ODDAMO
Ja samo ne zavedaš se da ima on rad samo te ljudi in kmalu jih ne bo več ob njemu.
Če pa že misliš da bi uspelo bi pa mogoče počasi in ne tako da ga prideš iskati in ga odpelješ. Tako ne gre in tudi tvoja ljubezen mu ne bo pomagala čeprav vejamem da jo imaš in da bi mu jo lahko dala.
Trpel bo pa konec.
Revček!
Jaz točno vem, da je preživel življenje ob teh ljudeh !
Tako kot ljudje imajo tudi psi sposobnost prilagajanja in če ima optimalne življ. pogoje in ljudi, ki ga imajo radi , se prilagodi in počasi sprejme novo okolje !
Sory , ne maram da se živa bitja ubija, nič drugega !
Sočutje in ljubezen za vse, pa bo svet mogoče lepši za vse nas !
exxx123 joj pa imaš ti res izkušnje z psi? Si že kdaj videla kakšnega psa v zavetišču? Starega pa ga je vseeno kakšna dobra duša posvojila in pes je bil hvaležen. Ni vedel zakaj je pristal tam, ampak ni važno če mu nudiš kvalitetno življenje…. Seveda bo žalosten, ampak se bo privadil.
Iza če ga boš res vzela pojdi najprej parkrat na obisk, samo da se te pes navadi, potem pa ga šele odpelji, da ne bo šel kar takoj k nepoznanemu človeku. Tako bo lažje tebi in njemu.
Erina 😉 jaz pa še vedno čakam tvoj mail! Da čim več podatkov sporočim naprej.
LP nina
exxx123, ce kdaj preberes kaksne zgodbice na tem in ostalih forumih, potem si opazil, da se tudi starejsi psi lahko navadijo na novega gospodarja, ce le ta dela z njimi tako, kot se spodobi.
Veliko starejsih psov je po poti tega foruma dobilo tople in prijazne domove / najbrz so hvalezni tistim ljudem, ki so jih vzeli k sebi in s tem odresili smrtonosne injekcije. Preberi si malo postov za nazaj, pa bos vedel, o cem pisem.
Iza: Se mi kar zmeša, ko slišim uspavati psa, ker je star !!!
Ta pa je res pametna, ni kaj. Si kot moja soseda, ki je imela 14 let starega psa, ki ni mogel več jesti, je bil slep in ne vem koliko bolezni je imel. Seveda, raje naj umre naravne smrti, pa naj se muči še tako dolgo, kaj? Sosedin pes je umiral pol leta, neprestano je cvilil zaradi bolecin. In zakaj? Ker se ji je zmešalo, ko je slišala uspavati psa, ker je star.
To je prava ljubezen.
exxx123,
naj bodo tvoja mnenja in nadaljni nasveti kar se na “skromni” ali pa naj jih ne bo več….Ker vse skupaj meji že na bedarijo…..
Glede tvoje trditve, da se npr. 7 let star pes ne bo navadil na novega lastnika: kaj pa tisti kužki, ki so najdenčki, pa iz azilov, pa potem dobijo novega ljubečega lastnika??? Veš, se zelo v kratkem času navadijo in sprejmejo, saj jim je ponavadi mnogo lepše z njimi, kot pa življenje za rešetkami na omejeni kvadraturi…..
Po tvojem je bolje 7 let starega psa, ki bo po tvojem živel še max. 3-4 leta evtanazirati……Ja, 3-4 pasja leta je lahko do 28 človeških, ali pa tretjina njegovega oz. našega življenja, če že hočeš…..Mislim, kako neumno razmišljaš!! In zato je bolje po tvojem zdravega psa evtanazirati, kot pa mu omogočiti preživeti še tretjino življenja lepo…..Pa ne mi sedaj prosim flancat, da bi pri novih lastnikih to tretjino življenja pretpel od žalosti in ga je zato bolje dati uspavati!!
Še tole te citiram: “Ampak ne mislim se kregat, to je bilo moje skromno mnenje, ker se že videla žalostnega, umirujočega kužka ko je šel na stara leta živeti drugam.”
Res je, da nekaj kužkov res konča žalostno, a tako je pač življenje – tudi ljudem ni vsem usijeno živeti z rožicami postlano, pa če že hočeš tudi mravljam, ptičkom in še katerim živalim (tudi zato, ker so člen v prehranjevalni verigi), ne…
In sem prepričan, da bo Erinin kuža dobil dobre nove lastnike. Tudi od karakterja psa je odvisno, koliko je prilagodljiv in sprejemljiv – in zlati prinašalci zelo dobro prenašajo tovrstne situacije, sploh, če pridejo v družino z otroki……
Pik ( lastnik že drugega 13 letnega kužija, ki že v drugo ne razmišlja o evtanaziji!)
kia mislim da ne bereš dobro! Govorimo o uspavanju ZDRAVEGA!!!! psa. Ne takega, ki je ne more jesti, ne mora opravljati potrebe in kaj jaz vem kaj še vse. Govorimo o ZDRAVEM 7 let starem kužku, ki ima pred sabo mogoče še 5 let življenja, torej še skoraj polovico, sploh če ima zdrave kolke in komolce.
Tudi sama sem lastnica ZP in sicer starega 2 leti in pol. Res je pes se hitro privadi. Bil bi sicer žalosten in nesrečen in bi se spraševal zakaj so ga dali stran. Ampak bi se privadil. Sploh če bi si iza vzela nekaj časa zanj in za ukvarjanje z njim.
LP nina
Sej,nekaj drugega je če je pes bil v zavetišču ali pa kakšni družini,ki ga ni marala,tak pes se bo z veseljem privadil na novo družino.Če pa je pes,recimo naš pes, v ljubeči družini,kjer ga smatramo za enega od nas in on pravtako,tu pa je garantirano,da bi takoj pobegnil od novih lastnikov,ali pa bi poginil.Če mojega očeta samo 5min ni,zganja že tak cirkus ko ga spet vidi,kot da ga en teden ni bilo.Da ne govorim,kadar ga zares ni en teden…
Spoštovane/i!
Ker nisem imela prej časa – zakaj ni važno – za internet, sem šele sedaj prebrala vaše poste.
Nikakor nisem hotela takšne debate, ki ste jo odprle tukaj. Mogoče oziroma očitno je, da sem oddala “oglas” na napačen forum – moja napaka za katero se iskreno opravičujem. Nisem hotela vašega mnenja za našo težko odločitev, ampak samo pomoč pri iskanju dobrega doma zanj.
Vseeno še enkrat hvala.
Iza če ne bom dobila drugega doma zanj, se priporočamo…
lp
Forum je zaprt za komentiranje.