Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Odvisnik izsiljuje starše

Odvisnik izsiljuje starše

Odvisnik izsiljuje starše za denar, jim tudi krade in prodaja zlatnino, fintno pokvari računalnik( oni to ne pokapirajo) da kupijo novega in on tega za drogo prodaje.

Odvisnik je fizično nasilen in je bil na obveznem zdravljenju ker je poškodoval osebo. Zdaj odkar je zaključil zdravljenje šel na staro pot, ko ni več pod ukrepom.

Domov pripelje pravnico kateri je natvezil marsikaj, da mu ne dajo za jest hrano, da mu ne dajo za drinke. Dajo mu pri 33 za jest, dajo mu za drinke. Izsiljuje jih tedensko da bi mu dali 1000 da ima za life.

Komentirala ne bom. Ker je nenormalno vse skupaj. Da sem mu starš bi ga zbrcala ven in se mu odpovedala. Moji se ga v resnici bojijo.

Prej me je mama klicala naj pridem ko pride ta pravnica.

Povejte mi kako pred njim ji povedat, da zakaj ga podpira ko ne verjame kako je ozadje in zakaj se ji on smili pri teh letih. Kako povedat, da se me potem fizično ne loti ali ubije. Pravnica noče govorit na samem, hoče da se pred njim pove vse. Ko smo mu govorili resnico se nas je fizično lotil in smo pristali v bolnici s poškodbami.

Zakaj je pravnica na njegovi strani? Račun bo pa matei izstavila. Kdo je tu nor?

Kako norega divjaka odmaknit od vseh brez posledic?

kakšna je funkcija te pravnice? je s CSDja?

imejte poleg enega bolj močnega, ki lahko prepreči, da tip postane nasilen.

Odgovor na objavo uporabnika
Valterino, 06.08.2021 ob 12:59

Odvisnik izsiljuje starše za denar, jim tudi krade in prodaja zlatnino, fintno pokvari računalnik( oni to ne pokapirajo) da kupijo novega in on tega za drogo prodaje.

Odvisnik je fizično nasilen in je bil na obveznem zdravljenju ker je poškodoval osebo. Zdaj odkar je zaključil zdravljenje šel na staro pot, ko ni več pod ukrepom.

Domov pripelje pravnico kateri je natvezil marsikaj, da mu ne dajo za jest hrano, da mu ne dajo za drinke. Dajo mu pri 33 za jest, dajo mu za drinke. Izsiljuje jih tedensko da bi mu dali 1000 da ima za life.

Komentirala ne bom. Ker je nenormalno vse skupaj. Da sem mu starš bi ga zbrcala ven in se mu odpovedala. Moji se ga v resnici bojijo.

Prej me je mama klicala naj pridem ko pride ta pravnica.

Povejte mi kako pred njim ji povedat, da zakaj ga podpira ko ne verjame kako je ozadje in zakaj se ji on smili pri teh letih. Kako povedat, da se me potem fizično ne loti ali ubije. Pravnica noče govorit na samem, hoče da se pred njim pove vse. Ko smo mu govorili resnico se nas je fizično lotil in smo pristali v bolnici s poškodbami.

Zakaj je pravnica na njegovi strani? Račun bo pa matei izstavila. Kdo je tu nor?

Kako norega divjaka odmaknit od vseh brez posledic?

Mati naj ne plača, saj storitve pravnega svetovanja ni koristila ona. Lahko pa poda prijavo zoper odvisnika zaradi posedovanja droge ter goženj s fizičnim nasiljem…

Ni je privat. Prej sem jo klicala da ji povem naj mu ne naseda ker je manipulant in da je zmožen vsega ker ve da se mu je ukrep preko sodišča končal in misli da lahko dela kar hoče. Rekla sem ji naj preveri njegovo zgodovino. Ni me hotela poslušat, samo je rekla pridite danes ob uri tam tudi Vi. Povejte in ne skrivajte. Odgovorila sem, da se ga bojimo. Ker ko gre ona proč smo mi lahko pokojni.

Podi starše ven, hoče to bivališče da vozi kurbe in drogirane domov. Danes je petek in njemu se žura. Zahteva da mu dajo na dan 200evrov in 300 000 gotovine.

Nas csd, ne policija niso nikoli pred njim zaščitili. Dokler ni skoraj ubil par oseb, je dobil ukrep zdravljenja.

Veste kaj, to sodstvo in ukrepi so vredni nula. Takega zapret v klet in zvezat do smrti to je ukrep, ker je nevaren okolici.

Prosim do 17 za pameten nasvet, dokler ne pride pravnica.

Ne morem verjet, da mu nasedajo in nas izpostavljajo nevarnosti. Tu se ne bo dobro končalo, ker ima velike apetite na denar. In za denar ubija, dobi black out.

Kakšna je to pravnica, da 33 letnika zagovarja glede pravic v razkošju v ‘mama hotel’?? Po katerem členu in zakonu???? Menda ima ona okrog 55 let.

33 letnik mora delat, imet družino. Če je doma in samski pa skrbet za starše ki so v penziji, skuhat kaj, čistit in za stroške dat. Ne pa iskat pravice pri teh letih huje kot 13 letnik.

Ej a ti to resno misliš? Odvisnik živi pri njima in ju tednsko izsiljuje za 1000 evrov, da ma za živlenje??????

Res? Zato ker folk, ki živi doma ima socialno 400 evrov!!! Dej povejte če se motim, ali ne. Tisti, ki imajo streho nad glavo pri starših in torej ne plačujejo najemnine in ne morejo delati zaradi bolezni(invalidnine nimajo) dobijo tam okoli 400 evrov! Mam prav?

In potem morajo prispevati k položnicam in tiste par evrov majo še za hrano da si jo kupijo in če kaj prišparajo majo še za kakšne vstopnine ali lokale.

On pa da jim za 1000 evrov teži na tedn????? In pravnica to podpira??? A je sploh logična razlaga za to???

Se bere kot zgodbica od une, ki se je borila s ta zgornjimi, ki so ji razgrajal… pa nobena pomoč- odgovor ni bil pravi…nesmiselno….

Pracnica bo podpirala karkoli, on jo je najel, ji naložil, da ji bo plačal in se ji zlagal, da ga kaj pa vem… hočejo vreči iz bajte. Tega pač ne moreš narediti, čeprav je tip polnoleten, ker je do sedaj bival tam in ga brez sodišča ne moreš zabrisat na cesto. Kot ne moreš podnajemnika, pa čeprav ne plačuje najemnine. Je treba prek sodišča. Pravnici povejte, da ga niste ven metali, da je pa on tisti, ki grozi, jemlje mamila itd. Če bo znorel in hotel koga pretepati, takoj policijo klicat, več ko bo prijav, bolje bo. Potem pa prek sodišča izselitev.

Zdaj jo čakam, da vidim kaj bo.

Če bo na njegovi strani, naj si ga domov pelje in naj cuza njen denar.

Tako pa staršem vse scuza in potem hodim v trgovino jst kupovat da ima mati kaj za skuhat. Zadnji mesec nisem in se pozna da ima doma halo. Lahko ji pomagam, zalagat pa nočem več.

Valterino, 06.08.2021 ob 17:04

Zdaj jo čakam, da vidim kaj bo.

Če bo na njegovi strani, naj si ga domov pelje in naj cuza njen denar.

Tako pa staršem vse scuza in potem hodim v trgovino jst kupovat da ima mati kaj za skuhat. Zadnji mesec nisem in se pozna da ima doma halo. Lahko ji pomagam, zalagat pa nočem več.

Ej a ti to resno misliš? Odvisnik živi pri njima in ju tednsko izsiljuje za 1000 evrov, da ma za živlenje??????

Res? Zato ker folk, ki živi doma ima socialno 400 evrov!!! Dej povejte če se motim, ali ne. Tisti, ki imajo streho nad glavo pri starših in torej ne plačujejo najemnine in ne morejo delati zaradi bolezni(invalidnine nimajo) dobijo tam okoli 400 evrov! Mam prav?

In potem morajo prispevati k položnicam in tiste par evrov majo še za hrano da si jo kupijo in če kaj prišparajo majo še za kakšne vstopnine ali lokale.

On pa da jim za 1000 evrov teži na tedn????? In pravnica to podpira??? A je sploh logična razlaga za to???

Pa kaj tebi, kokosi, ni jasno? Pravnico je NAJEL ta sine. Lahko ji naloži karkoli, itak jo bo plačal. Zdaj si hoče pravnica ogledat realno stanje in potem ga bo nagovorila, naj se tozari po sodišču, čeprav bo vedela, da bo najbrž izgubil. Pa kaj ti pri konceptu PRAVNIK ni jasno? :)))

Čakam, je ni.

Njegovi pravnici lepo poveš da tvoj odvetnik v njenem terminu nima časa in tja sploh ne hodiš. Poveš ji da od napada ne želiš imet več nobenega stika več z njim.

Vsakokrat ko se začnejo grožnje pokličeš policijo in poveš da ti drogiranec grozi.

Kar se tiče staršev, če mu držijo štango, ti ne moreš pomagat. Ne moreš jih spremenit. Poveš jim da če ga bodo še naprej podpirali, ti nočeš imeti nič z njimi. Naj te ne kličejo ko jim bo pobral vse in jih spravil v bolnico.

Če si želijo pomagati naj si najamejo dobrega odvetnika in si najdejo pomoč pri organizacijah ki nudijo pomoč svojcem odvisnikov.

On bo odvisnik celo življenje, samo od njega je odvisno kako daleč se bo spustil.

Je prišla, zunaj na terasi čika in kofetka z njim. Čakam v dnevni da pride notri.

Ja ree, 06.08.2021 ob 17:17

Pa kaj tebi, kokosi, ni jasno? Pravnico je NAJEL ta sine. Lahko ji naloži karkoli, itak jo bo plačal. Zdaj si hoče pravnica ogledat realno stanje in potem ga bo nagovorila, naj se tozari po sodišču, čeprav bo vedela, da bo najbrž izgubil. Pa kaj ti pri konceptu PRAVNIK ni jasno? :)))

Ni mi jasno to o 1000 evrih za živlenje na teden?

Ja itak, da potem pravnica ga zagovarja pri temu, saj ravno od teh 1000 evrov dobi plačilo(pa še za drogo ima fant dovolj).

Se jo sliši kako ga nagovarja na terasi, da mora met avto, uživat…

Aha, na račun penzionistov?

Očitno sta bogata, imela sta super službi zdaj pa še visoko pokojnino, da mu dajeta 1000 evrov na teden, s katerimi plačuje odvetnico in drogo.

Kokoš tega ne razume.

O, to pa ni fajn situacija. Vem za enega,verjetno ni edini, iz situirane družine, ki je potem ubil mamo, ker sta ga izselila.

Tu sploh nimaš kaj kot da daš ultimat – komuna ali pa pred vrata in se probaš nekako zaščitit.  Ker v glavi niso zdravi, dejansko je itak krivda na strani starša, ampak vsi bi se morali potem zdravit oz. dobit pomoč.

Enkrat, ko bo koma zadet, ga stlačite v prtljažnik in odpeljite čim dlje stran od doma (v Skandinavijo ali na Madžarsko na primer) in ga pustite tam, naj se znajde, kakor ve in zna.

Žal bo verjetno potrebno aktivirat Center za socialno delo, Policijo … Ampak v takšnih primerih se gre samo za to on ali vi. Če je moški odvisnik, se tako ali tako ve in bo zelo kmalu vse jasno.

Kakšna pravnica neki? Jaz je ne bi spustila v lastno hišo.

Kaj preživljajo družine z odvisnikom, pa približno vem, da je zelo zelo zelo hudo. Poznam družino, ki je skoraj uničena zaradi sina drogeraša. No, sedaj bo menda res ostal v Španiji za vedno.

Se pravi denar za sina je, za eno “ornk” odvetniško živino pa ne?

Pa ste ga za karkoli, kar je naredil (grožnje, izsiljevanje, nasilje, kraje), kadarkoli prijavili?

Zdaj je sla stran. Na koncu je z mano eno uro čikala. Grem si nekaj naredit za jest in napišem kaj je bilo. Vsem odgovorom hvala, jih preberem ko pojem. 🙂

Torej, 15 min sem nestrpno čakala da čikajo in pijejo kufe. Potem sem se pojavila na terasi, se predstavila, povedala da sem bila povabljena k staršem in da se nekaj z njo pomenimo. Prosila da pride v dnevno, v klimo. Ne na terasi pred sosedi govorit. Ker sosedje so se vsi posedli na balkone in pripravili pivo, kokice in čips, ušesa pa napeli kot slon Dumbo, da bi vsi poslušali.

Takoj se je vstala in šla v dnevno. Vprašala sem jo direkt na mi pove s kakšnim namenom prihaja, kako to da po hišah hodi itd. Bila je vidno presenečena nad mojimi vprašanji.

Začela je, da je brat v stiski, da nima za jest. Tu sem jo ustavila in ji rekla, brat je 3 glavne obroke doma pri mami, enega zunaj( mama da dnar). Vprašala sem jo ali je bila danes na kosilu med službo. Pritrdila mi je da ja, kosilo za 6 evrov. Povedala sem ji da je on danes bil na kosilu za 45 evrov. Skoraj je s stolice padla.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close