Neprimerni komentarji medicinske sestre
Imam rdeč izpuščaj na mestu, kjer sem imela klopa, in ChatGPT je po sliki sodeč presodil, da izpuščaj malo spominja na boreliozo in da moram čimprej k zdravniku.
Včeraj nato pokličem svojega zdravnika. Oglasi se sestra in ji povem, kako in kaj, ter se dogovorim za termin. Ona pa nazaj glede ChatGPT-ja, da naj me kar on zdravi, če je že postavil diagnozo in da očitno ne potrebujem pregleda pri zdravniku. Jaz sem bila šokirana in nekaj časa tiho, nato pa ona samo reče, kdaj naj pridem in prekine klic. Naročena pa sem šele v ponedeljek, čeprav gre morda za boreliozo?!
Tale naš zdravstvo je pa obup! Kar mika me, da bi ji v ponedeljek v živo v faco povedala par krepkih! A me trenutno bolj skrbi diagnoza.
Katastrofa res!
Sa ni s tabo nekaj narobe? Če sumiš na boreliozo, zakaj nisi odvihrala kar ba urgenco? Kaj pa težiš tam nesposobnim nesramnim sestram, ki se obnašajo kot generalice in jim je edini cilj izkazovanje premoči nad pomoči potrebnimi?
Če je nekaj nujno, je NUJNO! Lahko greš že danes na urgenco pokazat in NIČ NE POVEJ NA SESTANEK PRI OSEBNEM ZDRAVNIKU .
Ko pa prideš v ponedeljek k osebnemu, če ga boš še rabla, pa jim povej, da si zaradi nevzdržne bolečine morala na urgenco! Da ne bo baba spet gobca stegovala, ki ne ve, zakaj je tam v službi prekleta avša! Pa stalno več je takih avš v zdravstvu!
Katastrofa res, 15.08.2025 ob 15:50
Imam rdeč izpuščaj na mestu, kjer sem imela klopa, in ChatGPT je po sliki sodeč presodil, da izpuščaj malo spominja na boreliozo in da moram čimprej k zdravniku.
Včeraj nato pokličem svojega zdravnika. Oglasi se sestra in ji povem, kako in kaj, ter se dogovorim za termin. Ona pa nazaj glede ChatGPT-ja, da naj me kar on zdravi, če je že postavil diagnozo in da očitno ne potrebujem pregleda pri zdravniku. Jaz sem bila šokirana in nekaj časa tiho, nato pa ona samo reče, kdaj naj pridem in prekine klic. Naročena pa sem šele v ponedeljek, čeprav gre morda za boreliozo?!
Tale naš zdravstvo je pa obup! Kar mika me, da bi ji v ponedeljek v živo v faco povedala par krepkih! A me trenutno bolj skrbi diagnoza.
Katastrofa res!
Hipohonder blesav!
Ena459, 15.08.2025 ob 17:32
Pa kaj sploh razlagaš sestri o chatgpt? Jaz bi bila tudi sitna do takih pacientov. Po klopu je itak rdeč flek sumljiv, ga je treba it pokazat.
Zakaj bi bila sitna… Mater se obnašajo kot da so bogovi edino oni vse vejo. Nič drugega ne smeš vprašat, prebrat? Od kje je o njihovo znanje prišlo???
Niso vsi takšni, eksterni pač očitno… In taki potem, ko mimo vsekakor pa se niti opravičit je znajo, kaj šele, da bi nosili kakšno odgovornost.
Je medicinska sestra zahtevala razlog, zakaj rabim dohtarja, ker MORA to vpisati v nek cudezni program.
Sem povedala, da bom moje zdravstvene tezave razlozila dohtarju, njej to ni potrebno vedeti.
Aha, malo morgen. Moram njej, za ta, cudezni, program. OK.
Od takrat dalje, medicinki vedno recem, da imam krvav urin. Dobim termin pri dohtarju naslednji dan. Priporocam!
P.S.: Sicer dohtarja izredno redko obiscem, morda 1x na 3 leta, ampak nikoli, res nikoli, se dohtar ni spotaknil na moj razlog obiska – krvavi urin, ki ga nikoli ni bilo. Prisla samo po napotnico za dermo. ?
Anonimno 4945, 15.08.2025 ob 19:45
A chat lahko gleda slike? Kolikor se meni zdi, jih ne more.
Ja, lahko. Probaj.
Ogroženi se počutijo. Že zaradi googla so se.
Saj ne rabis potem zdravnikov. Zdravi se z googlom in chat gtp. Zakaj misliš, da je nekdo dolžan poslušat tvoje flancanje?
Jp, tipičen odgovor.
Ti mene rabiš, zato se obnašaj tako, kot jaz rečem, drugače ne bomo opravili svojega dela, za katerega smo plačani. Bog ne daj, da poskusiš najti kakšno informacijo, ker to je pa največji kriminal ever, ki se kaznuje z zavrnitvijo storitev, za katerte ti trgamo od plače, hočeš, nočeš.
Anonimno 4945, 15.08.2025 ob 20:50
Jp, tipičen odgovor.
Ti mene rabiš, zato se obnašaj tako, kot jaz rečem, drugače ne bomo opravili svojega dela, za katerega smo plačani. Bog ne daj, da poskusiš najti kakšno informacijo, ker to je pa največji kriminal ever, ki se kaznuje z zavrnitvijo storitev, za katerte ti trgamo od plače, hočeš, nočeš.
Prav bi bilo , da te ima pravico zavrnit. Če boš sralo avtomehaniku ali električarju, te ne bo le zavrnil, še v rit te bo nasuval. ☝️?
mal preveč ste osamljeni, če se skoz obračate na ChatGPT..
Zakaj bi bil kdo osamljen, če se za informacije obrne na najbolj obiskovanega klepetalnega robota. Verjetno bi se avtorica raje obrnila na zdravnika, pa so postali bolj nedosegljivi kot milijarda dolarjev. Kateri zdravnik ti bo odgovoril na deset vprašanj o tvojem zdravstvenem stanju, če ti že pri vstopu namesto dober dan zalaja, da ima zate samo 7 minut časa. In to je pogosto tudi vse kar njegova ali njena visokost izdahne. Da lahko naenkrat obravnavata samo eno tvojo težavo. Da ti v primeru avtorice antibiotik in čao. Nosi se, čim dlje stran od njega. Kje je spremljanje stanja, diagnostika kot so cel kup laboratorijskih preiskav itd. Dragi moji, pojdite na Brezje se zahvaliti materi božji za UI, ker brez nje bi bili še večji bebci kot ste. V našem zdravstvu, pa ne samo našem lahko samo plačujete 3 kratno za čisti nič. Da o tem, da davkoplačevalci šolamo in šenkavamo plače vsem zdravstvenim delavcem od primarija do zadnje strežnice pa drugič.
Seveda je nesmiselno pri teh dohtarskih egotriperjih pokazati nakaj malega znanja. Veliko bolj vas imajo radi, če ste bebček in pohlevno srkate vsako neumnost, ki vam jo prodajo. Razno razne sestrice so pa zgolj tista prva bojna linija, ki ma za dolžnost vas odgnati na čimbolj primitiven način čim dlje od ordinacije. Delali pa ja ne bodo ne …, a so zato študirali.
Sabi868, 16.08.2025 ob 17:56
Še dobro, da je chat, a ne? Zdaj pa naj ti dokonča zdravljenje, če ti je že postavil diagnozo. Jao, jao…
Zakaj že plačujemo zdravnike, če jih sploh lahko tako imenujemo, ker vsem manj in manj zdravijo? Res je žalostno, da se moramo po nekaj za kar drago plačujemo obračati na umetno inteligenco, namesto na zdravnika. Medicina postaja dostopna samo elitam, plačujemo jo pa navadni državljani sveta. Raja pa naj čimprej pocrka. To ni doba UI, vračamo se v srednji vek.
Zoltan, 15.08.2025 ob 16:39
Hipohonder blesav!
Sploh oni v belih haljah, bi moj mož danes še bil pri življenju. Tako pa je samo še živ in še to v nevzdržnem stanju. Preden so mu postavili diagnozo, so belik rdeč flek zdravili kot pik insekta z antihistaminiki. No, pri četrtem obisku je bil pa krog. In pozitiven na stiri različne seve, cesar pri nas sploh niso ugotavljali temveč šele v tujini. Več mesecev antibiotika mu je požrlo črevesje, črevesje imunski sistem, in imunski sistem vse priložnosti, da bi bil še kadarkoli zdrav.
Pojdi na urgenco. Če ne bo nič, pojdi v ponedeljek še k osebnemu. Da boš imela zabeleženo kdaj si imela klopa. Klopna borelioza je v procentu obolelih na prebivalca najvišja v Sloveniji v svetovnem merilu. Naše zdravstvo pa še ni uvedlo preventivnega antibiotika kot redno prakso. Katastrofa. In ja, peesda jim materina, tako nadute odgovore imajo! Kot da so spili vso pamet sveta, pa jih po stroki naščijejo že iz Albanske fakultete!
Forum je zaprt za komentiranje.