nadaljevati ali ne ?
Nekaj časa že spremljam ta forum in me zanima, če imate uporabniki še zame nasvet. Znašla sem se v eni tistih “situacij”. Ker sem samska sem po tej poti iskanja našla prijetnega moškega, starega 29 let, lani sva skupaj prebila kar veliko ur, se spoznavala…. Vse je temeljilo le na pogovorih, srečanjih, kofetkanju…. Takoj po novem letu pa se je zgodl-spala sma skupaj. Po mojih izkušnjah oziroma vsaka ženska ve kar ji paše in kaj ne, mi seks ni bil najbolj všeč. Ne bi mu rada povedala kako sem se počutila, ker ga nočem užalit, sploh pa mu ne želim uničit samopodobe in samozavesti, saj ga še čaka veliko seksa v življenju. Problem je, da sma se res ful ujela na vseh področjih, všeč mi je, ampak ne vem ali bi se taka veza odnesla v pravo smer, če očitno v postelji nebo štimalo? Ne trdim, da sem jaz popolna, mogoče tudi njemu ni blo všeč z mano, ampak sodeč po njegovih nadaljnjih klicih in smsih predvidevam, da mu ni bilo tako slabo.
Res mu nebi rada niti namignila, da ni bilo vredu, ker lahko to človeka preveč prizadene, vsaj mene bi. Lahko tudi podrobneje razložim kaj dejansko pri seksu ni štimalo, ampak mislim da ni potrebno.
Ni potrebno, je pa zaželjeno. Če je to srž vsega problema in se ti ne zdi potrebno, potem tako nimamo več kaj debatirat in tudi pomagati ne moremo. Ali pa. Včasih si pač v naših glavah ustvarimo neka pričakovanja, kako bi naj nekaj potekalo, kako nam jih bo nekdo izpolnil. Ko se to ne zgodi, potem okrivimo tistega, ki jih ni izpolnil. Morda so pa kriva samo naša nerealna pričakovanja. Zato se mi zdi dobro, da poveš kaj o te pričakovanjih in o tem, kaj je šlo narobe. In kaj je takšnega, kar se ne bi dalo še popravit. Če se zavedaš svoje nepopolnosti, se lahko tudi sama še kaj naučiš. Kaj pa, če si ga s kakšno “napako”, ki se je še ne zavedaš, sama pripravila do tega, da se je vedel tako, kot se je? Če jo odkriješ, jo lahko odpraviš in s tem spremeniš marsikaj. Morda.
Odvisno od tega, koliko ti spolnost pomeni. Če to jemlješ kot “tekmo”, kjer moraš imeti vse in še več ne glede na ostale + ko jih draga oseba nudi potem v tem vajinem ne ravno najbolj definiranem odnosu ne boš kompletno zadovoljna. Ukrepaš lahko na dva načina: taktno mu priznaš, da ni bilo tisto kar si pričakovala in da vseeno želiš, da bi vama šlo tudi pri tem. Ali se sprijazniš, da s tem fantom (je to sploh tvoj fant, ti pa njegova punca??) ne bo šlo in iščeš dalje, vendar imej v mislih, da popolnosti in da se vsi učimo, da bi to imeli.
Marjanca, jaz bi bila kar tiho o tem. Saj te ne bo vprašal, kako je bilo. Vprašanje je, kaj boš rekla, ko te bo konkretno izzval in te povabil na zmenek ali podobno. Ali pa je to že naredil?
Vprašanje je, kako si ti zamišljaš nadaljevanje vajinega ‘znanstva’. Od tega je odvisno, kaj je sploh vmesno razpletati iz te situacije.
Če si mislila zaključiti druženje z njim, potem mu pa moraš verjetno pojasniti zakaj. V bistvu pa ne rabiš zaradi tega prekiniti kar vsega druženja z njim, saj ne veš, v kaj se lahko razvije. Lahko mu daš celo še eno možnost, pa se tokrat izkaže kot kompatibilno bolj, kot si zamišljaš trenutno…
Ja, tudi mene zanima, kaj ni delovalo v seksu. Sem imela tudi sama tako situacijo, pa sva ostala enostavno prijatelja. Kemija ni delovala nikakor, drugače pa sva bila zelo podobnih nazorov in misli in sva uživala v podobnih dejavnostih etc. Ni pa bilo tako lahko, kakor se sliši. Vse je proces…
V to pa res nisi rabila dvomit…. 😀
Če sta se res ujela na vseh področjih, kar bi jaz razumel, da te posluša, se trudi razumet…itd bi lahko razumel tudi to, da nisi ravno uživala v tem kar sta imela “prvič”. Prepričan sem, da je pripravljen storit marsikaj drugače, da bi bilo tudi tebi čudovito še na tem področju, ki mu sedaj “malo šepa”. In če ga prosiš 😉 , da ti ustreže tako kot tebi paše ne bi smel bit užaljen, prizadet ampak ponosen, da ti bo lahko pomagal, da sme sodelovat pri tem, da je izbran… 😉
Seveda, če ti je res do njega, da postane to za kar ga boš prosila oz se bosta dogovorila.
Sedaj si se pustila presenetit (in si pasivno čakala kako bo “oddelal svoje”?) in nisi izrazila želje česa želiš on se pa tudi ni rodil že pameten. Zakaj mu ne bi prišepnila kako, na kak način si TI to želiš? Bodi malo bolj dejavna pri tej stvari in ne pričakuj, da bi vsak kar moral vedet kaj bi tebi pasalo 😉
Če mu to nežno prišepneš na uho v pravem trenutku…. se jaz ne bi bal, da bo užaljen, prizadet….. 😉
A da bi se pogovorila, kako si on predstavlja spolnost, pa ne? Saj ne veš, kakšne izkušnje je imel. In seks je definitivno ena od stvari, o kateri se je treba pogovarjati, nujno, sproti, odkrito in enako kot o vsem drugem.
Možno, da si se ti že rodila nadarjena za seks, eni smo se pa tudi morali učiti in zadnje, kar v takem primeru rabiš, je, da te nekdo odpika po prvem seksu, ker pač ne znaš. Jaz sem izrazito taka, da rabim precej časa, preden se čisto sprostim … In če mi tip ne da teh treh mesecev do pol leta, dejansko lahko reče, joj, kolk sploh ni bilo fajn.
:))))Sej to je ravno ta problem, ker če bi lahko bi že, a ne? 😉
On tudi ne bo mogel, če ga “kastriraš” z neko hudo (utemeljeno?) kritiko zato rabiš nek bolj pravi pristop, da bo lahko izpolnil tvoja pričakovanja. Če se ti ne da trudit za ta pristop in ostaneš pri tem načinu komuniciranja kot si tu nakazala potem…. ne vem. A boš kaj pridobila?
Če mu nič ne rečeš bo mislil, da je dober in bo nadaljeval s tem kar tebi ni všeč, če ga grobo zavrneš se mu bo “porušil svet”. lahko si malo bolj aktivna in mu prišepneš kaj in kako si želiš. Če te ne bo upošteval boš jasno vedela koliko je ura 🙂
Po moje rabi nekaj direktno diskretnih navodil, da mu prestaviš “program”, kot pri pralnem stroju…. 😉
On je mislil, da pere volno, ti bi pa rada, da se žehta začne s predpranjem, kuhanjem, spiranjem in še centrifuga naj traja do….. 🙂
Samo nežno obrni gumb tu nimaš kaj delat s kladivom, če želiš kompletno pranje… 😉
Tudi jaz se strinjam z On_-om.
Če drugače v njem vidiš prijatelja, zaupnika, nekoga, ki ti je podoben, s katerim si želiš preživeti čas, ker se v njegovi družbi dobro počutiš, in če ti je povrhu še vsaj simpatičen, te vizualno ne odbija oz. te celo privlači, …
če je res šlo samo za tehniko, bi tudi jaz predlagala, da mu pokaži ali povej, kaj si želiš. Saj je za partnerja užitek tudi to, da vidi, kako drugemu ustvarja užitek.
Ne vem no. Ampak ženska ima prav tako boke kot moški, preseneča me, da je to tvoj izgovor. Jaz sem skoz mislil, da se poriva z boki, ne glede na “orodje”. Zdaj se zdi, kot da nihče od vaju ne “zna” porivat. Malo heca, precej resnice. 🙂
Misli ti ne more brati, bistvo (spolne) intime je tudi pogovor. Pri živalih to poteka pač vse avtomatično, nagonsko, pri ljudeh pa je še zelo pomemben čustveno-psihološki faktor, in mu moraš povedati svoje želje, kako in kaj, kje bi se lahko izboljšal in podobno, da se medsebojno uskladita in prilagodita drug drugemu. Direktno mu seveda ne povej, da ni bilo v redu, ker na začetku, torej prvič, je lahko, da je bil negotov, nervozen in podobno, ampak pač na diplomatski način, saj ženske znate biti pretkane in diplomatske, a ne? 🙂
Ne vem no. Ampak ženska ima prav tako boke kot moški, preseneča me, da je to tvoj izgovor. Jaz sem skoz mislil, da se poriva z boki, ne glede na “orodje”. Zdaj se zdi, kot da nihče od vaju ne “zna” porivat. Malo heca, precej resnice. :)[/quote]
hehe Mare obvlada 🙂 Če ženska ko hlod leži in upa da ji bo od “porivanja” prišlo, ja ljubi bog no… Za menjavo položajev pa še nisi slišala? A nikoli nisi dajala sama povoda za kaj drugačnega pri seksu in pričakuješ samo od tipa, da vse namest tebe nardi? In en seks? Mati mila, en ni noben! Lohk da je bil nervozen, lohk da si ti uiber preveč pričakovala, lohka da … bla bla.
ti prvenstveno vsaj meni deluješ zmedeno in nejasno. še dobro, da si dobila toliko odgovorov, ki jih sam nisem prebral.
sicer pa je tako, da je za druženje, sobivanje, seksualno skladje….potreben neki trening, ki ni več ali manj nikoli končan, saj se v vsakdanjem življenju vedno znova in znova pojavljajo nove situacije…zato, da bi obstalo čim več zvez, bi bilo smiselno napisat knjigo in sicer:
avtor ženska : kako se naj obnaša moški v partnerski zvezi
avtor moški : kako se naj obnaša ženska v partnerski zvezi
Če v postelji ne bo štimalo ,se taka veza sigurno ne bo obnesla.
Je pa pomembno vedeti, kaj je razlog za tvoje nezadovoljstvo. Ali je le imel tremo, ker je bilo prvič s tabo. Ali pa ni vedel kako in rabi več priložnosti…. Ali pa se na splošno pri seksu ne znajde.
Njegove izkušnje z ženskami bi marsikaj razjasnile. Povprašaj ga.
Seveda pa ne išči krivde le pri njem. Pomembno je prav tako, kako sama deluješ in reagiraš…..
Marjanca čakati, da bo nekdo vse naredil, da te bo zadovoljil do perfekcije, je nerealno. In tu dam Marku povsem prav, da bi lahko ti bolj migala… ali pa mu šepetala (ali pa kričala) p o r i v a j! Ma ni hudič, da se ne bi zmigal! :)))
Tole mi ni dober nasvet.
1. kdo bo rekel, da ni bil dober?
2. ona lahko kaj drugega izvabi iz njega kot so pa bivše saj ni ista kot so bile one ;)[/quote]
Se strinjam.
Ali pa naj kriči “Na pomoč, na pomoč…..”
Mogoče bo kdo prišel pomagat, če bo kričala dovolj naglas…. :)))))
hec! 😉
[/quote]
Ti že veš… Izkušnje? :))))))))))))
Meni se malo zdi, da sta vidva to preveč tehnično vzela. Najprej sta imela (intelektualne?) pogovore, potem pa sta šla fizičarit. (lol)
A je bilo sploh kaj vmes? Kako se je zgodl tist, da sta spala skupaj?
Sicer pa ja, to vsak ve, kaj mu je všeč in kaj ne, brez da bi to v bistvu rabil sprobat. Se mi zdi, da nisi bila pripravljena in si pričakovala, da ti bo zvezde sklatil z neba… pa so ostale tam za drugič…
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Ti že veš… Izkušnje? :))))))))))))[/quote] :))))Nisem si mislil, da to tudi take zanima, ki so zadovoljne s tistim kar imajo….. hi,hi,hi…..[/quote]
Nisem povpraševala po tvojih izkušnjah, da bi jih delil z mano. Ne podtikaj. ;)))
Forum je zaprt za komentiranje.