Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Odzivi na Rene – žalostno …

Odzivi na Rene – žalostno …

Seveda ”pretiravam” zato ker gledaš na stvar preveč čustveno in z vidika človeka… ne pa ekonomije…. ampak država in Zdravtsvo je biznis prvo in potem humanost…..

oziroma drugače rečeno, humanost se konča pri denarju….[/quote]
Saj zato pa… ostani človek!!!

Poglej se v ogledalo in malo razmisli, koga vse ti nateguješ pod pretvezo! Fuj.[/quote]
Ne vem… povej mi ti, poleg tega pa obelodani še to “pretvezo”[/quote]

Zadostuje, da ti veš, kaj počneš. Ne da se mi ukvarjat s tabo.

Seveda ”pretiravam” zato ker gledaš na stvar preveč čustveno in z vidika človeka… ne pa ekonomije…. ampak država in Zdravtsvo je biznis prvo in potem humanost…..

oziroma drugače rečeno, humanost se konča pri denarju….[/quote]
Saj zato pa… ostani človek!!![/quote]

Saj probavam…. ampak če bo država dvigovala davke pa prispevke za zdravstveno zavarovanje zato ker morejo mali Renejčki na operacije in ker morejo leni uradniki met ”človeško” delo…. bom jaz nečloveško krepnil…..

Če hočem ostat človek, in imet kaj kar naredim še za sebe, da ne bom životaril…. morajo Renejčki plačat svoje operacije, in more Javna Uprava poiskat bolj produktivne službe….

kapiš?

Že celo življenje sem za državo neto plačnik, odkar delam, sem vplačal več kot sem dobo nazaj in v zdravstvo in vsepovsod…. Zdravila bog ve, kdaj sem nazadnje kakšno pojedel, penzije ne bom dočakal…. v bolnici sem pa bil samo na obiskih……

plačam pa na tisoče € letno, za nič haska…. če bi ta denar nabral skupaj s tem kar imam našparano, bi si lahko počasi, v mogoče 2 letih kupil kakšno garsonjero, pa sem star komaj 25 let!!!!

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Matkič za tvoj info kako zdravniki delajo pri nas, grem kar na ortopede,….
Operacija kolka je za njih rutina, ampak veš koliko krat se zgodi, da naredijo kikse pri teh operacijah, ko vstavijo premajhen kolk. Tu so proteze izjemno drage, sploh tiste specialne ki zdržijo mnogo več časa. Tu pa nihče ne zahteva odgovornosti od zdravnika, ki je zaradi svoje zmote povzročil za 20.000€ škode in tudi več, če so tiste specialne proteze.
Operacijo žil je možno izvest tudi brez operacije in greš po posegu lahko domov, taka vrsta operacije je sicer malo dražja, ampak nihče ne pogleda z druge plati, da ljudje po 2 dnevih lahko nastopijo delat in niso doma po cel mesec in več, da od zapletov pri klasični operaciji žil niti ne izgubljam besed kaj vse lahko potegne odzadaj. Tako, da bi lahko razpravljala v nedogled………

Veš še nekaj…. zakaj imamo pri nas magnetno resonanco bistveno dražje, kot jo imajo sosedje Italijani in Avstrijci, pa da niti ne izgubljam besed, da si pri njih na vrsti v roku 1 tedna, pri nas pa čakaš 2 meseca. Logično, da boš vzel napotnico in šel k sosedom, plačal in potem zahteval, da ti vrnejo denar nazaj, pa še prihranijo na ZZZS-ju ker je cenejše.

Humanost se konča na mizi od patologa!

Ne vem… povej mi ti, poleg tega pa obelodani še to “pretvezo”[/quote]

Zadostuje, da ti veš, kaj počneš. Ne da se mi ukvarjat s tabo.[/quote]
Potem pa se drži tega. Pusti me na miru, ne repliciraj, ne sanjaj … skratka NIČ.
Tvoje praznega natolcevanja brez osnove imam že vrh glave…

Zadostuje, da ti veš, kaj počneš. Ne da se mi ukvarjat s tabo.[/quote]
Potem pa se drži tega. Pusti me na miru, ne repliciraj, ne sanjaj … skratka NIČ.
Tvoje praznega natolcevanja brez osnove imam že vrh glave…[/quote]

Saj se ti venomer spotikaš ob moje replike drugim. Preskakuj me.

Saj se ti venomer spotikaš ob moje replike drugim. Preskakuj me.[/quote]
Venomer ne. Včasih ga prehitiš. To je samo zato, da mu pokvariš veselje a ne? 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Saj se ti venomer spotikaš ob moje replike drugim. Preskakuj me.[/quote]
Venomer ne. Včasih ga prehitiš. To je samo zato, da mu pokvariš veselje a ne? :)[/quote]

Ti vodiš excel tabelo?:) Imaš prav ja, nisem vedno za zgled:).

Venomer ne. Včasih ga prehitiš. To je samo zato, da mu pokvariš veselje a ne? :)[/quote]

Ti vodiš excel tabelo?:) Imaš prav ja, nisem vedno za zgled:).[/quote]
Ne, samo to temo sem pogledal. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ti vodiš excel tabelo?:) Imaš prav ja, nisem vedno za zgled:).[/quote]
Ne, samo to temo sem pogledal. :)[/quote]

Napisal si..venomer ne, včasih…to pomeni, da dalj časa spremljaš telenovelo:). Priznaj:))).

mene je zbodlo v oči, da zdravniki utemeljujejo svojo odločitev o amputaciji s tem, da so to evropske smernice za zdravljenje, s stališča prihranka mogoče res, da odrežejo nogo -to res ne more biti nek velik strošek…

Naj mi kdo razloži – specificira ta račun za tako storitev!?
To je prvovrstna kraja denarja iz zdravstvene blagajne.
Kaj hudiča stane 180.000 €? O_O
Ali pa 170.000€ za protezo? Pa da je zlata ne more toliko koštat tistih nekaj žic in plastike na kup zmetane, lepo vas prosim….
To je vse precenjeno zato, da “bogovi v belem” mastno služijo in čisto nič drugega! Zdravstvo je postalo pridobitna dejavnost ne pa nek javni servis, kar naj bi v osnovi bil.

Matkic bog ne daj da se ti nap na cesti kaj nared ali pa da si pri razstavljanju compa opečeš roke od štroma, ker bi te potem po tvojem sistemu, predlagali za evtanazijo.
Razmnožuješ se ne, tvoja dodana vrednost je nizka in se te ne bi splačalo ohranjat pri življenju….. razen, če bi na tebi nekdo mastno zaslužil, pol pa ja….
Očitno so taki Matkiči izkritovičili zdravstveni sistem do nerazpoznavnosti zato pa imamo to kar imamo, da se “ne splača”….

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Sicer se mi otrok smili, ampak ne more spet država še enega invalida dajat na (pre)drage operacije…. pa vi veste kaj je to 180 TISOČ €……

To je 43 milijonov nekdanjih SIT…. tak mimogrede za primerjavo

Ali 3600 vplačil dodatnega+osnovnega zavarovanja (pa sem zaokrožil na 50€)

Ali 300 LET vplačevanja tega zavarovanja

In vse to na enem otroku, ki bo mogoče celo drogeraš ali trajno brezposeln….

Ekonomska/e računica/e vredna naše Banana republike in ljudi ki jo podpirate…..

Invalidnine je tako ali tako potrebno ukinit in častit evtanazijo….

Tako kto je potrebno prepovedat izdajo zdravil za ljudi po 65 letu starosti, če si zdrav živi dlje, super podpiram, drugače pa ne futraj farmacevtskih lobijev…

Cel Svet smo postavli na glavo, po eni strani subvencioniramo zdravila, da stari ljudje živijo dlje in jemljejo penzijo, po drugi strani pa višamo delovno dobo, ker ljudje živijo dlje in se izgovarjamo na to….. z enim presekom (zdravila) bi rešili veliko mahinacij…..

Ampak kaj ko bom označen za Hitlerja :)[/quote]

Otrok bo drogeraš ali pa Einstein. Ali zdravnik, ki bo iznašel pomembno zdravilo za XY bolezen. Kako lahko veš, koliko bo prispeval k družbi in koliko ne? Morda si bo zaračunaval operacije 180.000 EUR in od tega plačeval davke in prispevke… in tako bistveno preplačal to, kar je država zanj “zapravila” v otroštvu.

Točno vem, koliko je 180.000 Eur. Pa ti veš, koliko stane državo vzdrževanje enega invalida za 50 let, če bu amputirajo nogo? Koliko stanejo socialne pomoči za ljudi, ki so na robu preživetja, zato ker je nekdo prej “šparal”?

Evtanazirat ga ne moreš.

Koliko dragih dopustov, pa vikendov pa jaht…Si privošči elita na zavarovalnici in raznih zavodih (kot največje leglo korupcije in lopovščine), ki so povezani z zdravstvom, ko si delijo milijonske dobičke, šparajo pa pri tebi in ti dajo najcenejše zdravilo ali pa odrekajo rahabilitacijo, pa te ne moti ?

Koliko dragih dopustov, pa vikendov pa jaht…Si privošči elita na zavarovalnici in raznih zavodih (kot največje leglo korupcije in lopovščine), ki so povezani z zdravstvom, ko si delijo milijonske dobičke, šparajo pa pri tebi in ti dajo najcenejše zdravilo ali pa odrekajo rahabilitacijo, pa te ne moti ?[/quote]

Seveda me moti. Ali ti misliš, da si “navadni smrtniki” lahko privoščijo sem ter tja tudi kakšno odstopanje in si svoje vedenje razlagajo tako, da so drugi še veliko slabši in hujši pri svojih dejanjih? Če drugi krade, lahko tudi ti, ker tvoji zneski kraje niso milijonski? Če so drugi pokvarjeni, jih boš ob priliki posnemal oz. ko se ti bo ponudila možnost ter si svoje akcije opravičil, da niso tako hude kot od drugih? Ja super, kam smo prišli.

Saj mene ne moti, samo naj podpišejo v takih primerih, da po tej operaciji ne bo dobival več ničesar od države do konc lajfa….

Razen če prvo poplača vse kar je dobo od države!

Verjetnost da bo preplačal to kar je država dala za njega je 0.000000001% nekej tu……

1 na par milijonov preplača tako operacijo…..

Saj zato pa ga je potrebno dat na pleča staršev in se naj oni odločijo…..

nobene invladnine in ničesar, ker je na ŽALOST nekoristen člen družbe ki samo jemlje in bo verjetno celo življenje samo jemal… od nejga bodo kakorkoli grdo se sliši, samo stroški za vse davkoplačevalce…. v 99.999999999999% verjetnosti

Lahko ga že, samo ga ne smejo/mo

Zato pa potrebno spremenit zakonodajo in država lahko potem reče staršem, ali bo 100% na vaših plečih al pa časti država evtanazijo ki je ziher cenej kot operacija in vsi stroški za invalidnine ipd.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Koliko dragih dopustov, pa vikendov pa jaht…Si privošči elita na zavarovalnici in raznih zavodih (kot največje leglo korupcije in lopovščine), ki so povezani z zdravstvom, ko si delijo milijonske dobičke, šparajo pa pri tebi in ti dajo najcenejše zdravilo ali pa odrekajo rahabilitacijo, pa te ne moti ?[/quote]

Seveda me moti. Ali ti misliš, da si “navadni smrtniki” lahko privoščijo sem ter tja tudi kakšno odstopanje in si svoje vedenje razlagajo tako, da so drugi še veliko slabši in hujši pri svojih dejanjih? Če drugi krade, lahko tudi ti, ker tvoji zneski kraje niso milijonski? Če so drugi pokvarjeni, jih boš ob priliki posnemal oz. ko se ti bo ponudila možnost ter si svoje akcije opravičil, da niso tako hude kot od drugih? Ja super, kam smo prišli.[/quote]
O čem ti to ?
Ne razumem več tebe, ker pretiravaš. 🙂
Če trdim, da je denarja dovolj in bi ga bilo potrebno bolj pošteno porazdeliti, je to že kraja ?
Če namesto milijonskih dobičkov, meni dajo bolj kvalitetno zdravilo, sem potem lopov ?

Ne, samo to temo sem pogledal. :)[/quote]

Napisal si..venomer ne, včasih…to pomeni, da dalj časa spremljaš telenovelo:). Priznaj:))).[/quote]
Aja, to pa sploh ni nobena skrivnost, da spremljam. Saj pa veš, da sem prisoten. Temu se ne da izognit, razen, če foruma ne bi bral.

Seveda me moti. Ali ti misliš, da si “navadni smrtniki” lahko privoščijo sem ter tja tudi kakšno odstopanje in si svoje vedenje razlagajo tako, da so drugi še veliko slabši in hujši pri svojih dejanjih? Če drugi krade, lahko tudi ti, ker tvoji zneski kraje niso milijonski? Če so drugi pokvarjeni, jih boš ob priliki posnemal oz. ko se ti bo ponudila možnost ter si svoje akcije opravičil, da niso tako hude kot od drugih? Ja super, kam smo prišli.[/quote]
O čem ti to ?
Ne razumem več tebe, ker pretiravaš. 🙂
Če trdim, da je denarja dovolj in bi ga bilo potrebno bolj pošteno porazdeliti, je to že kraja ?
Če namesto milijonskih dobičkov, meni dajo bolj kvalitetno zdravilo, sem potem lopov ?[/quote]
Logično, če pa bodo potem zaradi tebe, tisti “reveži” zgoraj imeli tako “malo”, manj kot so si “zaslužili”. 😉

Saj mene ne moti, samo naj podpišejo v takih primerih, da po tej operaciji ne bo dobival več ničesar od države do konc lajfa….

Verjetnost da bo preplačal to kar je država dala za njega je 0.000000001% nekej tu……

nobene invladnine in ničesar, ker je na ŽALOST nekoristen člen družbe ki samo jemlje in bo verjetno celo življenje samo jemal… od nejga bodo kakorkoli grdo se sliši, samo stroški za vse davkoplačevalce…. v 99.999999999999% verjetnosti

Zato pa potrebno spremenit zakonodajo in država lahko potem reče staršem, ali bo 100% na vaših plečih al pa časti država evtanazijo ki je ziher cenej kot operacija in vsi stroški za invalidnine ipd.[/quote]

Sem naključni bralec teme in nisem imel namena sodelovati v debati, ampak takšno razmišljanje me je pa zelo zbodlo.

Prvič, ali sploh veste kaj pomeni izraz (zdravstveno) zavarovanje? To pomeni, da s tem ko vsi plačujemo prispevke (premije), smo vsi zavarovani za primere, ko in če bomo potrebovali zdravstvene usluge, ki stanejo (ene več, druge manj). Jasno je, da bo večina ljudi vplačala več kot pa bo “dobila”. Ampak to je poanta zavarovanja, saj so dogodki, za katere smo zavarovani, nepredvidljivi. In nikoli ne vemo, kaj in komu se bo zgodilo (bolezni, poškodbe, prirojene napake). Statistično gledano bo zelo “dragih” primerov zelo malo, ampak s tem ko sodelujemo v tej shemi (kar je pri nas sicer obvezno – po eni strani še dobro), soglašamo s tem, da se tistim, ki takšne izdatke potrebujejo (pa naj bom to jaz, ti, Rene, kdorkoli), ti tudi priznajo in izplačajo. Sem mislil, da je to jasno.

Drugič. Očitno sem v zmoti, ampak prepričan sem, da je dosežek civilizacije in sodobne družbe tudi to, da družba poskrbi za šibkejše in invalide ter jim pomaga, še posebej če niso takšni po svoji krivdi. Ali ne sodi to pod osnove človečnosti? Ob tem kar berem zgoraj, me je sram, da sem predstavnik človeške vrste, če jo predstavljajo primerki, ki pišejo podobno kot zgoraj. In da se obešate še na nacionalno poreklo? Da vas ni sram. Kaj on ni človek? Evtanazirali bi ga? Pa kam smo prišli?! Toliko o sodobni “civilizirani” družbi…

Matkic, če te prav razumem, bi se ti v primeru, da postaneš invalid, še isti moment prostovoljno evtanaziral, ker bi postal “nekoristen član družbe”? Saj če se sam tako odločiš, ti noben ne more reči, da tega ne smeš…

Bože mili …. (nisem veren, ampak trenutno ne najdem primernejšega izraza)

Prvič: Dobro nas ve vsaj večina kaj pomeni zdravstveno zavarovanje…. samo nekaj je operacija za 3000€ ki je realna, da boš poplačal tekom svojega lajfa, kot jo je mel moj bratranec pri 25ith, nekaj drugega pa je operacija vredna 180.000€

Seveda, ne vemo kaj se bo komu kdaj zgodilo, ampak tu se računa verjetnost… si že slišal kdaj za verjetnostni račun?????????

Določeni poklici ali način življenja ima določene posledice in višjo verjetnost takšnih ali drugačnih nesreč….

Tako kot se zavzemam za to, da tisti ki kadijo bi morali plačevat več za zavarovanje, tako se zavzemam enako, da tisti ki jemo/jejo mastno bi morali plačevat več…. itd……

Jaz ko sem si edinokrat v življenju nekaj ”naredo” je bil to zvin desne roke za katero sem dobo longeto….. pa mi zavarovalnica ni priznala ničesar……

Plačujem pa jim že leta in leta…… Od njih imam samo minuse… že 25 let oz odkar plačujemo prvo starši zdaj jaz….

Drugič, nekaj je bit človeški, drugo pa je bit potraten in neracionalen……

Saj je vse lepo in prav, da si štejete to kot ”dosežek” civilizacije, ampak smešno je ko noben ne želi pogledat resnici v oči… da nas ta presežek samo košta….

Evtanazija je višek družbenega napredka!!!! A to pa ne priznavaš več?

Ta otrok, bo do konca svojega življenja trpel, na takšen ali drugačen način, nikoli ne bo športnik, vsaj ne tisti pravi, bolečine bo imel še na leta in leta…

Beseda sodobna civilizirana družba se pri večini konča tam kjer postanete čustveni…. pol pa kao več ni civilizirano ker bo nekdo umrl…. umirajo vsak dan, v tej sodobni civilizirani družbi, ljudje ki se dejansko borijo, ki trpijo, ki branijo domove, pa njih dvomim da si kdaj omeno…..

Torej ena smrt otroka, v tej družbi SMRTI ne bo razlika za Svet, bo pa razlika za denarnice davkoplačevalcev in srečo staršev ki pa je sebična….

Ampak ravno taka zavest kot si jo povzel ti v meni, je višek CIVILIZIRANE DRUŽBENE ZAVESTI, da zapustiš ta svet, ko ne moreš dat več koristi družbi….. oz. ko je VERJETNOST da jo boš še kdajkoli dal. minimalna….

Ne pa da se futraš z tableti, da se umetno držiš pri življenju in trošiš državno blagajno z zdravili ipd. da futraš farmacevtske lobije ki jim je cilj da si živ ne zato ker so humani ampak ker jim stari ljudje delajo dobiček…..

Zato pa potrebno spremenit zakonodajo in država lahko potem reče staršem, ali bo 100% na vaših plečih al pa časti država evtanazijo ki je ziher cenej kot operacija in vsi stroški za invalidnine ipd.[/quote]

Sem naključni bralec teme in nisem imel namena sodelovati v debati, ampak takšno razmišljanje me je pa zelo zbodlo.

Prvič, ali sploh veste kaj pomeni izraz (zdravstveno) zavarovanje? To pomeni, da s tem ko vsi plačujemo prispevke (premije), smo vsi zavarovani za primere, ko in če bomo potrebovali zdravstvene usluge, ki stanejo (ene več, druge manj). Jasno je, da bo večina ljudi vplačala več kot pa bo “dobila”. Ampak to je poanta zavarovanja, saj so dogodki, za katere smo zavarovani, nepredvidljivi. In nikoli ne vemo, kaj in komu se bo zgodilo (bolezni, poškodbe, prirojene napake). Statistično gledano bo zelo “dragih” primerov zelo malo, ampak s tem ko sodelujemo v tej shemi (kar je pri nas sicer obvezno – po eni strani še dobro), soglašamo s tem, da se tistim, ki takšne izdatke potrebujejo (pa naj bom to jaz, ti, Rene, kdorkoli), ti tudi priznajo in izplačajo. Sem mislil, da je to jasno.

Drugič. Očitno sem v zmoti, ampak prepričan sem, da je dosežek civilizacije in sodobne družbe tudi to, da družba poskrbi za šibkejše in invalide ter jim pomaga, še posebej če niso takšni po svoji krivdi. Ali ne sodi to pod osnove človečnosti? Ob tem kar berem zgoraj, me je sram, da sem predstavnik človeške vrste, če jo predstavljajo primerki, ki pišejo podobno kot zgoraj. In da se obešate še na nacionalno poreklo? Da vas ni sram. Kaj on ni človek? Evtanazirali bi ga? Pa kam smo prišli?! Toliko o sodobni “civilizirani” družbi…

Matkic, če te prav razumem, bi se ti v primeru, da postaneš invalid, še isti moment prostovoljno evtanaziral, ker bi postal “nekoristen član družbe”? Saj če se sam tako odločiš, ti noben ne more reči, da tega ne smeš…

Bože mili …. (nisem veren, ampak trenutno ne najdem primernejšega izraza)[/quote]

Tako je.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Saj pričakovano je da se boste taki kot si ti strinjali s tem zgoraj…. tak kot se strinjate s socialno ipd zadevicami… ker mate pač koristi od tega….

ukinit vse socialne transfere pa zavarovanje omejit….. pa penzije vsak sam naj prihrani, pa izplačat bruto plače…. pa bo naenkrat na spregled količina nesposobnih Slovencev ki ne znajo z denarjem 😀

Matkic, očitno se v najinih pogledih zelo razhajava, tako da ne mislim vztrajati pri debati. Edino prosil bi te, da odgovoriš še na naslednje:

Če vzamemo tvojo logiko, ali ne bi potem bilo bolje, če poleg tistih, ki od družbe samo jemljejo (mimogrede, ali lahko družbi prispevaš ali od nje jemlješ samo finančno?), evtanazirali (mimogrede to ni izraz, ki ga iščeš, namreč evtanazija je smrt na željo tiste osebe same, to kar ti opisuješ pa je uboj oz. umor) se pravi umorili tudi tiste, ki prispevajo k družbi minimalno oziroma ne dovolj? Da bi pustili pri življenju samo tiste, ki po neki verjetnosti predstavljajo najboljših nekaj % ljudi, ki bodo družbi največ prispevali. Kako bi vnaprej vedeli, kateri so tisti ljudje? Kje bi postavili tisti %? Najboljših 50%? 20%? 1%?

Upam, da se zavedaš, da tudi če je človek invalid (brez noge, paraplegik, itd.), je še vedno lahko zaposlen, pač na njemu primernem delovnem mestu (taki ljudje so običajno tudi ustrezno poklicno rehabilitirani). In v tem primeru tudi plačuje davke tako kot ostali zaposleni. Da ne omenjam invalidov podjetnikov, ….

Skratka, tudi če se držimo strogo tvoje ekonomske logike, mislim, da malo preveč ozko gledaš na stvar…

Pa to ni isto kot če nekoga ubiješ kar tako vnaprej iz lepega miru, ker bo verjetno “samo zažiral družbo”, ti bi verjetno rekel da preventivno…

Mislim, da se tu kaže desenzibilizacija, ki jo povzroča medij za masovno poneumljanje, to je TV oz. holivud.

Oprosti, ampak mislim da si tukaj sebičen edino ti, ker te skrbi, da ne bi kak cent “tvojega” denarja bil porabljen za nekoga, ki je pomoči potreben, po tvoje seveda “samo izguba za družbo”.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close