Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Neregistrirani feni

Neregistrirani feni

Očitno sem te precenila. 🙂

osebno si lahko misliš kar hočeš, za šankom nabijaš v maximalne obrate, celo na ZS lahko težiš … takole pa to ne gre.
OK – gre tole do Robija, Primoža .[/quote]

a jaz?

A si sploh prebral kero je prbil X6 ???

Da je samo en in edini bog in da pač drugim dopuščajo da so zmedeni in verurejo v druge bogove…

to je največji sovražni govor moj trololol zapis je samo ciničen prikaz neumnosti zapisa X6

Tebe pa razumem na stara leta se ti prikazujejo podobe vsega mogoče ko strah pred smrtjo in slabim lajfom grozi da boš zapustil ta svet …

jebat ga.. prej bi mislo ne pa da zdaj jamraš![/quote]
pikec: preberi si resolucijo OZN o človekovih pravica, ustavo R.Slovenije, …. vprašaj Musarjevo … dokler kdo drugega na žali, ker veruje v drugega boga ni panike, ko pa kdo koga žali, ker veruje v enega boga je pa štala – totalna.
pač nisi natipkal, da X6 žali!! druge, jih zaradi tega podcenjuje, jim odreka kakšne pravice … ki verujejo v drugega Boga ☺
X6 očitno obvlada kje je “meja” sovražnega govora. In za to gre!!

o meni pa: zaradi moje birme (štala) je lokalna cerkev dobila asfalt … vere pa ne prakticiram več, kot je npr. šunka, pirhi, 1. november, potica … ☺ — pa imam osebne prijatelje zelo verne ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Vera je prvo v glavi, potem v srcu. Verovanje gre lahko povsem svojo pot, mimo institucij. Občudujem ljudi, ki imajo vero v sebi, ne tam nekje v drugi klopi v cerkvi, ko se pridejo pokazat.

Zakaj pa politično ? Politika samo zlorablja družbena razhajanja v svojo korist.[/quote]

Saj točno to sem mislila. Da se glede tega vprašanja odločajo bolj po političnem prepričanju kot pa po čem drugem. Ne vsi, marsikdo pa.
V tujini recimo imaš določene ljudi, ki so neke vrste ekstremisti v preziru do vernikov. To so ekstremi. Tako kot verski ekstremizem. Ampak tisti običajen folk, ki se nima za verne, pa si ne da toliko opraviti z verujočimi niti se ne obremenjuje s tolikšnim sovraštvom do njih. Pri nas je to vse pripeljano do ekstrema v širših množicah in to samo zato, ker so ljudje napsihirani s tem sovraštvom in delitvijo na leve in desne. Če bi bili normalna družba, pa bi si lahko, čeprav težko, zamislili tudi nekoga, ki je po političnem prepričanju levičar in veren. Ali pa obratno, deseničarja, ki mu dol visi za vero in cerkev. Pravzaprav je pri nas kar precej deseničarjev, ki nikoli niso zahajali v cerkev, ampak promoviranje takšne desnice ne koristi nobeni strani.

a jaz?

Da je samo en in edini bog in da pač drugim dopuščajo da so zmedeni in verurejo v druge bogove…

to je največji sovražni govor moj trololol zapis je samo ciničen prikaz neumnosti zapisa X6

Tebe pa razumem na stara leta se ti prikazujejo podobe vsega mogoče ko strah pred smrtjo in slabim lajfom grozi da boš zapustil ta svet …

pikec: preberi si resolucijo OZN o človekovih pravica, ustavo R.Slovenije, …. vprašaj Musarjevo … dokler kdo drugega na žali, ker veruje v drugega boga ni panike, ko pa kdo koga žali, ker veruje v enega boga je pa štala – totalna.
pač nisi natipkal, da X6 žali!! druge, jih zaradi tega podcenjuje, jim odreka kakšne pravice … ki verujejo v drugega Boga ☺

o meni pa: zaradi moje birme (štala) je lokalna cerkev dobila asfalt … vere pa ne prakticiram več, kot je npr. šunka, pirhi, 1. november, potica … ☺ — pa imam osebne prijatelje zelo verne ☺[/quote]

Saj nisem mel sovražnega govora… pošiljam ga direkt na sedež da se vsede desno od svojega no 1. človeka v lajfu… samega jezusa Kristusa…

Še PLAČAM mu če gre tja kjer je bil jezus Kristus (pa s tem ne mislim na križ) ampak na isto mesto…

Jaz mu želim dobro… za njega mimogrede pa še za sebe in še koga bi lahko omenil…

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

pojma nimaš o ministrantih, ki so poleg mašnika … kaj šele o onih, ki stojijo pri izhodu iz cerkve … zato MOLČI!!

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

No pa sem očitno zakrivila en hud obvoz te teme v eno čudno smer. 🙂
Bom hitro zbežala stran, preden se zapletemv kaj čudnega. 🙂

Še malo in bomo začeli moliti:).

Zakaj pa politično ? Politika samo zlorablja družbena razhajanja v svojo korist.[/quote]

Saj točno to sem mislila. Da se glede tega vprašanja odločajo bolj po političnem prepričanju kot pa po čem drugem. Ne vsi, marsikdo pa.
V tujini recimo imaš določene ljudi, ki so neke vrste ekstremisti v preziru do vernikov. To so ekstremi. Tako kot verski ekstremizem. Ampak tisti običajen folk, ki se nima za verne, pa si ne da toliko opraviti z verujočimi niti se ne obremenjuje s tolikšnim sovraštvom do njih. Pri nas je to vse pripeljano do ekstrema v širših množicah in to samo zato, ker so ljudje napsihirani s tem sovraštvom in delitvijo na leve in desne. Če bi bili normalna družba, pa bi si lahko, čeprav težko, zamislili tudi nekoga, ki je po političnem prepričanju levičar in veren. Ali pa obratno, deseničarja, ki mu dol visi za vero in cerkev. Pravzaprav je pri nas kar precej deseničarjev, ki nikoli niso zahajali v cerkev, ampak promoviranje takšne desnice ne koristi nobeni strani.[/quote]
v tujini npr. Common welt je UK kraljica “defender of faith”
ne se zajebavati z nečem o čemer pojma nimaš!!
V politiki SVN ne gre za uveljavljanje vere ali omejevanje … ampak za 10 božjih zapovedi in 7 naglavnih grehov (poguglaJ) … žal sem nam je v naši državi zgodilo vse narobe kar je v zapovedih in grehih od ateistov (razen Hilde!!) —in ukaj je vzvod za napade na vernike!! btw: je kd katere druge vere razen RKC “kriv” za našo bedo?? pa jih je menda 35+ ver!!

pojma nimaš o ministrantih, ki so poleg mašnika … kaj šele o onih, ki stojijo pri izhodu iz cerkve … zato MOLČI!![/quote]

NMW-3w ziher ve keri ga bolj vlečejo župnikom ker je bil med njimi sam….

odgovor je: tisti ki majo lepšo prečko ker jih patri božajo medtem na obe strani z rokami

BAHAHAHAHAHAHAHA

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

a jaz?

o meni pa: zaradi moje birme (štala) je lokalna cerkev dobila asfalt … vere pa ne prakticiram več, kot je npr. šunka, pirhi, 1. november, potica … ☺ — pa imam osebne prijatelje zelo verne ☺[/quote]Nm a si se ti spreobrnil? 🙂

V tujini recimo imaš določene ljudi, ki so neke vrste ekstremisti v preziru do vernikov. To so ekstremi. Tako kot verski ekstremizem. Ampak tisti običajen folk, ki se nima za verne, pa si ne da toliko opraviti z verujočimi niti se ne obremenjuje s tolikšnim sovraštvom do njih. Pri nas je to vse pripeljano do ekstrema v širših množicah in to samo zato, ker so ljudje napsihirani s tem sovraštvom in delitvijo na leve in desne. Če bi bili normalna družba, pa bi si lahko, čeprav težko, zamislili tudi nekoga, ki je po političnem prepričanju levičar in veren. Ali pa obratno, deseničarja, ki mu dol visi za vero in cerkev. Pravzaprav je pri nas kar precej deseničarjev, ki nikoli niso zahajali v cerkev, ampak promoviranje takšne desnice ne koristi nobeni strani.[/quote]

v tujini npr. Common welt je UK kraljica “defender of faith”
ne se zajebavati z nečem o čemer pojma nimaš!!
V politiki SVN ne gre za uveljavljanje vere ali omejevanje … ampak za 10 božjih zapovedi in 7 naglavnih grehov (poguglaJ) … žal sem nam je v naši državi zgodilo vse narobe kar je v zapovedih in grehih od ateistov (razen Hilde!!) —in ukaj je vzvod za napade na vernike!! btw: je kd katere druge vere razen RKC “kriv” za našo bedo?? pa jih je menda 35+ ver!![/quote]

??
Ti sploh ne razumeš kaj sem mislila z napisanim.

Koliko imam pa jaz pojma o čem v tujini, sploh glede političnih sistemov dolečnih držav, pa ti, tehničar, itak ne veš.

Kot vernik pa čutim napade na svojo osebnost še iz časov bivše Jugoslavije, ne zgolj iz časov, ko so ateisti grešili v samostojni Sloveniji.
Biti vernik na Primorskem ni bilo nikoli enostavno.

o meni pa: zaradi moje birme (štala) je lokalna cerkev dobila asfalt … vere pa ne prakticiram več, kot je npr. šunka, pirhi, 1. november, potica … ☺ — pa imam osebne prijatelje zelo verne ☺[/quote]Nm a si se ti spreobrnil? :)[/quote]

Ne morš zamerit vere starcu ker to je nenazadnje vse kar mu ostane… ob MoNu 🙂

o meni pa: zaradi moje birme (štala) je lokalna cerkev dobila asfalt … vere pa ne prakticiram več, kot je npr. šunka, pirhi, 1. november, potica … ☺ — pa imam osebne prijatelje zelo verne ☺[/quote]Nm a si se ti spreobrnil? :)[/quote]
On_ .. tis tolk gnil v možgane, da še solata crkne, če jo v tene naflancam.
daj preberi kaj o sovražnem govoru, svobodi veroizpovedi … res, gnil si. Pa nisem veren. Le spoštujem ljudi, ki se nekaj grejo.
btw: Tina Maze je gnoj od športnika v sinhronem plavanju … a kapiš???

a kdo ve koliko orto komunajzarjev v SVN je cerkveno pokopanih?
koliko oro komunajzarjev je krščenih, birmanih?
koliko orto komunajzrajev & ateistov je cerkveno POROČENIH ??

Idioti oporekanja drugim … niti gnoj niste!!

pa kje kdo vidi sovražni govor, resnica nikoli ni in ne more biti sovražni govor….le en Bog in vera sta prava, vse ostalo so zablode, ki jih Bog v svoji milosti dopušča kot manifestacijo človekove svobodne volje, kakšen vernik bi bil ko bi dopuščal možnost obstoja drugega Boga in ver? ….ampak, vsak človek se mora naučiti ponižnosti, osvoboditi se prekletstva uma, se duhovno odpreti, odpreti srce in dati Bogu možnost, da se skoz njega manifestira njegova neskončna milost in….Ljubezen.

Nm a si se ti spreobrnil? :)[/quote]
On_ .. tis tolk gnil v možgane, da še solata crkne, če jo v tene naflancam.
daj preberi kaj o sovražnem govoru, svobodi veroizpovedi … res, gnil si. Pa nisem veren. Le spoštujem ljudi, ki se nekaj grejo.
btw: Tina Maze je gnoj od športnika v sinhronem plavanju … a kapiš???[/quote]Neeeee kako naj bi?

Eden največjih pljuvačev tu gor druge uči kaj je sovražni govor….če sam ne vem bom pa vsaj druge učil, a ne?

Pa pozdravi Musarjevo, ko boš spet tam na zagovoru….. 😉

Saj lepo, da koga kdaj opozoriš, da je šel čez rob samo iz tvojih ust to zveni kot……. bikov dr***k
Še kaj?

oh veliko, še vedno se spomnim ko sem ministriral na kakem takem pogrebu, krstu, birmi….za vsak slučaj se je opravil cerkeveni obred….človek ni nikoli siguren….pa kako so stali pred cerkvjo tisti ki niso upali vstopiti…..pa je bilo žalostno gledati krsto samo pred oltarjev, brez vojnih drugov in partijskih funkcionarjev….pa sedmine,…ni za govorit

pikec — ti si popolnoma nefunkcionalen ☺
ko jaz koga “osebno” pošljem v pi.čk.ko njegove mame je to vulgarno, grdo, oštarijsko … ni pa Sovražni govor

zdej pa crkni tukaj, dokler ne prebereš vsega o sovražnem govoru, vulgarnosti, osebnem blatenju, …
zdriz smrdljiv

oh veliko, še vedno se spomnim ko sem ministriral na kakem takem pogrebu, krstu, birmi….za vsak slučaj se je opravil cerkeveni obred….človek ni nikoli siguren….pa kako so stali pred cerkvjo tisti ki niso upali vstopiti…..pa je bilo žalostno gledati krsto samo pred oltarjev, brez vojnih drugov in partijskih funkcionarjev….pa sedmine,…ni za govorit[/quote]
umiri in družbeno sprejemljivo tipkaj — ja??

bluzič: tvoja usoda je cerkveni pogreb … ne moja ☺

pikec — ti si popolnoma nefunkcionalen ☺
ko jaz koga “osebno” pošljem v pi.čk.ko njegove mame je to vulgarno, grdo, oštarijsko … ni pa Sovražni govor

zdej pa crkni tukaj, dokler ne prebereš vsega o sovražnem govoru, vulgarnosti, osebnem blatenju, …
zdriz smrdljiv[/quote]No pa si preberi malo:
kopirano iz:http://www.spletno-oko.si/index.php?fl=0&id=702&p1=603&p2=573&p3=702

Kaj je sovražni govor?

Sovražni govor je izražanje mnjenj in idej, ki so po svoji naravi diskriminatorne (ksenofobične, rasistične, homofobične in podobno) in uperjene proti različnim manjšinam (etničnim, narodnim, verskim, kulturnim, spolnim in podobno).

Sovražni govor torej temelji na prepričanju, da so nekateri ljudje manjvredni, ker zaradi posamezne osebne okoliščine pripadajo določeni skupini. Te osebne okoliščine so lahko:

narodnost,
rasa ali etnično poreklo,
versko ali drugo prepričanje
,
spol,
zdravstveno stanje,
jezik,
spolna usmerjenost,
invalidnost,
starost,
gmotno stanje,
izobrazba,
družbeni položaj in drugo

Glavni cilj sovražnega govora

je razčlovečiti tiste, proti katerim je usmerjen, njegov namen pa je ponižati, prestrašiti in spodbuditi nasilje.

Izraz zajema govorno, pisno in nebesedno komunikacijo, kot na primer:

parade,
trakove,
simbole in podobno.

Na kaj vpliva sovražni govor?

Besede, katerih namen je poniževati, razčlovečiti, odvzeti dostojanstvo, postaviti v podrejen položaj, vplivajo na to, kakšen položaj v družbi bodo imeli ljudje, proti katerim so usmerjene, kako bodo živeli, kako bodo z njimi ravnali drugi ljudje in nenazadnje, kako bodo razumeli sebe.

Sovražni govor lahko enačimo s socialnim dejanjem, saj lahko grobo določi družbeni položaj tistih, proti katerim je usmerjen.
Pravna podlaga

1. Ustava Republike Slovenije
63. člen – Prepoved spodbujanja k neenakopravnosti in nestrpnosti ter prepoved spodbujanja k nasilju in vojni

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

2. Kazenski zakonik Republike Slovenije KZ-1
297. člen – Javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti

(1) Kdor javno spodbuja ali razpihuje sovraštvo, nasilje ali nestrpnost, ki temelji na narodnostni, rasni, verski ali etnični pripadnosti, spolu, barvi kože, poreklu, premoženjskem stanju, izobrazbi, družbenem položaju, političnem ali drugem prepričanju, invalidnosti, spolni usmerjenosti ali katerikoli drugi osebni okoliščini, in je dejanje storjeno na način, ki lahko ogrozi ali moti javni red in mir, ali z uporabo grožnje, zmerjanja ali žalitev, se kaznuje z zaporom do dveh let.

(2) Enako se kaznuje, kdor na način iz prejšnjega odstavka javno širi ideje o večvrednosti ene rase nad drugo ali daje kakršnokoli pomoč pri rasistični dejavnosti ali zanika, zmanjšuje pomen, odobrava, opravičuje, smeši ali zagovarja genocid, holokavst, hudodelstvo zoper človečnost, vojno hudodelstvo, agresijo ali druga kazniva dejanja zoper človečnost, kot so opredeljena v pravnem redu Republike Slovenije.

(3) Če je dejanje iz prejšnjih odstavkov storjeno z objavo v sredstvih javnega obveščanja ali na spletnih straneh se s kaznijo iz prvega ali drugega odstavka tega člena kaznuje tudi odgovorni urednik oziroma tisti, ki ga je nadomeščal, razen če je šlo za prenos oddaje v živo, ki ga ni mogel preprečiti ali za objavo na spletnih straneh, ki uporabnikom omogočajo objave vsebin v dejanskem času oziroma brez predhodnega nadzora.

(4) Če je dejanje iz prvega ali drugega odstavka tega člena storjeno s prisilo, grdim ravnanjem, ogrožanjem varnosti, sramotitvijo etničnih, narodnostnih, narodnih ali verskih simbolov, poškodovanjem tujih stvari, skrunitvijo spomenikov, spominskih znamenj ali grobov, se storilec kaznuje z zaporom do treh let.

(5) Če stori dejanja iz prvega ali drugega odstavka tega člena uradna oseba z zlorabo uradnega položaja ali pravic, se kaznuje z zaporom do petih let.

(6) Sredstva in predmeti s sporočili iz prvega in drugega odstavka tega člena, pa tudi pripomočki, namenjeni za njihovo izdelovanje, razmnoževanje in razpečevanje, se vzamejo ali njihova uporaba ustrezno onemogoči.

3. Zakon o uresničevanju načela enakega obravnavanja
5. člen – Nadlegovanje

Nadlegovanje je nezaželeno ravnanje, temelječe na kateri koli osebni okoliščini, ki ustvarja zastrašujoče, sovražno, ponižujoče, sramotilno ali žaljivo okolje za osebo ter žali njeno dostojanstvo.
Nadlegovanje iz prejšnjega odstavka se šteje za diskriminacijo po določbah tega zakona.

Blago rečeno precej tega si že prekršil NM :/

NM fura dvojna merila, prilagojena (z razlogom) zase, ta prava za vse ostale.
Torej (po njegovem) NI kršil 😛

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close