res, da sva se spoznala takrat, ko sva oba svoji prejšnji zvezi prebolela in predelala.
Verjetno je malo težje biti prijatelj z nekom, s katerim si se razšel šele pred kratkim, ko so rane še odprte, spomini še sveži, in ko se kot samski še ne znajdemo ravno najbolje. To je hkrati tudi obdobje, ki ni najboljše za sklepanje nove zveze – samo na prečiščenem vrtu brez plevela lahko zraste nekaj zdravega, lepega, dobrega.
Zase vem, da bi me skrbelo, če moj partner svoje bivše ne bi zmogel normalno pozdraviti in poklepetati z njo, saj bi sklepala, da ima ob njej še vedno čustveno blokado…
Največja napaka, ki jo lahko na tem forumu naredi ženska je, da je v takem stavku uporabila množino.[/quote]
No, potem je to za mano, zdaj ga lahko mirno serjem, ker hujše itak ne more biti. 🙂
Največja napaka, ki jo lahko na tem forumu naredi ženska je, da je v takem stavku uporabila množino.[/quote]
zakaj? resno me zanima. Je problem, ker je vse bivše zmetala v en koš, v smislu da si niso enaki, ali pač je problem da je to prizna javno na forumu in si napisal (spet) sarkastično? :)[/quote]
sodeč po odzivih na tistih petnajst v sosednji temi 🙂
Jaz stikov ne bi ohranjala z nekdanjim partnerjem. To bi prišlo v poštev samo v primeru, da bi imela skupnega otroka ali pa v primeru poslovnega sodelovanja, ko pač ne gre drugače.[/quote]
Vedno se da tudi drugače. Vse ostalo je le izgovor. :))
zakaj? resno me zanima. Je problem, ker je vse bivše zmetala v en koš, v smislu da si niso enaki, ali pač je problem da je to prizna javno na forumu in si napisal (spet) sarkastično? :)[/quote]
sodeč po odzivih na tistih petnajst v sosednji temi :-)[/quote]
Katerih?
Katerih?[/quote]
Tole: http://med.over.net/forum5/read.php?124,8546967
Katerih?[/quote]
Tole: http://med.over.net/forum5/read.php?124,8546967%5B/quote%5D
Ne vidim povezave.
Tole: http://med.over.net/forum5/read.php?124,8546967%5B/quote%5D
Ne vidim povezave.[/quote]
Bo zdaj?
kaj pa, če bi vsakemu bivšemu paru prepustili svobodno odločitev koliko in kakšne odnose imata?
brez občutkov, odnosa, … do trenutnih partnerjev??
konec koncev – a kdo v trenutni zvevi izpostavlaj, da je ona imela ti*ča bivčega v sebi in on ti*ča v neki luknjah neke druge ženske ???
Bo zdaj?[/quote]
Pa niti ne, številka mojih bivših partnerjev, s katerimi sem bila v daljših in resnejših zvezah (in te sem imela v mislih, ko sem napisala, da se svojimi bivšimi dovolj dobro razumem, da se z njimi lahko tudi družim), je namreč precej nižja, in ker sta bili več kot dve, sem uporabila množino.
Tako da resnično ne vem, kje tukaj poteka kakršnakoli vzporednica.
Forum je zaprt za komentiranje.