Moški mora biti čimmanj poneumljen s seksom
Jaz se ne, ker ne vidim smisla v “osvobajanju” od spolnega nagona. Nadzorovanje tega pa je nekaj popolnoma drugega.
Nekdo, ki govori o osvobajanju pa me v tem primeru spominja na nekoga, ki se biča po lastnih jajcih in vpije Mea Culpa.[/quote]
Ma ne, jaz sem “osvobajanje” razumela kot rešitev pred prehudo odvisnostjo….kot sem se jaz
recimo počutila osvobojeno, ko sem nehala kadit…
Saj ne gre za neko “podrejanje telesa razumu” ali kaj podobnega….gre samo za to, da se oni ne
pustijo podrediti nagonu…po mojem.
Vse je v meri….kot pri vsem ostalem. Če rad dobro ješ je eno, če si pa požrešen, je pa drugo.
Jaz se ne, ker ne vidim smisla v “osvobajanju” od spolnega nagona. Nadzorovanje tega pa je nekaj popolnoma drugega.
Nekdo, ki govori o osvobajanju pa me v tem primeru spominja na nekoga, ki se biča po lastnih jajcih in vpije Mea Culpa.[/quote]
Ma ne, jaz sem “osvobajanje” razumela kot rešitev pred prehudo odvisnostjo….kot sem se jaz
Saj ne gre za neko “podrejanje telesa razumu” ali kaj podobnega….gre samo za to, da se oni ne
Vse je v meri….kot pri vsem ostalem. Če rad dobro ješ je eno, če si pa požrešen, je pa drugo.[/quote]
Velikokrat je tudi tako, da nekateri vidijo uspešnejše od sebe kot odvisneže od tistega v čemur so bolj uspešni. Pač, obrambni mehanizem pred lastnimi frustracijami. Ne bom pa trdil, da odvisneži sploh ne obstajajo, vendar bi odvisnost bolj pripisal nekomu, ki seks “tu in tam dobi” (kot se je avtor izrazil).
Jaz mislim, da je bilo govora o nadzorovanju in ne popolnem odrekanju. Saj to (nadzor) je neke vrste svoboda. :)[/quote]
Želim ti popolno svobodo, upam da bo tvoja tudi prispevala izdaten delež k tvojemu osvobajanju…
Sam ne jokcat, ko bo šla kam, kjer živijo v suženjstvu[/quote]
Očitno različno razumeva pojem “osvoboditev”. Ampak ne razumem pa, zakaj govoriš o suženjstvu, ter da bo moja šla, glede na to, da sem jasno napisal, kako razumem “osvoboditev”. Še poudaril sem, da to ni odrekanje. :)) Nekaj ti ne gre. Verjetno hormončki tako divjajo, da ne dovolijo razumskega razmišljanja. 🙂
Vse je v meri….kot pri vsem ostalem. Če rad dobro ješ je eno, če si pa požrešen, je pa drugo.[/quote]
Problem je spet v tem da za ene je požrešnost pri 2. kosu kruha, za druge pri 10tem in enako je pri seksu 🙂
Pa smo spet pri relativnosti!
Kdo določa mero?
Ti, jaz, marko, EnTip, Vlada RS? OZN?
Noben in vsak….. za sebe… torej ni noben odvisn in vsak… odvisno kdo te pogleda….. in ocenjuje!
Velikokrat je tudi tako, da nekateri vidijo uspešnejše od sebe kot odvisneže od tistega v čemur so bolj uspešni. Pač, obrambni mehanizem pred lastnimi frustracijami. Ne bom pa trdil, da odvisneži sploh ne obstajajo, vendar bi odvisnost bolj pripisal nekomu, ki seks “tu in tam dobi” (kot se je avtor izrazil).[/quote]
S skoraj vsem se strinjam. Ne vem, zakaj bi odvisnost bolj pripisal tistemu, ki tu in tam dobi, kot tistemu, ki nonstop. Si predstavljam kadilca, pa mi tole ne gre skupaj.
Želim ti popolno svobodo, upam da bo tvoja tudi prispevala izdaten delež k tvojemu osvobajanju…
Sam ne jokcat, ko bo šla kam, kjer živijo v suženjstvu[/quote]
Očitno različno razumeva pojem “osvoboditev”. Ampak ne razumem pa, zakaj govoriš o suženjstvu, ter da bo moja šla, glede na to, da sem jasno napisal, kako razumem “osvoboditev”. Še poudaril sem, da to ni odrekanje. :)) Nekaj ti ne gre. Verjetno hormončki tako divjajo, da ne dovolijo razumskega razmišljanja. :)[/quote]
Spet si pač razumel tako, da lahko nekaj nakladaš nazaj..
Za lažje razumevanje in da se ne boš pretegnil s tuhtanjem. Želim ti takšno popolno svobodo, kot si jo sam predstavljaš, da je zate popolna svoboda… Osvobodi se, nadzoruj se, delaj kar ti paše dokler s tem ne posegaš vame… Ali je to sprejemljivo zate in ne bo dodatnih replik?
Velikokrat je tudi tako, da nekateri vidijo uspešnejše od sebe kot odvisneže od tistega v čemur so bolj uspešni. Pač, obrambni mehanizem pred lastnimi frustracijami. Ne bom pa trdil, da odvisneži sploh ne obstajajo, vendar bi odvisnost bolj pripisal nekomu, ki seks “tu in tam dobi” (kot se je avtor izrazil).[/quote]
To je dejstvo, ki je zelo lepo vidno na tem forumu… hvala Boom da si ga izpostavil….
No, za odvisnost (ki za visok libido pravzaprav ni pravi izraz) imamo čisto točno določene značilnosti…
Je popolnoma jasno, kdaj je nekdo od nečesa odvisen – najhitreje to oceniš na prvi pogled in sicer
pogledaš, ali nekaj stvar obvladuje posameznikovo življenje do te mere, da je škodljiva.
Avtor tukaj piše o “moški neodvisnosti”….hja no, tle sem jaz malo stran, ampak v principu je tako, da
se nekateri moški odločajo tudi o zelo važnih stvareh v življenju na podlagi tega, koliko seksa bodo
dobili…in da seks obvladuje tudi zelo bistvene odločitve v njihovih življenjih….kar je narobe.
S skoraj vsem se strinjam. Ne vem, zakaj bi odvisnost bolj pripisal tistemu, ki tu in tam dobi, kot tistemu, ki nonstop. Si predstavljam kadilca, pa mi tole ne gre skupaj.[/quote]
Med tu in tam dobiti ter non stop obstaja še cel spekter možnosti.
No, za odvisnost (ki za visok libido pravzaprav ni pravi izraz) imamo čisto točno določene značilnosti…
Je popolnoma jasno, kdaj je nekdo od nečesa odvisen – najhitreje to oceniš na prvi pogled in sicer
pogledaš, ali nekaj stvar obvladuje posameznikovo življenje do te mere, da je škodljiva.
Avtor tukaj piše o “moški neodvisnosti”….hja no, tle sem jaz malo stran, ampak v principu je tako, da
se nekateri moški odločajo tudi o zelo važnih stvareh v življenju na podlagi tega, koliko seksa bodo
dobili…in da seks obvladuje tudi zelo bistvene odločitve v njihovih življenjih….kar je narobe.[/quote]
Človek kot organizem in še kaj je odvisen od marsičesa… prva stvar je zrak, potem voda, pa hrana, pa nenazadnje v današnji družbi denar, ki nam kupi večino od zgoraj naštetih…..
Saj nenazadnje skela, se tudi dosti ljudi odloča o zelo važnih stvareh na podlagi tega koliko bodo dobili plačila kajne?
A to je tudi narobe?
Nevem od kje tebi pravica da sodiš kaj je prav in kaj ne za druge ljudi?
Za mene odvisnost od seksa sploh ne obstaja…. odvisen sem lahko samo od nečesa kar mi povzroči smrt, če v roku parih dni ne zaužijem/dobim 🙂
Med tu in tam dobiti ter non stop obstaja še cel spekter možnosti.[/quote]
To je res, vendar odvisnosti ne moreš pripisati nekomu, ki tu in tam dobi. Morajo biti določeni pogoji. Lahko gremo pa celo tako daleč in rečemo, da odvisnosti sploh ni, pač pa samo različne potrebe/želje. :))
dobili…in da seks obvladuje tudi zelo bistvene odločitve v njihovih življenjih….kar je narobe.[/quote]
Spet je tu vprašanje kaj je “zelo važna stvar”. Čisto za primer: če bi se zdaj moral odločati za t.im. resno razmerje (recimo, da je to važna stvar), se sigurno ne bi odločil za pertnerko, ki bi trdila, da seks ni vse. Pa ne zato, ker bi se meni zdel vse, temveč zato, ker velikokrat to trdijo taki, ki jim je v bistvu nujno zlo, vendar vseeno ne upajo reči bobu bob. Seveda bi me v takšnem primeru zelo verjetno ona etiketirala kot odvisneža od seksa.
Pravica od tam, ker ljudje zahajajo v razne odvisnosti, ne da bi vedeli in sami sebi (ter drugim) s tem škodujejo. To je podobno kot recimo sladkorna bolezen. Ko presežeš neko določeno vrednost določenih snovi v telesu, se človeka “obsodi”, da ima to bolezen. Lahko mu pa tudi rečeš, da ima pač take gene in ne rabni ničesar spreminjat. Naj ga pobere v mukah a ne, zakaj bi mu pomagal. :))
S tem, da si ti že njo prej “polepil” z etiketo, da ne upa reči bobu bob, kar pa je lahko povsem neupravičeno. 🙂 Meni seks gotovo ni vse, še vse kaj drugega mi je v zvezi pomembno, vendar to ni ti priblližno ne pomeni, da ne uživam v seksu. Pravzaprav zelo. 🙂
Za mene odvisnost od seksa sploh ne obstaja…. odvisen sem lahko samo od nečesa kar mi povzroči smrt, če v roku parih dni ne zaužijem/dobim :)[/quote]
Saj zato pa sem tole izpostavil. Pač tema, ki je totalno neumna.. poligon za impotentneže in frigidnice..
Jaz bom pa malo s tribune opazoval … in malo navijal za onega pa potem za ovega 🙂
Malo branja vam ne bo škodilo, da ne bo izpadlo, kot da smo tukaj le impotentneži in odvisneži zaradi raznih obsodb. :))
Jaz mislim, da je bilo govora o nadzorovanju in ne popolnem odrekanju. Saj to (nadzor) je neke vrste svoboda. :)[/quote]
[/quote]
Saj ni problem v samem spolnem nagonu, ampak v občutku podrejanja in odvisnosti. Takšen moški bi se moral zato osvoboditi frustracij, zamer in biti sposoben ustvarjati nek harmoničen odnos.
Saj spolni nagon sam po sebi ni pogojen s podrejanjem, ampak s predajanjem.
Pravica od tam, ker ljudje zahajajo v razne odvisnosti, ne da bi vedeli in sami sebi (ter drugim) s tem škodujejo. To je podobno kot recimo sladkorna bolezen. Ko presežeš neko določeno vrednost določenih snovi v telesu, se človeka “obsodi”, da ima to bolezen. Lahko mu pa tudi rečeš, da ima pač take gene in ne rabni ničesar spreminjat. Naj ga pobere v mukah a ne, zakaj bi mu pomagal. :))[/quote]
HAHAHAHAHAHA
Ne te pravice nimaš ti Marko, niti skela…. to pravico če jo sploh imajo, imajo potem SODNIKI…. vi pač ne…(ali pač MI)
[/quote]
Saj ni problem v samem spolnem nagonu, ampak v občutku podrejanja in odvisnosti. Takšen moški bi se moral zato osvoboditi frustracij, zamer in biti sposoben ustvarjati nek harmoničen odnos.
Saj spolni nagon sam po sebi ni pogojen s podrejanjem, ampak s predajanjem.[/quote]
Zakaj bi moral? Ker ti čutiš drugače? Nekaterim ustreza podrejena vloga in v tem vidijo harmonijo.
S tem, da si ti že njo prej “polepil” z etiketo, da ne upa reči bobu bob, kar pa je lahko povsem neupravičeno. 🙂 Meni seks gotovo ni vse, še vse kaj drugega mi je v zvezi pomembno, vendar to ni ti priblližno ne pomeni, da ne uživam v seksu. Pravzaprav zelo. :)[/quote]
Se strinjam, da je marsikaj drugega tudi pomembno. Pa vseeno “marsikaj” ni isto kot “vse drugo” in tudi tisti za katerega seks ni vse menda uživajo v seksu, vendar le v primeru, če:
[list=1]
[*] …
[*] …
[*] …
[*] …
[*] …
[*] …
[*] …
[*] …
[*] …
[*] …
[*] …