Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Od moškega pričakujem, da ima povprečno plačo

Od moškega pričakujem, da ima povprečno plačo

Franček pa ne bi nič manj kot direktorico 🙂

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Se vam vidi, da vam je edini znan zivljenski slog, iz meseca v mesec…

Zase govori control-freak! Jaz še za jutri ne vem kaj bo na mizi.

Mislim, da imate ženske nekakšen naravni dar za zglajevanje takih finančnih razlik. Tudi po firmah opažam, da je recimo v nabavi odstotek žensk običajno precej višji kot npr. v prodaji. Ali gre za naključje ali posledico izkoriščanja naravne danosti, je to lahko stvar poglobljene debate. :-)[/quote]

A bejž no :-))))
A jo poglobiva?[/quote]

Resno. Če bi bil jaz v kakšni kadrovski in bi iskali sodelavce v nabavi, bi predvsem iskal med ženskami, ki so s svojim življenjem na splošno nezadovoljne. Z ustrezno motivacijo bi bilo potem potrebno njihovo željo zdravljenja frustracij z nakupovanjem čevljev torbic, cunj… preusmerit v nabavo surovin in potrošnega materiala.

Neee. Eni gremo iz januarja kar v marec. Če nas pa zebe, pa kar v julij skočimo.

Tako brezvezna sem si že, da bi se kar ubila ! 🙁

Evo, genau za Boomovo nabavno službo :))

A bejž no :-))))
A jo poglobiva?[/quote]

Resno. Če bi bil jaz v kakšni kadrovski in bi iskali sodelavce v nabavi, bi predvsem iskal med ženskami, ki so s svojim življenjem na splošno nezadovoljne. Z ustrezno motivacijo bi bilo potem potrebno njihovo željo zdravljenja frustracij z nakupovanjem čevljev torbic, cunj… preusmerit v nabavo surovin in potrošnega materiala.[/quote]

Oh, saj nezadovoljstvo je čisto nepotrebno.
Se strinjam, da smo ženske v nabavljanju zelo uspešne :-)))
Tudi brez dodatne motivacije 🙂
(zdej…tisto z bolestnim nabavljanjem kot nadomestilo za praznino v življenju in blablabla….bi se lahko
slabo končalo, ko bi na koncu namesto 10 kom jeklenih traverz nabavile kar cel nebotičnik…)

Mislim tele buče glede kadrovanja v nabavi oz. prodaji. Danes je prodaja usmerjana v agresivni pristop, kar pomeni, da čičanje v pisarni ne obrodi sadove. Treba je iti ven, na teren in to običajno bolj ustreza moški populaciji, ki niso ustvarjeni za delo v pisarni in soočanjem z vso administracijo. To je ves keč.

Evo, genau za Boomovo nabavno službo :))[/quote]

Toooo mi deli! Tebe pa za šefico. Franček bo pa hladilnike praznil in jadrnice po skladiščih vozil.

Pokliči nujno psihiatrično pomoč.

Pa sem mislila, da sem jaz čudna, ko pa vidim kakšni osebki zahajajo na mon pa sem zdim sama sebi zelo normalna. Še posebej osebki, ki me poskušajo oponašat. Ti z malim lulčkom, pojdi na psihoterapijo, pomaga.

Zanimivo. Ko sem prvič prebrala, sem skoraj z lune, pardon, s stola padla 🙂

Hmm, jaz dopustnikujem na njegov račun že celo življenje :), pa nisem nikoli razmišljala, da smučam na njegov račun ali da se ne bi imela fajn.

če vprašaš kakšno psihoterapevtko o tem, kaj ji najbolj pogosto rečejo pari, ko pridejo na svetovanje, ti bo povedala, da ženske pridejo s seznamom stvari, ki jih želijo, da bodo srečne. Moški pa pogosto enostavno rečejo, da bi želeli, da bi bila partnerka srečna. Če nekaj denarja ustvari srečno partnerko in posledično srečnega partnerja … kje je problem? Da je v našo podzavest nekdo v procesu socializacije vcepil neko idejo o enakosti med spoloma, ki več kot očitno ne pije vode ….?

Zase govori control-freak! Jaz še za jutri ne vem kaj bo na mizi.[/quote]

A zato ker vsak dan plačuješ lizing za tisti Lamborghini???

Hmm, jaz dopustnikujem na njegov račun že celo življenje :), pa nisem nikoli razmišljala, da smučam na njegov račun ali da se ne bi imela fajn.

če vprašaš kakšno psihoterapevtko o tem, kaj ji najbolj pogosto rečejo pari, ko pridejo na svetovanje, ti bo povedala, da ženske pridejo s seznamom stvari, ki jih želijo, da bodo srečne. Moški pa pogosto enostavno rečejo, da bi želeli, da bi bila partnerka srečna. Če nekaj denarja ustvari srečno partnerko in posledično srečnega partnerja … kje je problem? Da je v našo podzavest nekdo v procesu socializacije vcepil neko idejo o enakosti med spoloma, ki več kot očitno ne pije vode ….?[/quote]

Joj….ne mi danes o psihoterapevtkah :-))))

Veš, da premišljam o tem…zdaj, ko pišemo o tej temi…
Po mojem bo to, da sem enostavno premočna osebnost (pa to ima svoje dobre in slabe strani, jasno)
da bi se “zlila” z nekim partnerjem v eno. Da ne bi občutila neugodja, če bi me on zalagal z denarjem,
dopusti, avti…
Pa še …blazno dolgo sem že popolnoma samostojna….in znam dajati, sprejemati pa ne tako zelo dobro.
In to nima veze z spoloma….tudi od bližnje ženske (mame, sestre, hčere) ne bi dobro prenašala
financiranja ….

Misliš, da nisi vredna. Ne zaupaš v ljubezen, ki bi ti jo lahko moški na takšen način izkazal in če bi bila ti srečna, bi prav tako on bil srečen, ne pa se spraševal, zakaj je dal nek denar za tvoje smučanje. Kot se verjetno sama sprašuješ.

Skela, me veseli, da še katera tako razmišlja kot jaz. Tudi jaz ne bi mogla živeti tako, da me nekdo vzdržuje. Rada dobim in približno enako nazaj dajem. Tako, da je neko ravnotežje. Tudi pri materialnih stvareh. Če bi mi recmo nekdo plačal drag dopust, se ne bi počutila ok, ker ga ne bi mogla vrniti. Potem pa bi mislila, da moram v zameno recimo doma opraviti vsa gospodinjska dela, on pa lahko ta čas počiva, ker je plačal dopust.

Misliš, da nisi vredna. Ne zaupaš v ljubezen, ki bi ti jo lahko moški na takšen način izkazal in če bi bila ti srečna, bi prav tako on bil srečen, ne pa se spraševal, zakaj je dal nek denar za tvoje smučanje. Kot se verjetno sama sprašuješ.[/quote]

Pa še kako sem vredna :-)))
Samo imam raje, da se ljubezen izkazuje na drugačen način in ne z denarjem….

Misliš, da nisi vredna. Ne zaupaš v ljubezen, ki bi ti jo lahko moški na takšen način izkazal in če bi bila ti srečna, bi prav tako on bil srečen, ne pa se spraševal, zakaj je dal nek denar za tvoje smučanje. Kot se verjetno sama sprašuješ.[/quote]

Robi, veš kako jaz razmišljam? Da je moški tudi vreden, da mu plačam tak dopust kot on meni. Meni se moški ne zdi nič manj vreden kot jaz njemu. Zato bi mu tudi jaz rada nudila marsikaj. Ne bi ga samo ožemala.

če vprašaš kakšno psihoterapevtko o tem, kaj ji najbolj pogosto rečejo pari, ko pridejo na svetovanje, ti bo povedala, da ženske pridejo s seznamom stvari, ki jih želijo, da bodo srečne. Moški pa pogosto enostavno rečejo, da bi želeli, da bi bila partnerka srečna. Če nekaj denarja ustvari srečno partnerko in posledično srečnega partnerja … kje je problem? Da je v našo podzavest nekdo v procesu socializacije vcepil neko idejo o enakosti med spoloma, ki več kot očitno ne pije vode ….?[/quote]

Po mojem bo to, da sem enostavno premočna osebnost (pa to ima svoje dobre in slabe strani, jasno)
da bi se “zlila” z nekim partnerjem v eno. Da ne bi občutila neugodja, če bi me on zalagal z denarjem,
dopusti, avti…
Pa še …blazno dolgo sem že popolnoma samostojna….in znam dajati, sprejemati pa ne tako zelo dobro.
In to nima veze z spoloma….tudi od bližnje ženske (mame, sestre, hčere) ne bi dobro prenašala
financiranja ….[/quote]

Jaz sploh ne prenašam financiranja – razen od parnerja.

Morda ima veze s partnerji. Jaz sem se z enim, ki me je ves čas zalagal z darili počutila, da me non stop kupuje. Drugi pa bi me lahko zasipal z darili dvakrat dnevno, pa bi mi bilo še vedno premalo … :). Tako da gre morda zgolj za vprašanje, da močna oseba potrebuje več nečesa (časa, intimnosti, zaupanja …???), da je pripravljena tudi na tem področju odpreti vse meje 😀

dopusti, avti…
financiranja ….[/quote]

Jaz sploh ne prenašam financiranja – razen od parnerja.

Morda ima veze s partnerji. Jaz sem se z enim, ki me je ves čas zalagal z darili počutila, da me non stop kupuje. Drugi pa bi me lahko zasipal z darili dvakrat dnevno, pa bi mi bilo še vedno premalo … :). Tako da gre morda zgolj za vprašanje, da močna oseba potrebuje več nečesa (časa, intimnosti, zaupanja …???), da je pripravljena tudi na tem področju odpreti vse meje :D[/quote]

Verjetno imaš prav.

Samo imam raje, da se ljubezen izkazuje na drugačen način in ne z denarjem….[/quote]
Ti še vedno izhajaš iz “moje-tvoje” in ne “najino”.
Recimo, da skupaj gradita hišo, boš dala sebi narediti eno manjšo sobo, on pa bo imel večjo in bosta spala vsak v svoji, ker ne želiš, da ti ljubezen izkazuje z denarjem ? 🙂
Saj ti ne daje denar, kot neki prostitutki, ampak s skupnim denarjem ustvarjata odnos in preživljata takšen dopust, kot si ga lahko skupaj privoščita.

Verjamem, da tako razmišljaš, ker ti je osnova ista kot pri Skeli. Moje-tvoje in ne najino.
V ozadju je nezaupanje, zato takšna “močna” drža.

Pa še večina drugih ljudi tako razmišlja.
Zakaj je tako malo parov, kjer bi bile velike razlike glede plače?
Sploh takih primerov, ko ona več zasluži, dosti več, je zelo malo.
Poznam pa kar nekaj primerov, ko on bistveno več zasluži kot ona. Pa kaj se potem zgodi? Ona je vedno tiho, požre vse kar ji on reče, doma se trudi, da ona dela na polno, ker vendar mož plača več položnic kot ona. ALi pa gre za variante star bogat dedec in mlada lepotica, ki z lepoto poplača vse.

Prezahtevni..;)

Izredno nesamozavestna,komplicirana,preračunljiva,kolkulatorska si,to je dejstvo. Niti malo ni v tebi ženstvenosti. Ne vem,koliko si stara,ti pa direktno napišem,da,če bi bla moški,te tudi ne povoham,ker gotovo nimaš tistega čuta,ki dela razliko med pravo žensko in oprosti izrazu..”keš pičko”,

pa pluvaj po nasprotnem spolu tu gori,v reali te sigurno zaobidejo. Manjka ti,manjka…;)

Srečno..

Preprosta

Samo imam raje, da se ljubezen izkazuje na drugačen način in ne z denarjem….[/quote]
Ti še vedno izhajaš iz “moje-tvoje” in ne “najino”.
Recimo, da skupaj gradita hišo, boš dala sebi narediti eno manjšo sobo, on pa bo imel večjo in bosta spala vsak v svoji, ker ne želiš, da ti ljubezen izkazuje z denarjem ? 🙂
Saj ti ne daje denar, kot neki prostitutki, ampak s skupnim denarjem ustvarjata odnos in preživljata takšen dopust, kot si ga lahko skupaj privoščita.

Verjamem, da tako razmišljaš, ker ti je osnova ista kot pri Skeli. Moje-tvoje in ne najino.
V ozadju je nezaupanje, zato takšna “močna” drža.[/quote]

Ne.
Gradila bova tako hišo, ki si jo oba lahko privoščiva. Če bi on rad 500 kvadratov z bazenom in tenis
igriščem je pa problem, ker jaz bi nekaj manjšega, bolj primernega moji plači.
Seveda je vse skupno, moj slab občutek nastaja takrat, ko on v ta “skupaj” prispeva bistveno več, kot
jaz. Tega ne pač ne maram, zato navijam zato, da sta partnerja finančno približno enakovredna, vsaj
isti “razred”…..verjetno celo (kot je Pandora1 lepo ugotovila) da bi izjemoma lahko funkcioniralo tudi
drugače..ne vem…
Pa ne potenciraj s tisto sobico in ne vem kaj, saj se razume, kaj hočem povedati….

Skela, da nisi ti moja sestra dvojčica. Čisto isto razmišljaš kot jaz.
Sem imela priliko spoznati nekaj parov, kjer je ona zaslužila bistveno manj. Kot putka je bila. Vse je on diktiral kako bo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close