našla denarnico
Hčerka študentka pred kakim mesecem izgubila denarnico z prav vsemi dokumenti in
75 EUR gotovine. Čez nekaj ur so jo obvestili iz Univerze v Lj, da se pri njih nahaja
izgubljena denarnica. Vsi dokumenti so bili nedotaknjeni, gotovine pa ni bilo.
Si je verjetno kak študent ta dan privoščil kaj lepega.
Ni naivno verjeti, da dobiš, kar daješ. Itak ti je pa največ sitnosti prihranjeno že s tem, če stvari ne izgubljaš. 🙂 Le da nekateri to enostavno spregledajo.
Vrnila sem se na bančno okence dvakrat, ker mi je po reklamaciji blagajničarka tudi drugič izplačala preveč gotovine. Najdeno mesečno vozovnico zapakirala v kuverto in verjamem, da se je je tisto dekle razveselilo. V mobitelu, ki je ležal na tleh pred trgovskim centrom, poiskala številko ‘mami’ in ga naslednji dan predala lastniku.
Denar ali imovina, ki si jo prilastiš na nepošten način (kar izogib postopkom – v duhu najti pravega lastnika – vsekakor je), ti ne more prinesti sreče.
Če bi našla denarnico, bi vrnila vse. Drugače se mi zdijo vraže larifari, ampak v takem primeru pa se mi zdi, da se hitro pokaže: kakor pridobljeno – tako izgubljeno. Recimo dobim 200 evrov, me ustavi policist zaradi nekega prekrška …
Aja, se pa spomnim, ko nas je župnik pri verouku nekoč podučil, da se da 10 procentov, če nekaj izgubiš in drugi to najde.
Če se pa v trgovini zmotijo v svojo škodo, pa bi bila verjetno tiho. Ampak ponavadi se vedno v mojo!
Forum je zaprt za komentiranje.