Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Najbolj priljubljena jed v kitajskih restavracijah

Najbolj priljubljena jed v kitajskih restavracijah

Pa nehajte jesti živež.

Enkrat sem se pogovarjala z lastnico neke kar znane in dobro ocenjene kitajske restavracije v Ljubljani.  Največ je naročil na jed piščanec z bambusom in gobami.  Rekla je, da povsod, tako po lokalih kot po naročilih za dostavo.    Lansko poletje ali prejšnje je bilo to.

Kitajčki imajo zmeraj kakšno mačko na zalogi, že razsekano na koščke in zamrznjeno. Ti samo naroči in jo bojo dali v mikrovalovno. Potem pa ti jo pripravijo na katerikoli način, ki ga na jedilniku vidiš za piščančje meso. Čeprav je mačka po okusu najbolj podobna zajcu.

Ocvrti netopirji s pohanimi opičjimi repki ali pa podganji biftek in steak iz golobjih prsi.

Tudi polnjene podgane z rižem in ocvrtimi komarji.

Ne, netopirje oni dajo v vrelo vodo z zelišči in tako naredijo juho. Kar preberite si njihove recepte. Tako se je tudi kovid prenesel iz netopirjev na ljudi, ker netopirjev niso dovolj dolgo pustili v vreli vodi.

Podgane pa seveda tudi pripravijo. Pa saj v resnici ni neke velike razlike med njimi in manjšo mačko ali zajčkom. To oni vse nasekajo na majhne koščke in vržejo v vok.

Pa kače seveda tudi. Ampak tisto meso pa ima specifičen okus in ga ne moreš kar nekomu poturiti kot lahko poturiš mačje meso.

Ja, podgane in netopirji so baje kar pogosto. Pa opičji možgani, ker naj bi jim dali moč.

Pse pa načrtno gojijo za zakol. Ponavadi pasmo Jindo. Korean brown dog.

Je pa tako, da pasje meso prevladuje v Mandžuriji in Severni Kitajski, južno od reke Jangce pa pogosteje pripravljajo mačje meso. Sploh v provinci Guangdong so naravnost nori na specialitete iz mačjega mesa. Tam je to delicija št. 1.

Ampak to še ni vse! Žive hobotnice recimo, ki še plešejo in mežikajo. Celo ocvrte škorpijone, pajke, kobilice itak. Potem še ptičja gnezda, haha, želve haha

Žive hobotnice ti servirajo po vseh azijskih velemestih, ne samo na Kitajskem. Jaz sem to jedel v Seulu, kjer ti odrežejo kos kraka in ga žvečiš medtem ko ti še miga po ustih.

Na Kitajskem me je pa najbolj presenetilo, kako množično dame in najstnice jejo kurje kremplje, ker imajo veliko kolagena za lepšo kožo. Pa še poceni so. Juhe s kurjimi kremplji so od 5 do 10 juanov. Pa to ti že na letališču Pudong ponujajo. Enako kot račje lobanje z grila.

O mačjem in pasjem mesu pa sem že itak dovolj povedal. Je pa bistvena razlika med severno- in južno – kitajsko kuhinjo. Na severu radi kuhajo, južno od reke Jangce pa pečejo. Čisto vse nujno vržejo v olje. Še kavna zrna najprej cvrejo v olju in potem zmeljejo in kuhajo.

Fuj,ogabno

Odgovor na objavo uporabnika
Gusztav, 03.09.2025 ob 23:07

Žive hobotnice ti servirajo po vseh azijskih velemestih, ne samo na Kitajskem. Jaz sem to jedel v Seulu, kjer ti odrežejo kos kraka in ga žvečiš medtem ko ti še miga po ustih.

Na Kitajskem me je pa najbolj presenetilo, kako množično dame in najstnice jejo kurje kremplje, ker imajo veliko kolagena za lepšo kožo. Pa še poceni so. Juhe s kurjimi kremplji so od 5 do 10 juanov. Pa to ti že na letališču Pudong ponujajo. Enako kot račje lobanje z grila.

O mačjem in pasjem mesu pa sem že itak dovolj povedal. Je pa bistvena razlika med severno- in južno – kitajsko kuhinjo. Na severu radi kuhajo, južno od reke Jangce pa pečejo. Čisto vse nujno vržejo v olje. Še kavna zrna najprej cvrejo v olju in potem zmeljejo in kuhajo.

ZA te kurje kremplje sem slišala, da naj bi pomlajevali haha omg…pa ta živa hobotnica,ubogo bitje, kar na živo jo sekajo in ona to gleda? In okus? In prebava?

špageti carbonara

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close