Noben pravi ded ni vegetarijanec
Kitajska študija je prevedena tudi v slovenščino (SITIS 2011, Maribor) in po moje ni znanstvena knjiga,
knjiga na primerjavi statistike prehranjevanja opazuje in primerja bolezenska stanja v različnih regijah.
Za vsako knjigo velja:
Kaj bomo storili z njenimi informacijami, to je naša odločitev.[/quote]
Vem, da obstaja bukva v slovenščini, je pa bila vsekakor spisana z znastvenim pristopom, brez tega je ne bi promovirali številni dr-ji. Z informacijami, pravzaprav s podatki, ki jih ta knjiga ima si ne morem popolnoma ni začeti, link do nje sem dala le, če koga zanima to čtivo (neznanje angleščine ni moj problem).
Nisem brala, mogoče pa jo še bom. Imam pa odpor do knjig, ki so napisane v stilu čudežne formue za preprečevanje ali cleo ozdravitev raka.
Je tudi kakšna veganka ali vegetarijanka za rakom dojke zbolela že pred 40. letom. Pa ne zaradi prehrane, bolj zaradi genov.[/quote]
Seveda je prehrana le en segment, ki vpliva na zdravje in posledično kvaliteto življenja, a vendar mislim, da igra veliko večjo vlogo, kot mogoče mislimo ali si upamo priznati. Sploh mlajše generacije se, vsaj po mojem mnenju, ne zavedajo dovolj in premalo razmišljajo o kvaliteti tistega, kar dajo v usta.
Vsi vemo, da se za vsako stvar najdejo priporočila, argumenti, dokazi, ki prepričujejo, in ljudje, ki so striktno za ali proti, na koncu pa se kljub vsem ponujenim nasvetom vedno odločimo sami, v kaj bomo verjeli in česa ne. Konec koncev je danes dostopnih ogromno raziskav, kjer so znanstveniki in inštituti podkupljeni z namenom, da dokažejo točno določen rezultat in ovržejo nasprotnega.
Izobražujmo se, a hkrati mislimo s svojo glavo in poslušajmo svoje telo. To bi bil moj recept.[/quote]
Jaz prehrani dajem zelo velik pomen. Moj jedilnik je že od kakšnega mojega 11. leta, ko sem se začela resno posvečat športu premišljen, nikoli pa ni bil ravno dietijski. V moji prehrani je veliko sadja in zelenjave in pravzaprav razmeroma malo mesa. Nikoli pa se ne bi odločila za striktno vegetarijansko ali vegansko prehranjevanje. Tudi zato, ker se zavedam vpliva prehrane na naše zdravje. Redkokateri vegan se prehranjuje zares zdravo in uravnoteženo. Ne pravim, da se ne da, samo prakticira se pa to ne pri vseh zagovornikih te prehrane. Če nekdo v svoji prehrani zgolj opusti meso ali pa celo vsa živila živalskega izvora, se zaradi tega še ne bo avtomatično ZDRAVO prehranjeval, kvečjemu bo njegova prehrana zelo nezdrava,
Kar se pa knjig tiče…
Jaz sicer jem meso, ampak mi na kraj pameti ne pride reči, da vegeterijanec pa ni pravi ded.
Poznam par vegeterijancev M spola in tisti, ki tule gor udrihate po njih se lahko skrijete pred njimi. Postavni, športniki, plezajo na 6000tisočake, kolesarji, tekači… ne pa tipkači tule. Nič vam meso ne pomaga.
Forum je zaprt za komentiranje.