Od česa živi popotnica Špela?
zelo sem vesela, da sem prišla do tele zgodbice, ker tudi sama že nekaj časa razmišljam, da bi zaklenila vrata svojega doma in jo mahnila po svetu. jaz sem sicer starejša in imam odrasle otroke, nimam pa službe in nobene obveznosti. s tisto malo denarja, ki ga imam, bi lahko prehodila vsaj slovenijo, čeprav sem brala zgobe o popotnikih, ki brez denarja potujejo po celo evropi in širše in živijo pač tako, kot se jim ponudi. saj, če se sam odločiš za tak način življenja, ne more biti bedno. drugo bi bilo, če bi bil izgnan, preganjan in bi se silom razmer znašel na cesti. če pa greš v to zavestno … mogoče jo pa tudi jaz letos mahnem po cesti … 🙂
Hvalabogu, da si nekdo upa stopiti iz okvirjev in poskusiti nekaj novega, drugačnega, v drugi državi… Zavidam takšnim ljudem, jaz sem preveč “ziheračica”. Zaplankanci pa kot vedno, čim je nekaj malo drugače, takoj padejo negativni in nepotrebni komentarji.. Naj vsak živi, kot si želi, ostale pa pusti pri miru. Vsakega, ki poznam, da se je odločil za takšen velik korak, odločitve nikoli ni obžaloval.
Potovanja so najboljša investicija vase!
Mislim, da se da veliko ceneje čez priti…
In ja, seveda še to. Bravo Špela. Sama svoja dva otroka ves čas nagovarjam, naj se odločita za nekaj podobnega v času študija ali pa takoj po njem, ali pa pač, ko bosta to lahko. Treba je iti v svet, videti kako živijo drugje, se od njih kaj naučiti. Sprejeti razlike in jih spoštovati. To naredi človeka razumnega, razumevajočega, strpnega, odprtega. In tega nam v Sloveniji, sploh po komentarjih sodeč, zelo manjka.
Forum je zaprt za komentiranje.