Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Na zakonska svetovanja hodijo sami loleki.

Na zakonska svetovanja hodijo sami loleki.

Moje mnenje je, da če sama med seboj ne znata rešiti oz. še bolje ustvariti pogojev, da do določenih stvari ne pride, jima lahko samo tumbajo in tumbajo…..skoz eno notri in drugo ven.
Dotična, se le na tak način naučita sporazumevanja in komunikacije….ne rečem, mogoče je vse ampak najbolje da to rešita skupaj, sama s pogovorom in da se zmenjenega tudi držita.

Mene sicer kurativa ne zanima ampak preventiva, sodelovanje, skupni interesi in užitki, to da obema krila in zagon za naprej!

Vsega v preventivi ne moreš predvidet in potem je dobro, da te kdo od “zunaj” spomni na stvari, ki si jih spregledal oz jim nisi dajal dovolj velike pozornosti in si zabredel.
Podobno kot se ni nihče naučil sam vozit avto in je rabil inštruktorja za prve ure, če pa nisi kot začetnik imel prave osnove/inštruktorja (staršev?) potem voziš po napačnem pasu, z nepravo hitrostjo, ne upoštevaš znakov ob poti……itd in je dobro, če se človek še malo poduči.
No, tu nastopi tisto, ko nekateri mislijo, da so se že pametni rodili in raje razbijejo n “avtov in vse sopotnike” zraven, kot pa, da bi sprejeli kak dobronameren nasvet…. 🙁

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Vsega v preventivi ne moreš predvidet in potem je dobro, da te kdo od “zunaj” spomni na stvari, ki si jih spregledal oz jim nisi dajal dovolj velike pozornosti in si zabredel.
Podobno kot se ni nihče naučil sam vozit avto in je rabil inštruktorja za prve ure, če pa nisi kot začetnik imel prave osnove/inštruktorja (staršev?) potem voziš po napačnem pasu, z nepravo hitrostjo, ne upoštevaš znakov ob poti……itd in je dobro, če se človek še malo poduči.
No, tu nastopi tisto, ko nekateri mislijo, da so se že pametni rodili in raje razbijejo n “avtov in vse sopotnike” zraven, kot pa, da bi sprejeli kak dobronameren nasvet…. :([/quote]No, saj to sem potrdil s tistim da je vse mogoče, a v končni fazi, ko jim/če jim ta poduk koristi.
Tu se potem ločijo zreli od manj zrelih.
Zrela pertnerja, pa bosta spontano ustvarila pogoje, da do razhajanj- pretiranih pravzaprav niti ne pride oz. če že, jih absorbirata kot sahara vodo:))

Vsakršni nasveti, pametovanje in soljenje pameti so, so bili in bodo odveč …

Na večino, na zakonska svetovanja pa sploh, nima smisla hodit iz več razlogov …
Glavni je ta, da vsakdo vgloboko v sebi ob krizni situaciji prav hitro sam pride do zanj pravilne odločitve kaj bo storil, predvsem pa, kaj je prav in kaj si v svojem bistvu sam resnično želi … Ostali , ki se “mešajo” v zadevo od zunaj, se mešajo vanjo samo zaradi lastnih interesov ( partner, sorodniki … ) ali finančnih ( zakonsko svetovanje in strokovnjaki na 1001 način ) …

Tako razumem vprašanja kogarkoli, ki tule gor sprašuje za sebe kaj mu je v dani situaciji za storiti, zgolj javno preverjanje, če bi tako, kot se je globoko v sebi že itak odločil , storili ( vsaj podobno ) tudi drugi …

Zato gledam na razne “edino zveličavne” predloge in njihove prav tako “do nezavesti” argumentirane kontra predloge kot na en navaden “bull shit”, ki lahko v lastni intimi pridobljeno spoznanje zamegli in v skrajnem slučaju po nepotrebnem tudi odloži njegovo izvajanje…
Za povrh so takšna “svetovanja” le navaden “ego trip” dežurnih “svetovalcev” , saj se največkrat spoznajo prav na vsa vprašanja, ki lahko doletijo dotičnega zmedenega posameznika na tej strani večnosti …

WYW, dva, ki imata težave v sporazumevanju, razumevanju, lahko imata oba enako željo, to je ostati skupaj, saj se imata očitno rada, ko vse klapa, ampak kaj ko prevečkrat prihaja do nesporazumov, katerih ne znata rešiti, ker ne razumeta drug drugega. V takem primeru lahko tretja oseba priskoči na pomoč, brez da se “vmešava”, saj jo onadva sama povabita. Bolje kot lahko nek odnos predstavita, bolje jima lahko nekdo svetuje.
Problem je tam, kjer ljudje le iščejo potrditve svojih prepričanj. Tisto ne prinese nobenih rešitev, ampak le še poglobitev težav. Tam, kjer sta dva pripravljena na svetovanje in res želita boljši odnos, morala biti tudi pripravljena sprejeti tudi lastne zmote.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Zanimivo, da se še noben ni javil, da je že kdaj bil na tem zakonskem svetovanju in da mu je kaj pomagalo. Aja, ne ni zanimivo, ker smo že takoj vedeli, da bo do tega prišlo. Torej nam ostanejo samo še razni Markoti, On_i, ki nas bodo brez kakršnekoli podlage prepričevali kako zelo je to kul. Ja dva, ki imata težave v sporazumevanju, razumevanju, tralala, ura teče naprej, model pa še vedno za tipkovnico in nas prepričuje kako zelo je srečen v svoji zvezi.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Filozofi, ki obenem širijo laži, res zanimivo prebiranje.

Ah ja Marko in njegovi nasveti. “Če boš to…bo to pa to.”. “Nisi se dovolj samospoznal-a”. “Imaš dvom v lastna prepričanja”.

To je ves repertoar. Ja, kajti življenje je enodimenzionalno, ne? Če boš naredil A, bo rezultat vedno B..

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

evo tržna niša (pa še službica v JS):
mediacija med forumaši ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

lolek (m) + lolek (ž) /imenovana tudi lolita/ sta dva loleka.

Trenutno hodim, oz hodiva. Kako je? Vsaj poslušava en drugega, se slišiva kar prej nisva. Vsak sva bila na svojem bregu, sedaj skupaj s svetovalko iščemo kompromise. Sama bi lahko, ampak daaaleč nazaj. Sedaj sva pregloboko zabredla. Ne po moji krivdi. Jaz najdem kak nasvet na takih forumih, si vzamem kaj potrebujem. Partnerju so taki forumi, branje,… brez vezno. Izguba časa.
Kako se bo izšlo? Ne vem, nimam pojma. Kakor pa se bo, bo dobro za naju – skupaj ali pa v kakšni novi vezi.

moj predlog: na večer pred dnevom, ko imata oba prost dan (če imata otroke zrihtaj varstvo) mu napovej, da ga pelješ na pijačo.
pa ne v pajzl in niti ne kam, kamor se hodi “kurit”. kaj mirnega (npr. restavracije na golf igriščih).
če zmoreš zagotovi še prevoz tja in nazaj – toliko bolje — sicer taxi!!
potem se ga pa vlijta ob hvaljenju drug drugega.
p.s.: za vsak slučaj se zavaruj pred nosečnostjo ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Trenutno hodim, oz hodiva. Kako je? Vsaj poslušava en drugega, se slišiva kar prej nisva. Vsak sva bila na svojem bregu, sedaj skupaj s svetovalko iščemo kompromise. Sama bi lahko, ampak daaaleč nazaj. Sedaj sva pregloboko zabredla. Ne po moji krivdi. Jaz najdem kak nasvet na takih forumih, si vzamem kaj potrebujem. Partnerju so taki forumi, branje,… brez vezno. Izguba časa.
Kako se bo izšlo? Ne vem, nimam pojma. Kakor pa se bo, bo dobro za naju – skupaj ali pa v kakšni novi vezi.[/quote]
No sej, ponavadi je samo eden za to. Verjetno si ga ti tja zvlekla, on sam ne bi nikoli prišel do take ideje.

Tapravi se oglaša. Ti si tok obupan, da se moraš vsak večer napit od depresije lol

če bi bil ti počen še med palci na nogah vsaj 1/2 toliko kot si v glavo … bi lahko preveril .. tako pa … a sta z mamo že govorila čigav si??
Ker če si moj, se ga bom pa res začel zapijat ☺

Kako se bo izšlo? Ne vem, nimam pojma. Kakor pa se bo, bo dobro za naju – skupaj ali pa v kakšni novi vezi.[/quote]
No sej, ponavadi je samo eden za to. Verjetno si ga ti tja zvlekla, on sam ne bi nikoli prišel do take ideje.[/quote]

NE, ljubček. On je mene “zvlekel” tja. Jaz sem se želela ločiti, pa je predlagal še to. In tudi na svetovanju je povedal, kajti najprej je hodil sam. In ja – ker je tukaj otrok, bi nama itak obesili kakšne sestanke iz centra še. Torej – očitno tudi mačote (ja, tudi moj je bil frajer, nikakor nikoli ne bo pussy, ….)kdaj zanese v te vode.

a na tiča te je tudi zvlekel in ti onemogočil, da jo odmakneš predno je špricnil …

btw : a ko si bila hotna pa nisi mislila na to, na čigavega se boš nasadila??
a zdej je pa problem, ker bi jo ti še imela obdelano … on te pa ne rihta?? — za to so pa skoki čez plot — da imajo otroci vsaj svoje starše.
madona .. samo kuram se odvzame oplojena jajca in se jih da pod lampo .. ☺ — babnice imate “toliko” opravkov, da imate vmes še napolnjene fraće ☺

Nič ne želim vedt ljubica. Sama podajaš informacije, jaz pa odgovarjam na njih.

A če ne gre po maslu, pa morajo določeni avtorji žalit po forumu? No, nekje si morajo filati ego takšni brez svoje reale. Škoda, da kdo takšne ne ohladi še po forumih.
Če se da, prosim naj admin briše te moje prispevke, ker očitno nikogar ne zanima svetovanje, ampak j…je drugih.

Daleč od tega, tega jaz nisem napisal. Samo ti si nekje tako razumel. Narobe, kot že tolikokrat. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Na koncu boš napisal, da te on provocira.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Jaz, iskreno povedano, v času zakonske krize in ločitve sploh nisem pomislila na zakonsko svetovanje. Sploh se nisem spomnila, da to obstaja.
Sicer pa se strinjam z zgoraj navedenim.

Jaz, iskreno povedano, v času zakonske krize in ločitve sploh nisem pomislila na zakonsko svetovanje. Sploh se nisem spomnila, da to obstaja.
Sicer pa se strinjam z zgoraj navedenim.[/quote]Takih svetovanj so potrebni le tisti, ki nimajo izdelane lastne življenske vizije ter volje in osebne angažiranosti za realizacijo le-te.
Komunikacija, telesna in duševna, v vezi med partnerjema mora biti vzpostavljena tako, da poteka spontano in ne tako, da se kdorkoli v vezi počuti ujet in utesnjen.
Na taki točki je vse jasno in kristalno, samo nebo je meja.
Dva zrela človeka, se lahko vse pomenita in ne potrebujeta nekega mediatorja, ki jima soli pamet.

Hmm, ja veliko jih je že tako mislilo in veliko od teh je odnos prekinilo, ker se jim je to zdelo zrelo. Jaz bi rekel, da dva zrela človeka, ki se imata res rada, sploh ne prideta v nerešeljivo situacijo, pri čemer pa rešitev ni prekinitev odnosa, ker po tem ni potrebe. 🙂

Hmm, ja veliko jih je že tako mislilo in veliko od teh je odnos prekinilo, ker se jim je to zdelo zrelo. Jaz bi rekel, da dva zrela človeka, ki se imata res rada, sploh ne prideta v nerešeljivo situacijo, pri čemer pa rešitev ni prekinitev odnosa, ker po tem ni potrebe. :)[/quote]No, saj to sem pa že v prejšnjem postu povzel, pri takih težave niti ne nastajajo.
Če pa dva nista za skupaj, da nimata niti najmanjše skupne točke(sicer meni ni jasno kako taki končajo skupaj-kakorkoli) mi je tudi zrelo, da sama ugotovita, da gresta narazen, čemu vzdrževati tako vezo(če ni vmes otrok)?!! Ja res, v grobem povedano, le loleki rabijo, da jim nekdo 3 soli pamet, pač tudi taki so.

Največkrat se težave pomaši med rjuhami, problemi(če so) pa nerešeni ostajajo in vedno znova dvigajo na plano ob najmanjši pooblačitvi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close