Najbolj priljubljena jed v kitajskih restavracijah
Enkrat dolgo nazaj sem bral o tej mongolski govedini. Pričakovano ta jed nima ničesar z Mongolijo. V 60-ih letih prejšnjega stoletja so postale na Tajvanu popularne restavracije, ki so prodajale jedi z mongolskega žara. Tudi to ni imelo nobeno vez z Mongolijo, ampak je marketinški trik dobro učinkoval in popularnost teh restavracij se je prelila v kitajske restavracije v ZDA v obliki teh cvrtih trakcev govedine, ki jim pravijo mongolska govedina.
Kot zanimivost, v Mongoliji od mesa radi jejo ovce in koze, tradicionalno cele pečene nad ognjem. Torej niti tip mesa niti način priprave nimajo nobene veze s tem, kar naredijo v naših kitajskih restavracijah.
redko grem, 03.09.2025 ob 14:35
Redko gremo v kitajca. Mož ima rad kislo pekočo juho, jaz vzamem spomladanske zvitke. Ostale jedi mi niso všeč. Na splošno kitajske restavracije niso ne vem kako čiste, vse je prinešeno konzervirano, samo pogreje se.
No to pa definitivno ne drži. Velika večina sestavin v kitajski kuhni je na hitro popražena zelenjava, ki še fino hrusta, kje maš to v konzervi?
Anonimno 2429, 03.09.2025 ob 15:29
No to pa definitivno ne drži. Velika večina sestavin v kitajski kuhni je na hitro popražena zelenjava, ki še fino hrusta, kje maš to v konzervi?
Juhe so definitivno. Enkrat sem videl zadaj pred skladiščem konzerve za te juhe. Tudi spomladanske zvitke dobijo zamrznjene. Ne vem od kje to pride. Sveže je kaj, a ne prav veliko.
Forum je zaprt za komentiranje.