Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Nepr. agencija – ogled brez podpisa “lista o posredovanu”

Nepr. agencija – ogled brez podpisa “lista o posredovanu”

Tudi jaz sem se javil na oglas, vendar mi tisto stanovanje ni ustrezalo, zato so mi našli drugega.

Saj agencija ti zaračuna zgolj in samo takrat, ko se posel sklene, se pravi, ko ti ONI najdejo primrno stanovanje. V nasprotnem primeru ti ne morejo nič zaračunat.

Vse to tudi lepo piše v pogodbi, ki jo podpišeš z agencijo. Če si seveda pismen, kar pa za mnoge tu gor (vsaj kolikor berem) ne velja.

Ti mogoče ne znaš brati : problem je v tem, da nimamo možnosti izbire – agencija ti ne pusti, da sam narediš storitev, ki jo ona prodaja…preverjanje stanja nepremičnine, pregled pogodbe,…

btw : vsaj 5 agencijam sem povedal kakšno nepremičninno iščem – v 3 letih ugani koliko klicev sem dobil….NIČ -> tvoja pravljica ne pije vode

Še enkrat – nauči se brati.

Glavna pritožba na agencijo je, da ko prodajalec naroči agenciji storitev prodaje, MORA tudi kupec kot neodvisna stranka v poslu plačati provizijo.

Pozdravljeni,

@jersa
; jaz ne oporekam temu, da najamem agencijo in plačam provizijo. Jaz sama iščem in sem pripravljena žrtvovati čas, živce itd. … pa moram vseeno plačati provizijo. Torej ne moremo govoriti o izbiri. Ne prosim zdaj mešati dvseh sort jabolk skupaj.

@ccccatchxy 🙂
Nikjer nisem napisala, da mi je zmanjkalo denarja za kuhinjo. :-)) Sem samo rekla, da za denar provizije si lahko v stanovanju privoščim novo kuhinjo, kopalnico, karkoli ….
Glede drugega dela se pa ne strinjam s teboj. Ko nekaj naročim, to tudi želim in tudi plačam. Vedno sem in vedno bom. In takrat bi se mi butasto zdelo, da prodajalec plača provizijo, če sem jaz sklenila pogodbo. Zdaj pa verjemi ali ne, jaz imam čisto vest.

@ccccatchxy :

Kaj nimaš nič dela v agenciji?

Ne govori tukaj o poslovnih običajih – zakon je glede tega jasen.

Bi me prav zanimalo, kako bi odreagirala, če bi ti jaz poskusil zaračunati provizijo pri nakupu npr. rabljenega avtomobila, računalnika ali česa podobnega.

Dejstvo je, da kupec v nobenem drugem poslovnem odnosu ne plača provizije…pri nepremičninskem posredovanju gre samo za trik, ki so se ga izmislile agencije kako izmolsti 4% provizije in ta trik so proglasile za poslovni običaj.

Ja logično, da mora plačati, saj mu je agencija našla stanovanje. Vsak kupec ima možnost, da ne kupuje nepremičnin preko agencije. Hja, če mu je pa ravno všeč stanovanje, ki ga trži agencija, se pač plača….

Ja, a ti zastonj delaš v službi? Logično, da ti agencija zaračuna…pismu no…saj tudi nekaj za to naredi…oglašuje stanovanje, ki ga ti morda niti ne bi opazil, če ga ne bi oni oglaševali…

Malo manj se glej v ogledalo (lepi.??) in več logično razmišljaj.

Če se ne znaš pogajati, jaz svoje nesposobnosti ne bi ravno na glas oznanjal…

Oprosti sem spregledal v zakonu, da piše da agencija zaračuna iskanje stanovanja…

Pa vseeno mi malo razloži to tvoje pametovanje….če jaz pokličem na oglas agencije, na kakšen način mi je sedaj agencija našla stanovanje…se je morebiti vtihotapila v moje misli in mi rekla naj pokličem ?

Agencija meni osebno še ni našla stanovanja. Našla sem jih sama, pa na žalost prodajalci oglašujejo preko agencij.
Ja, agencija oglašuje … na pobudo prodajalca, kateremu zaračuna provizijo.

Pač, jaz se ne strinjam z dejstvom, da imam izbiro ….. poglej malo oglase, več kot 95% jih je preko agencije. In četudi bi recimo prodajalec bil za to, da krijem vse stroške jaz in brez agencije … po prebranih zakonih mora vseeno plačati provizijo agenciji. Torej po vsej verjetnosti ne bo za.

lepi.—dejansko si butast no…jaz sem poklical v agencijo, ker so oglaševali stanovanje, ki mi je bilo všeč…z njimi sem ga šel pogledat, še prej sem podpisal pogodbo o sodelovanju, da v primeru, če kupim dotično nepremičnino ali nepremičnino, ki mi jo ONI najdejo, tudi plačam 2%. Logično.

Stanovanje mi ni bilo všeč, zato smo se dogovorili, da mi najdejo oni primernega, glede na to, da se meni s tem ni dalo ukvarjati….
Našli so ga. Jaz sem plačal in danes živim v zelo lepem stanovanju. Pika.

Kaj ti ni jasno?

Ne vem kako je z lepim, jaz te razumem če ti kaj pomaga. 🙂 Ti si naročil storitrv in jo plačal.

Zdaj pa razumi še ti mene. Jaz NE naročam storitve in jo vseeno plačam.

Da zaključimo ta cirkus okoli osebe jersa : ženska je zaposlena v agenciji in očitno plačana, da govori neumnosti.

Vseeno sem o tem obvestil njenega delodajalca, pa naj se sam odloči o tem ali na ta način škoduje podjetju.

Spoštovani!

Ne bom sodila, kdo je kdo in kdo v tej temi ima prav. Ampak razkrivanja osebnih podatkov ne moremo dovoliti. Prosim, spoštujete vrednoto in pravilo zasebnosti anonimnih uporabnikov, ki velja na MON.

Vem, da ljudje povedo preveč o sebi v nedolžnih temah … ki se jim kot bumerang potem vrnejo v drugi debati. S tem bo potrebno živeti.

V tem trenutku prosim, da samo zaključimo z debato, kdo je kdo.

Hvala za razumevanje.

Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del., edukantka telesne psihoterapije *** Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

Da bo za vse enako in jasno-spremeniti bo potrebno zakon o nepremičninskem posredovanju in ukiniti nepremičninske agencije, oz. prodaja nepremičnine samo preko nepremičninskega brokerja-agenta in provizija 10%, kot je to pri delnicah!
LP

Se strinjam z napisanim, tudi sam nisem želel tega objavljati, napisal sem le v razjasnitev določenih dejstev.

Mislim, da je sedaj vsem jasno kam pes taco moli…

O uslužbenki pa naj sodi njen delodajalec.

Mar res, imaš pa zelo slabega brokerja…

No ja, še največ žaljivk v tej temi je natrosil domnevni agent/agentka:
—————————-
cccatchxy
Datum: 08.04.2008 10:49

Ne morem verjeti kako ste bedni, kar ostanite na Balkanu, ker za Evropo itak niste. …
Mislim, ne morem verjeti kako ste podli in pokvarjeni,
Še svojo mamo prodejte še, pa boste imeli za lepo kuhinjo.
Čim prej boste v svojih slovenskih glavah dojeli,
———————–

Že vem, zakaj ne poslujem z agenti. 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close