Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Ne morem verjeti, da so že čisto vsi apartmaji zasedeni

Ne morem verjeti, da so že čisto vsi apartmaji zasedeni

Kako ne? Kaj ga zdej biksaš? Sej pravte vsi kolk je Hr draga. Potemtakem smo mi ki hodmo na Hr bogatuni, vi ki hodte v Grčijo, Španijo…. pa reveži, jbg 😉
[/quote]

Ko boš ti enkrat pomolila surlo v Grčijo, južno Italijo, Portugalsko, kamorkoli, boš naenkrat drugače kokodakala. Ampak se počutiš jako i nepobedivo samo v bivši jugi. Vse ostalo je zate nedosegljivo zaradi neznanja jezika in manjvrednostnega kompleksa. Ne kurči se ti tukaj brez veze pred ljudmi, ki so res videli tujino.

Sploh razumeš, na kateri post leti odgovor?
[/quote]

Sm zdej prebrala, ja. Ti pa tud lahk prebereš tud kakšne druge debate o Hr obali, turizmu, je tega full, pa boš kmal videlo, kolk vas al pa jih skoz naklada o tem kolk je Hr draga, kako drugje pridete full cenej čez, pa hrama draga……skratka eni eno pišete, drugi drugo.
V bistvu pa vsak gre tja kjer mu odgovarja, pa naj bo to al Hr al pa Maldivi.

Vedno bolj dokazujete, da na hrvaško hodite, ker si drugega privoščiti ne morete.
[/quote]
In tudi ce si kdo ne more privosciti vec kot par dni poceni dopusta – je zato slab clovek?

Ko boš ti enkrat pomolila surlo v Grčijo, južno Italijo, Portugalsko, kamorkoli, boš naenkrat drugače kokodakala. Ampak se počutiš jako i nepobedivo samo v bivši jugi. Vse ostalo je zate nedosegljivo zaradi neznanja jezika in manjvrednostnega kompleksa. Ne kurči se ti tukaj brez veze pred ljudmi, ki so res videli tujino.
[/quote]

Bla bla bla, spet en pametnjakovič ki vse ve kje je kdo bil, kaj dela, kaj obvlada….ma ni da ni LOL

Mogoce bi ti morali kaki prijatelji predstaviti se dopust v Dalmaciji, ker sama ocitno nisi dobro izbirala. :))) Vse to, kar opisujes, je namrec samoumevno. Ce dobro izberes. In tudi odnos do turistov je vrhunski – ce so turisti vsaj kolikor toliko normalni.

Grčija in Italija … ful prijazni? Ma, ne me hecat, to so največji lenuhi, ki bi še lastno mater prodali za 1€, če jim ne bi bilo treba s prstom mrdnit! Leni in prepirljivi ljudje!
Turki in Španci so tako-tako, kakor na koga naletiš, lahko so kul, lahko pa so kot Grki in Italijani.
Francozi kar ok, Portugalci tudi, samo Portugalce sem videla le v ne-sezoni, kakšni s v sezoni in gneči, ne vem.
Malta je beden otok, sam kamen in skale.

Ne me narobe razumet, nimam nič proti nobenemu narodu, grem vsepovsod, po svetu in po Hrvaški ali drugih državah bivše Juge, tudi slabe izkušnje me ne odvrnejo, sem pa realna in zgornji zapis je ena sama nakladancija.

Vedno bolj dokazujete, da na hrvaško hodite, ker si drugega privoščiti ne morete.
[/quote]

Kaj zdaj, je Hrvaška draga in je ceneje v Grčiji, pa zato tja hodite ali je Hrvaška poceni in se hodi na Hrvaško, ker se drugega ne da privoščit?
Res mi niste jasni s temi izjavami.

Moji odrasli otroci pravijo enako. Lefkas je s prevozom vred ugodnejši kot Istra.Pa še kajtanje je odlično. Hrana tudi odlična, predvsem pa so bili zadovoljni ker so bili zaželjeni. Pohvalili so tudi Hvar. Menda pa je razlika od Istre kot noč in dan.
Po moje sem v naši familiji zadnja ki hodim v Istro.

Za družino ga dobiš malo morgen.

50e apartma na otoku v Dalmaciji, sicer ni nova oprema, ima pa vse, kar potrebujes, postelje udobne, terasa ogromna, s terase stopnice na plazo, visinske razlike za eno nadstropje. Meni to zadostuje.
Za 130e na noc… 10 dni 1300,14 dni je ze 1800e, plus letalo, plus avto… Za ta denar bi sla raje na potovanje.
[/quote]

Kot sem rekla, ga dobiš v vukojebini, takoj pa ko je apartma kje v bližini mesta, pa se cena astronomsko povzpne. In razlika med Grčijo in Hrvaško je v tem, da je tam letovanje tudi popotovanje, ker imaš vsak dan kaj drugega videt. Hrvaška ne ponuja pa nič , razen morja in sonca. Tiste tri obmorske kraje z malo zgodovine smo si ogledali že zdavnaj.

Grčija in Italija … ful prijazni? Ma, ne me hecat, to so največji lenuhi, ki bi še lastno mater prodali za 1€, če jim ne bi bilo treba s prstom mrdnit! Leni in prepirljivi ljudje!
Turki in Španci so tako-tako, kakor na koga naletiš, lahko so kul, lahko pa so kot Grki in Italijani.
Francozi kar ok, Portugalci tudi, samo Portugalce sem videla le v ne-sezoni, kakšni s v sezoni in gneči, ne vem.
Malta je beden otok, sam kamen in skale.

Ne me narobe razumet, nimam nič proti nobenemu narodu, grem vsepovsod, po svetu in po Hrvaški ali drugih državah bivše Juge, tudi slabe izkušnje me ne odvrnejo, sem pa realna in zgornji zapis je ena sama nakladancija.
[/quote]

O taki prijaznosti, kot je doživiš v Grčiji, lahko na Hrvaškem samo sanjaš. Razen mogoče tisti, ki hodite vedno v isti apartma in ste praktično že “del družine.” Drugače imajo pa Hrvati do turistov precejšnjo distanco – v najboljšem primeru. Grki so kot narod veliko bolj topli in te znajo pogostit. Na Hrvaškem ne doživiš, da dobiš kaj zastonj, medtem ko iz grške restavracije ne greš, ne da te “pogostijo”. Ali s sladico, ali s sadjem ali žganjem … Pri njih imaš občutek, da radi delajo s turisti, da so te veseli, ne da hočejo samo čim več potegnit od tebe v čim krajšem času. Če prav razumem, je Južna tako rekoč od tod, tako da o odnosu do turistov glih ne more govorit. Tako kot ne nihče, ki hodi vedno k eni in isti družini. Mi smo hodili celo življenje, 15 let sigurno vsakič v drug apartma, zato mi bo težko kdo o Hrvaški povedal kaj novega. Zdaj smo si pa rekli, da je dost. S cenami apartmajev resno pretiravajo.

Mogoce bi ti morali kaki prijatelji predstaviti se dopust v Dalmaciji, ker sama ocitno nisi dobro izbirala. :))) Vse to, kar opisujes, je namrec samoumevno. Ce dobro izberes. In tudi odnos do turistov je vrhunski – ce so turisti vsaj kolikor toliko normalni.
[/quote]

Veš kaj, jaz se strinjam s tistimi, ki pravijo, da hrvaška ne ponuja nič posebnega. Pa tudi ne verjamem, da eni za majhen denar vedno znova najdete vrhunske nastanitve. Kaj pa, če bi vi hrvatarji dovolili, da se drugi drugje počutimo boljše? Ali ne sme nekdo napisati svojih izkušenj, ki so drugačne od vaših? Eni pač na zemeljski obli opazimo še kaj drugega kot Istro. Res pa si to lahko privoščimo. Ti pišeš da dobiš apartma za družino za 60 eur, pa verjetno imaš dovolj tank bencina. Ampak to je dovolj za skromen množični turizem, ne pa za vrhunska doživetja.

s Hrvati, sam pa oddajam v Lj. dve sobi.
In Hrvate razumem.

Tudi jaz ne bi gledal najemnika za 3 evre dnevno, minus davek, minus obraba gospodinjskih aparatov.
Pod 8 ali 9 evrov dnevno niti slučajno.

Poleg tega pri njih traja prava sezona kakih 45, maksimalno 60 dni, ostale mesece pa žvižgajo v veter.

Investicija (kuhinja, kopalnica, aparati pa je pri njih enako draga, kot pri nas…

Kaj naj, glede na dejstva in izračune, oddaja apartma po 20 evrov dnevno, da bo vložek povrnil v 70-ih letih?

Veš kaj, jaz se strinjam s tistimi, ki pravijo, da hrvaška ne ponuja nič posebnega. Pa tudi ne verjamem, da eni za majhen denar vedno znova najdete vrhunske nastanitve. Kaj pa, če bi vi hrvatarji dovolili, da se drugi drugje počutimo boljše? Ali ne sme nekdo napisati svojih izkušenj, ki so drugačne od vaših? Eni pač na zemeljski obli opazimo še kaj drugega kot Istro. Res pa si to lahko privoščimo. Ti pišeš da dobiš apartma za družino za 60 eur, pa verjetno imaš dovolj tank bencina. Ampak to je dovolj za skromen množični turizem, ne pa za vrhunska doživetja.
[/quote]

Saj vsako leto ljudje prosijo za linke od teh “super truper napol zastonj apartmajev”, pa nikoli nič. Par let nazaj se je za 100 evrov na dan še dobilo kaj pametnega. Danes taisti apartmaji stanejo 130, 140 evrov na dan. Kdor misli, da dobi v Dalmaciji “vrhunski odnos do gosta”, sploh ne ve, kaj to je.

Saj vsako leto ljudje prosijo za linke od teh “super truper napol zastonj apartmajev”, pa nikoli nič. Par let nazaj se je za 100 evrov na dan še dobilo kaj pametnega. Danes taisti apartmaji stanejo 130, 140 evrov na dan. Kdor misli, da dobi v Dalmaciji “vrhunski odnos do gosta”, sploh ne ve, kaj to je.
[/quote]

Glej, ti pa dejansko lažeš!

Na Lošinju, ki je nedvomno ena najbolj cenjenih hrvaških destinacij, je cena apartmaja v polni sezoni 50-60 evrov.

Očitno pišeš v imenu nekega interesa. Mogoče te plačuje slovensko ministrstvo za turizem???

Ampak sam čisto dobro veš, da v tisto mlako od slovenskega morja NE bomo šli na dopust.

Se preveč cenimo, pa trudi denar za dopust smo s trudom zaslužili in ga ne želimo sfrčkati.

Glej, ti pa dejansko lažeš!

Na Lošinju, ki je nedvomno ena najbolj cenjenih hrvaških destinacij, je cena apartmaja v polni sezoni 50-60 evrov.

Očitno pišeš v imenu nekega interesa. Mogoče te plačuje slovensko ministrstvo za turizem???

Ampak sam čisto dobro veš, da v tisto mlako od slovenskega morja NE bomo šli na dopust.

Se preveč cenimo, pa trudi denar za dopust smo s trudom zaslužili in ga ne želimo sfrčkati.
[/quote]

Ti to mogoče o sindikalnem turizmu? Na bookingu se cena za 4 osebe začne pri 86 evrov na noč. Pod to ceno ni nič, nada, niente. Ampak če ti ne lažeš, mi boš sigurno postregla z linki.
Da o tem, da je Lošinj ena bolj bednih lokacij z bednimi plažami, ne govorimo.

[/quote]
Ne meni polagat svojega razmisljanja. Meni je cisto vseeno, kam gre kdo na pocitnice. In katero koli destinacijo bo izbral, se mi zaradi tega ne bo zdel vreden vec ali manj od tistega, ki gre nekam drugam.

Ljudje pac razlicno prezivljamo dopust in imamo tudi razlicne preference in nekateri tudi kake omejitve.

Nekomu so zanimiva krzarjenja in hitri ogled krajev med postanki.
Nekdo isce kraj, kjer bodo lahko poleg kopanja veliko kolesarili.
Nekoga zanima utrip lokalnega prebivalstva in kulinarika.
Drugemu je najvecji uzitek lenarjenje v kakem resortu.
Eni imajo omejen budget za pocitnice, ker so npr kupili stanovanje.
Nekdo ima 2 psa in zaradi tega izbere prevoz z avtom namesto letala.
Nekdo ima ostarele starse in izbere dopust v blizini, da lahko v sili hitro skoci domov.

Ce nekdo sprasuje za apartma na Hrvaskem, ima za to verjetno neke razloge. Enako mocne kot tisti, ki bo spraseval za nastanitev v Grciji ali na Kubi. Ce zeli na Hrvasko, mu nic ne pomaga nasvet, naj gre raje v Grcijo. Tako kot tistemu, ki zeli v Grcijo, ne koristi razpredanje o norveskih fjordih.

Z dopusta pride vsak s svojimi izkusnjami. Eni so navduseni in bi se sli, drugi imajo obcutek, da so se nasmolili in da tega ne bi vec ponovili.

Je cisto v redu, da poves, kje je bilo vam fajn in svetujes se drugim. Ni pa v redu, da pljuvas po nekom, ki bo izbral drugace.

Mi na kraj pameti ne pade, da bi na veliko razglašala, kam hodim na dopust.
Čim kak kraj odkrijejo Slovenci, je zame izgubljen (od gužve, brisačarstva, dretja otrok do škrtarjenja in pijanskih pretepov).

[/quote]
Ampak kako da toliko tujcev dere na Hrvaško? Pa ne mi rečt da so vsi gasterbajtarji? Italijani, Nemci, Nizozemci? Pa vsi imajo sigurno kakšno letališče bližje pa raje rinejo na Hr.?

Ti to mogoče o sindikalnem turizmu? Na bookingu se cena za 4 osebe začne pri 86 evrov na noč. Pod to ceno ni nič, nada, niente. Ampak če ti ne lažeš, mi boš sigurno postregla z linki.
Da o tem, da je Lošinj ena bolj bednih lokacij z bednimi plažami, ne govorimo.
[/quote]

Kakšen sindikalnem turizem neki?
Lošinj sta kupila dva Rusa in na tem otoku NAJVEČ vlagajo v boljšo ponudbo.

Nimaš pojma, očitno si bil na Lošinju daljnega leta 1965…

Nimaš pojma in debelo – lažeš!

Te plača Hvar, mogoče Korčula? Koper?
Nehaj lagat. Pejt raj spat!

Kakšen sindikalnem turizem neki?
Lošinj sta kupila dva Rusa in na tem otoku NAJVEČ vlagajo v boljšo ponudbo.

Nimaš pojma, očitno si bil na Lošinju daljnega leta 1965…

Nimaš pojma in debelo – lažeš!

Te plača Hvar, mogoče Korčula? Koper?
Nehaj lagat. Pejt raj spat!
[/quote]

Linkov o napol zastonjskih apartmajev pa še vedno ni. Na Hrvaškem so vlaganja zmeraj povezana z zviševanjem cen, zato si malo kontriraš. Kdo pa tebe plača, da skačeš v luft?

Ne meni polagat svojega razmisljanja. Meni je cisto vseeno, kam gre kdo na pocitnice. In katero koli destinacijo bo izbral, se mi zaradi tega ne bo zdel vreden vec ali manj od tistega, ki gre nekam drugam.

Ljudje pac razlicno prezivljamo dopust in imamo tudi razlicne preference in nekateri tudi kake omejitve.

Nekomu so zanimiva krzarjenja in hitri ogled krajev med postanki.
Nekdo isce kraj, kjer bodo lahko poleg kopanja veliko kolesarili.
Nekoga zanima utrip lokalnega prebivalstva in kulinarika.
Drugemu je najvecji uzitek lenarjenje v kakem resortu.
Eni imajo omejen budget za pocitnice, ker so npr kupili stanovanje.
Nekdo ima 2 psa in zaradi tega izbere prevoz z avtom namesto letala.
Nekdo ima ostarele starse in izbere dopust v blizini, da lahko v sili hitro skoci domov.

Ce nekdo sprasuje za apartma na Hrvaskem, ima za to verjetno neke razloge. Enako mocne kot tisti, ki bo spraseval za nastanitev v Grciji ali na Kubi. Ce zeli na Hrvasko, mu nic ne pomaga nasvet, naj gre raje v Grcijo. Tako kot tistemu, ki zeli v Grcijo, ne koristi razpredanje o norveskih fjordih.

Z dopusta pride vsak s svojimi izkusnjami. Eni so navduseni in bi se sli, drugi imajo obcutek, da so se nasmolili in da tega ne bi vec ponovili.

Je cisto v redu, da poves, kje je bilo vam fajn in svetujes se drugim. Ni pa v redu, da pljuvas po nekom, ki bo izbral drugace.
[/quote]

Lepo napisano. Ja, izbira dopusta je velikokrat povezana trenutno situacijo.

Meni je dopust na hrvaskem super. Imam svoj mir. S Hrvati torej domačini nimam nobenih tezav. Cene so podobne, na izbiro je vec plaz, hrana je okusna,jezik govorim tekoce pa ni vazno s kom govorim z gostilnicarjem ali pa s farmacevtko v lekarni. Obcasno dobimo se druzbo in je prav luštn.

mi imamo hišo v Dalmaciji in svoj privez za čoln in nekaj vam povem, prepotovala sem veliko, Grčija, Italija, Španija, kanarski, deviški, Dominkanska……ampak dragi moji čez Dalmacijo ni destinacije, s čolnom na Vergado, skozi Ždelac na Kornate, na pico v Inujo……..
Za na plaži ležat in se igrati sardine v konzervi, je pa vseeno ali je to Grčija ali Hrvaška.

Linkov o napol zastonjskih apartmajev pa še vedno ni. Na Hrvaškem so vlaganja zmeraj povezana z zviševanjem cen, zato si malo kontriraš. Kdo pa tebe plača, da skačeš v luft?
[/quote]

“Našega” ni na netu.
Glede na to, da je Monam za dopust najpomembnejše, da je apartman super fensi in luksuzen, da je v mestu in da je trgovski center dostopen pešaka, pa čeprav je 5km od apartmaja do plaže, mislim, da ne bi bilo nekega ineresa in res ne bi oglaševala, kje je hiška in kako jo rezervirat, ker čez nekaj let bodo Mone natuhtale, da je mir neprecenljiv dopust inbodo navalile na te naše vukojebine s privat plažami…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close