Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Oddajanje prek bookinga

Oddajanje prek bookinga

A ti še enkrat rekonstruiram celo debato, ker očitno ne slediš 5 %, ampak kar nekaj pisariš samo zato, da kontriraš.

Prva uporabnica je napisala: “Prosila bi, da zasebnih stanovanj ne oddajate preko bookinga.” In obrazložila, kaj jo pri tem moti, zakaj ne želi najet zasebnega stanovanja, ampak turistični apartma.

Jaz jo v njeni tezi podpiram. S praktičnimi primeri poskušam ponazorit, kaj v zasebnih stanovanjih je tisto, kar je zame moteče in zato želim vnaprej vedet, kaj najemam.

Nekateri drugi trdijo/trdite, da ni nobene razlike med turističnim apartmajem in zasebnim stanovanjem.

Kaj ima zdaj veze to, kje sem jaz tisti apartma najela? Moja osnovna teza je, da bi bilo pošteno, da bi bilo v oglasu napisano, ali gre za turistični apartma, ki se oddaja zgolj turistom (in je tudi temu primerno opremljen), ali gre za stanovanje, ki je v pretežni meri za stalno naseljeno, občasno ga pa lastnik komu odda. Ker obstaja razlika, res obstaja. In eni to pač želimo pravočasno vedet.

Kaj naj rečem, če je nekaj proti pravilom bookinga, je pač proti pravilom. Ko si kot gost enkrat že tam in ugotoviš, da ti nekaj ne odgovarja, načeloma ne moreš nič več v zvezi s tem narest. Lahko se sicer spustiš v prijavo in narediš probleme lastniku, ampak to ne spremeni dejstva, da ti najet apartma ne ustreza. A je res tako težko razumet, da raje vnaprej to preprečim, kot naknadno pritožbo vlagam?
[/quote]

Ne moreš nič v zvezi s tem narest? No, če misliš, da te lastnik apartmaja ugrabi, potem se pa res težko pogovarjava naprej. 🙂 In kdo si ti, da boš Bookingu določala njegovo politiko, s katero večina gostov nima nobenih problemov, če pa jih ima, pa jih rešuje s kršitelji, ne z vsemi najemodajalci? Praviš, da jaz ne kapiram tebe, ti pa v vsakem postu gladko ignoriraš, kaj skušam jaz povedati tebi. ČE JE APARTMA UREJEN, KOT JE TREBA, SE V NIČEMER NE RAZLIKUJE OD APARTMAJA, NAMENJENEGA SAMO ODDAJANJU. Razen tega, da je bolje opremljen. Jasno zdaj? Če te moti tisti riž in moka, ju pač ne uporabljaj. Kako se ti ob tem počutiš, pa res nikogar ne briga, še najmanj Booking, da bi se moral s tabo ukvarjat in spreminjat politiko zaradi takih presrancev.

Nič. Kaj pa naj? Kličeta policijo, medije?
[/quote]

Rečeš hvala lepa in najameš drug apartma, ki jih je kot listja in trave? Nezaslišano.

Drugače ima Booking take fine gumbke, ki se jim reče “FILTER”. In v izogib vam nemogočim situacijam iščeš pač nastanitve z boljšo oceno, apartmaje brez ocen pa preskočiš. To, kar tukaj zganjate, se lahko imenuje pa samo WHITE PEOPLE PROBLEM. Cel cirkus zaradi nečesa, čemur se izogneš z enim klikom.

Jaz sem odajal sobo z deljeno kopalnico in kuhinjo.

Cena je bila ugodna (30 € /2 osebi) , kar je mesečno 900€

Ljudje so vedli kam pridejo. In kaj lahko pričakujejo.
Prvi večer, ce sem bil doma, so imeli free večerjo (spageti, čevapi)
in pijačo gratis (pivo, vino…).
Seveda sem v zameno dobil nazaj kaksno večerjo po njihovo.

Kakšna pohotna stanovalka pa je tudi prespala v moji postelji.

Kak dober dan… sem tudi naredil free izlet po Sloveniji. Npr. pač plačali so mi gorivo.
Jaz sem tako ali tako šel na Bled plavat. Vmes pa sem jih še peljal tja.

Skratka Airbnb je nekaj več….

in ni za vsakega..

Problem je, da na bookingu včasih res ne piše, da ne gre za turistično nastanitev. Meni se je recimo zgodilo, da sem rezervirala private room with breakfast v Italiji, ki je imel res čez 9 oceno in same pozitivne komentarje, pisalo pa je da gre za bed in breakfast in da ponujajo 4 sobe. No, potem pa smo pristali v privat stanovanju tipa, ki je imel ogromno staromeščansko stanovanje in je tudi zjutraj pripravljal zajtrke. Ostali gostje so bili navdušeni, meni pa je padel mrak na oči. Sploh ko sem se slačila v sobi, on pa na balkonu daje sušit perilo – okno pa gleda na balkon. :/ Skozi je bil v stanovanju in imela sem občutek, da sem pri nekomu v gosteh in ne, da sem za nekaj plačala.

Ribica1 zate je http://www.hilton.com ne Booking…

Ribica1 zate je http://www.hilton.com ne Booking…
[/quote]

Se ga ne bi branila 😀
Vsekakor si pa želim na dopustu oz. potovanju nekaj zasebnosti. Časi, ko smo spali v dormih po 16 judi v hostlih so za mano.

Ne moreš nič v zvezi s tem narest? No, če misliš, da te lastnik apartmaja ugrabi, potem se pa res težko pogovarjava naprej. 🙂 In kdo si ti, da boš Bookingu določala njegovo politiko, s katero večina gostov nima nobenih problemov, če pa jih ima, pa jih rešuje s kršitelji, ne z vsemi najemodajalci? Praviš, da jaz ne kapiram tebe, ti pa v vsakem postu gladko ignoriraš, kaj skušam jaz povedati tebi. ČE JE APARTMA UREJEN, KOT JE TREBA, SE V NIČEMER NE RAZLIKUJE OD APARTMAJA, NAMENJENEGA SAMO ODDAJANJU. Razen tega, da je bolje opremljen. Jasno zdaj? Če te moti tisti riž in moka, ju pač ne uporabljaj. Kako se ti ob tem počutiš, pa res nikogar ne briga, še najmanj Booking, da bi se moral s tabo ukvarjat in spreminjat politiko zaradi takih presrancev.
[/quote]

Presrancev? :)))
Ne se hecat no. Če obstajajo filtri za število spalnic, bazen, domače živali, vključen zajtrk,… Res ni nobeno preseravanje želja, da bi lahko izločil privat zasebne namestitve.

Kot vidiš, nisem edina s to preferenco, mogoče bom pa predlagala bookingu.

Ne se hecat no. Če obstajajo filtri za število spalnic, bazen, domače živali, vključen zajtrk,… Res ni nobeno preseravanje želja, da bi lahko izločil privat zasebne namestitve.

[/quote]

Ja, kar veliko nas je, ki nas motijo ta privat naseljena stanovanja na bookingu. In ena sama, ki tako krčevito trdi, da nas to ne sme moti

[/quote]

Ja, kar veliko nas je, ki nas motijo ta privat naseljena stanovanja na bookingu. In ena sama, ki tako krčevito trdi, da nas to ne sme motiti. Le zakaj?

To bi bilo super, da bi obstajala možnost, da se loči stanovanja od turističnih nastanitev. Si pa seveda mislim, da bodo lastniki stanovanj zelo skrivali podatek, da gre za naseljeno stanovanje.

Seveda, ker gre dejansko za zelo relevanten faktor. Obstaja razlika in to je pomembno številnim gostom, ne samo meni, presranki.

Da še na tisto od včeraj odgovorim. Seveda me lastnik stanovanja nima zaklenjene v stanovanje. Seveda imam možnost it drugam, podat prijavo na booking, zahtevat denar nazaj,… ampak ko gre na dopust, se v resnici ne želim z vsem tem ukvarjat. Ful fajn, da obstajajo opcije reševanja težav, če se le-te pojavijo, ampak če nekaj že vnaprej predvidim kot moteč element, bi bilo pa res boljše že vnaprej to vedet in se za tako stanovanje pač ne odločit.

Tole je nekaj drugega, ti SI oddajal sobo v stanovanju.

Na Airbnb pač izločiš take opcije, če jih ne želiš in je problem rešen.

Drugo pa je, da prideš v turistični apartma in ugotoviš, da razen tistih par dni, ko so ga oddali tebi, tam živijo ljudje svoje normalno življenje.

že cela dva dni travmiraš na temo, da si bila enkrat prisiljena preživet par dni v tujem stanovanju. pa saj te nihče ne sili v ničesar, no. ni ti všeč ta opcija, kul. ne rabiš uporabljat

Moti vas foušija…
v bloku naše none je bilo do pred leti vse zjahano, ker so živeli sami stari ljudje, ko je bilo treba kaj plačati več v sklad za obnovo se noben ni strinjal, v smislu “zame je dobro za tistih par petkov”. Nekaj stanovanj je šlo za socialce- starci niso imeli naslednikov, torej jih prevzame sociala in vtakne v dom ,notri pa socialce naseli. Nekaj stanovanj se je dedovalo.
Ti, ki so dedovali so skoraj da, vsi ,stanovanja renovirali, in jih oddajajo v turizem.

Stavba se je v dveh in pol letih obnovila znotraj, in zunaj in to ravno po zaslugi tistih ki oddajajo turistom.
Kar pomeni ,da je zrasla tudi vrednost stanovanj. Tolko o tem koliko in koga motijo apartmaji v rezidenčnih stavbah.
Motijo socialce, ker njihova vhodna vrata izstopajo od ostalih ki imajo zrihtano.

že cela dva dni travmiraš na temo, da si bila enkrat prisiljena preživet par dni v tujem stanovanju. pa saj te nihče ne sili v ničesar, no. ni ti všeč ta opcija, kul. ne rabiš uporabljat
[/quote]

Saj je jasno napisala, da bi uporabila filter in take nastanitve izločila, če bi obstajala na bookingu taka možnosti.

In prav nič ne travmira, nas je kar precej, ki enako mislimo.

Nikjer nisem napisala, da me take stvari motijo, še več – tudi sama oddajam na tak način, AMPAK preko Airbnb, kjer je tak koncept oddajanja čisto normalen in je v bistvu celoten point tega, da živiš kot “lokalc” . Stanovanja nimam na Bookingu in me tudi moti, da je začel Booking mešat hruške in jabolke in da ko npr. gledam sobe za naše zaposlene na službeni poti, moram pazit in še online preverjat, a gre za privat stanovanja ali dejanske turistične nastanitve ipd.
Airbnb zagotavlja drugačno izkušnjo za gosta kot Booking. Kot Airbnb gostitelj poskrbim, da ima gost v stanovanju vse in še malo več, da ima osebni stik z mano, da mu sporočim kakšni dogodki so v mestu, kam iti na izlet itd. Na Bookingu tega ni oz. naj ne bi bilo.
Sama s sosedi nimam prav nobenih težav, ker oddajam prek Airbnb, imajo pa sosedje velike težave z lastnikom stanovanj v spodnjih nadstropjih, ki poleg Airbnb-ja uporablja še Booking, Hostelworld itd. Je čisto drugačen profil gostov in izjemno moteče za vse.

Saj je jasno napisala, da bi uporabila filter in take nastanitve izločila, če bi obstajala na bookingu taka možnosti.

In prav nič ne travmira, nas je kar precej, ki enako mislimo.
[/quote]

z bookinga

Vrsta objekta

Hoteli +359
Apartmaji +38
Hostli +15
Gostišča +4
Nočitve z zajtrkom +2
Zasebne nastanitve
Počitniške hiške
Moteli
Brunarice

a da ni filtra?
ja vem, radi bi še opcijo, lastnik nima osebnih stvari v nastanitvi yes/no

lej, vsega pa tud ne moreš met.

Moj prejšnji post je bil namenjen Tari_s

Kar se tiče turistov , vsaj moje opažanje je da so mirni, oziroma večinoma hodijo v te apartmaje/ stanovanja samo spat.
Dočim moteči znajo biti pa študentje, in pa razni brezdelneži ki se po cele dneve vali v bloku in hodi na okno čikat.

z bookinga

Vrsta objekta

Hoteli +359
Apartmaji +38
Hostli +15
Gostišča +4
Nočitve z zajtrkom +2
Zasebne nastanitve
Počitniške hiške
Moteli
Brunarice

a da ni filtra?

[/quote]

Ne uporabljaj mojega nicka, da ne bo prišlo do zmešnjav!

In to, da je v filtru “zasebna nastanitev”, pomeni samo to, da oddajajo zasebniki, ne pove pa, ali oddajajo nepremičnino samo turistom ali pa jo uporabljajo tudi sami za življenje.
Oceniš lahko samo po slikah.

[/quote]

Pravzaprav travmira tista, ki pravi, da nas tuja krama v kao turistični nastanitvi ne sme motiti.

V prejšnjem postu (ki je namenjen meni, kot praviš) pišeš o povsem drugih stvareh kot jaz.

z bookinga

Vrsta objekta

Hoteli +359
Apartmaji +38
Hostli +15
Gostišča +4
Nočitve z zajtrkom +2
Zasebne nastanitve
Počitniške hiške
Moteli
Brunarice

a da ni filtra?

[/quote]

A ne morem imet vsega? Lahko imam pa posebno opcijo za odkljukat, da želim varnostno vrvico pod tušem, za klic na pomoč, če padem?

Mimogrede, mene si ponudniki namestitev v resnici ne želijo (želite) nategnit z zavajajočimi oglasi, ker pustim tako kritične ocene na vseh možnih portalih, da je od tega več škode kot koristi. Sicer lastnik zasluži tistih par evrov (ker se pač ne mislim zafrkavat z iskanjem nove namestitve in selitvijo), se pa zelo potrudim, da mu zbijem rating in opozorim morebitne nove žrtve.

A ne morem imet vsega? Lahko imam pa posebno opcijo za odkljukat, da želim varnostno vrvico pod tušem, za klic na pomoč, če padem?

Mimogrede, mene si ponudniki namestitev v resnici ne želijo (želite) nategnit z zavajajočimi oglasi, ker pustim tako kritične ocene na vseh možnih portalih, da je od tega več škode kot koristi. Sicer lastnik zasluži tistih par evrov (ker se pač ne mislim zafrkavat z iskanjem nove namestitve in selitvijo), se pa zelo potrudim, da mu zbijem rating in opozorim morebitne nove žrtve.
[/quote]
da se ti da še nabijat v temo
pa ti si hujša ko Barca…

da se ti da še nabijat v temo
pa ti si hujša ko Barca…
[/quote]

Leeleenpr. ima čisto tehtne argumente in sploh ni tečna.
Ravno tako ni bila tečna Barca.
Tečna pa si ti.

Že mogoče. Jaz sem ob svoji (2 strani prej opisani) izkušnji napisala oster review, ki ga je Wimdu najprej objavil, nato pa se je lastnica apartmaja pritožila, češ da sem bila žaljiva (kar ni bilo res), in Wimdu je moj review porezal do nespoznavnosti. Sledilo je precej dopisovanja, žalitev in groženj s strani lastnice, ampak review je ostal porezan in ženska je še nekaj let oddajala isti apartma, verjetno pod istimi pogoji. Ko sem brskala po netu, se je izkazalo, da imajo mnogi z Wimdu podobno izkušnjo – kadarkoli je kaj narobe, se postavijo na stran lastnika (ker bodo od njega še vedno kasirali provizijo, ni pa ravno verjetno, da bo razočarani uporabnik še kdaj uporabil isto platformo).

Tako da se ni za zanest na to, da bo slab review zares kaj škodoval.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close