Noče se ukvarjat z otroci
kaka ženska je to, 23.08.2021 ob 19:43
No v službi imamo veliko mladih mamic. Običaj je tak, da ko ena od sodelavk rodi, se počaka nekaj časa potem pa se jo obišče. Seveda, ko oni reče, da je pripravljena za obisk. Sodelavci zberemo denar, se kupi nekaj za otroka in mamico pa par sodelavk gre na obisk in ji to preda.
Potem pa se seveda njo povabi, da pride v službo pokazat otročka. Do sedaj so to še vse storile. Pride, se usedemo dol, kavo, piškoti, pecivo, čvek. Pa vsaka malce pocarta dojenčka, par fotk in to je to. Tak lep običaj.
No ta sodelavka se pa ogiba obiskov sodelavk z dojenčki, če se le da se umakne, ko pride mamica v službo z dojenčkom. Če se ne more umaknit, se ogiba stikom z dojenčkom. Ma kaj to, njej so še fotke odveč. Še to se ogiba, da bi kaj pogledala. Totalno brez interesa.
Vodi pa tudi obiskovalce na ogled neke zbirke in seveda pridejo tudi družine, mali otroci. In nima nobenega smisla za te otroke. Otrokom pač moraš drugače razložiti, jih animirati. Se pogovarjati z njimi. Se mi pa zdi, da ji gre prav na živce, ko pridejo otroci. Pravi, da bo spet cel cirkus, ko se bodo otroci drli.
Neko emaptijo, ženstvenost pa ja mora imet vsaka ženska.
Saj jaz sem tudi tako mislila …In pričakovala…
Pa sem z leti ugotovila, da nismo vsi po enih standardih.Da ene ženske živijo skupaj, pa dva moška tudi.
Da imajo v enih družinah pet ali osem otrok, drugje enega ali dva, nekateri pa si jih ne želijo imeti in jih zavestno nimajo.
Vidiš, svet je pisan in ljudje imamo različna zanimanja in vrednote..
Tako je to.
Sem mama, v službi pa delam in nisem varuška tujim, takrat tudi svojim ne.
Ste mogoče pomislili da ženska noče imeti otrok ker se je vdala v usodo da ne more? In je to da bi crkljala tujega dojenčka nož v srce? Da bi se mogoče zjokala in raje da ledeno masko gor? In da je to stvar ki je preveč boleča da bi delila z vami kot sodelavci?
Mogoče ji grejo pa res na živce? Saj svojih nima, ni si izbrala službe v vrtcu ampak v čisto x delu, nepovezano z otroci.
Nekaterim grejo pa psi na živce, drugim starejše osebe,eni znorijo če dobijo stranko ki ne zna slovensko, enim dvigne pritisk taka koklja ki prinese otroka in ga podaja ko partizani flašo šnopca.
Jaz znorim če mi kdo vtakne glavo v voziček, kakšni obiski neki??? Ne rabim daril, rabim svoj mir s svojim otrokom, svojo družino.
Meni osebno gre na živce, ko pride kaka mlada mamica in potem njenega dojenčka druge babe silijo po naročjih. Ej, nočem imet tujega človeka v svojem naročju. Pa močno dvomim, da dojenčki marajo to, da jih vlačijo neznane babe po naročjih.
Si predstavljate, da si vas podajajo iz naročja v naročje neki neznani ljudje? Dojenček pač tega ne more povedat, da ne mara.
In jaz ne maram nekega tujega dojenčka v naročje. Nočem. Ni mi zanimiv. NImam nič proti njemu, ampak za dojenčka sodelavke mi dol visi.
Pa silijo, da naj gremo na obisk. Ja pač naj gre kdor hoče. Jaz nočem.
In ne, tudi fotke dojenčkov sodelavk me ne zanimajo.Niti me ne brigajo njihove domače prigode. Pa morajo ena po pol ure skupaj razlagat o dreku svojega sončka recimo. Ne zanima me. Naj to razpravljajo izven službe.
Ja, če bi se želela ukvarjat z otroci, bi šla v vrtec delat ali pa v šolo.
Enako velja zate, draga. Kje imaš ti empatijo in ženstvenost, da se ne moreš postaviti v kožo koga drugega in ga poskušati razumeti, tudi če ni po tvojih merilih, zlasti ker ne veš, zakaj se vede kot se? To je prava empatija, ne pa tisto pestovanje nekega tujega otroka, ki je lahko proste duše tudi prisiljeno in narejeno.
Iskrena ženska, 24.08.2021 ob 17:54
Sem mama, v službi pa delam in nisem varuška tujim, takrat tudi svojim ne.
Ste mogoče pomislili da ženska noče imeti otrok ker se je vdala v usodo da ne more? In je to da bi crkljala tujega dojenčka nož v srce? Da bi se mogoče zjokala in raje da ledeno masko gor? In da je to stvar ki je preveč boleča da bi delila z vami kot sodelavci?
Mogoče ji grejo pa res na živce? Saj svojih nima, ni si izbrala službe v vrtcu ampak v čisto x delu, nepovezano z otroci.
Nekaterim grejo pa psi na živce, drugim starejše osebe,eni znorijo če dobijo stranko ki ne zna slovensko, enim dvigne pritisk taka koklja ki prinese otroka in ga podaja ko partizani flašo šnopca.
Jaz znorim če mi kdo vtakne glavo v voziček, kakšni obiski neki??? Ne rabim daril, rabim svoj mir s svojim otrokom, svojo družino.
Čisto v vsem se strinjam s tabo.
Pa kdo so ti, da boš sodila to žensko? Veš kaj se ji plete po glavi?! Si se mogoče zamislila, da ženska NE more imeti otrok in ji je hudo?
Sama sem se veliko zmeraj ukvarjala z otroki, rada igrala z njimi. Ko sem izvedela, da ne morem imeti otrok, se je moj odnos čisto spremenil, ker se mi je enostavno podrl svet. Rada se pogovorim z večjimi, kaj povprašam,… z dojenčki in malčki sem pa kot da jih ne bi bilo. Ne znam se obnašati, nočem jih prijeti in se obnašati kot da so najbolj srčkani na svetu, ker a) zelo boli b) ne prenašam kometarjav “glej kako ti paše! Zdaj pa je že počasi čas, da bi tudi ti imela”. Folku ne razlagam okoli, da morem imeto otrok, to vejo samo ljudje, ki so mi blizu. Sicer pa poznam takšne kot si ti…drugič malo razmisli predenj obsojaš, ne veš kaj je njeni vzrok za obnašanje.
kaka ženska je to, 23.08.2021 ob 08:04
Pa kaka ženska je to? 40+, svojih otrok nima, ker jih noče. Ok.
Ampak, ko pride kdo z otrokom naokrog, se noče ukvarjat z otrokom. Recimo kolegica je prišla v službo pokazat svojega dojenčka, vse sodelavke z veseljem vzele v roke otroka, se fotkale, ga pocartale. Ona pa se najraje umakne.
Dobi skupino obiskovalcev, kjer so tudi otroci pa jim ne nameni nobene posebne pozornosti. Jih obravnava kot ostale obiskovalce. Ne razume, da se moraš z otroci dodatno ukvarjat.
Sploh je ne moremo malce v prave tire naštimat.
Kaj pa ce sama nemore imet otrok in vam je samo rekla da jih noče? Kaj pa ce si je kdaj zelela otrok pa ni nasla pravega partnerja pravočasno?
Mogoče je pa imela kdaj otroka in ga je izgubila in jo sedaj vsak otrok spomni na to?
Si predstavljate kako boleče je to za žensko da nemore imet otrok? Vsak otrok ki ga vidiš te spomni na to, da ga svojega pa nemoreš imet.. vsakič ko je katera ženska z vozičkom zunaj se spomniš da ti neboš mogla nikoli svojega otročka z vozickom peljat.. ve babure jo pa silite in ji tiščite otroka v obraz in jo hočete “poštelat” pustite žensko na miru in ne silite vanjo ker ne veste kakšni so razlogi zakaj tako reagira!
Ni ji za zamerit in tudi obsojat je ni potrebno. Drugo bi bilo, če bi imela svoje otroke in bi bila do njih ravnodušna. Pač nima občutka za mladiče.
Jaz imam že odraslega, ampak se vedno raznežim ob pogledu na dojenčka, ga rada popestujem, če imam priložnost. Z malo večjimi rada poklepetam na njihovem nivoju. Za obiske pa imam od sina shranjenih kar nekaj igrač, da jih ponudim otrokom, ko pridejo na obisk. Vsak po svoje 🙂
Joj, jaz sem taka, ne maram vlačit dojenčkov po naročjih, dojenčki sodelavk me ne zanimajo, njihove fotke tudi ne.
Pa ne maram delat z otroci. Pa ni nobene filozofije. Pač nočem. In otrko svojih tudi nočem imet.
Kaj flancate kot, da vsaka, ki nima otrok, da otrok ne more imet. Marsikatera jih noče imet, samo, če to na glas poveš, da pribijejo na križ. Tega pač ne smeš reči, ker te babnice požrejo.
Si se kdaj uprasala da mogoče ne more imeti otrok da zato tak odziv. Mislim zakaj se ne ukvarjate z sabo aja sej res lažje se je ukvarjat z nekom drugim? kot ženska ženski.. začnite se ukvarjat z sabo boste vidl mate več dela kot si mislite. In nehajte bit ena unih bab k druga ne dela k pa obrekuje druge
Meni se zdite čudne ve. Kdo hodi v službo paradirati okoli malega dojenčka? In ga potem vsem podtika v roke? In kdo se slika s tujimi otroci, kar tako, ker so pač tam? Če je kdo tu čuden ste to ve. Ne vem zakaj bi morala sodelovka kazati nek poseben interes za tuje otroke. Večina otrok (žal) ni nič posebnega in medtem ko je postati mati najlepša izkušnja za posameznico, to definitivno ni nekaj posebnega za ostale, ker verjameš ali ne, je velika večina žensk skozi zgodovino zanosilo in tudi rodilo. Tvoj otrok ni poseben. In nihče ne potrebuje okoli njega skakati kot da to je. Nekateri pač niso za otroke. Bolje, da si to priznajo in ne delajo utvar kot pa, da brezglavo delajo otroke, ki jih potem tako ali tako ne znajo vzgojiti v spoštovanja vredne posameznike. Tuji otroci pa navadno niso prijetni. So glasni, umazani, vse možno teče iz vseh koncev in razen če je otrok tvoj, ni v očeh drugih nič kaj prijeten. Nehajte delati otroke in pričakovati, da bodo drugim zanimivi. Otrok je…eden mnogih na svetu in skoraj zagotovo ne eden izmed najbolj zanimivih. Vam mora biti center vesolja, drugim ne. Če bi bile ve dobre mame, bi se manj časa ukvarjale s sodelavko in več časa s svojimi otroci.
Imam svoje 4, po dveh porodih nas je polna hiša. Svoje ljubim, tuji me živcirajo. Slike dojenčkov, cartanje sodelavkinih otrok…nisem ravno preveč za to. Ne črtim otrok, ampak nad tujimi nisem navdušena, tako pač je, ne pretvarjam se, da sem drugačna. Svojih nobenemu ne vsiljujem, niti mi ni všeč, če kdo sili vanje. Konec.
Eni pač ne maramo otrok. Kaj je tle čudno?
Dojenčki so mi grdi in glasni, otroci do tam nekje 10 leta so pa glasni in nelogični.
Ne znam komunicirati z njimi zato se jih ognem. Če mi kdo pokaže kak slikco dojenčka se pač mal fejk nasmejem pa je to to. Da bi se mogel pa z njimi ukvarjat… pogrnem po celi liniji.
Hja, 24.08.2021 ob 21:07
Eni pač ne maramo otrok. Kaj je tle čudno?
Dojenčki so mi grdi in glasni, otroci do tam nekje 10 leta so pa glasni in nelogični.
Ne znam komunicirati z njimi zato se jih ognem. Če mi kdo pokaže kak slikco dojenčka se pač mal fejk nasmejem pa je to to. Da bi se mogel pa z njimi ukvarjat… pogrnem po celi liniji.
Ja, jaz isto. Sicer, če vem, da bo prišla katera sodelavka kazat dojenčka, če se le da , se umaknem. V glavnem na vse pretege se ogibam. Ne maram pestovat dojenčkov, niso mi niti malo zanimivi. Ne maram se ukvarjat z otroci.
In ja, čisto pogrnem, ko se moram s kakimi otroki ukvarjat. Vreščijo, tulijo, jokajo… ni to zame.
jaz jo pa razumem. men so tudi vsi ostali dojenčki, otroci itd. (razen svojih treh) ogabni, tečni, razvajeni in naspoloh odurni. Dojenčki so sploh grdi, večinoma vsi, in res ne razumem tistih žensk ki vzdihujejo, vriskajo in lazijo v vozičke … in se veselijo ko vidijo enega grdega slinastega dojenčka.
Otroci pa so nasploh najbolj egoistična razvajena bitja, ki so zadnja leta nenormalno navajena da vse dobijo in da se jih kar naprje hvali. nariše eno grdo spako, vijugasto črto in vsi morajo hvalit risbico. Ko jaz rečem da ne vem kaj predstavlja pa frocovje v jok…
smetka480, 24.08.2021 ob 21:13
jaz jo pa razumem. men so tudi vsi ostali dojenčki, otroci itd. (razen svojih treh) ogabni, tečni, razvajeni in naspoloh odurni. Dojenčki so sploh grdi, večinoma vsi, in res ne razumem tistih žensk ki vzdihujejo, vriskajo in lazijo v vozičke … in se veselijo ko vidijo enega grdega slinastega dojenčka.
Otroci pa so nasploh najbolj egoistična razvajena bitja, ki so zadnja leta nenormalno navajena da vse dobijo in da se jih kar naprje hvali. nariše eno grdo spako, vijugasto črto in vsi morajo hvalit risbico. Ko jaz rečem da ne vem kaj predstavlja pa frocovje v jok…
odlično napisano
Forum je zaprt za komentiranje.