Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Nepremičninski balon

Nepremičninski balon

Cene nepremičnin lahko še padejo, nivo vašega obnašanja pa gre težko nižje…

Cene nepremičnin lahko še padejo, nivo vašega obnašanja pa gre težko nižje…[/quote]

vidim, da počasi priznavate realnost – padec cen

Nikoli nisem komentiral cen.

Res sem žalosten, ko se mi Tonček Balonček ne javi in zapiše 5 črk: HVALA

Pa toliko sem se potrudil, da bi z nekaj stavki čimbolj slikovito prikazal, kaj pomeni nepremičninski balon. res sem žalosten.

;-))

bonček balonček se ZAHVALJUJE in sprašuje:

v Sloveniji:
– nenehno in strmo naraščanje cen napremičnin, obkljukano
TB se strinja

– rast cen nepremičnin hitrejše in večje od rasti prihodkov, obkljukano
TB ne razume: statistika pravi da plače rastejo, tudi krediti so na voljo, torej prihodki rastejo, ne padajo

– brezposelnost se veča, obkljukano
TB se strinja, ampak, kolikor on ve, brezposelnost raste predvsem v najnižjih dohodovnih ravneh in v okoljih, kjer se z nepremičninami malo trguje-Prekmurje… V Ljubljani zagotovo ne

– izvoz upadel, obkljukano
TB sprašuje: kakšno vezo ima to s ceno stanovanj v Lj?

– proizvodnja upadla, obkljukano
TB: kakšno vezo ima to s ceno stanovanj v Lj?
… in še in še bi lahko naštevali. obkljukano

Ups, pozabil napisati še ključni del, in sicer:

Cene nepremičnin se nižajo.
TB: Gurs pravi da se višajo. Kaj torej velja?

In koliko je m2 v CD od danes naprej?
TB: stanovanja v CD pomenijo nekaj % odstotkov letne prodaje v Sloveniji – zakaj naj bi bila pomembna prav ta?
obkljukano obkljukano

tonči, tonči, tonči!

tona balona, tako si me razočaral. Sedaj šele vidim :), kakšen namen je imel tvoj prvi post oz. začetek teme na forumu. Odprl si to temo, da bi provociral ljudi in dajal vtis, kot da se nič ne dogaja na tem svetu, trgu nepremičnin. Zato ZAHVALE ne sprejmem. Sploh pa, ker še vedno ne razumeš pojma nepremičninski balon. Si funkcionalno nepismen.

Želel si se postaviti in delati, kot da ne razumeš trga nepremičnin. Moram ti priznati, da ti je uspelo. Res ga ne razumeš. Glede na tvoja dodatna vprašanja in s svojimi odgovori nanj, kjer ne podaš argumenta, ki bi pil vodo, se zopet blamiraš. Preden se odločiš za nadaljnje pisanje o nepremičninskem trgu oz. gospodarstvu, te prosim oz. ti svetujem, da se greš najprej šolat. Sploh pa zato, da se ne boš več sramotil.

Ti si pa res slika od slik.

Joj, si me razp… ….samo malo…. naj hitro pogledam…
…evo

Praviš, da je brezposelnost v LJ brez posebnosti.
Samo v LJ se je brezposelnost povečala za dobrih 44 % (glej zadnjo primerjavo XII2009/XII2008).

Praviš, da prihodki rastejo.
BDP (dohodkovni – tekoče cene) je padel za nekaj odstotkov (glej zadnjo primerjavo Q42009/Q42008).

Sprašuješ, kako vezo imajo makroekonomski kazalci s ceno stanovanj v LJ.
Pojdi se šolat, če ti ni vsaj malo jasno (očitno ti pa ni). Makroekonomski kazalci ti povedo gospodarsko stanje določene države.

“Nepremičninski balon povzroči nenehno dvigovanje vrednosti nepremičnin, ki ne vzdržijo realnega razmerja s prihodki in ostalimi gospodarskimi dejavniki. Sledi nižanje vrednosti nepremičnin.”

ostalimi gospodarskimi dejavniki = makroekonomski kazalci = gospodarsko stanje

POJDI SE ŠOLAT IN TO STORI ČIMPREJ!!!

P.S.: Ampak, če pogledamo še enkrat tvoja vprašanja in odgovore, lahko opazimo, da si funkcionalno nepismen in šole ne bi dokončal. Zato ti šolanje odsvetujem. Prav tako boš vrgel denar skozi okno, če se boš šel šolat. Že vem, raje kupi nepremičnino.

Vidim, da imajo na tej strani nekateri tudi svoj balon.

se ponovno zahvaljuje in se opravičuje zaradi nevednosti.

Upam, da sem prav razumel..v enem letu se je število brezposelnih povečalo za 2500, na 10.000..in to ob več kot 200000 zaposlenih v lj vpliva na trg nepremičnin? Bo že tako, če pravi forum, :):)
Ja, pa zaradi BDPja tud ne vem če sem razumel.a je to isto kot plače? Sprašujem zato, ker te so se pa dvignile in so v Lj itak zlo visoke..a se stanovanj iz BDPja kupujejo?

No, bom vseen upošteval nasvet in se lotil investiranja nepremičnine. Kupoval po 1000 (ne v Ljubljani, Mariboru ali Zagorju), prodajal po 900 in nato od tistega 1% (enega!) srečno in zadovoljno živel do konca svojih dni.

ne sprejmem.

preden objaviš številke, jih preveri. Jaz sem jih, pa niso take, kot jih navajaš.

Ti si pa res slika. Četudi bi se stanovanja kupovala izključno s plačami, nastopi težava v tem, da so cene nepremičnine rasle bolj kot plače. Sorry.

Še enkrat, vse skupaj vpliva na trg nepremičnin. Izpodbijaš neizpodbitno. Zakaj? Ali nimaš kaj bolj pametnega počet. Recimo, pojdi pobrisat prah v stanovanju, ki se ne proda.

Lepo pospravi za sabo.

Tona Balona, tale kratek prispevek je zate. Prav lepo prikaže …. kar ti nočeš doumeti.

Nepremičnine: Bo pri nas res drugače?

Ker je pred slabim tednom dni klecnil prvi od velikih gradbincev, ki so doslej trmasto vztrajali pri nezniževanju cen stanovanjskih novogradenj, svoj grafikon meseca tokrat prvič posvečam nepremičninam.

Prikazuje trajanje in velikost zadnjega že zaključenega padca povprečne cene stanovanjskih nepremičnin (PCSN) od vrha do dna v dvanajstih državah širom sveta in na najrazličnejših stopnjah razvitosti.

Podatke povzemam iz tabele 10.8 v knjigi Carmen Reinhart in Kennetha Rogoffa This Time is Different: Eight Centuries of Financial Folly (ISBN 0691142165), o kateri je v svojem blogu že pisal tudi Sandi Kodrič. Skupni značilnosti teh držav sta (i) večletna strma rast PCSN v zadnjih letih pred vrhom in (ii) zaostritev pogojev kreditiranja (“posojilni krč”) v času vrha. Ta pogoja sta izpolnjena tudi pri nas, zato je z rumeno puščico dorisano še domače stanje, ki ….

Več si preberi … [url=http://www.finance.si/blog/8/566]Odogovor vreden …[/url]

Zato naj za zaključek citiram kar ugotovitve, ki sta jih avtorja knjige podala k svoji tabeli 10.8, na kateri temelji grafikon meseca:

Two features stand out … in table 10.8. First is the persistence of the cycle in real housing prices in both advanced economies and emerging markets, typically for four to six years. The second feature … is that the magnitudes of the declines in real housing prices around banking crises from peak to trough are not appreciably different in emerging and advanced economies. This comparability is quite surprising given that most macroeconomic time series exhibit drastically greater volatility in emerging markets.

Tako se moramo vprašati: “Ali bo tokrat, samo tokrat in edino pri nas, res povsem drugače?”

Graf pa sploh lepo prikazuje, kako daleč smo od …

Povezava na ta prispevek se mi ni posrečila, zato še enkrat:

[ Odgovor vreden … ]

joj, kaj bi brez tebe..

no, pa čisto resno-sem vesel konstruktivne debate in podatkov.
Ali najnovejši gursovi podatki o povečanju cene kaj vplivajo na razumevanje tega?
In če uštulim še CD: razprodaja (baje) že teče-me spominaja na prodaje stan.sklada.
Čakam kaj boste rekli, ko bodo ta stanovanja na tgu za 30% višjo ceno. Kot so bila skladova.
Ali pa tudi to ni mogoče? Čeprav se ježe zgodilo?
Kakšno vezo imajo pa Argentina&Norveška!?!&co z nami mi pa sploh ni jasno.

Še vedno bi bil nevednež, sedaj si vsaj začel razmišljati. Naslednje pa bo treba še kaj raziskati. Najprej pa se moraš naučiti brati in prebrati (beri razumeti) kar piše. Brez tega pač ne gre.

Ti nisi še podal nobenega podatka, ki bi pil vodo. Sploh pa zame tole ni konstruktivna debata, prej učenje. Za kar pa nisem plačan. Zato bom za nekaj časa odnehal z učenjem takih, ki niso željni se česa naučiti.

Bom pa pazil, da ne boste “ti in prjatli” strašili malega človeka po forumu.

Lepo učenje ti želim.

Pogletje letni promet nepremičninski agnecija za leta 2007-2009. http://www.biz.si

Promet jim je padel za več kot 50 %. To je nepremičninski balon in seveda da to nekatere boli 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close