Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Od česa živi popotnica Špela?

Od česa živi popotnica Špela?

Edino, kar ima družba od teh popotnikov, je, da nam prinesejo doslej neznane nalezljive bolezni

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

Zakaj takšen naslov?
Je povedala in opisala v članku od česa živi.
In tudi zakaj je odšla…:)

Mene je clanek zmotil, bral se je kot samopromocija nekoga, ki ima FB profil in se hvali okrog, kako potuje in uziva. Ko bi bil vsaj kak pameten nasvet ali ideja…tudi sicer mladi, ki sami potujejo v danasnjem casu res niso neka posebnost, da bi jih bilo potrebno vsiljevati v novice. Zanimiveje bi bilo slisati za druzine, ki so storile ta korak in dobiti idejo, kaj nam je storiti, da na poti zasluzis za 5 ljudi. To bi bil po mojem clanek omembe vreden in zanimiv. Ocitno punca sama posilja za samopromocijo v medije, da si nabere sledilce..moje mnenje

Tega je danes vse več. Sem naredila podobno. Potovala več let. Potem pa sem se izživeta vrnila na staro pot. Človek se skozi par let potovanj še pa še nauči, izpili razno razne veščine in osebnostno zraste. Daleč od tega, da gre za zapravljanje časa.

V članku lepo piše, da ima nekaj malega prihrankov (najbrž jih uporab res, kadar ne gre drugače), večinoma pa klošari in živi iz danes na jutri. Hodi od kraja do kraja in dela po nekaj ur za hrano in prenočišče.
Je pa zanimivo, da so, glede na to, da so njeno zgodbo predstavili kot uspešno, izklopili komentiranje pod člankom. Očitno so pričakovali bolj naklonjene komentarje?

Zgodba o uspehu? 😛

Jaz pa menim, da je zgodba izmišljena. Namreč, ženska je precej buckasta, oblečena v skoraj belo jakno, kar me zelo zmoti in na sveže pobarvana. Sredi ničesar je nekdo slika? Malo na irskema malo na NZ? Ljudje ji kar tako dajejo telefonske številke in vabijo k sebi? Komentarjev ni, torej je to plačan članek. Aja, pa šla je sredi leta 2017, kar pomeni, da bo kmalu doma 😉

Pa kdo te je siliil, da imaš froce ?
Ne zganjaj fovšije, če enim ni tako bedno kot je tebi. Sama si si kriva, da imaš froce. Moža pa itak lahko naženeš, če te tako mori. Psa pa vseeno raje oddaj komu, ki mu bo kaj pomenil, ki mu ne bo tako breme kot je tebi.

Bolje to kot recimo ti, ki si naštepal nekaj otrok za katere moramo mi plačevat.

Pa kdo te je siliil, da imaš froce ?
Ne zganjaj fovšije, če enim ni tako bedno kot je tebi. Sama si si kriva, da imaš froce. Moža pa itak lahko naženeš, če te tako mori. Psa pa vseeno raje oddaj komu, ki mu bo kaj pomenil, ki mu ne bo tako breme kot je tebi.
[/quote]
Dej, no dej, Slovence srečaš v najbolj zabačenih luknjah po svetu, pa se ne hvalijo po cajtengih, kako potujejo. Tale češplja dela sebi promocijo in reklamo zato, da bo lahko potem izdala kakšno potopisno reportažo.
Nič od njenega potovanja ni presežek, razen tega, da je izkoristila prijaznost starejšega para. Bog ve kaj jima je natvezila, da sta jo vzela k sebi in jo sedaj preživljata.
Ena od mnogih, ki bo potem, ko bo zagustila priletela domov na naše zdravstvo. Šolstvo smo ji pa tako in tako plačali.
Torej kakšna foušija neki!

Dej, no dej, Slovence srečaš v najbolj zabačenih luknjah po svetu, pa se ne hvalijo po cajtengih, kako potujejo. Tale češplja dela sebi promocijo in reklamo zato, da bo lahko potem izdala kakšno potopisno reportažo.
Nič od njenega potovanja ni presežek, razen tega, da je izkoristila prijaznost starejšega para. Bog ve kaj jima je natvezila, da sta jo vzela k sebi in jo sedaj preživljata.
Ena od mnogih, ki bo potem, ko bo zagustila priletela domov na naše zdravstvo. Šolstvo smo ji pa tako in tako plačali.
Torej kakšna foušija neki!
[/quote]

Ja in zakaj potem zganjate tako fovšijo?
Dve strani postov iz katerih, vključno s tvojim, srši ven predvsem čista fovšija.
Če nisi fovš, zakaj te tako moti?
Te kdo sili, da bereš o njej? Po mojem, da ne.
Veš ona je zame bistveno bolj poceni kot si ti. Meni ni treba plačavat njenih porodnišk, šolanja njenih otrok in tako naprej. Za tvoje porodniške, tvoje otroke, tvoje nega pa moram plačevat.
Zato so meni ljubši taki, ki nimajo otrok in gredo okrog po svetu. So cenejši.
In glede na to, da kar nekaj takih poznam, ti povem, da še dosti manj obiskujejo zdravnika. Pa niso zafrustirirani, niso živčni, so sproščeni. Pač uživajo lajf.

A te moti, ker je ženska in ni privezana na štedilnik in na otročad?
Pa takih ljudi je ogromno. Jih osebno poznam, srečujem jih, ko potujem po svetu (jaz samo v času dopusta). Pa veš kaj? So fajn ljudje. Razgledani, odprti. Ni treba poslušat njihovih tečnarjenj kako so ubogi, ker jim otroci delajo sive lase. Ni jih treba poslušat kako so ubogi, ker so tako hudo obremenjeni in kar naprej skrb za otroke.
Domnevam pa, da je tebe zmotilo to, da si to upa narediti ženska? Moških je ogormno takih. Tebe pa je zmotilo, da se najde tudi ženska a ne?

Ja in zakaj potem zganjate tako fovšijo?
Dve strani postov iz katerih, vključno s tvojim, srši ven predvsem čista fovšija.
Če nisi fovš, zakaj te tako moti?
Te kdo sili, da bereš o njej? Po mojem, da ne.
Veš ona je zame bistveno bolj poceni kot si ti. Meni ni treba plačavat njenih porodnišk, šolanja njenih otrok in tako naprej. Za tvoje porodniške, tvoje otroke, tvoje nega pa moram plačevat.
Zato so meni ljubši taki, ki nimajo otrok in gredo okrog po svetu. So cenejši.
In glede na to, da kar nekaj takih poznam, ti povem, da še dosti manj obiskujejo zdravnika. Pa niso zafrustirirani, niso živčni, so sproščeni. Pač uživajo lajf.
[/quote]
Takoj ko se ji bo kaj zgodilo, bo prišla nazaj, ker si tam, kjer se potepa ne more privoščiti zdravstva. Jasno?
In kdo pravi, da ne bo v 1 letu nazaj, pa na porodniški, pa pri zdravniku, pa….

Takoj ko se ji bo kaj zgodilo, bo prišla nazaj, ker si tam, kjer se potepa ne more privoščiti zdravstva. Jasno?
[/quote]

A še nisi slišala za kontracepcijo?
In kaj, če bo čez eno leto nazaj? Boš vsaj lahko nehala zganjat fovšijo. Če bo več let uživala lajf, se boš namreč razpočila od fovšije. Če bo pa po enem letu nazaj pa boš lahko nehala zganjat fovšijo, ker je samo eno leto uživala lajf.
Samo kaj, če potem, ko bo prišla nazaj, ne bo tako kot ti privezana v bedno rutino? Kreidit, otroci, štedilnik in podobne bedarije?
Daj sprejmi to, da pač eni uživajo lajf. Niti pa nihče kriv, da si ti naflikala si otroke pa kredite. To je bila tvoja izbira. In ne bodi fovš tisitm, ki niso v takem dreku.

[/quote]

Aja, ne boš verjela, ampak kar nekaj takih Slovencev poznam , ki že 10, 20 in celo več let potujejo po svetu, Afrika, Azija. Malo v Sloveniji pa spet na pot. Pa misliš, da se jim slabo godi?
Aja pa zdravstvo plačujejo. Res pa, da za razliko od tebe plačujejo eno zavarovanje in koristi tudi samo en. Na svoje zdravstveno zavaraovanje za razliko od tebe ne obesijo še svojih otrok. Torej v bistvu več plačujejo zdravstva kot ti.

Bravo Špela.
Upala si je narediti to, kar si jaz ne upam pa si želim.

Jaz pa menim, da je zgodba izmišljena. Namreč, ženska je precej buckasta, oblečena v skoraj belo jakno, kar me zelo zmoti in na sveže pobarvana. Sredi ničesar je nekdo slika? Malo na irskema malo na NZ? Ljudje ji kar tako dajejo telefonske številke in vabijo k sebi? Komentarjev ni, torej je to plačan članek. Aja, pa šla je sredi leta 2017, kar pomeni, da bo kmalu doma 😉
[/quote]

A buckasti ne smejo potovati? Pa v belo oblečeni tudi ne? Za frizerje si že slišalo? Pa da je mogoče kdo tako naravno blond tudi? A pa poznaš funkcijo samosprožilca na telefonu? Al pa preprosto, da prosiš tujca, da te fotka?

Zaplankanost je huda reč.

Aja, ne boš verjela, ampak kar nekaj takih Slovencev poznam , ki že 10, 20 in celo več let potujejo po svetu, Afrika, Azija. Malo v Sloveniji pa spet na pot. Pa misliš, da se jim slabo godi?
Aja pa zdravstvo plačujejo. Res pa, da za razliko od tebe plačujejo eno zavarovanje in koristi tudi samo en. Na svoje zdravstveno zavaraovanje za razliko od tebe ne obesijo še svojih otrok. Torej v bistvu več plačujejo zdravstva kot ti.
[/quote]
Ah ja, kaj vse veš! Od kod ti toliko znanja in vedenja o drugih. Si s Špelco potovalno kaj v žlahti. Ker drugače res ne vem, zakaj se tako razburjaš. če je šla, je pač šla in ne vem zakaj se mora s tem hvalit! Je kaj dobrega naredila za svojo državo ali samo za svojo rit! To drugi seveda in to nas res nič ne briga.
Katero zavarovanje pa plačuje tale Špela?

Ah ja, kaj vse veš! Od kod ti toliko znanja in vedenja o drugih. Si s Špelco potovalno kaj v žlahti. Ker drugače res ne vem, zakaj se tako razburjaš. če je šla, je pač šla in ne vem zakaj se mora s tem hvalit! Je kaj dobrega naredila za svojo državo ali samo za svojo rit! To drugi seveda in to nas res nič ne briga.
Katero zavarovanje pa plačuje tale Špela?
[/quote]

Slabo bereš, ampak ti bom skušala razložiti, da ti bo bolj jasno.
Kot sem že napisala poznam nekaj oseb, ki že leta potujejo po svetu. Torej poznam jih OSEBNo. Med temi osebami ni Špele. Pisala sem o osebah, ki jih jaz osebno poznam, ne o Špeli. Preberi si moj zapis še enkrat.
In ja, seveda si plačujejo zdravstveno zavarovanje v Sloveniji in pa še tisto zavarovanje za tujino.
In kje se ta Špela hvali? Se je tebi kje vsiljevala? Meni se ni. Od kje ti ideja, da se hvali? Mogoče zato, ker si nevoščljiva pa se ti zdi, da se hvali? Daj povej no od kje ti ideja, da se hvali?
Si ti kaj dobrega naredila za državo? Dvomim. Zakaj bi torej morala ta ženska biti drugačna? Veš, če ti nisi nič dobrega naredila za svojo državo, ne moreš pričakovati, da bodo drugi to počeli. Podobno kot ti, tudi večina ostalih skrbi za svojo rit.
Ne bi vedela katero zavarovanje plačuje ta Špela. Ampak, če ugibam, bi rekla, da osnovno in dodatno zdr. zavarovanje plus zdr. zavarovanje za tujino.

Kako se sem nasmejala, ko sem prebrala tvoj zapis, da je nevarno, da jo ugrizne NETOPIR.
Ja, res moraš biti zaplankan, da so ti netopirji taka huda grozna bitja, ki napadajo in grizejo ljudi.

Pa dobro ce imate vi pateticno zivljenje, ki vkljucuje tecno babo/deca in frocovje pa siht 7-15 to pomeni, da morajo vsi ziveti tako? Kaj koga briga kaj punca pocne s svojim zivljenjem? Obstaja se kaj drugega na svetu kot vas stil zivljenja. Jaz bi sel na potovanje ze samo za to, da malo zamenjam slovensko zahojenost za malo bolj inteligenten okoliš. Tu se pa cisto vsakega, ki ne zivi isto gnilo zivljenje kot 95% zahojencev spljuva.

Odlično napisano.

PA kaj se imap ti s tem toliko za obremenjvat, kaj kdo in kje koliko zapravlja ali pa se znajde v življenju?

A ona zapravlja tvoje prihranke, tvojo dediščino morda?

Če še ne veš: tvoji otroc bodo delali za njeno penzijo…tako , kot za tvojo… zdej se pa v rit ugrizni, dirigentka in upraviteljica življenja drugih, kako naj bi živeli

Takšno ozko razmišljanje je slabo,človek rabi širino, ki jo pridobi v tujini. Nekateri se pač niste pripravljeni odreči svojemu luksusu (kot so hiša, avto, stanovanje, vikend, služba, ….). ljudje smo takšni, da se radi razkazujemo, kar je tipično za SLO.
Vse dobro želim špeli, neoziraje na komentarje, ki ne vidijo preko svojega praga in mislijo, da imajo prav le oni,

SREČNO 2018

pravico ima živet kot ji paše

Bravo Špela.
Je ena redkih ,ki si upa. Poznam veliko fantov ,ki sanjajo ,ona pa je imela” jajca “in je šla.
Uspela je že marsikje. Ima izobrazbo ima izkušnje in spoznavanje drugih kultur jo lahko samo obogati. In ko,če se nekoč vrne bo brez težav našla sebi primerno službo in uspešna kariera ji ne uide .
Najlažje se je držat okvirjev ,si nič upat in mislit ,da si najpametnejši.
Vsak naj se odloča po svoje in vsaka odločitev je spoštovanja vredna.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close