Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Noče se ukvarjat z otroci

Noče se ukvarjat z otroci

Odgovor na objavo uporabnika
kaka ženska je to, 23.08.2021 ob 19:43

No v službi imamo veliko mladih mamic. Običaj je tak, da ko ena od sodelavk rodi, se počaka nekaj časa potem pa se jo obišče. Seveda, ko oni reče, da je pripravljena za obisk. Sodelavci zberemo denar, se kupi nekaj za otroka in mamico pa par sodelavk gre na obisk in ji to preda.

Potem pa se seveda njo povabi, da pride v službo pokazat otročka. Do sedaj so to še vse storile. Pride, se usedemo dol, kavo, piškoti, pecivo, čvek. Pa vsaka malce pocarta dojenčka, par fotk in to je to. Tak lep običaj.

No ta sodelavka se pa ogiba obiskov sodelavk z dojenčki, če se le da se umakne, ko pride mamica v službo z dojenčkom. Če se ne more umaknit, se ogiba stikom z dojenčkom. Ma kaj to, njej so še fotke odveč. Še to se ogiba, da bi kaj pogledala. Totalno brez interesa.

Vodi pa tudi obiskovalce na ogled neke zbirke in seveda pridejo tudi družine, mali otroci. In nima nobenega smisla za te otroke. Otrokom pač moraš drugače razložiti, jih animirati. Se pogovarjati z njimi. Se mi pa zdi, da ji gre prav na živce, ko pridejo otroci. Pravi, da bo spet cel cirkus, ko se bodo otroci drli.

Neko emaptijo, ženstvenost pa ja mora imet vsaka ženska.

Od kje si se ti vzela… razumem nekako vašo sodelavko če vse zganjajo takšen cirkus kot ti, da se raje umakne kolikor lahko. Tudi jaz sem ženska z otročkom pa se mi tale vaš “lušten” običaj prav debilen zdi. Služba je služba, družba pa družba. Pa ajde ne rečem, da se najdeta dve osebi s katerima se res spoprijateljiš. Ti dve prideta na obisk ko je čas zato. Da pa se vozi otroke na firmo kazat, pošilja slike oz celo fotka in vlači tuje otroke kar tako vse po vrsti po rokah je pa zame osebno čisto mimo. Jaz vam svojega 100% nebi, potem bi pa mene opravljale. Kokoši…

Joj no a res nasedete vsaki provokaciji ?

Zakaj bi se vsi morali popolnoma enako odzvati na obisk sodelavke z otrokom? In zakaj bi se morali vsi z otrokom dodatno ukvarjat? Da ga čim prej navadimo, da je center sveta, nekaj več?

meni gre na živce, 24.08.2021 ob 21:11

Hja, 24.08.2021 ob 21:07

Eni pač ne maramo otrok. Kaj je tle čudno?

Dojenčki so mi grdi in glasni, otroci do tam nekje 10 leta so pa glasni in nelogični.

Ne znam komunicirati z njimi zato se jih ognem. Če mi kdo pokaže kak slikco dojenčka se pač mal fejk nasmejem pa je to to. Da bi se mogel pa z njimi ukvarjat… pogrnem po celi liniji.

Ja, jaz isto. Sicer, če vem, da bo prišla katera sodelavka kazat dojenčka, če se le da , se umaknem. V glavnem na vse pretege se ogibam. Ne maram pestovat dojenčkov, niso mi niti malo zanimivi. Ne maram se ukvarjat z otroci.

In ja, čisto pogrnem, ko se moram s kakimi otroki ukvarjat. Vreščijo, tulijo, jokajo… ni to zame.

Upam, da imata tam spodaj velik vozel in da ga nikoli ne odvežeta.Bila bi strašna škoda , ko bi vidva imela otroke.

Ker sta očitno antitalenta za družinsko življenje.

Samo da potem pri petdesetih ne bosta jamrala naokrog, kako nimata v življenju kaj pokazat…

Zakaj bi se pa?Saj niso njeni!Kake fore imate to…???Tudi jaz se nisem nikoli ukvarjala s tujimi otroci, svojega pa imam neskoncno rada.Daj, ukvarjaj se s cim, da se zamotis,kaj te briga za druge otroke …imajo svoje starse,babice itd.

Pa to je res ironično, ko se trop norih bab spravi na edino normalno. Edina normalna je seveda tale tvoja kolegica, ki rabi nove prijatelje

Kdo vam daje pravico obsojat? Očitno je ne poznate in ne veste njene zgodovine. Morda jo plašijo. Ja, niso vse ženske rojene matere. Morda je imela slabo izkušnjo, da je otroka nerodno prijela. Morda jo preveč boli, ker nima otrok z razlogom.  Samo zato ker morate vi šlatat vsakega dojenčka ko ga vidite, še ne pomeni da so vsi takšni. In ne, NE pomeni da je to obnašanje edino pravilno. Sem prepričana, da imate več kot eno stvar za pri sebi za počistit. Sebe spremenite, da boste sposobna druge sprejemati takšne kot so, ne pa njo. Ko pa boste “popolna”, pa lahko obsojate. V njenih čevljih niste prehodila niti enega koraka v njenem življenju.

kaka ženska je to, 23.08.2021 ob 08:04

Pa kaka ženska je to? 40+, svojih otrok nima, ker jih noče. Ok.

Ampak, ko pride kdo z otrokom naokrog, se noče ukvarjat z otrokom. Recimo kolegica je prišla v službo pokazat svojega dojenčka, vse sodelavke z veseljem vzele v roke otroka, se fotkale, ga pocartale. Ona pa se najraje umakne.

Dobi skupino obiskovalcev, kjer so tudi otroci pa jim ne nameni nobene posebne pozornosti. Jih obravnava kot ostale obiskovalce. Ne razume, da se moraš z otroci dodatno ukvarjat.

Sploh je ne moremo malce v prave tire naštimat.

Kaj ti ni jasno? Ne želi otrok. Se umakne, ko ve namesto de pestujete, se fotkate z otrokom. Zakaj jih ne želi, je čisto njena osebna stvar. Zakaj se umakne pa tudi.

V nadalje kar navajaš, si ena navadna zdraharca, katere se je treba tudi v velikem loku ogniti.

Pusti jo pri miru. V službo se hodi delati, ne pa se iti otroške vrtce s fešto.

Ni sicer primerjava, a če ne bi marala vampov, bi jih vseeno pojedla, ker jih druge tudi. Čeprav bi ti bilo potem slabo in bi sla celo bruhati?

Take babe ste najhujše za rušenje miru in za intrige.

Normalno, 25.08.2021 ob 01:32

Kaj ti ni jasno? Ne želi otrok. Se umakne, ko ve namesto de pestujete, se fotkate z otrokom. Zakaj jih ne želi, je čisto njena osebna stvar. Zakaj se umakne pa tudi.

V nadalje kar navajaš, si ena navadna zdraharca, katere se je treba tudi v velikem loku ogniti.

Pusti jo pri miru. V službo se hodi delati, ne pa se iti otroške vrtce s fešto.

Ni sicer primerjava, a če ne bi marala vampov, bi jih vseeno pojedla, ker jih druge tudi. Čeprav bi ti bilo potem slabo in bi sla celo bruhati?

Take babe ste najhujše za rušenje miru in za intrige.

Zato se ne govori službenim kolegicam osebnih stvari. Ter zakaj bi cel oddelek otroka po rokah vlačil? Saj ga ve zadosti, zakaj bi ga še ona? Sploh pa zadnji dve leti je to zelo priporočljivo, mar ne? Apčih.

?

namesto da pestujete* – delate*

Jaz imam otroke in ne bi prijela otroka v roke. Od daleč mi zadosti. Niti nikoli ne hvalim”o kako je lep, srčkan, kakšen sonček ITD”

Živi in pusti živeti.

Morda noče blizu otrok ker je zanjo preboleče? Ob morebitni izgubi (splavu) otroka , še posebej če je bil težko pričakovan se nekatere težko sprijaznijo ob pogledu na druge otroke ker si v glavi vedno predstavljaš kakšen bi bil moj otrok v tej starosti… zato ne obsojaj če ne veš preteklosti.

Sori – ampak jst svojga casa za tuje otroke ne bom namenila. Pa jih imam rada – ampak mamice mislite da s tem ko umate otroka se more cel s svet z nami vsemi vrtet okoli vas. Sori mama – kot mnoge, otrok – kot mnogi. Nehite ze tezit vsem pa se brigajte zase.

lepi dojenčki, 24.08.2021 ob 22:29

Upam, da imata tam spodaj velik vozel in da ga nikoli ne odvežeta.Bila bi strašna škoda , ko bi vidva imela otroke.

Ker sta očitno antitalenta za družinsko življenje.

Samo da potem pri petdesetih ne bosta jamrala naokrog, kako nimata v življenju kaj pokazat…

Hja, ne vem koliko si stara, ampak očitno nimaš drugega v življenju kot tvoje otroke.

Si razmislila, da bi poskusila kaj v svojo izobrazbo vložiti, recimo vsaj, da bi postala bralno pismena? Vem ja, če je človek zabluzil svoje življenje do kraja, da se tolaži, da je naredil vsaj otroke. Samo veš, to ni neka posebnost. POdgane imajo številne otroke, komarji, muhe, miši… vse to ima ogromno otrok. Tako, da nisi nič posebnega.

Aja, veš sem že napisala, da ne želim otrok. Da jih nisem nikoli želela in posledično jih nimam. Ker jih nočem. Ti trapa pa ugotavljaš, da nisem za družinsko življenje. Ha, ha, ja toplo vodo si odkrila no. Zdaj pa hitro noge narazen pa naredit še kakega otroka, da bo tvoje življenje imelo smisel, ker vidim, da ti je to edin smisel življenja.

Korona je ena cela štala, amapk ena pozitivna reč pa je: zdaj ne vlačijo dojenčkov v službo :). Sicer je sedaj samo en. Bum dojenčkov v službi smo imeli pred korono. In ja nadeležne ste s tem, da silite otroke ljudem, ki jih nočejo, v naročja. Pri nas je s tem najbolj nadležna šefica. Ona leti k vsaki  mamici na obisk dojenčka gledat, ona najbolj vneto vabi. Ostale pa seveda navdušeno kimajo. In šefica najbolj vneto teži samskim, da bi že morale imet otroke. Za kozlat.

Jaz ima 4 svoje pa že en kup vnukov. Otroke sem vedno imela rada, zdaj se mi pa s tujimi ne da več ukvarjati, niti gledati slik, niti…nič. Imam z vnuki veselja dovolj. Stvar je taka, da če otroku nameniš pozornost npr. na kakšnem obisku oz. kjerkoli že, se obesi nate, ker se z njim takrat noben drug ne ukvarja. Večina staršev jim pa potem ne reče, da je dovolj in naj ti dajo mir, ker so vsi evforični zaradi tega, ker je njihov otrok nekomu tako zelo všeč. Hočem povedati, da jaz tudi tuje otroke ignoriram.

Pa kaj to tebe briga?

Ti misliš, če maš neko mnenje morajo vsi po tvojem.

“More se dodatno okvarjati z otroci”

Pa gdo si ti da bi koga tak komandirala. Brigej se zase. Jaz nimam otrok in če se mi neda z tujimi okvarjati me tudi naj samo negdo proba prisilti.

zakaj bi se morala ukvarjati s tujimi otroki, če ji ne paše? To, da se nekatere ženske ukvarjajo, je njihova stvar, ukvarjaš se s svojim otrokom, do ostalih si prijazen, nisi se pa dolžan ukvarjat z njimi, če niso tvoji.

Dajte ji mir, pa bo volk sit in koza cela. Nimate je vi kam “štimat”. Kaj, če bi vas ona buzerirala takole. Vam ne bi bilo prav, mar ne? Nehajte dramo delat. Otroci so verjetno še veseli, da se z njimi nekdo normalno obnaša.

Pač ji ni, kaj zdaj?

Meni je pa ena stvar pri teh otrocih, ko pridejo od kake sodelavke. Ok, če sva ena al dve tam, ga kaj uprašaš, se malo poigraš z njim. Če nas je pa cel trop, se pa tudi raje umaknem, ker se mi zdi, da otroku tudi ni prijetno, ko se cel kup večinoma nepoznanih ljudi spravi nanj.

kaka ženska je to, 23.08.2021 ob 08:43

Jao, je tako težko ji malo popestovat dojenčka, ki ga prinese sodelavka pokazat? Ali pa ko kaka novopečena babica ali pa mamica prinese fotke na mobiju pokazat, je tako težko malce veselja pokazat pa jih pogledat pa reči kako je otrok luštkan? To pa res ni nobeno znanje. Samo odpora ni treba imet.

Hja, če pa stranke pridejo z otroci pa ja, meni se zdi pomembno, da se posvetiš otrokom, jim malce po otroško poveš kako in kaj.

čeprav razumem, ti pričakuješ, da bo ženska špilala hinavko in se slinila okoli otrok, kako so super in fajn in oh in sploh … potem boš zadovoljna, ker je izpolnila tvoja pričakovanja.

Zdaj, ko pa iskreno reagira, tako kot čuti, ti pa ni prav in jo obrekuješ naokoli.

In grem stavit, da ko tebe nekdo vpraša, katere vrednote najbolj ceniš, izstreliš – izkrenost

O wow, nekomu se jebe za vaše cmerave sončke, res groza in strah. Pustite revo pri miru pa kozlejte po slikah če vam to paše. Nekaterim nam je pač vseen za mularijo.

Sploh pa zakaj težite folku ki noče imet nič z otroci da pestujejo vaše dojenčke. Ko bo pa en enega fuknil po tleh bo pa pizdarija ane. Budale.

In kaj potem, če se ne ukvarja s tujimi otroci? Zakaj bi morala kazati improvizirano empatijo?

Imam dva čudovita otroka s katerima se veliko ukvarjam, ampak tuji otroci pa ne ne zanimajo oz. redko kateri otrok lahko pritegne mojo pozornost (izjema so nečaki, otroci dobrih prijateljev ,..)…nekaj na silo se “napravljati” in se smejati…eh, brezveze….

Bi predlagala, da se brigaš zase, saj smo si ljudje zelo različni…”živi in pusti živeti”

Hm.. ja je. Otrok mi je umrl v visoki nosecnosti..

Najraje imam slike novorojenckov na obletnice smrti, pa razlage o tem kako jaz tega ne razumem, ko nisem mati.. kako je rojstvo nekaj najlepsega in te popolnoma spremeni.. no tukaj jim dam res.. rojevanje mrtvega otroka me je popolnoma spremenilo..

Vcasih je dobro pogledat malo dlje od svojega nosu.. in premisliti predno se otresa z besedami.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close