Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Odvisnik izsiljuje starše

Odvisnik izsiljuje starše

Nisem mislila da bom sploh večinoma govorila sama, a tako je izpadlo. Dobro da sem vztrajala eno uro vsega skupaj jo čakat da pride do pogovora, ker sem večkrat vmes se pobrala da grem stran, ko toliko zamuja.

Potem sem nadaljevala, začela z njegovo zgodovino drog, hotela sem nadaljevati kaj je naredil, pa sta me oba prekinila on je spustil komentar, zakaj o njem take govorim. Ona pa da o čem govorim, kake droge, kak ukrep zdravljenja, kaj je naredil hudega.

Na kratko o nasilju doma. On pa da smo za vsako malenkost klicali nanj policijo in zdravnike.

Povedala sem ji, da je pred leti razbil vso stsnovanje, okna. Da sem se prebila prit notri, hodila po steklu. Iskala starsa. Povsod je bila kri, krvavi zidovi. Klicala policijo. 1 uro in 45 minut policije ni bilo. Ko so prišli sem jim vse pokazala porazbito, povedala da je nevaren in bo koga ubil. Ko jemlje kokain je norc.

Da so policisti rekli, naj se starši zmenijo z njim za razbito stanovanje ko pridejo domov. Zgrožena sem bila in nisem hotela da kar tako odidejo. V tistem trenutku se je pojavil mi za hrbtom, sem odskočila, policist je videl da me ga je strah. Skril se v stanovanju in vse poslušal. Pred njima mi je rekel ” prasica prekleta ubil te bom, kaj ti njim da sem narkoman”. Ko so to slišali so se začeli umikat proti avtu da grejo. Jaz pa njim zakaj bežite, peljite ga stran, nor je koga bo ubil. Pustili so me tam samega z njim in šli stran. Nisem vedela kje sta starša nisem ju dobila na telefon do 22h, bila sem v strahu da jo je ubil. Prosila sem ju naj takoj jutri zjutraj gresta na tožilstvo in sodišče povedat kaj se dogaja in kaj je naredil. Ter da bo nekaj hudega storil ali nas ubil ali tujo osebo.

Za dober mesec bi skoraj ubil osebo. To osebo je poškodoval, posebno huda poškodba.

Ko je pravnica to slisala se je zadeva spremenila. Zahvalila se je za poštenost, mojo iskrenost in da sem to dala na plan. Starša sta bila tiho poleg, mama je nekaj mrmlala, da ga blatim.

Brat je bil tiho, vse mu je padlo v vodo.

Dogovorili so se da mu dajo 2000 za en mesec. Oče je imel izpade in norel, da kdo je ta baba ki mu ugaja za ta denar. A je na koncu popustil. Jezen, ne bo prebolel.

Pravnica je bila kot mediatorka. Imela bo neko vlogo situacije kaj se dogaja, koliko denarja mu dajejo in za kaj bo porabil.

Da se ne bi zavleklo v ure in ure in da ne bi rabil za drogo ta denar sem predlagala da si kupi prenosnik, mobitel, nekaj oblačil. Vse to bom na vsake 3 dni slikala, da ne proda ali ne razbije in poslala njej.

Prosila sem jo naj mu razloži kako so starši delali do penzije. In mama ima 1200, foter 1000. To je njuna penzija, in ne njegova.

Pravnica bo vse to zapisala in nekaj mesecev spremljala da ju ne oguli.

Brat si je odprl par pil, vino in se dobesedno nalival od razočaranja.

Potem sva se midve potiho zaklepetali na terasi. Ponudila sem ji narezek, sladico. Skadila je nekaj cigaretov. In šla stran.

Povabila me je na klepet in kavo ko grem mimo njene službe.

Račun bo poslala mami. Koliko bo visok ne vem.

A ti mogoč mal nakladaš?

Če slučajno ne, naj ti povem, da so tvoji starši še bolj opaljeni kot brat. So tud oni na drogi?

Če je zgodba slučajno resnična, si še enkrat preberi kar ti je napisala “neprijavljena”.

Čeprav se meni vse skup bere kot tvoja zezancija.

Menile sva se in bova nadaljevale. Foter je bil ves živčen in je samo gledal kdaj gre gospa stran, njemu se je mudilo na sprehoda, ona ga pa je zaparkirala.

Sem sigurna da bi ostala se nekaj ur, saj sva padli v debato v zvezi s policijo. Konkretno sem jo vprašala zakaj ko je razbil vse po stanovanju in okna, ga niso odpeljali stran, dali prepoved približevanja, naredili zapisnik. Samo so mu komentirali: malo pometi to in se pomeni s starši. Takrat sem vskočila, kaksen je to način, saj ni v vrtcu da bo malo pometel in naj ne bežijo stran, saj nisem klicala soseda ampak uradno policijo. Pa so se gasa pobrali.

Temo je prekinil in bova nadaljevali kje ob kavi, ker me zanimajo primeri zakaj tako nekorektno ravnajo in kaj počenjajo okrog, ona ima ogromno takih podobnih primerov pritožb čez njih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close