Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Ne morem verjeti, da so že čisto vsi apartmaji zasedeni

Ne morem verjeti, da so že čisto vsi apartmaji zasedeni

Moji odrasli otroci pravijo enako. Lefkas je s prevozom vred ugodnejši kot Istra.Pa še kajtanje je odlično. Hrana tudi odlična, predvsem pa so bili zadovoljni ker so bili zaželjeni. Pohvalili so tudi Hvar. Menda pa je razlika od Istre kot noč in dan.
Po moje sem v naši familiji zadnja ki hodim v Istro.
[/quote]
moja tudi odrasla hcera, ki je z nami vsa leta hodila na hrvasko, dvakrat pa na Lefkas pa pravi: ko sva sla pred desetimi leti sama s fantom na Lefkas je bilo super jrasno. pescena plaza, kajtanje, mali simpaticni hotel…Zato sta to ponovila lani z dvema otrokoma. Ko ra se vrnila pa: Lefkas nas dolgo ne bo vec videl. Pescena plaza do katere vodi nj stopnic, brez vsake sence, sencnik za doplacilo, mivka v vseh otroskih cunjah, da sta se skoz praskala, brez wcja na plazi, vroce za znoret, za na wc z otrokom nazaj v hotel sredi vrocine po vseh tistih stopnicah, pokvarjena klima v hotelu. Mami, gremo naslednje leto skupaj na HR? Torej, ce sem jobprav razumela: ko si mlad, spocit, te nic ne moti, isces dogajanje….je Lefkas super. Ko imas majhne otroke in si utrujen ter rabis senco in pocitek je ni cez hrvaske borovce. Jaz sem starejsa. Iscem pocitek. Najdem ga na HR. Kdor isce zabavo in raziskuje pa gre v tujino. Tako cez palc bi rekla, da je tako.

Kakšen sindikalnem turizem neki?
Lošinj sta kupila dva Rusa in na tem otoku NAJVEČ vlagajo v boljšo ponudbo.

Nimaš pojma, očitno si bil na Lošinju daljnega leta 1965…

Nimaš pojma in debelo – lažeš!

Te plača Hvar, mogoče Korčula? Koper?
Nehaj lagat. Pejt raj spat!
[/quote]
a res? Lošinj sta kupila dva rusa? Cel otok al kaj? Z ministrom vred? Ker ce se ne motim, hrvaski minister za turizem prihaja iz Losinja. Moja sodelavka vsako leto hodi v Bucanje in tudi letos bo sla. Nc ni rekla, da bi apartma letos Rusom placala….

Nihče me ne plača.
Tja hodim že 25 let, ker je tam izjemna mediteranska klima, nizko število deževnih dni, pa tudi relativno blizu (4-4,5 ure vožnje z vključenim trajektom, ki vozi 25 mInut).

In ja, Lošinj je idealna destinacija za pljučne bolnike, za ljudi z respiratornimi težavami, astmo.
Na Lošinj so v ta namen hodili že pred 100 leti…

https://www.camps-cres-losinj.com/si/program-respiratorne-rehabilitacije.aspx

Mimogrede, s pljuči nimam nikakršnih težav…

Linkov o napol zastonjskih apartmajev pa še vedno ni. Na Hrvaškem so vlaganja zmeraj povezana z zviševanjem cen, zato si malo kontriraš. Kdo pa tebe plača, da skačeš v luft?
[/quote]

http://www.smjestaj.com.hr/razanac/apartmani-jakov/
Po 2 minutah iskanja, samo kot primer.

Ja, res. Kupila sta hotelsko podjetje Jadranka. In obnavljata hotele. In najbrž na ta način debelo pereta denar.

Hotel Bellvue, ki so ga (vrhunsko) obnovili v 6-ih mesecih:

https://www.losinj-hotels.com/en/hotels-and-villas/hotel-bellevue/?gclid=Cj0KCQjwnpXmBRDUARIsAEo71tS0pnhtIIusRFfRenG3sUFZTCta-kzAnNLoJhEKd2zkVfT5sY1AijoaAp2NEALw_wcB

Nisi vedel ane? Butelj ostane butelj. Zaključujem debato z nepoznavalcem in najednikom, ki pljuva po enem najlepših hrvaških otokov.

Ti pa pejt na Sri Lanko. Upam, da te tam “pospravijo”.

moja tudi odrasla hcera, ki je z nami vsa leta hodila na hrvasko, dvakrat pa na Lefkas pa pravi: ko sva sla pred desetimi leti sama s fantom na Lefkas je bilo super jrasno. pescena plaza, kajtanje, mali simpaticni hotel…Zato sta to ponovila lani z dvema otrokoma. Ko ra se vrnila pa: Lefkas nas dolgo ne bo vec videl. Pescena plaza do katere vodi nj stopnic, brez vsake sence, sencnik za doplacilo, mivka v vseh otroskih cunjah, da sta se skoz praskala, brez wcja na plazi, vroce za znoret, za na wc z otrokom nazaj v hotel sredi vrocine po vseh tistih stopnicah, pokvarjena klima v hotelu. Mami, gremo naslednje leto skupaj na HR? Torej, ce sem jobprav razumela: ko si mlad, spocit, te nic ne moti, isces dogajanje….je Lefkas super. Ko imas majhne otroke in si utrujen ter rabis senco in pocitek je ni cez hrvaske borovce. Jaz sem starejsa. Iscem pocitek. Najdem ga na HR. Kdor isce zabavo in raziskuje pa gre v tujino. Tako cez palc bi rekla, da je tako.
[/quote]
Naši so bili v apartmaju v bližini kajtarske šole. S skuterjem so prekrižarili cel otok. Kuhali niso ker so spoznavali grško kulinariko.
Iz izkušenj vem, da nisi komot če greš z malimi otroci v hotel. S šolarji je ok če je v all inkluziv vključen tudi sladoled in popoldanska malica-npr Španija

Ja, res. Kupila sta hotelsko podjetje Jadranka. In obnavljata hotele. In najbrž na ta način debelo pereta denar.

https://www.losinj-hotels.com/en/hotels-and-villas/hotel-bellevue/?gclid=Cj0KCQjwnpXmBRDUARIsAEo71tS0pnhtIIusRFfRenG3sUFZTCta-kzAnNLoJhEKd2zkVfT5sY1AijoaAp2NEALw_
Nisi vedel ane? Butelj ostane butelj. Zaključujem debato z nepoznavalcem in najednikom, ki pljuva po enem najlepših hrvaških otokov.

[/quote]

https://www.losinj-hotels.com/en/hotels-and-villas/hotel-bellevue/?gclid=Cj0KCQjwnpXmBRDUARIsAEo71tS0pnhtIIusRFfRenG3sUFZTCta-kzAnNLoJhEKd2zkVfT5sY1AijoaAp2NEALw_wcB

[/quote]
pa kaj je s tabo? Jaz bi sla z najvecjim veseljem na Losinj, a nam prwprosto ne znese, ker so cene v terminu, ko imava dopust previsoke za nas budget. Hotela sem oovedati le, da najbrz nista kzpila celega otoka in se se dobijo tudi kaksni apartmaji. Res pa je, da sodelavka ze leta hodi v Bucanje k enim znancem in rezervira za leta vnaprej isti termin za spodobno ceno. Jaz nikakor ne pridem zraven.

pa kaj je s tabo? Jaz bi sla z najvecjim veseljem na Losinj, a nam prwprosto ne znese, ker so cene v terminu, ko imava dopust previsoke za nas budget. Hotela sem oovedati le, da najbrz nista kzpila celega otoka in se se dobijo tudi kaksni apartmaji. Res pa je, da sodelavka ze leta hodi v Bucanje k enim znancem in rezervira za leta vnaprej isti termin za spodobno ceno. Jaz nikakor ne pridem zraven.
[/quote]

Potem NE kritiziraj in en dajaj otoka v nič, če ne prideš zraven. A ti jaz preko znancev zrihtam bivanje v Nerezinah, manjši, lep kraj s plažami, 20 km pred Malim Lošinjem iz smeri Osorja (Cresa)?

Ne meni polagat svojega razmisljanja. Meni je cisto vseeno, kam gre kdo na pocitnice. In katero koli destinacijo bo izbral, se mi zaradi tega ne bo zdel vreden vec ali manj od tistega, ki gre nekam drugam.

Ljudje pac razlicno prezivljamo dopust in imamo tudi razlicne preference in nekateri tudi kake omejitve.

Nekomu so zanimiva krzarjenja in hitri ogled krajev med postanki.
Nekdo isce kraj, kjer bodo lahko poleg kopanja veliko kolesarili.
Nekoga zanima utrip lokalnega prebivalstva in kulinarika.
Drugemu je najvecji uzitek lenarjenje v kakem resortu.
Eni imajo omejen budget za pocitnice, ker so npr kupili stanovanje.
Nekdo ima 2 psa in zaradi tega izbere prevoz z avtom namesto letala.
Nekdo ima ostarele starse in izbere dopust v blizini, da lahko v sili hitro skoci domov.

Ce nekdo sprasuje za apartma na Hrvaskem, ima za to verjetno neke razloge. Enako mocne kot tisti, ki bo spraseval za nastanitev v Grciji ali na Kubi. Ce zeli na Hrvasko, mu nic ne pomaga nasvet, naj gre raje v Grcijo. Tako kot tistemu, ki zeli v Grcijo, ne koristi razpredanje o norveskih fjordih.

Z dopusta pride vsak s svojimi izkusnjami. Eni so navduseni in bi se sli, drugi imajo obcutek, da so se nasmolili in da tega ne bi vec ponovili.

Je cisto v redu, da poves, kje je bilo vam fajn in svetujes se drugim. Ni pa v redu, da pljuvas po nekom, ki bo izbral drugace.
[/quote]

Soriiii, ne izmotavaj se. Odgovorila sem ti za to, ker si samo nekaj postov nazaj trdila, da je apartma za 130 eur v grčiji predrag, ker dobis na hrvaskem takega za pol denarja. Pametuješ. Ok, samo stoj za tem kar pišeš.
Še vedno pa ni linkov za apartma na plaži za 60 eur v sezoni.

Ps… Če želiš, lahko najdem tvoj post, na katerega repliciram.

Nihče me ne plača.
Tja hodim že 25 let, ker je tam izjemna mediteranska klima, nizko število deževnih dni, pa tudi relativno blizu (4-4,5 ure vožnje z vključenim trajektom, ki vozi 25 mInut).

In ja, Lošinj je idealna destinacija za pljučne bolnike, za ljudi z respiratornimi težavami, astmo.
Na Lošinj so v ta namen hodili že pred 100 leti…

https://www.camps-cres-losinj.com/si/program-respiratorne-rehabilitacije.aspx

Mimogrede, s pljuči nimam nikakršnih težav…
[/quote]

Celo otroštvo smo hodili na Lošinj, zato mi boš težko povedala kaj novega. Lošinj ni nobena oblegana destinacija, ker je skalnat. Je primeren za vse to, kar si napisala, top zaželena destinacija pa res ni.

“Našega” ni na netu.
Glede na to, da je Monam za dopust najpomembnejše, da je apartman super fensi in luksuzen, da je v mestu in da je trgovski center dostopen pešaka, pa čeprav je 5km od apartmaja do plaže, mislim, da ne bi bilo nekega ineresa in res ne bi oglaševala, kje je hiška in kako jo rezervirat, ker čez nekaj let bodo Mone natuhtale, da je mir neprecenljiv dopust inbodo navalile na te naše vukojebine s privat plažami…
[/quote]

Saj to jaz že ves čas trdim. Poceni se dobi samo v vukojebini. Kar imej jo, ti je ni nihče fovš.

http://www.smjestaj.com.hr/razanac/apartmani-jakov/
Po 2 minutah iskanja, samo kot primer.
[/quote]

??? 35 kvadratov za štiri osebe, plaža kamni v stilu sardin? Jaz ne trdim, da se ne dobi poceni apartmajev, ampak da se ne dobi normalnih po normalni ceni. Jaz ti ga lahko najdem tudi za 20 evrov na dan, če se zavzamem, ampak to ni point. Apartma ob normalni plaži, kjer ne rabiš čevljev za v vodo in ne hodiš en po drugem je zame minimum. Pa za vas, ko je Ražanac, tudi hvala lepa. Na splošno je ta del obale okoli Zadra nikakav. Prelazili že vse, povsod razočaranje. Samo kamenje in marsikje umazana voda.
Apartmajev pregledala že milijon in mi lahko verjameš, da mi ne boš pokazala nič novega. za 50, 60 evrov na dan je ali z apartmajem ali lokacijo nekaj narobe. Normalni apartmaji so se pred parimi leti začeli pri 100 na dan, zdaj so 130 +.

Ja seveda……niti eden, ki je potoval veliko ne pristane pri bajti v Dalmaciji. No….mogoče si bila 1 x v Loret de Mar in 1 x na Rodusu….kaj več pa gotovo ne.
Pa mimogered: VRGADA, ne Vergada…..

Saj to jaz že ves čas trdim. Poceni se dobi samo v vukojebini. Kar imej jo, ti je ni nihče fovš.
[/quote]

Ti pojma nimaš kaj je luksuz! 15 minut z avtom z glavne ceste, pol poti makadam, zaliv s 4 hišami, samo ena se oddaja, morje čisto, nikjer nikogar, max 10 ljudi v zalivu, mir, tišina, gostilna na samem 15 minut peš, drugo stran hotel 15 minut peš, če si ravno zaželiš postrežbe – ljudje za to drugače plačujejo ogromne denerje!
To je luksuz v današnjem času!

Ja seveda……niti eden, ki je potoval veliko ne pristane pri bajti v Dalmaciji. No….mogoče si bila 1 x v Loret de Mar in 1 x na Rodusu….kaj več pa gotovo ne.
Pa mimogered: VRGADA, ne Vergada…..
[/quote]

Oba z možem sva prepotovala pol sveta in še nekaj ga bova. Dopust je pa za nas odklop od sveta, zato Dalmacija in vukojebina.
Otroci so imeli pred nekaj leti malce odpora, zdaj, ko so študenti, pa tudi njim pašejo taki dopusti. Najamemo celo hišo, pripeljejo kakšne prijatelje/ice in vsem je všeč. V enem tednu gredo le 1x v mesto.

Ti pojma nimaš kaj je luksuz! 15 minut z avtom z glavne ceste, pol poti makadam, zaliv s 4 hišami, samo ena se oddaja, morje čisto, nikjer nikogar, max 10 ljudi v zalivu, mir, tišina, gostilna na samem 15 minut peš, drugo stran hotel 15 minut peš, če si ravno zaželiš postrežbe – ljudje za to drugače plačujejo ogromne denerje!
[/quote]

In kam greš v tem tvojem luksuzu kakat? V grmovje en meter za teboj, kjer jih je sralo že sto pred tabo?

In kam greš v tem tvojem luksuzu kakat? V grmovje en meter za teboj, kjer jih je sralo že sto pred tabo?
[/quote]

Na staranišče mogoče?
Pa kotliček za vodo potegnit je tudi!
Banja tudi.
Bojler pa vodo ogreje, da se lahko tudi tuširamo.
Si moreš mislit, hudiča!

V poletni sezoni se samo na meji čaka 2-3 ure 🙂
[/quote]

velika škoda, da se ne čaka 10 in več ur, potem bi morda naši hrvatoljubci spoznali, da ni hrvaško morje edino na svetu 🙂 ne vem kdaj hudiča bo Slovenija začela varovati schengensko mejo!
Bolj vas j…. rajš jih imate! Za evrčke si seveda kupujete hinavsko hrvaško “prijaznost”

velika škoda, da se ne čaka 10 in več ur, potem bi morda naši hrvatoljubci spoznali, da ni hrvaško morje edino na svetu 🙂 ne vem kdaj hudiča bo Slovenija začela varovati schengensko mejo!
Bolj vas j…. rajš jih imate! Za evrčke si seveda kupujete hinavsko hrvaško “prijaznost”
[/quote]

Taki, kot si ti, sovražijo tudi sebe, Predvsem sebe.

In ker na osebni rasti do danes niso naredili NIČ, se bodo še kar sovražili.

Sovražijo NK Maribor, NK Olimpijo, hokejiste Jesenic, Olimpije, leve, desne, čefurje.

Predvsem pa SAMEGA SEBE. Zamisli se nad seboj…

[/quote]

Za tiste v betonski džungli, ja. Nekateri imamo tak luksuz vsak dan in ga na dopustu ne rabimo. Plačuje se drago robinzon, drugače so pa take nastanitve bistveno cenejše in navala nanje ni.

Na staranišče mogoče?
Pa kotliček za vodo potegnit je tudi!
Banja tudi.
Bojler pa vodo ogreje, da se lahko tudi tuširamo.
Si moreš mislit, hudiča!
[/quote]

Govoriva o plaži, ki ima prvo gostilno 15 min hoje stran. Saj praviš, da tako dopustuješ. Kam torej hodiš na wc v tisti divjini.

Soriiii, ne izmotavaj se. Odgovorila sem ti za to, ker si samo nekaj postov nazaj trdila, da je apartma za 130 eur v grčiji predrag, ker dobis na hrvaskem takega za pol denarja. Pametuješ. Ok, samo stoj za tem kar pišeš.

[/quote]
Ne rabis iskat, nisem dementna. 🙂 Ce nekdo trdi, da je 130 € poceni, pac povem, da se da dobiti tudi ceneje. Saj ce bi napisala, da je 2 € za kilo krompirja poceni, bi ti enako odgovorila, da se da najti ceneje. Ker pac upostevam tudi to, da je nekomu cena pomemben faktor.

[/quote]
Aja, pa link sem tudi dala, kar neki x apartma, najden v 2 minutah, 60 € v sezoni.

Aja, pa link sem tudi dala, kar neki x apartma, najden v 2 minutah, 60 € v sezoni.
[/quote]

Pa ne da primerjaš velik in zračen, moderen, polno opremljen app v kompleksu z bazeni, urejenimi plažami itd, z 30 kv veliko sobico, ki kilometre naokoli nima pametne plaže??
A se ti ne zdi, da mora biti primerjava enakovredna, da bi bila realna in pravična?

Pa ne da primerjaš velik in zračen, moderen, polno opremljen app v kompleksu z bazeni, urejenimi plažami itd, z 30 kv veliko sobico, ki kilometre naokoli nima pametne plaže??
A se ti ne zdi, da mora biti primerjava enakovredna, da bi bila realna in pravična?
[/quote]
Link do tvojega apartmaja?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close