Naj še nadaljujem prijateljstvo
Imam samsko prijateljico, brez otrok, ni vezana na nikogar, uspešna, za svoja leta izgleda res ok, zelo samozavestna, lahko bi opisala kot tudi spogledljivka, ampak takšna pač je. Ne vem pa, kaj naredim v mojem primeru, ker sem ugotovila, da se mi to ze ponavlja lep čas. Že tretji fant, s katerim sem začela razmerje je vrgel nanjo oko. Začne s komplimenti tudi pred menoj, prijateljica seveda začne še bolj cveteti, ko to sliši, kdo pa ne bi. Je pa takšna, da rada obleče kakšno kratko krilce, hlače, dekolte in tudi objema se rada, rada je v moški družbi, se smeji, poheca z njimi. In to pač moške seveda pritegne. Ampak, zdaj pa že resno študiram ali je z menoj kaj narobe ali z njo, namreč že tretji fant mi jo začne omenjat, tudi ko sva sama poizveduje ali bo ona tud prišla in podobne, jo hvali, kako mu je fajn. Spomnim se, ko sta z enim imela tudi telefonske pogovore in se nekaj hecala. Jaz pa to poslusala in se delala kot da mi je vseeno pa mi ravno ni bilo. Problem imam tud s tem, ker ne vem, kako bi prijateljica odreagirala, ko bi ji povedala pravi razlog, zakaj sem končala zvezo. Sedaj sem ji vedno rekla pac nisva bila za skupaj, ceprav je bila tudi ona razlog. Bi ji vi to povedali? Kompliciram? Bi vi zakljucili prijateljstvo? Res imam ze dovolj, da se mi podobno ponavlja iz ene zveze v drugo..
Glede na opisano situacijo je vaša prijateljica slaba prijateljica, ker, če bi bila dobra oseba tudi, če bi ji kakšen vaš fant bil všeč nebi z njim “flirtala”. Tudi takšni fantje niso zelo pohvalni, da takoj drugo gledajo, če se zanimajo prav za vas. Enostavno rešite problem, da ji poveste direkt, da vas to moti, ker če ne, se bodo zadeve non-stop ponavljale, ali pa enostavno nepredstavljajte svojih fantov prijateljici in ne razlagajte ji o tem.
Jaz bi ji povedala, da me moti, da vedno flirta z mojimi partnerji. Potem pa bi odločitev prepustila njej. Bi pa imela njena odločitev seveda posledice: če bi nadaljevala s svojim početjem, bi prekinila prijateljstvo. Nimam namreč nobene želje po druženju z ljudmi, ki si na moj račun bildajo ego. To niso prijatelji.
Jaz sem tudi imela eno tako kolegico, del skupne druzbe je bila. Trikrat se je zgodilo, da sem prisla na zur z nekom, cez nekaj dni mi je pa ona povedala, da je spala z njim. Najprej sem bila jezna, kasneje pa sem se hecala, da je ona moj filter neresnih in da sem ji hvalezna, da sem ugotovila, kaksni so, preden sem se resneje z njimi zapletla 🙂
ali je drugače ok prijateljica? Ker tipi pridejo in grejo, dobri prijatelji ostanejo. Obstaja možnost, da se ona sploh ne zaveda tega, da izpade, kot da flirta. Lahko je zanjo vse skupaj hec in sploh ne ve, da to tebe moti. Če se pa moški potem vanjo zagledajo, pa za to ni kriva ona…. Moški imajo radi samozavestne ženske, mogoče jih privlači ravno ta njena sproščenost, ker do njih nima zadržkov, kot bi jih imela do svojih potencialnih partnerjev. V bistvu tako, kot je nekdo napisal, ona je filter za dedce, ki niso primerni zate. Na srečo to ugotoviš hitro, ne pa po letu ali več zveze…
Če je nekdo že tvoj fant, se pravi, da si z njim v razmerju, je potem s tabo, drži? Če ga zamika ena ženska, ki mu jo predstaviš, potem ni vreden, da je tvoj fant. Prijateljica bi se lahko teoretično metala pred njim, pa nima da trza. V prihodnje pa se vsaj nekaj časa zadrži in ne predstavljaj na vrat na nos svojih novih razmerij, dokler niso bolj resna in trdna.
Izbira same trote, saj to je jasno. Očitno je magnet za neprimerne moške. Ja, naučiti se mora delati selekcijo.
[/quote]
Ne samo to. Naučiti se mora postati “femme fatale” za svojega izbranega moškega, če hoče imeti top razmerje. Drugače se bo morala zadovoljiti s povprečjem, ljubosumjem, skrbjo kdaj ji bo pobegnil… :-)))
Ne samo to. Naučiti se mora postati “femme fatale” za svojega izbranega moškega, če hoče imeti top razmerje. Drugače se bo morala zadovoljiti s povprečjem, ljubosumjem, skrbjo kdaj ji bo pobegnil… :-)))
[/quote]
Ja, za svojega izbranca. To pa ne pomeni, da se vizualno obleče kot njena prijateljica in pleše pred njegovimi očmi. Očitno so njeni izbranci površinski in padejo na tisto, kar vidijo, namesto, da bi gledali na cel paket. Menda je jasno, da smo si ljudje različni, ampak pri pravem moškem se ne bo rabila obremenjevati s tem, da ji ga spelje prijateljica, ob prvem skupnem srečanju, ki se malo bolj mično obleče in trikrat zasuka s svojimi trepalnicami.
Zdrav partnerski odnos ne vključuje skrbi, kdaj bo kdo v razmerju pobegnil, ker ga bo za hip pritegnil nekdo drug, ki bo v danem trenutku morda bolj zasijal.
Ja, za svojega izbranca. To pa ne pomeni, da se vizualno obleče kot njena prijateljica in pleše pred njegovimi očmi. Očitno so njeni izbranci površinski in padejo na tisto, kar vidijo, namesto, da bi gledali na cel paket. Menda je jasno, da smo si ljudje različni, ampak pri pravem moškem se ne bo rabila obremenjevati s tem, da ji ga spelje prijateljica, ob prvem skupnem srečanju, ki se malo bolj mično obleče in trikrat zasuka s svojimi trepalnicami.
Zdrav partnerski odnos ne vključuje skrbi, kdaj bo kdo v razmerju pobegnil, ker ga bo za hip pritegnil nekdo drug, ki bo v danem trenutku morda bolj zasijal.
[/quote]
Saj imaš prav. Ampak veliko žensk skoči do plafona, če njihov dragi samo pogleda drugo žensko. Bog ne daj, da se z njo pogovarja, šali…
Isto seveda velja pri nekaterih moških. (ta del za uravnoteženost) :-)))
Saj imaš prav. Ampak veliko žensk skoči do plafona, če njihov dragi samo pogleda drugo žensko. Bog ne daj, da se z njo pogovarja, šali…
Isto seveda velja pri nekaterih moških. (ta del za uravnoteženost) :-)))
[/quote]
Tukaj nisem dobila tega feelinga. Sicer pa drži ja, partnerstvo ni suženjstvo, oba sta svobodni bitji in spoštovanje potegne za sabo tudi to, da si med seboj zaupata in pustita drug drugemu dihati. Torej stran z lisicami :)).
Smo tri prijateljice, dve sva bolj odprti in klepetavi, ena malo bolj zadržana, vse tri smo si pa vizuelno in karakterno zelo različne.
Prvi dve sva bili kot mladi tudi bolj flirtavi, tretja ne. Vsakega novega fanta smo vse tri vedno lepo sprejele, odprtih rok bi se lahko reklo, mogoče midve tudi malo preveč prijazno in flirtavo, ampak nikdar, resnično nikdar, ni nobena pomislila, da bi drugi prevzela fanta!
Prijateljice smo že 30let, moj mož ima obe rad in si ne predstavljam, da ju ne bi imel rad. Tista druga, ki je tudi bolj flirtava, mu je sedela v naročju, ko sva bila midva še fant in punca, pa mene ni nikdar oblilo ljubosumje.
Bistvo je tisto, česar se ne vidi, ampak se čuti! Po 25ih letih zakona me mož še vedno obožuje, ko imaš to s partnerjem, nobena prijateljica ne more med vaju!
Forum je zaprt za komentiranje.