Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Na SKB se jim je čisto zmešalo

Na SKB se jim je čisto zmešalo

Naj povem, da sem z NLB presedlala na SKB ravno zaradi nižjih stroškov poslovanja. Zdaj pa se zgodba ponavlja. Kar naprej neke nove dajatve, novi stroški. Danes me je skoraj kap, ko sem videla, da so mi za tri dvige na bankomatih drugih bank zaračunali 4 evre! Očitno mislijo izgubo zaradi tatvine iz sefov povrniti na račun komitentov. Izgleda, da bo treba spet presedlati. Ampak kam?

Nikamor, kar so vse banke enake. Kaj pa misliš, zakaj so v marmorju. No zavarovalnice so popolnoma enake.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Tole je pa totalna dezinformacija. Strošek dviga na bankomatu druge banke je 0,5 Eur. Kar pomeni, da si morala dvigovati večkrat .Poleg tega je prvi dvig brezplačen.
Poglej cenik
http://www.skb.si/data/doc/pdf/cenik-fo-krt.pdf

Tole sem ravno včeraj brala o SKB banki.

Zelo zanimivo. Se splača prebrat, ker je člavek kljub vsej jezi uspel to napisat precej duhovito.

Lp Mateja

Začelo se je lani, ko so si banke začele izmišljevati neke “nove storitve”. Naenkrat je bilo za plačila (govorim za SKB) preko trajnikov potrebno začeti plačevati 0,15 EUR. Prej je bilo to zastonj, oziroma kao všteto v strošek mesečnega vodenja računa.

Ampak danes mi je pa prebilo. Sem prodal avto in se z 8.000 EUR gotovine pojavim v SKB banki v ljubljanskem City parku, da jih položim na svoj TRR. Pogovor z uslužbencem je potekal nekako takole:
jaz: Dober dan
on: Dober dan
jaz: Želim položiti telih 8.000 EUR (v bankovcih po 200 EUR, da ne bo kdo mislil, da so bili petaki) na svoj TRR.
on: OK, samo a veste gospod, da je… (nekaj zamomlja)..za zneske nad 3.000 EUR… (spet nekaj zamomlja-ga itak nisem poslušal, ker sem mislil, da je vse jasno in nisem pričakoval nobenega feed backa od njega) …je potrebno…
jaz: (mislim, da me je narobe razumel, da hočem dvigniti denar pa nisem napovedal dviga in mu rečem) saj jaz bi položil tole gotovino na račun.
on: Ali veste, da je od(nevemkdaj) naprej potrebno za gotovinske pologe nad 3.000 EUR plačati 0,32{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} provizije.
jaz: Saj se hecate?? Saj gre za moj privatni račun ne za firmo!! (btw. pri 8.000 EUR to znese 25,60 EUR oz. starih 6 jurjev)
on: Ne gospod politika banke je, da se za enkratne pologe gotovine nad 3.000 EUR plača 0,32{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} provizije za storitev prevzema gotovine. (Kakšna “politika”?? Da ne bo moja politika, da vas lepo pošljem u 3 PM in grem na drugo banko-si mislim)
jaz: Aha, ENKRATNE pologe, torej položim 3.000 EUR, se na petah zavrtim “levokrug” in evo me opet pri vas na šalterju z naslednjimi 3.000 EUR. Bi to šlo?
on: (se nekaj muza in govori sebi v brado) Ne vem, če bo šlo.
jaz: Grem lahko lahko do vaše sodelavke na naslednji šalter?
on: (ne odgovori nič)

Se z preostalih 5.000 EUR prestavim na naslednji šalter.
jaz: Dober dan.
ona: Dober dan.
jaz: Položil bi 3.000 EUR na svoj TRR.
ona: (se nekaj pogovarja z sodelavcem pri kateremu sem bil pred 1 sekundo) moram vprašati, če lahko? In zgine “zadaj” za 5 sekund, ko se vrne reče) Lahko?
jaz: Hvaljen Jezus in Marija in vsi svetniki, da mi pustite, da Vam predam v hranjenje svoj denar…

Za preostalih 2.000 EUR se zgodba še enkrat ponovi z jadnikom na 1. šalterju.

Skratka draga uprava SKB banke, me zanima koliko ste plačali kakšni velepametni svetovalni firmi, da vam je za povečanje dobička predlagala uvedbo “storitve” prevzema gotovine? Pa j.ebem vam mater, koga imate vi za norca??? Zaračunavati provizijo svojim strankam, ker vam nosijo denar-keš v vaše poslovalnice??? Pa vi ste totalni k.reteni.

Pa ste res prihranili, namesto 1x so vaši uslužbenci tipkali in delali polog gotovine ne račun 3x. Odličen prihranek. Po moje si avtorji te pogruntavščine zaslužijo (poleg mastnega honorarja, ki ga običajno kasirajo taki “svetovalci”) še kakšno dodatno nagrado. Me prav zanima koliko strank vam je pripravljeno plačati “storitev” prevzema gotovine in koliko vas pošlje tja kamor sem vas jaz, u qurac.

Dajte raje malo pogledat svoje notranje rezerve in šparajte (oz. povečujte
dobiček) na kakšnih pametnejših mestih, da se vam ne zgodijo še kakšen rop sefov, pa bomo potem po TV-ju spet gledali, kako boste s svojimi (mastno
plačanimi) facami pokali frise!

“Storitev prevzema gotovine!” – pa saj ne morem verjeti.
Lahko, po tej logiki, potem jaz vam tudi lahko zaračunam svojo “storitev” zamenjave banke??

Itak, da je vprašanje kdaj (če sploh kdaj) bom še v situaciji, da bom polagal večjo vsoto gotovine na svoj TRR, ampak gre se za odnos do strank. Če se folk ne bo spuntal, si bodo non stop izmišljevali neke nove “storitve”. Kaj bo naslednja? Mogoče zaračunavanje sekund, ki jih bomo prebili v njihovih spletnih bankah? – Seveda z namenom, da bodo oni “še izboljšali storitve elektronskega bančništva” in podobne PR nakladancije…?

2. PRIMER

meni pri prvem pologu (cca 15.000eur) na osebni račun niso zaračunali nič.

pri drugem pologu en teden kasneje (ista banka, ista izpostava) so mi zaračunali provizijo. cca 120 eur. jaz pritisk do 180, spodnji seveda. ga nahrulim zakaj prej nisem plačal, sedaj pa. in on hladno uradno o proviziji in pogojih, s katerimi sem itak seznanjem če sem komitent!

zadnjič grem spet v isto izpostavo skb, kjer sedaj vedo da imam včasih dovolj denarja na računu in dialog pred bančnim okencem, na mojo srečo z istim pamžem, ki mi je zaračunal provizijo:

jaz: “dvignil bi 1000 eur”
-postopek steče, mi odšteje 1000 eur
jaz: “uhhh, rabim še 500, a moram spet v vrsto?”
pamž:”ne ne, ni treba, lahko opravimo več storitev naenkrat” jaz (vzamem iz žepa kuverto): “super, potem mi pa položite telih 50.000 eur na račun, toda dvajsetkrat, pod 3000 eur, da ne bo provizije!” pamž (z dokaj čudnim izrazom):”ja zakaj pa to??” jaz (mirno, a z vsem natreniranim cinizmom in sarkazmom): “ja zato, da ne boste imeli preveč dela z menoj in da vam ne bo SPET treba zaračunati provizije, HVALA!!!”

sledilo je negodovanje tako uslužbenca, kot parih čakajočih.
pa sem jim mirno pojasnil da če položim v enkratnem znesku in imajo z menoj manj dela da mi zaračunajo provizijo, cca 150eur, če pa naredim tako, je po njihovi logiki manj dela in zato zastonj.

čakajoči so skomignili, oporekati, vsaj resneje, pač niso mogli če je res…

pamž pa je ves besen in zariplega obraza spisal tistih 20 obrazcev, preštel denar in končal svojo multi(could be one only)storitev.

sicer pa pol ure stanja in cca 150 eur privarčevanega! menim da več kot super urna postavka me prav zanima kako bo s položitvijo zadnjega obroka kupnine, hehe

za SKB:
res ste blesavi… po prstih udarite tiste, ki vam omogočajo, da z malo dela obračate velike denarje. dela je namreč enako s tistim ki položi 100.000 eur ali s tistim, ki položi 10 eur. in s tistimi 100.000 eur zagotovo ustvarite več kot s tistimi 10 eur. res super logika!!!

volksbank

Ni res, da so vse banke enake. Sparkasse recimo ne zaračunava provizij za dvig na bankomatih drugih bank, ne v Sloveniji in ne v Evropi.

Prvi dvig brezplačen? A niso bili včasih trije?

Sicer se pa do pikice strinjam s spodnjim besedilom. Profit gradit na komitentih tako, da jim trgaš denar dol. Mislim, res pametno.

Sem pogledala malo cenik za Sparkasse in za marsikaj, kar jaz na SKB plačujem, piše 0 EUR. Tako da niso vse banke enake. Samo škoda, ker ga v našem kraju ni.

Pa od kje tebi toliko denarja?? Daj še meni povej, za toliko denarja grem tudi jaz skakat od banke do banke ali bankomata, magari cel dan, pa brigalo bi me za 25€.

To sem jaz prebrala na forumu. Ti pa piše da je eden avto prodal, Drugi pa predvidevam da je kakšen privatnik.

lp

Mene je pred mesecem tudi šokiralo, ker sem želela menjat denar (2×500 EUR) za manjše. Pa bi morala plačat provizijo za to.
In potem ironija, “prazna” denarnica, v rokah pa bankovca po 500 EUR. No, potem sem šla pa nazaj, denar položila in ga dvignila (malce manj) in v manjših bankovcih. 🙂

pri PBS – dvigujem in polagam lako po mili volji in ničesar ne plačam. Pa še zelo razvejeno mrežo imajo – vse pošte, ki jih je 550. Prav tako lahko koristim vse bankomate NKBM brezplačno. Pa tudi pri ostalih stroških so med najnižjimi:
– Vodenje osebnega računa s kartico – mesečno 1,63 EUR (NLB-1,96 EUR)
– Dvig gotovine na bankomatu drugih slovenskih bank ali na bankomatu v državah Evropske unije 0,33 EUR (NLB-0,47)

Bolj ko študiram, manj mi gre v glavo. 0,5 eura za vsak dvig? A ni bilo včasih toliko za VSE dvige? Prvi trije dvigi zastonj, za vse nadaljnje dvige
okoli 150 SIT na mesec? Zdaj hočejo imeti pa pol evra za VSAK dvig??? In kdaj so mislili obvestiti komitente? Se pravi, da moram zdaj vsak mesec gledati cenik, kdaj se bodo spomnili kaj novega?

Glede PBS – isti šmorn. Kje pa sploh so bankomati NKBM? Jaz osebno ne vem za nobenega. Za vsak dvig torej plačaš tretjino evra.

Jaz sem na NKBM in sem veliko bolj zadovoljna kot mož na NLB. Vsi stroški so pri NKBM nižji. Je pa res odvisno na katerem koncu Slovenije si. Na severnoprimorskem koncu je bankomatov NKBM precej.

Pri NLB je isti sistem,tam še brezplačnega nimaš. Ker so monopolisti glede bankomatov, se lahko grejo na tak način.
http://www.nlb.si/images/content/_doc/OR_obr.mere-stroski-julij07.pdf

Tako da je SKB še ugodna, glede na število bankomatov.Druge male banke jih imajo še bistveno manj in boš plačala še več, če že sedaj ne moreš priti do SKB bankomata.

Sploh pa ne razumem, zakaj ljudje toliko dvigujete gotovino. Saj se lahko že skoraj povsod plačuje s kartico.
Jaz na mesec dvignem na bankomatu maksimalno 3x.

Nisem rekla, da ne morem priti do SKB bankomata. Peš res ne, z avtom vem vsaj za tri. Ampak doslej nisem bila pozorna, ker za 150 SIT na mesec pa res ne bom gledala, kateri bankomat je in se dodatno vozila. Zdaj se bom pač morala. Tudi jaz plačujem s kartico, nekaj gotovine je pa vseeno fino imeti v denarnici. Doslej sem dvigovala manjše zneske, zdaj bom večje.

Pri NLB je isti sistem,tam še brezplačnega nimaš. Ker so monopolisti glede bankomatov, se lahko grejo na tak način.
http://www.nlb.si/images/content/_doc/OR_obr.mere-stroski-julij07.pdf

Tako da je SKB še ugodna, glede na število bankomatov.Druge male banke jih imajo še bistveno manj in boš plačala še več, če že sedaj ne moreš priti do SKB bankomata.

Sploh pa ne razumem, zakaj ljudje toliko dvigujete gotovino. Saj se lahko že skoraj povsod plačuje s kartico.
Jaz na mesec dvignem na bankomatu maksimalno 3x.[/quote]

Kartice vedno bolj in vedno več zlorabljajo. Ali bomo popolnoma nehali plačevati s karticami, ali si bo treba zmisliti boljšo zaščito.

Tudi jaz sem imela podobno zgodbo (provizija za polog gotovine na svoj TRR) – naredila sem isto kot gospod v prvem primeru. Potem sem pa še napisala pisno pritožbo. Tudi ko je SKB podražil storitve, sem napisala pisno pritožbo in ukinila eno kreditno kartico. Ob naslednji podražitvi grem na drugo banko (po vsej verjetnosti na Volksbank)

Meni zaračunajo za vsak dvig na bankomatu konkurenčnih “podjetij”0,42 eu,za vpogled stanja pa 0,15 eu.
In to nanese na mesec 4-6 eu.
Žalostno.:((.

JAz sem že precej nazaj delala te primerjave in me je samo nekam prijelo. Volksbank – ja no, saj včasih sem tams voj kruh služila, samo če nisi ravno iz mest, kjer imajo poslovalnice, si koza. Kdo pa se vozi po več 10 km na banko?? Jaz že ne. Rabim banko, ki je tukaj, na dosegu roke. STroški in fleksibilnost pa so katastrofalni. Na tak način bomo prešli spet nazaj na dobre stare “štumfe” in “škatlce pod pojstlo”. Pa prav nikjer nič bistveno ne prebereš. Meni je zdaj še najlažje, ker imam SKB pred nosom, porblemov s tem, kako spravit kam kake pravljične vsote denarja pa tudi k sreči nimam. Me pa čudi, koliko gotovinskega poslovanja se ljudje v teh časih še greste. Meni na kraj pameti ne pade, da bi od nekoga vzela 8.000 EUR v gotovini (btw – kje naj jih preverim???) – naj mi nakaže na TRR in basta. Druga pesem pa so seveda pravne osebe, ki poslujejo z gotovino.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Pri dvigih gotovine na bankomatih zihr ne morete prišparat,ker jih ima NLB največ.
Mogoče se da pri kakšnem drugem strošku, vendar suma sumarum ni bistvenih razlik med bankami kar se tiče osnovnega poslovanja. Razlike so pri npr. pri kreditih ali pa mogoče limitih. Ostalo je vse isto sranje,samo drugo pakovanje.

Mene pri NLB najbolj razpi.. razlika oziroma faktor med aktivno in pasivno obrestno mero. Znaša namreč kar 50. Po domače povedano: če meni pol meseca leži na računu 1000€, druge pol meseca sem pa 20€ v minusu, se obresti na pozitivno in dovoljeno negativno stanje izenačijo. Kr pike dobim, kadar berem izpiske…

Na Bank Austria imam zastonj vse dvige v sloveniji in v Evro coni. Si ne morejo privoščit, da bi komitentom zaračunavali dvige, glede na to, da imajo enih pet bankomatov v celi sloveniji.

Tudi pri Volksbanku ne zaračunajo provizije za dvige na drugih bankomatih. O NLB pa raje ne bi, sem šla od njih, ker so mi kar “izgubili” nekdanjih 300.000 sit in je morala vodja poslovalnice odobriti, da so mi dali 10.000, da sem imela vsaj nekaj pri sebi, ker so rabili 1 teden, da so mi jih vrnili.Hvala lepa za tako poslovanje.

Čudi me, da se tako sekirate zaradi poslovalnic. Jaz s ene spomnim, kdaj sem bila nazadnje v svoji. Saj se da vse postoriti preko interneta (tako kot čvekati na tem forumu, hihi). Ko pa jemlješ kredite ali kaj podobno pomembnega, si že vzameš čas in se zapelješ do poslovalnice.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close