Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Ne morem verjeti, da so že čisto vsi apartmaji zasedeni

Ne morem verjeti, da so že čisto vsi apartmaji zasedeni

Link do tvojega apartmaja?
[/quote]

https://www.booking.com/hotel/gr/villa-dimitris-apartments-amp-studios.sl.html?aid=397594;label=gog235jc-1DCAEoggI46AdII1gDaMsBiAEBmAEjuAEXyAEM2AED6AEB-AECiAIBqAIDuAKk2ZbmBcACAQ;sid=5f342d690c00a1d588bc401e30feb53a;all_sr_blocks=54381805_90282096_0_0_0;bhgwe_bhr=0;checkin=2019-07-01;checkout=2019-07-11;dest_id=2805;dest_type=region;dist=0;group_adults=4;group_children=0;hapos=2;highlighted_blocks=54381805_90282096_0_0_0;hpos=2;nflt=price%3DEUR-min-132-1%3Boos%3D1%3B;no_rooms=1;req_adults=4;req_children=0;room1=A%2CA%2CA%2CA;sb_price_type=total;sr_order=popularity;srepoch=1556458774;srpvid=5485600bc958008f;type=total;ucfs=1&#hotelTmpl

V Grčiji imaš tega kot solate. Pa na Hrvaškem?

https://www.booking.com/hotel/gr/villa-dimitris-apartments-amp-studios.sl.html?aid=397594;label=gog235jc-1DCAEoggI46AdII1gDaMsBiAEBmAEjuAEXyAEM2AED6AEB-AECiAIBqAIDuAKk2ZbmBcACAQ;sid=5f342d690c00a1d588bc401e30feb53a;all_sr_blocks=54381805_90282096_0_0_0;bhgwe_bhr=0;checkin=2019-07-01;checkout=2019-07-11;dest_id=2805;dest_type=region;dist=0;group_adults=4;group_children=0;hapos=2;highlighted_blocks=54381805_90282096_0_0_0;hpos=2;nflt=price%3DEUR-min-132-1%3Boos%3D1%3B;no_rooms=1;req_adults=4;req_children=0;room1=A%2CA%2CA%2CA;sb_price_type=total;sr_order=popularity;srepoch=1556458774;srpvid=5485600bc958008f;type=total;ucfs=1&#hotelTmpl

[/quote]

Pa cena ni 100 evrov na dan, ampak 100. Tak apartma bi bil na Hrvaškem 200 evrov. Pa ne vem, če bi bilo dovolj.

Govoriva o plaži, ki ima prvo gostilno 15 min hoje stran. Saj praviš, da tako dopustuješ. Kam torej hodiš na wc v tisti divjini.
[/quote]

Ja v apartma, KI JE NA PLAŽI! Do plaže je 13 korakov.

[/quote]
Hm. Tole je studio, kuhinja in spalnica v enem prostoru, po zemljevidu kakih 500 m od morja. Pa 100+ € na dan. Ni za crknit drago, se vedno pa dalec od tega, da bi bilo za dol past poceni.

Evo poguglala. Na Hvaru se najde najcenejši podoben sprejemljiv apartma za 125 evrov na dan, ampak je na hribu, kar pomeni peklensko hojo vsak dan v mesto in nazaj. EN SAM APARTMA na celem otoku za primerljivo ceno.

Hm. Tole je studio, kuhinja in spalnica v enem prostoru, po zemljevidu kakih 500 m od morja. Pa 100+ € na dan. Ni za crknit drago, se vedno pa dalec od tega, da bi bilo za dol past poceni.
[/quote]

Apartma ima spalnico in posteljo v skupnem prostoru. Klasičen 2+2. Ja, celih 20 centov prek 100 evrov stane. 🙂 Pa mi najdi to na Hrvaškem za tako ceno.

ampa res, kaj je z vami?? Pa kje sm kritizirala orok? Napuaala sem, da bi sla rada tja in da niso celega kupili Rusi. A vas je vec nepismenih al sam eden tukaj?

[/quote]

Kje je pa tu morje?
Resno?
Tudi mesto in promenada nista blizu.

Kje je pa tu morje?
Resno?
Tudi mesto in promenada nista blizu.
[/quote]

Pismo Rosno je hotela takle apartma za 130 evrov. Promenada ni bila nikjer omenjena. Sicer pa v komentarjih gostov piše, da je blizu centra in plaže. In tudi tebi, kje imaš tak apartma za 100 evrov na dan na Hrvaškem? Ni treba, da je ob promenadi. No, linke?

Pa ne da primerjaš “velik in zračen, moderen, polno opremljen app v kompleksu z bazeni, urejenimi plažami” itd, z 30 kv veliko sobico, ki kilometre naokoli nima pametne plaže??
A se ti ne zdi, da mora biti primerjava enakovredna, da bi bila realna in pravična?

Apartma ima spalnico in posteljo v skupnem prostoru. Klasičen 2+2. Ja, celih 20 centov prek 100 evrov stane. 🙂 Pa mi najdi to na Hrvaškem za tako ceno.
[/quote]

Dva evra več kot 100, ne 20 centov, če maš že težave z matematiko. Pa daleč od morja in plaže. Samo za primerjavo, naš apartma na Hrvaškem stane 108 e na dan, je na plaži (10 m) in to taki, kamor dnevno zaide mogoče 10 ljudi. Nobene gneče. Moj košček raja. Apartma ima 60 m2, dve spalnici, top opremo. Kot sem gledala po tvojem linku, stanejo taki v Lefkadi precej več. Tako da…hvala. ne hvala.

Pismo Rosno je hotela takle apartma za 130 evrov. Promenada ni bila nikjer omenjena. Sicer pa v komentarjih gostov piše, da je blizu centra in plaže. In tudi tebi, kje imaš tak apartma za 100 evrov na dan na Hrvaškem? Ni treba, da je ob promenadi. No, linke?

Pa ne da primerjaš “velik in zračen, moderen, polno opremljen app v kompleksu z bazeni, urejenimi plažami” itd, z 30 kv veliko sobico, ki kilometre naokoli nima pametne plaže??
A se ti ne zdi, da mora biti primerjava enakovredna, da bi bila realna in pravična?
[/quote]

V Srimi (Vodice) smo lani zacetek julija placali po 80 evrov na dan apartma (v bistvu stanovanje):
2 spalnici, dnevni prostor jedilnica in kuhinja, ter seveda kopalnica, terasa, zar, in podoben bla bla. Apartma je bil lani pozimi/spomladi generalno obnovljen. Do (spodobno urejene) plaze je bilo kakih 150 metrov +/-. V vodice se je dalo tudi pes, a je nekih pol ure hoje (ca. 3 km). Komplex z bazeni in ostalim zivzavom je bil tudi na plazi v Vodicah kakih 2 km stran.

Za dva tedna dopusta za dva odrasla torej ca. 1.000 evrov za apartma, dve nocitvi na poti naneseta se ca. 200 evrov. 1.800 km v eno smer pomeni ca. 2 x 100 litrov nafte, kar je nekje v rangu 250 evrov. Stroski vinjet, tunelnin in cestnin nanesejo se nekih 100 evrov. Pod crto torej ca. tri in pol tisocake za dva tedna za celo druzino (vkljucno s hrano, vstopninami, sladoledi, itd.).

Realno gledano sta Spanija in Grcija nekako primerljivi oz. za odtenek ugodnejsi, Crno morje se nekaj ceneje, Italija in Francija pa za obcutek drazji.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

V Srimi (Vodice) smo lani zacetek julija placali po 80 evrov na dan apartma (v bistvu stanovanje):
2 spalnici, dnevni prostor jedilnica in kuhinja, ter seveda kopalnica, terasa, zar, in podoben bla bla. Apartma je bil lani pozimi/spomladi generalno obnovljen. Do (spodobno urejene) plaze je bilo kakih 150 metrov +/-. V vodice se je dalo tudi pes, a je nekih pol ure hoje (ca. 3 km). Komplex z bazeni in ostalim zivzavom je bil tudi na plazi v Vodicah kakih 2 km stran.

Za dva tedna dopusta za dva odrasla torej ca. 1.000 evrov za apartma, dve nocitvi na poti naneseta se ca. 200 evrov. 1.800 km v eno smer pomeni ca. 2 x 100 litrov nafte, kar je nekje v rangu 250 evrov. Stroski vinjet, tunelnin in cestnin nanesejo se nekih 100 evrov. Pod crto torej ca. tri in pol tisocake za dva tedna za celo druzino (vkljucno s hrano, vstopninami, sladoledi, itd.).

Realno gledano sta Spanija in Grcija nekako primerljivi oz. za odtenek ugodnejsi, Crno morje se nekaj ceneje, Italija in Francija pa za obcutek drazji.
[/quote]

Mal si v besedo skačeš. Par dni nazaj si napisal, da na Hrvaško ne greste več, ker je predraga za to, kar ponuja. 80 evrov je relativna cena za apartma, ker je vse odvisno od lokacije. Srima baš neka lokacija ni. So bili kolegi tam. Trikrat. Prvič, zadnjič, nikoli več.

Dva evra več kot 100, ne 20 centov, če maš že težave z matematiko. Pa daleč od morja in plaže. Samo za primerjavo, naš apartma na Hrvaškem stane 108 e na dan, je na plaži (10 m) in to taki, kamor dnevno zaide mogoče 10 ljudi. Nobene gneče. Moj košček raja. Apartma ima 60 m2, dve spalnici, top opremo. Kot sem gledala po tvojem linku, stanejo taki v Lefkadi precej več. Tako da…hvala. ne hvala.
[/quote]

Ti verjamem. Bogu iza nogu. Normalna cena danes za tak apartma. Še par let nazaj je bil 70. Zame osebno je tak dvig cen čisto pretiravanje. Vi pa kar izvolite. In ne, v Lefkadi ne stanejo taki apartmaji več. Je pa res, da ne gre za otok, ki je pozidan do obale, ker na peščenih plažah ne moreš grafit, zato je pet minut peš do plaže in mesta vrhunska lokacija.

Kako pa da je na Hrvaškem vse razprodano več mesecev vnaprej, v Grčiji ipd. pa ne?

A se grcija letos slabo prodaja, pa se trzniki tu gor oglasajo, ali kaj 😏

Pustite ljudi, naj dopustujejo tako, kot komu pase. Se nic nikoli ni bilo vsem vsec, ne vem, zakaj bi moralo biti tako pri dopustniskih destinacijah.

Saj ni razprodano, samo Slovencev ne marajo preveč. Ti povem iz prve roke. Ta boljši apartmaji so rezervirani za druge goste. Sem hotela rezervirati apartma za 6 oseb v sezoni (smo trije pari), pa so mi vljudno odgovorili, da imajo žal vse zasedeno. Je klicala od kolega žena, ki je Belgijka in živita v Belgiji, za isti apartma in ga je rezervirala brez težav v istem terminu. Za nas istih 6 🙂

Ti verjamem. Bogu iza nogu. Normalna cena danes za tak apartma. Še par let nazaj je bil 70. Zame osebno je tak dvig cen čisto pretiravanje. Vi pa kar izvolite. In ne, v Lefkadi ne stanejo taki apartmaji več. Je pa res, da ne gre za otok, ki je pozidan do obale, ker na peščenih plažah ne moreš grafit, zato je pet minut peš do plaže in mesta vrhunska lokacija.
[/quote]

Gledala sem malo po tvojrm linku in tudi v Lefkadi našla nekaj apartmajev par m od morja, plaže. Toliko o tem, da Lefkada ni pozidana do obale. Samo da so bili primerljivi apartmaji 150e in več. Kolikor se spomnim Grčije, tudi drugje ni bistveno drugače (bila na Rodosu, Kreti, Kefaloniji in Lesbosu).

Naš zaliv pa ni pozidan do plaže skoz in skoz, ker je v njem enostavno premalo hiš, da bi se mu lahko reklo tako. Vukojebina? Hvalabogu. Mi ni do morskih počitnic sardina-style. Tega je obilo tako na Hrvaškem kot v Grčiji in še kje. Na potovanjih imamo tega, namreč gužve, dovolj.

Mal si v besedo skačeš. Par dni nazaj si napisal, da na Hrvaško ne greste več, ker je predraga za to, kar ponuja. 80 evrov je relativna cena za apartma, ker je vse odvisno od lokacije. Srima baš neka lokacija ni. So bili kolegi tam. Trikrat. Prvič, zadnjič, nikoli več.
[/quote]

Ne razumem, kaj mislis. Hrvaska je definitivno postala predraga za to, kar ponuja. Srima res ni neka strasna lokacija, je pa fajn za druzino, ker je malenkost umaknjena od trusca. Za slednjega so Vodice in Sibenik na dosegu roke (avta, oz. busa).

Z osnovnimi kriteriji lahko clovek na Costa del Sol najde primerljive (tudi ugodnejse) ponudbe, ne da bi se prevec ukvarjal z “rafiniranjem”. Podobno bi se dalo tudi najti aranzmajske ponudbe v family resortih za podoben denar. Ker dopust rezerviramo celo leto vnaprej, bomo letos se na Hrvaskem. Naslednje leto pa …

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Hvala enako.
Iščemo apartma v Srednji ali še bolje Južni Dalmaciji. Za 6 oseb, možnost parkiranja, bližina plaže in tako da trgovina ni predaleč. Želimo iti za 12 dni, ampak v našem terminu nič.
Ne moremo spreminjati datumov, ker smo vezani na službo.
Ampak nič od nič.
Žal imam službo, kjer šele v drugi polovici aprila izvem za termin dopusta.
Mediteran odpade, ker so potni stroški previsoki.

Od kod ta ideja? Potem bi bil Booking prazen, pa je poln apartmajev.

Gledala sem malo po tvojrm linku in tudi v Lefkadi našla nekaj apartmajev par m od morja, plaže. Toliko o tem, da Lefkada ni pozidana do obale. Samo da so bili primerljivi apartmaji 150e in več. Kolikor se spomnim Grčije, tudi drugje ni bistveno drugače (bila na Rodosu, Kreti, Kefaloniji in Lesbosu).

Naš zaliv pa ni pozidan do plaže skoz in skoz, ker je v njem enostavno premalo hiš, da bi se mu lahko reklo tako. Vukojebina? Hvalabogu. Mi ni do morskih počitnic sardina-style. Tega je obilo tako na Hrvaškem kot v Grčiji in še kje. Na potovanjih imamo tega, namreč gužve, dovolj.
[/quote]

Ena hiša ni pozidanost. Gre za elitne gradnje za elito. Zato tudi taka cena. V bližini mesta je sigurno ne boš našla. Samo na samem. In med vukojebino in sardinami je še cela mavrica. Da bi bila na kilometru plaže julija sama, se mi na Hrvaškem sigurno še ni zgodilo, v Grčiji pa vsako leto. Pa se mi ni treba skrivat v trimetrskem zalivu zalivu, da mi ga slučajno ne bi kdo prevzel.

Od kod ta ideja? Potem bi bil Booking prazen, pa je poln apartmajev.
[/quote]
Ta ideja je začetek teme. Nekdo je odprl (to) temo, da v tem času na Hrvaškem ne moreš več dobiti prostega (pametnega) apartmaja. Namesto kakega uporabnega podatka se je tema, kot ponavadi, obrnila v “naša trava je bolj zelena kot vaša”, “moj fotr ima večji trebuh kot tvoj”, “jaz pa se nočem igrat v tvojem peskovniku” itd. In zdaj se pač gremo, kdo ima lepši peskovnik. :)))

Ta ideja je začetek teme. Nekdo je odprl (to) temo, da v tem času na Hrvaškem ne moreš več dobiti prostega (pametnega) apartmaja. Namesto kakega uporabnega podatka se je tema, kot ponavadi, obrnila v “naša trava je bolj zelena kot vaša”, “moj fotr ima večji trebuh kot tvoj”, “jaz pa se nočem igrat v tvojem peskovniku” itd. In zdaj se pač gremo, kdo ima lepši peskovnik. :)))
[/quote]

Se strinjam. Ko berem te poste, mi gre na smeh. V bistvu je folk zadovoljen z drekom, ki ga hvali kot suho zlato 🙂

beremo vse, od nekih cenenih hotelskih nastanitev v Grčiji do nekih izmišljenih poceni “luksuznih” robinzonskih hiš za 50€ na dan v Dalmaciji.

LOL

Dopust ni samo apartma in plaža. Je tudi celoten ambient, občutek sprejetosti, odnos domačinov, odnos turističnih delavcev, urejeni prevozi z letališč in nazaj… Dopust je celoten paket.
Ni toliko pomembno kakšen je apartma. Seveda, čistoča in da vse deluje, je prvo. Ampak sama cena apartmana in njegova velikost nimata nič opraviti s kvaliteto dopusta.
Mi smo bili že na mondenih destinacijah, pa smo imeli občutek, da smo drugorazredni. Bili smo v Dalmaciji, pa smo doživeli neprijetnosti. Bili smo v Istri, pa je bilo super, nad vsemi pričakovanji. Se pravi različno.
Boljše je izbirati dopust tam, kjer se res dobro počutimo in kjer dobimo največ za naš denar. Enim to pomeni draga mobilna hiška, drugim ugoden all inclusive, tretjim šotor, nam recimo cenovno ugoden app. Eni imajo radi vedno en in isti kraj, ker prisegajo na domačnost, drugi radi raziskujemo nove kraje in nam ni problem pot tja in nazaj.
Velikokrat se zgodi, da so poceni počitnice enkratne, včasih pa plačamo veliko, pa smo razočarani. Nekako pa se mi zdi, da je ravno Hrvaška zadnje čase taka, da velik denar ne zagotavlja kvalitete. Verjetno tudi zato, ker so ugotovili, da je večina turistov pripravljena plačati vsako ceno, ne glede na to, ali za svoj denar dobi še kak ” priboljšek”.

[/quote]

Za normalno ceno ga res ne moreš dobit. Verjetno je v tem problem. Za 200-300 evrov na dan jih je dovolj. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close