Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Naj še nadaljujem prijateljstvo

Naj še nadaljujem prijateljstvo

Jaz stavim na iskrenost.
Če je prijateljica, ji povej, da se ti zdi, da stalno flirta s tvojimi partnerji (konkretno naštej vsaj dve stvari kje gre čez tvojo mejo) in da jo prosiš, da tega ne počne več. Če nadaljuje s početjem, potem jaz s takšno osebo ne bi hotela graditi prijateljstva, bi ostali na pozdravu in vremenu, če se srečava.
Tudi svojemu moškemu povej, da si opazila, da mu je všeč prijateljica skozi dejanja (opiši konkretno vsaj dva). Povej, da te to moti in da želiš, da ima do tvojih prijateljic bolj zadržan odnos. Tukaj hitro vidiš karakter moškega. Če te ima rad, ti bo prisluhnil, te upošteval ipd. Če ne, potem je kot so zgoraj napisali, boljše, da tega moškega ni v tvojem življenju, ker je “lahek” in bo verjetno tudi tak ostal. Hočem tudi reči, da so druženja del življenje in in če je tip moškega, ki rad flirta ali gre celo dlje, potem se bo vedno našlo dekle, ki ga bo mikalo. Razumeš – lahko prekineš to prijateljstvo, ampak bo prišla druga … Tako da je na mestu, da ga zapustiš, če flirta pred tabo in po pogovoru ne spremeni doloečnih stvari na DOLGI ROK.
Nekateri moški imajo to lastnost, da so predani partnerici kot ta moški zgoraj, nekateri so pa stalno “odprti” za druge možnosti. Če hočeš imeti pol lažje življenje, si najdi moškega, ki je v osnovi družinski tip človeka, ki mu zvestoba nekaj pomeni.
Povzetek: bodi iskrena z obema in se ločeno pogovori z obema (brez uboga varijanta, bodi odločna in samozavestna). Potem pa opazuj in sprejemaj odločitve na podlagi opazovanja.

Avtorica, najprej naj ti bo jasno, da ta ženska NI tvoja PRIJATELJICA. Ona je navadna nastavljačica in uživa v tem, da ti vsakega odžene. Uživa. Ti pa se še sprašuješ, ali naj nadaljuješ “prijateljstvo”.

Poznal eno tako, blond, modre oči, joški, oblekice, flirt…ni da ni…tako da ta tema ni nujno izmišljena. Tako kot jih je napisalo nekaj pred mano – očitno izbiraš slabe moške oz. take ki padajo na take ženske. Ti ne boš nikoli ona, imaš pa verjetno druge lastnosti, kot je zvestoba ali pa recimo inteligenca. Če tega tvoj tip ne zna ceniti, te itak ni vreden in ti je “prijateljica” naredila uslugo.

Ni problem v njej – take ženske se NE spremenijo. To jim je v krvi in bolj je problem v nas moških. Oz. tistih, ki padajo na tak tip žensk. Potem pa naivci mislijo, da bo za njih popolnoma drugačna. Na srečo sem veliko tega izkusil do 40-ega in hvala bogu nisem pristal z eno izmed teh. Temu se reče, če si pameten in se poročiš in ustvariš družino kasneje, se izogneš metku:)

Jaz sem poznala eno tako. Se je prav trudila okol tipov od kolegic, da je dobila potrditev, da bi raje njo. Čeprav malo annoying, je služila kot priročen filter 😉

meni se zdi, da si kolegica na tak način poskuša zdravit svoj manjvrednostni kompleks. tako, da “tvojim” tipom malo glavo meša. zanimajo je namreč niti malo ne.

gre samo za to, da si dokaže, da je boljša od tebe, da ti lahko v “vsakem trenutku” spelje tipa, ČE TO HOČE.

Pa dobr, kaj je steboj narobe??? A ti joda primankuje al zakaj take stresaš???

A izbirek je kriv, ne tista ki izbira???

Izbiranje samih trotov ni selekcija???
[/quote]

Zakaj si nervozen? Si se v čem prepoznal?

Ni problem prijateljica, problem so moski, ki jih izbiras in tvoja nesamozavest. Vedno bojo lepše, bolj seksi in tiste, ki so nagnjene k flirtu okoli vaju. Vseh se ne da odstranit.
Flirtaj ampak ves kje je meja, to moraš dat jasno vedeti moškemu. Vsi moski se odzivajo na flirt lepe ženske, to bi priteh letih lahko vedela. :))

večki problem kot tvoja prijatlejica je to,da imaš ti ze tretjega fanta…

večina žensk, tudi če so lepše kot prijateljice, se ne bo metalo za vsemi tipi od prijateljic, tako kot tale motenka. Gre za narcisistično osebnostno motnjo, pri kateri mora biti ta ženska ves čas v središču pozornosti, grem stavit, da je tudi patološka lažnivka in nima nobenega odnosa do drugih ljudi. Tukaj ne gre za običajno flirtanje občasno, ampak da se ženska trudi na vse kriplje, da od svojih prijateljic odžene vse moške. Dokler tega ne doživiš na lastni koži, ne moreš verjeti. Edina rešitev, da jo trajno odstraniš iz svojega življenja, torej prekineš vse stike.

večina žensk, tudi če so lepše kot prijateljice, se ne bo metalo za vsemi tipi od prijateljic, tako kot tale motenka. Gre za narcisistično osebnostno motnjo, pri kateri mora biti ta ženska ves čas v središču pozornosti, grem stavit, da je tudi patološka lažnivka in nima nobenega odnosa do drugih ljudi. Tukaj ne gre za običajno flirtanje občasno, ampak da se ženska trudi na vse kriplje, da od svojih prijateljic odžene vse moške. Dokler tega ne doživiš na lastni koži, ne moreš verjeti. Edina rešitev, da jo trajno odstraniš iz svojega življenja, torej prekineš vse stike.
[/quote]

In kaj boš naredila, ko bo prišla naslednja (ma niti ne rabi bit tvoja prijateljica) in naslednja in naslednja.? Boš vse odstranila.?
Vprašaj se kdo je resnično tvoj problem s katerim moraš živet vsak dan.?
Moski, ki je pripravljen pocepnit pred koketo ni zanesljiv življenjski sopotnik. To vsaka pametna ženska ve 🙂

[/quote]

Če je že kaj problem je to bolana ljubosumnost.
Večinoma se v zgodbah takšnih ljudi pojavljajo zlobne prijateljice, sodelavke, sosede… junejmit… ki hočejo ubogi revi speljati tipa. :-)))
Edina dobra lastnost v tej zgodbi je, da se sama znebi tipov… in jih ne davi s tem ljubosumjem celo življenje. Ali pa se zaveda, da bi jo tip tako ali tako slej kot prej dal na čevelj… pa ne zaradi njene prijateljice. :-)))

Tudi sama sem sekirala s tem, da sem očitno nesamozavestna, da me to moti. Ampak sama ne morem nekaj igrat, se delat, da mi je vseeno, flirtat z moškimi, sploh pa, če so zasedeni in da je njihova partnerka zraven, mi na kraj pameti ne pade, da bi se karkoli z njim zabavala. Po drugi strani pa mi je dalo misliti, očitno tudi ona ni najbolj samozavestna, ceprav to zeli pokazat, v kolikor bi bila, ne bi imela te potrebe po potrditvi, da je bolj privlačna ali karkoli pač želi s tem doseči. Težko bo kar prekiniti z njo, ker ko sva sami je ok. Mogoče ne bi smela govorit pred njo o svojem fantu, ga pohvalit, ker je v cem dober, in tudi obratno, fantu ne govorit o njej, ker ima tud kaksno lastnost, katera se mi dopade na njej.
Hvala vam za odgovore. Po vsem tem ste mi dali potrditev, da nisem sama tista, ki kompliciram. Upam, da bom v prihodnje bolj previdno izbrala fanta, da bo ona res nekak filter, samo se bojim, da ce ne bo trznil nanjo, da bo imela kaj reci proti njemu, recimo da ni za hece, da je prereresen in podobno, no vsaj tako kdaj komentira kaksnega, ki ji ne vrne toliko pozornosti.

In kaj, če bo? Pomembno je, da je on všeč tebi, ne njej.

verjemi, da ta ženska ni ok in ti si res en predpražnik od ženske, če tega ne vidiš.

Zaključi prijateljstvo, ne vidim druge.

‘Reč da ti ni kul

Mebi ravno rekla, da je prava prijateljica…je pa vseeno tvoje sito za ta pravega.
Tisti, ki ga bo motilo njeno flirtanje in ne bo dovzeten za njene čare in bo imel oci samo zate…bo tapravi…

Če se spogleduje s tvojimi fanti, ji brez zadržkov to povej. Je pa velikokrat problem tudi to, ker nas ima veliko žensk slabšo samopodobo, ona ima boljšo in je še zaradi tega toliko slabši občutek. Delaj na sebi, kot veš da ti bo ustrezalo in imej v glavi, da ni nič boljša od tebe. Imela sem podobne probleme, tako da nekako razumem za kaj se gre.

Če je že kaj problem je to bolana ljubosumnost.
Večinoma se v zgodbah takšnih ljudi pojavljajo zlobne prijateljice, sodelavke, sosede… junejmit… ki hočejo ubogi revi speljati tipa. :-)))
Edina dobra lastnost v tej zgodbi je, da se sama znebi tipov… in jih ne davi s tem ljubosumjem celo življenje. Ali pa se zaveda, da bi jo tip tako ali tako slej kot prej dal na čevelj… pa ne zaradi njene prijateljice. :-)))
[/quote]

Najlažje je nekomu reči,d a je ljubosumen. Verjamem, da v tem primeru ne gre za ljubosumnost, ampak ženska pravilno razmišlja – če pred njo flirta z drugo, že ni s pravega testa za resnega partnerja. Zdi se mi, da vsaka ženska upravičeno pričakuje, da bo vsaj na začetku moški videl samo njo, predvsem pa da se bo spoštljivo obnašal do nje, s tem, da ima do njenih prijateljic distančen odnos. Kaj šele bo, ko bo odnos postal rutina…
Ženska moja, ne daj se! V življenju dobiš kar sporočaš življenju, da je dovolj dobro zate.

Najlažje je nekomu reči,d a je ljubosumen. Verjamem, da v tem primeru ne gre za ljubosumnost, ampak ženska pravilno razmišlja – če pred njo flirta z drugo, že ni s pravega testa za resnega partnerja. Zdi se mi, da vsaka ženska upravičeno pričakuje, da bo vsaj na začetku moški videl samo njo, predvsem pa da se bo spoštljivo obnašal do nje, s tem, da ima do njenih prijateljic distančen odnos. Kaj šele bo, ko bo odnos postal rutina…
Ženska moja, ne daj se! V življenju dobiš kar sporočaš življenju, da je dovolj dobro zate.
[/quote]

Ja seveda. Če bi bil eden… morda dva, ki bi ji “flirtala”. Shit happens.
Trije v vrsti pa definitivno pomeni da je z njo nekaj narobe.
Rešitev je preprosta. Naj si najde enako ljubosumnega in posesivnega ter z njim “uživa”.
Če bo imela srečo, bo naletela še na hujšega od sebe. :-)))
Case closed.

Prijateljica: če ji ne moreš iskreno povedati, kaj te moti…a sta zares prijateljici? Imajo pa drugi prav – je dober filter za to, da boš našla pravega, tj. tistega, ki bo imel oči samo zate pa magari bo ona naga pred njim 😉

Fantje: Če tipa zanima prijateljica – takšnega ne rabiš. Moja prijateljica je bomba pa mojega niti ne gane…pa je večina prijateljev norih nanjo 🙂

Dejstvo je:
– da iste ptice skup’ letijo
oz.
– s komer se družiš – to si.

Zato avtorica, se globoko zazri vase in prenehaj kazati s prstom na druge in igrati žrtev.

Ja seveda. Če bi bil eden… morda dva, ki bi ji “flirtala”. Shit happens.
Trije v vrsti pa definitivno pomeni da je z njo nekaj narobe.
Rešitev je preprosta. Naj si najde enako ljubosumnega in posesivnega ter z njim “uživa”.
Če bo imela srečo, bo naletela še na hujšega od sebe. :-)))
Case closed.
[/quote]

Trije v vrsti!
Kaj to pove o avtorici?
Da pregovori resnično držijo ….

In ja, ženske imajo izjemno sposobnost manipulacije in igranja žrtve.
Moja mama je šolski primer tega.
Sem ženska in se takih žensk, ki igrajo “večne žrtve” in so za vse njihove težave krivi drugi IZOGIBAM v VELIKEM loku.
The End.

[/quote]
bi rekla, da večina moških na čistem začetku veze ne ve kaj dosti o globokih kvalitetah svoje partnerke, ampak gre za čisto vizualno privlačnost. in če v tej fazi dobijo občutek, da imajo šanse pri primerku, ki je bolj atraktiven, kot pa trenutna spremljevalka, ji bo večina vrgla trnek na bolj atraktivno od obeh.

saj nobene ne pozna še tako dobro in na nobeno ni ravno strašno čustveno navezan….

Ne zadržuj svojih čustev in stvari povej nepostedno. Ne pretvarjaj se. Nd rabiš prijateljice za test zvestobe, ker se moški redko lahko uprejo lahkemu seksu brez obveznosti, tudi če bi si želeli resne zveze s tabo in z njo ničesar razen par uric. Odkrito fantu povej, da si zaradi nje končala prejšnjo zvezo in da ne želiš, da se to ponovi. Če začne s tem, da si občutljiva,ga vprašaj, ali bi mu bilo vseeno, da se mečeš za njegovim prijateljem in se z njim hihitaš po telefonu. Če še ne bo razumel in se strinjal s pravili igre, se ga znebi, ker ni vreden
S prijateljico pa se tudi obvezno pogovori . Povej ji, da se nima kaj objemat in flirtar s tvojimi tipi,niti jim dajat svoje telefonske številke,niti se z njimi pogovarjat. Če česa ne bo razumela, tudi z njo prekini stike, ker je toksična oseba, ki živi od tega, da prevzema fante, ki so v razmerju s tabo.
S tabo ni nič narobe. Razmišljaš absolutno pravilno. Prijateljica se mora držat sttan od tvojih tipov, celo če bi ti bili samo všeč, kaj šele če se videvaš z njimi. To pravilo velja za vsa prijateljstva. Tvoj fant se nima kaj pogovarjat z njo po telefonu,ali s katero drugo tvojo prijateljico. Ti pa moraš ljudem okoli sebe povedat, kako se počutiš, ne drži tega več v sebi. Drugače fantje morda mislijo, da ti je vseeno. Ne dovoli, da kdo tvoja čustva zaničuje ali omalovažuje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close