Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek ODDAMO

ODDAMO

Pozdravljene/i!

Oddamo čistokrvnega zlatega prinašalca s papirji, ki sliši na ime TAR. Cepljenega, navajenega na čistočo in red, prijaznega itd… Star je 7 let.

Zainteresirani se javite na e-mail.

lp

mail je sedaj pripet!!!!

Revček, sem let star kuža bo umru pri drugih lastnikih.

Sedem popravljam

Zanima me zakaj ga oddajate.

Imamo dojenčico – 4 meseci – pri kateri so ugotovili alergijo na njegove dlake. Žal ne gre drugače – če bi šlo, bi že našli drugo rešitev.

lp

Nekaj me zafrkava danes forum – odgovor pa sem ti Zarja že napisala.

Dozdeva se mi ,da je to samo izgovor ,da oddate psa .Mislim da je razlog ,zato ker imate sedaj otroka pri hiši in nimate časa oz. je pes sedaj odveč . Poznam dosti primerov ko so oddali živali samo zato ker nimajo več časa za njega in je žival naenkrat kar odveč .Če imaš psa 7 let in ga imaš resnično rad ga smatraš kot družinskega člana.

Kritik,

daj ne flancaj, če nimač enake izkušnje…..Alergije so lahko zelo huda reč. Si že slišal za anafilaktični šok, ko histamin preplavi cel organizem , še posebno pri otroku takoj zoži sapnice, lahko v zelo kratkem času nastopi zadušitev, če ni takoj nudena strokovna pomoč….Nam se je to zgodilo pri 8-mesečniku. So kasneje posledično ugotovili, da je hudo alergičen na pasjo dlako…..Zato smo tudi mi morali oddati našega štirinožnega družinskega člana…ni šlo drugače…..K sreči smo ga lahko oddali sorodnici, ker smo imeli to možnost…..Zato…ne soli pameti,če ne veš……

Erina, razumem situacijo. Želim vam, da najdete dobrega novega lastnika in da ga bo kuža dobro sprejel!

ja, ne vem, zakaj ste eni takoj skeptični? to je samo zato, ker je res toliko ljudi, ki se hočejo preprosto znebiti psa. ampak če se ga na tak način, da ga oddajo dobrim ljudem, potem je vse okej. največje svinje so pa tisti, ki živali nekam zapeljejo in jih tam zapustijo.

Sem dala še na forum “Domače živali”. Po mojem bo tam več uspeha.
Želim, da mu najdete topel dom, kjer bo v miru preživel svoja stara leta.
Lp.

Če se že pojavi alergija se na pršice in ne na dlake! Z pravilno in redno nego, pa se da le te nadzorovati in jih držati v meji, ki alergije ne povzroča.
Če bi vam bilo toliko, do tega da ga obdržite, bi poisikali rešitev. Malo se pozanimajte, rešitve namreč obstajajo!

Oj!

Oglas sem objavila tudi na http://www.mojpes.net/forum/index.php?board=30;action=display;threadid=1967

LP nina

Tistim, ki nam pomagate in razumete, se iskreno zahvaljujem. Našega kuža imamo zelo radi, vendar ne gre drugače, čeprav smo iskali tudi druge možnosti. Nina, informacije ti pošljem na mail. Hvala!

lp

Če ne gre drugače potem bi bila boljša rešitev sedem let staremu kužku dati uspavalo kot pa ga dati živeti drugam. Mojemu bi se zmešalo če bi ga oddala. In poznam ogromno primerov, ko je lastnik napr. umru potem pa še kuža, zaradi žalosti.
Tako starega kužka se ne daje drugam!

Resnično ne morem verjeti, da nekateri ne morejo dojeti, da lahko resnično pride do situacije ko mora pes od hiše. Tudi jaz imam prijateljico, ki je morala ravno zaradi enomesečne punčke oddati psa. Naj povem, da je ta punčka ravno zaradi psa preživela mesec na infekcijski in so jo komaj rešili.

Čisto razumem, da je treba pač dati psa od hiše, če trpi zaradi tega zdravje človeka, vendar se sedem let starega psa ne more in ne sme dati drugam, bolje ga je uspavati, ker bo drugje bolj trpel.

exxx123 upam, da se zavedaš tega da je uspavanje zdravega psa kaznivo dejanje!! Ne samo psa, ampak katere koli živali!

LP nina

Aja še tole, kot je napisalaSmtka, tudi sama osebno poznam osebo z hudo alergijo na pasje dlake oz. na pršice, ki se v dlaki zadržujejo. Zadevo se da zelo omiliti z skrbno in vsakdanjo nego dlake, kar pa vame kar nekaj časa. Glede nato da imate 4 meseca starega dojenčka, pa vam ta najbrž vzame kar nekaj časa in oboje ne bi šlo?

LP nina

Za kaj takega še nisem slišala in žal, moram reči žal smo enkrat pred mngimi leti moral starega psa dati uspavati( pa ni bil bolan), ker pač ni šlo drugače. Pa nas ni nihče kaznoval in to smo naredili čisto legalno.

exxx123 no z zakonom je določeno, da veterinarja in lastnika, ki želita kaj takega storiti in želita uspavati zdravega psa, se kaznuje. Samo toliko v vednost. Seveda pa še vedno obstajajo taki veterinarji, ki na črno in za dober denar opravijo vse:-\

LP nina

VEDNO obstaja se kaksna druga resitev kot je uspavanje. Npr. oddaja. Veliko psickov in mack je ze tako naslo svoje nove domove……in verjamem, da ce je lastnik pravi, se tudi zival lahko navadi nanj.
Uspavanje ni resitev in veterinarju, ki to stori zdravi zivali, bi vzela dovoljenje za opravljanje dela….
Pa lep pozdrav!

Ja našega smo dali drugi družini, vendar je zaradi žalosti hiral iz dneva v dan tako da smo hodili k njemu, pa je jedel samo če smo bili mi zraven. Skatka trpel je in potem smo se morali odločiti drugače. Hudo je bilo vendar izbire ni bilo druge.

Se mi kar zmeša, ko slišim uspavati psa, ker je star !!!

Takšni ljudje, bi tudi ljudi uspavali ko ……….
Pa ne mi zdej govort pes je nekej druzga !
Kakšni ste to ?

Če ne boš do 16.8. dobila doma, ga vzamem jaz, se bo že privadil , počasi !Do takrat me pa ne bo in bi ga ne mogla vzeti !

lp iza

Ne bo se privadil, pa konc. Star pes se ne privadi!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close