Obupana ne vem kaj storiti?
Seveda si mlada!!! Ko sva šla z mojo bivšo narazen (po skoraj 25 letih!) sem bil star 43 let in se je življenje šele dobro začelo :-))))))
Pomaga, če ne obtožuješ. Ne njega, ne sebe. Res mogoče terja veliko energije (midva sva se razšla zlagoma in prijateljsko in se imava še vedno rada) in določen čas, a pomembno je, da ne iščeš krivca in krivde ter greš naprej z življenjem in poskrbiš zase. V končni fazi, če ima človek nekoga rad, mu privošči vse dobro, četudi ni z njim. Nama je to pomagalo.
Živa in zdrava si (pa mlada, to sem ti itak že rekel)!
Cel lajf maš pred sabo 😉
Imaš samo dve izbiri. Ali se boš še naprej ukvarjala z njim in resno zbolela ali pa boš sama sebi rekla, da imaš tega dovolj in ga nekam poslala ter končno sebi dala možnost, da svobodno zadihaš.
Vprašaj se, če je ta človek vreden tvojega življenja ?[/quote]
Obstaja pa najmanj še ena možnost:
pustiš mu odit z ljubeznijo in lepimi željami in do njega (niti sebe) ne gojiš nikakršnih zamer in negativnih čustev.
Kolikor vem jaz, je ta še najboljša.
Navsezadnje sta bila 12 let skupaj in vama je bilo lepo.
😉
Imaš samo dve izbiri. Ali se boš še naprej ukvarjala z njim in resno zbolela ali pa boš sama sebi rekla, da imaš tega dovolj in ga nekam poslala ter končno sebi dala možnost, da svobodno zadihaš.
pustiš mu odit z ljubeznijo in lepimi željami in do njega (niti sebe) ne gojiš nikakršnih zamer in negativnih čustev.
;-)[/quote]
Se čist strinjam, nisem pa siguren, da so vsi tega v takih situacijah sposobni. Različno doživljamo, predvsem pa različno razumemo zelo podobne situacije. Hočem rečt, da nekdo lahko prav dobro ve, kaj bi bilo najbolje storiti, pa ga občutja pripeljejo do drugačnih dejanj, akcij. Drugače pa, treba se je skontrolirat v takih situacijah. Ni lahko, je pa vredno. Vse ostalo itak samo podaljšuje tisti nemir v sebi.
;-)[/quote]
Se čist strinjam, nisem pa siguren, da so vsi tega v takih situacijah sposobni. Različno doživljamo, predvsem pa različno razumemo zelo podobne situacije. Hočem rečt, da nekdo lahko prav dobro ve, kaj bi bilo najbolje storiti, pa ga občutja pripeljejo do drugačnih dejanj, akcij. Drugače pa, treba se je skontrolirat v takih situacijah. Ni lahko, je pa vredno. Vse ostalo itak samo podaljšuje tisti nemir v sebi.[/quote]
Saj je vsa umetnost življenja v tem, da si sposoben kontrolirat čustvene odzive v različnih situacijah, da te ne “odnese”…
;-)[/quote]
Podpis
V tem primeru avtorica ravno ni sposobna v sebi ustvariti pogojev, da bo ga pustila oditi z ljubeznijo, ker je v njej preveč bolečine in jeze.
To deluje le v primerih, ko ni tolikšne čustvene obremenitve.
Zdaj mora najprej sama sebi odpustiti in ne nehati obremenjevati in se obtoževati za svoja dejanja, ker ni možno ničesar spremeniti, saj je naredila tako, kot je znala.
Saj si se ti tut pa ti ni noben pomagal, a ne?
:)[/quote]
Prosim?[/quote]
Zakaj bi morala po tvoji muziki plesat? 😉
Ona je želela slišat še kako drugo mnenje, mogoče v njem najde kaj uporabnega zase v vseh teh štrenah. Ni nujno, da človek sam v sebi melje v nedogled (kot bi naprimer to ti storila).
A si huda, ker se preveč piše?
Jaz pa mislim, da, če mu boš dala potreben mir in razumevanje, ki jih nujno potrebuje, da se “pobere” je za vaju še vedno upanje. Mislim, da se mu je enostavno nakopičilo preveč vsega in rabi čas zase, da reši svoje težave, kar tudi počne z obiskom pri terapevtu. Sama sicer veš kako je bilo med vama, ampak, če je bila močna ljubezen med vama, verjamem, da te ima še vedno rad… čeprav se je trenutno odmaknil. Probaj to razumet, sicer bi bilo bolje in bolj fer do tebe, da bi to drugače rešil, ampak očitno ne more. Dej mu čas ..
ja saj mir mu dam ga ne kličem ne iščem skratka nimam nobenega kontakta oz. ga ne kontaktiram, ampak mi je hudo ker mi misli na vsake toliko privrejo na plan. vem da se moram pobrati, ampak me je tako šokiral da enostavno več sebe nimam rada dal mi je občutek kot da nisem nihče človek ki ni vreden ničesar :(.
Samo ne se fiksirat na to…
…in če ti kdo razbije srce,
nič se ne boj,
še vedno so vsi koščki celi. 🙂
(Predin)
tako pa me je dokonca ubilo,zvedela da je rekel nekomu, da to kar je naredil ni bilo uglajeno,in da me še ne upa poklicati,toliko o človeku kateremu sem podarila skoraj polovico svojega življenja in mu dala vso svojo ljubezen,mu na koncu nisem vredna ničesar. Ne moram verjeti s kakšnim človekom sem bila globoko razočarana in strta.:(((.
Forum je zaprt za komentiranje.