Nekdo je spremenil preteklost,očiten dokaz,stvar je ratala viralna na internetu.
Ne znamo pravilne slovnične angl.?
5 sem jo imel na maturi,ne me učit o takšnih banalnih zadevah.
Tudi quotali so ga na ceremonijah in oskar prireditvah kot IS.
Vedno je bil IS za nas.
Še nekaj glede Hitlerja.
Zdaj ima modre oči,prej je imel rjave.
Če pogooglaš Adolf Hitler in greš gledat negove brke,struktura je popolnoma drugačna.
Na večini fotk veliko večje in bolj gosto grmovje.[/quote]
Ljubček, da si ne boš kaj naredil. Angleščine me pač ne boš učil, sem jo študirala. :))) Tako da je ta tvoja teorija enako luknjasta kot vse druge. Ampak če si se odločil, da nekaj verjameš, te nihče ne boš prepričal, tako kot ti ne boš tistih, ki še imajo nekaj soli v glavi.[/quote]
In kaj potem,če si jo študirala.
Študirati in obvladati je velika razlika.
Komaj odštudirati ali pa odštudirat z odliko je ogromna razlika.
Angl. obvladam bolje kot nekateri učitelji.
Vedno je bil IS za nas.
Še nekaj glede Hitlerja.
Če pogooglaš Adolf Hitler in greš gledat negove brke,struktura je popolnoma drugačna.
Ljubček, da si ne boš kaj naredil. Angleščine me pač ne boš učil, sem jo študirala. :))) Tako da je ta tvoja teorija enako luknjasta kot vse druge. Ampak če si se odločil, da nekaj verjameš, te nihče ne boš prepričal, tako kot ti ne boš tistih, ki še imajo nekaj soli v glavi.[/quote]
Če rabiš pa še pojasnilo native speakerja, ki ve nekaj o slovnici za razliko od tebe …
It’s the difference between a direct and an indirect quote. If it were a direct quote, it woud have been:
Moma always said: “Life is like a box of chocolates.”
The way Forest says it it’s indirect. Normally you would notice this difference by the word ‘that’ introducing the second clause, like this:
Moma always said that life was like a box of chocolates.
The ambiguity arises because English has the very confusing and odd rule that you’re allowed to just omit the clause-introducing ‘that’. This might have complicated the understanding for the translators as well, as French, German, Portuguese, Italian and Spanish do not allow this. In those languages you either have a direct quote and no ‘that’ or an indirect one and do have ‘that’.
Also, because this is an indirect clause, the tense of ‘is’ changes because Forest is using the past tense in the main clause (said, not says). We all automatically understand though that his moma didn’t actually say ‘was’ but she indeed said ‘is’. Sayings like this are always in the present tense, which is another reason to remember it as ‘is’.
Če ga je kdo kdaj narobe citiral, ne pomeni, da je preteklost spremenjena, ampak da ljudje pač nimajo pojma.
Angl. obvladam bolje kot nekateri učitelji.[/quote]
o moj bog… vidimo ja, da obvladaš marsikaj.
Ponavljam, da si ne boš kaj naredil, šmrkavec. Pa dobro, da vem, da te teorije širijo pubertetniki, da se s tem niti ubadala ne bo več.
yahoo ti najde tudi frazo “sex in the city”
tudi google ti najde parfume
https://www.google.si/search?q=sex+and+the+city&rlz=1C1SKPL_enSI554SI555&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiBh9zc75XOAhWsC8AKHe4GAI0Q_AUICCgB&biw=1366&bih=643#tbm=isch&q=sex+and+the+city+perfume
[img]http://www.fragrancex.com/images/products/parent/medium/61194W.jpg[/img]
ampak je vprašanje spet, koliko so ti parfumi vezani na serijo. Ne moreš kar ukrasti blagovne znamke (ime: sex and the city) in pod tem imenom začet izdelovat parfumov. Torej je spremenjeno ime and v IN.
tu so še debate američanov glede imena
https://www.reddit.com/r/MandelaEffect/comments/3c64cy/sex_in_the_city_has_been_changed_to_sex_and_the/
Postal je Sex ‘n’ the city, ko izgovoriš ta n, se sliši na hitro kot in. Na pol se poje. Naše možgane pa še enkrat, ni brigalo kaj piše vmes, ker sta besedi seks in mesto premočni.
Še tukaj uporabniki, ki so zagriženi privrženci serije, trdijo, da je od vedno AND.
Tisti, ki smo samo vedeli, da obstaja, nikdar je pa nismo nekaj spremljali, smo se pa še najmanj ukvarjali s tisto besedo med seksom in med mestom.
Tudi npr.
eč ebseda ni ravprilno anipsana, jo obod anši mžoagani vseneo repbrali.
Glede hitlerja.
Pa je imel res modre oči? Ali je imel rjave? Pa ga je kdo od nas sploh kdaj videl v oči? Pa ga je kdo od ljudi, ki so govorili, da je bil za visoke, postavne, blond, modrooke, sam je bil pa mali, čokat, črn, sploh kdaj gledali v oči? Še, če bi bil pred njim in ga gledal v oči, bi ti res gledal kakšno barvo oči ima ta tip ali bi občutil kvečjemu grozo (ki pa je nekaj temnega, slabega). Ja povejte prosim za vse vaše bližnje sorodnike, sodelavce, prijatelje in sosede, kakšne barve oči imajo.
Nasmeh Mona Lise. Kdaj se je narod začel bolj zavestno z njenim nasmehom ukvarjat? Ja ko je prišel ven film, ki skupaj z besedno zvezo Mona Lisa nosi besedo smile oz. nasmeh.
Bolj, ko jo gledaš, bolj se ti smeji.
Vsaj zdi se ti tako.
Zakaj se tistim, ki so se bolj zavestno ukvarjali s primeri, ki se danes zdijo drugačni, zakaj se tistim zdi, da je od vedno tako? Mogoče zato, ker preprosto res je. Možgani tistih, ki so samo zaznali in potem sprocesirali na svoj način, pa se danes čudijo.
Ponavljam, da si ne boš kaj naredil, šmrkavec. Pa dobro, da vem, da te teorije širijo pubertetniki, da se s tem niti ubadala ne bo več.[/quote]
Pa kakšen šmrkavec in pubertetniki,kaj je s teboj,tisti dnevi v mesecu?
Vsak drugi gre danes študirat angl. ,ker je eden izmed najbolj easy študijev.
Glede na to,da si študirala angl. bi morala vedeti,da WAS ni logično,ker bi potem moral slediti knew..”Life was like a box of chocolates and you never knew….” bi potem morali biti.
“Life is like a box of chocolates and you never know what you`re gonna get.”
Tako ima tisti IS pomen,ker govori v sedanjiku,
Čim dodaš WAS pa stavek prvo potegne v preteklik nato pa sedanjik,dosti manj logično.
Tudi v behind the scenes govori v IS,Letterman quota v IS,ostali javno quotajo IS…
Ne me basat no…vedno je bil IS za nas…
Ko ti citiraš nekoga,citiraš to kar je govoril točno tako kot je rekel,ne spreminjaš časa.
itak
https://www.youtube.com/watch?v=egkrxkiUnoo
gump reče
my mama always said life (wa)s like a box of chocolate
v svojem južnjaškem dialektu, da ne slišiš točno, da je tam v resnici was in ne is. ljudje, ki ne znajo pravilno slovnično angleščine so slišali pač is. tudi ta youtube posnetek je imenovan IS
original prepis besedila iz filma pa pravi was.[/quote]
Vedno je bil IS za nas.
Še nekaj glede Hitlerja.
Hitler je imel modre oči. Zelo modre.
Če te motijo čb slike, kjer oči izpadejo temne, si lahko ogledaš
tudi njegove slikane portrete in barvne fotografije.
Od arijske rase je odstopal pa po tem, da ni bil visok in blond.
Glede brkov – te si moški pač spreminjajo, obstaja tudi cel kup
njegovih slik brez brkov.
Brezpredmetno je kdo od vas ima večje znanje angleščine in kaj je bolj slovnično pravilno, ker to vprašanje gloda tudi prebivalce Zda in drugih angleško govorečih držav, ki definitivno bolj poznajo jezik, ki ga govorijo celo življenje in tudi tam približno polovica trdi, da je bil sex in the city, polovica pa da je sex and the city. V slovenščini smo imeli prevod seks v mestu, v hrvaščini pa seks i grad.
američani ful obvladajo angleščino, ja
3/4 jih ne razlikuje več med there, their in they’re
in taki so potem ponavadi najbolj glasni, ko pametujejo po internetu.
iz tiste teme z reddita so najbolj glasni tisti, ki so bili v času, ko se je sex v mestu dejansko vrtel po televiziji (sex AND the city) še otroci.
Ponavljam, da si ne boš kaj naredil, šmrkavec. Pa dobro, da vem, da te teorije širijo pubertetniki, da se s tem niti ubadala ne bo več.[/quote]
Glede na to,da si študirala angl. bi morala vedeti,da WAS ni logično,ker bi potem moral slediti knew..”Life was like a box of chocolates and you never knew….” bi potem morali biti.
Čim dodaš WAS pa stavek prvo potegne v preteklik nato pa sedanjik,dosti manj logično.
Tudi v behind the scenes govori v IS,Letterman quota v IS,ostali javno quotajo IS…
Ko ti citiraš nekoga,citiraš to kar je govoril točno tako kot je rekel,ne spreminjaš časa.
Vaš link[/quote]
Eno je direktni, drugo pa indirektni navedek, ampak škoda to razlagat nekomu, ki itak misli, da vse ve s srednješolskim znanjem angleščine. Over and out.
Vaš link[/quote]
Eno je direktni, drugo pa indirektni navedek, ampak škoda to razlagat nekomu, ki itak misli, da vse ve s srednješolskim znanjem angleščine. Over and out.[/quote]
Človeku pokažeč neke informacije pa se fokusira na to kakšno vreme je zunaj.
Hitro glavo v pesek iz strahu.
Ok edino, česar si še ne znam dovolj razumno razložit, je občutek, da je zemljevid res malo drugačen. Sem mu res nekoč posvečala tako malo pozornosti? Ampak na Florido sem pa nekoč želela in vedno se mi je zdelo, da je bolj naravnost dol, ne nagnjena v desno in da je celotna S Amerika in J Amerika bolj v isti liniji.
Hmmmmm
in v glavi imam očetovo reakcijo, ko je enkrat šel gledat mapo na internetu in se čudil nad njo, kako je kaj blizu oz. narazen oz. na splošno postavljeno.
mislite, da je nekoč bil Zanzibar res povsem drugje in se Čuki v svoji pesmi niti ne motijo? 😀
Ne,imaš prav,zanesi se na občutke.
J. Amerika definitivno nikoli(vsaj v naši realnosti) ni bila tako zelo pomaknjena v desno proti Afriki,
So računali fantje s koordinatami roj. krajev,ki jih znajo na pamet,po spominu in se ni izšlo,oziroma po novih rezutatih so prišli do drugačnih ugotovitev.
Tudi Avstralija je bolj gor pomaknjena.
Vsaka logična razlaga ti bo zatajila,edina uteha je,da nas je več,ki imamo popolnoma drugačne spomine.
Vaš link
no do včeraj stvari sploh poznala nisem, danes pa lahko zaključim svoj pogled na stvar tako, da more biti res trik v naših možganih.
Pa te prav potegne, ko gledaš po YT videe in bereš komentarje in za hip še tebe malo odnese, ampak ostajam pri tem, da gre za igro možganov. (Sem dala domačim za narisat lokacije kontinentov, pa niti niso falili).
Zaupam naj svojim občutkom, vem pa, da se nikdar nisem kaj dosti ukvarjala z Avstralijo. Ja imaš pa občutek, da je nižje in osamljena. Zakaj, ker vemo, da je nekje dol, kontinent zase, mogoče na kakšnih preprostejših slikah ni bilo poudarka na ostalih otočkih, niti se nismo ukvarjali s sosednjimi državami, ko smo iskali spodaj glavno mesto in si bil presenečen, da ni Sidney. In možgani so jo pač sami umestili v prostor. Po občutku (ker naj bi bila sredi ničesar, so jo dali na sredo morja in okrog nič). Ko pa greš risat in razmišljaš kam bi kaj postavil, pa jo boš prav narisal.
Glede Floride, ja mi je bila zanimiva, ampak samo Florida, ne pa tudi Mehika in Kuba, da bi dobila občutek, da je tam zraven. Torej sem imela občutek, da je tam dol pač Florida in to je to.
Zakaj nas možgani tako prelisičijo?
Primer tale obleka
http://knowyourmeme.com/memes/thedress-what-color-is-this-dress
30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} jo vidi modro in črno, 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} belo in zlato.
Jaz jo modro in črno.
Zdaj pa si predstavljajmo, da smo leta 1990. Ta obleka je bila na tv. Jaz sem bila vedno prepričana, da je modra in črna. 25 let kasneje jo gledam zopet. In jo po novem vidim belo in zlato. Začnem se čuditi na internetu (kjer je velika masa ljudi) in hitro se najdejo osebe iz tistih 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, ki so jo prav tako nekoč videle modro in črno, danes je pa bela in zlata.
Nam je nekdo spremenil preteklost? Je bila od vedno bela in zlata? Pa lahko skoraj prisežem, da je tam v enem filmu bila nekoč modra in črna.
Primer ni dobeseden tem primerom tu, ampak zgolj dokazuje, kako so možgani zanimivi in če gre v eno sfero, je pri tem efektu šlo v neko drugo.
Zakaj pa imajo ljudje radi teorije zarote?
Zato, ker dobiš občutek, da veš nekaj, kar ti elita prikriva in s tem vedenjem dobiš občutek moči. Imejte me za norca, ampak ker vem, da me imate, sem v prednosti.
Seveda lahko iščeš 1001 razlogov zakaj je oziroma ni tako.
Tvoja osebna izbira,jaz te niti ne mislim prepričevati.
Vedno več ljudi opaža,da nekaj ne štima,matrica se razkriva.
To samo pomeni,da ne zaupaš lastnim instinktom in presoji,samo sebe omejuješ.
Verjetno te je strah.
Jaz sem bom umaknil na drug forum,tako,da to je bilo to.
Jaz sem vam prinesel informacije,sami se odločite kaj boste naredili z njimi.
LP.
Vaš link[/quote]
Če vzameš iz konteksta – samo čokolatine in življenje (brez mame), ne moreš citirat dobesedno. Se mi ne zdi čudno, da si je toliko ljudi zapomnilo v sedanjiku, je preprosteje in bolj logično. Tudi znani ljudje so navadni smrtniki in se motijo. To je isto kot igra telefon, rečeš eno besedo, na koncu pride čisto druga. Se ti ni nikoli zgodilo v privat življenju, da sta 2 nekoga citirala čisto drugače?
To, da se je nebo spremenilo mi je bolj zanimivo kot zamenjane črke, ker to je običajno delovanje možganov. Sem malo raziskovala in veliko ljudi trdi, da zvezde niso na istih pozicijah. Trdijo, da je luna drugače obrnjena (to sem opazila tudi sama – zajček ni več raven), da sonce vzhaja in zahaja drugje in ni več rumeno. Tudi to povezujejo s tem efektom. Inuiti naj bi tudi to opazili: Vaš link
Seveda lahko iščeš 1001 razlogov zakaj je oziroma ni tako.
Tvoja osebna izbira,jaz te niti ne mislim prepričevati.
Vedno več ljudi opaža,da nekaj ne štima,matrica se razkriva.
To samo pomeni,da ne zaupaš lastnim instinktom in presoji,samo sebe omejuješ.
Verjetno te je strah.
Jaz sem bom umaknil na drug forum,tako,da to je bilo to.
Jaz sem vam prinesel informacije,sami se odločite kaj boste naredili z njimi.
LP.[/quote]
Tudi, če je z obleko dokazala, da lastnim instinktom in presoji ne gre vedno zaupati. Značilno za sledilce teorij zarote. Primerov optičnih prevar je malo morje. Vaš link
Forum je zaprt za komentiranje.