moški brez poguma ali kaj je to?
…In če je uspešnost to, da je cele dneve zdoma-v službi, ki ji daje plačo, Plača je za stroške pokriti. , zraven se pa niti noče o sebi pogovarjat, ker sploh nimam navade o takih banalnih stvareh toliko časa razmišljat…..
Ne vem, moraš bit res “pogumen”, da se lotiš posla z eno tako uspešno in se bojevat z demoni v njej…. 😉
Včasih se moški niso bali medveda izbezat iz jame, ulovit jelena, ukrotit divjega konja…… sedaj se pa menda bojijo uspešne ženske? Ma kakšna zver je potem to?… 😉 🙁
Mogoče samo niso tako “bedasti?” in vedo, da je “uspešnost” zelo relativen pojem in se ne želijo ujet na limance “uspešnosti” po njenih merilih… 😉 :)))
Enako velja za lepota + samovšečnost. 😉 Jaz voham pa kar nekaj strahu in dvomov. Ampak, ker vem, da so drugi le naše zrcalo, je treba malo preveriti, preden sodimo po sebi. 😉
Tudi za samovšečnostjo je veliko strahu, le da ga “žrtve” skrivajo oziroma ga ne priznavajo na glas, ker se tega sramujejo.
necla, zakaj pa ti koga ne povabiš na kavo? Recimo če ti je nekdo všeč tako karakterno kot vizualno in je tvoj “potencialni” kandidat, naredi prvi korak, in mu daj vedet, da ima šanse pri tebi.
Na tak način bi bil problem rešen, ne samo tvoj, ampak tudi problem vseh uspešnih samskih žensk.
Na žalost ali veselje, prišli so časi, ko bodo morale biti tudi ženske lovke, če nočejo biti same.
Sem prebrala to temo od začetka. No, zdaj si pokazala pravi obraz! Samovšečna, razvajena punčara, attention whore … nadaljujem? Ne, draga punca, življenje ni rdeča preproga, je garanje, da kaj dosežeš. če hočeš spremenit situacijo, spremeni SEBE.
Kup bedastih odgovorov? Ker so speljali vodo na drug mlin kot si ga sama želela. Ker si iskala krivce v moških, ne v sebi. Žal ne bo šlo drugače, vedno je treba pri sebi začet. Pa srečno pri spremembah!
Če si samozavesten, če si!, se ne bojiš pogovarjat o sebi, nit s popolnimi internetnimi neznanci kot smo mi, niti ne v našem podalpskem prostoru…..
Če pa si to samo domišljaš…..ja potem ti je pa lahko prikladen izgovor podalpski prostor, nasprotni spol, sosed…..itd in nasploh najdeš kup nesamozavestnih izgovorov kako se tebi samozavestnežu godi krivica…. 😉
zdej sm že zver:)
Ja, tako kot sm že rekla, seveda imam preteklost in zato tudi nekaj strahov, ki zgleda še malo v podzavesti tičijo. Strahove mamo vsi, ko se enega rešiš pa drug pride. Važno je samo to kako potem v življenju delamo.
Ne glede na to, kako zgleda moje pisanje, lahko rečem, da sem čisto sama zaslužna, da imam lepo življenje in da sem prestala kar težke preizkušnje in postajam močnejša za nove. Pa tudi če rečete da sem samovšečna.
Še ena prigoda, narežem šefici pomarančo in jo nesem v pisarno in ko šef-sta partnerja, vidi da ona je pomarančo, reče jest tud hočem pomarančo, ampak svojo! Kot 2 let star otrok:) fletno a ne
Če si samozavesten, če si!, se ne bojiš pogovarjat o sebi, nit s popolnimi internetnimi neznanci kot smo mi, niti ne v našem podalpskem prostoru…..
Če pa si to samo domišljaš…..ja potem ti je pa lahko prikladen izgovor podalpski prostor, nasprotni spol, sosed…..itd in nasploh najdeš kup nesamozavestnih izgovorov kako se tebi samozavestnežu godi krivica…. ;)[/quote]Ne bi mogel bolje zadeti bistva.
To pa res ne kaže samozavesti, da svoje osebne stvari na dolgo in široko pišeš na fourm. Imam kolegico, vse prej kot samozavestna, mož jo celo pretepa, kup težav ima, mož jo tepta. O svojih problemih pa razlaga vsem križemkražem. Takoj vsakemu neznancu z lahkoto pove vse svoje intimne, osebne zadeve.
Tudi neke osebe, ki bi rade bile znane, razpravljajao o svojih težavah javno. Zdaj je za take stvari posebej priročen FB. Tam razkrivaš vse to o sebi in eni to resnično počno. Pa so vse prej kot samozavestni.
Sem prebrala to temo od začetka. No, zdaj si pokazala pravi obraz! Samovšečna, razvajena punčara, attention whore … nadaljujem? Ne, draga punca, življenje ni rdeča preproga, je garanje, da kaj dosežeš. če hočeš spremenit situacijo, spremeni SEBE.
Kup bedastih odgovorov? Ker so speljali vodo na drug mlin kot si ga sama želela. Ker si iskala krivce v moških, ne v sebi. Žal ne bo šlo drugače, vedno je treba pri sebi začet. Pa srečno pri spremembah![/quote]
In zaradi takšnih predvidevanj ne pišem na dolgo in široko o sebi, ker to je pa takšno zmotno mišljenje, da je kar težko verjeti, da si to videla v mojem pisanju. Vem pa da zelo rada takih in podobnih stvari obtužuješ vsaj na tem forumu večino žensk, tako da malo pomisli kje imaš ti problem. Nismo vse ženske tako slabe kot ti misliš.
Se mi zdi, da sem veliko o sebi napisala in ne da se močem o meni pogovarjat. Povem lahko vse, me ni ničesar sram, samo kaj vam to pomaga, če že tako večina stvari narobe razumete. Pa nevem ali jaz tako napačno razložim, ali vi napačno razumete. Gotovo zato, ker ne poznate cele zgodbe.
Danes tako lepo sneži
To je res. Vseeno pa je treba biti previden. Marsikdo zamenjuje samozavest in samovščečnost, tudi sam pri sebi. Samozavest ne odbija, običajno privlači. Odbija pa samovšečnost. Na srečo lahko vse to spremenimo, saj prihaja iz nas. 😉
Tudi res. Vsaka skrajnost kaže na nek odklon od naše resnice. Saj ni treba govoriti o vsem. Tega On ni omenjal.
Tudi res. Vsaka skrajnost kaže na nek odklon od naše resnice. Saj ni treba govoriti o vsem. Tega On ni omenjal.[/quote]
Pa mu jo je žena prinesla ali si jo je sam vzel? ;)[/quote]
Nobeden od njiju, jaz, kdo pa. On si niti čevljev sam ne zaveže kadar se mu ne da, mu jih žena. In ta ista “žena” pa ljudi za mastne denarce poučuje, kako moramo biti ženske samostojne, glavne v vezi, kako moramo moškim dajati navodila, ker sami tako ali tako nič ne znajo-ampak tega ne smete vedeti, kako moramo biti ljudje dobri, da tudi pomisliti ne smemo kaj slabega o drugemu, kaj šele mu narediti,… Pa jima privoščim vse, samo odnos bi pa morala imeti lepši tako do strank kot do zaposlenih itd.
Danes se poučuje že tako ali tako o vseh bedarijah, samo da se zasluži. Naivna raja pa se “izobražuje”.
Če pa si to samo domišljaš…..ja potem ti je pa lahko prikladen izgovor podalpski prostor, nasprotni spol, sosed…..itd in nasploh najdeš kup nesamozavestnih izgovorov kako se tebi samozavestnežu godi krivica…. ;)[/quote]
ups!!!! po tej logiki je torej zakonska zaščita osebnih podatkov bolj ali manj le potuha za nesamozavestne?
Kup bedastih odgovorov? Ker so speljali vodo na drug mlin kot si ga sama želela. Ker si iskala krivce v moških, ne v sebi. Žal ne bo šlo drugače, vedno je treba pri sebi začet. Pa srečno pri spremembah![/quote]
In zaradi takšnih predvidevanj ne pišem na dolgo in široko o sebi, ker to je pa takšno zmotno mišljenje, da je kar težko verjeti, da si to videla v mojem pisanju. Vem pa da zelo rada takih in podobnih stvari obtužuješ vsaj na tem forumu večino žensk, tako da malo pomisli kje imaš ti problem. Nismo vse ženske tako slabe kot ti misliš[/quote]
Iz tvoje reakcije (moj citat) se je razbralo to, kar sem zapisala. Nisi slab človek, kaj ti je, samo dvojna merila nosiš 😀 Občutljiva na vsako besedo neizrečeno ali izrečeno, vsak napačen pogled, zahtevna (ne moreš bit vsem všeč!) in kar malo razvajena (pričakuješ odgovore ki bodo peljali na tvoj mlin) itd, itd. Nisi sposobna pogledat vase, ker se obremenjuješ, kako te okolica vidi. In potem se braniš … Začaran krog.
In zaradi takšnih predvidevanj ne pišem na dolgo in široko o sebi, ker to je pa takšno zmotno mišljenje, da je kar težko verjeti, da si to videla v mojem pisanju. Vem pa da zelo rada takih in podobnih stvari obtužuješ vsaj na tem forumu večino žensk, tako da malo pomisli kje imaš ti problem. Nismo vse ženske tako slabe kot ti misliš[/quote]
Iz tvoje reakcije (moj citat) se je razbralo to, kar sem zapisala. Nisi slab človek, kaj ti je, samo dvojna merila nosiš 😀 Občutljiva na vsako besedo neizrečeno ali izrečeno, vsak napačen pogled, zahtevna (ne moreš bit vsem všeč!) in kar malo razvajena (pričakuješ odgovore ki bodo peljali na tvoj mlin) itd, itd. Nisi sposobna pogledat vase, ker se obremenjuješ, kako te okolica vidi. In potem se braniš … Začaran krog.[/quote]
V drugih vidimo samo tisto, kar smo sami…Če bi si prisluhnili, ko se pogovarjamo z drugimi ali jim svetujemo, bi morali ravnati ravno obratno in svoj odziv nameniti sami sebi. Preprosto povedano, drugim govorimo to, kar bi morali sebi…
Torej…?
Če pa si to samo domišljaš…..ja potem ti je pa lahko prikladen izgovor podalpski prostor, nasprotni spol, sosed…..itd in nasploh najdeš kup nesamozavestnih izgovorov kako se tebi samozavestnežu godi krivica…. ;)[/quote]ups!!!! po tej logiki je torej zakonska zaščita osebnih podatkov bolj ali manj le potuha za nesamozavestne?[/quote]Iz ene skrajnosti v drugo, če nimaš akvarija si pa peder…. 🙂
Saj ni šlo za osebne podatke, pisali so/smo o njenem doživljanju sebe in posledično do odnosa do nasprotnega spola, kar je bilo njej že nekako preveč, ker ona tega že ni vprašala in to ni tema o kateri sprašuje, in to nima veze in to…..bla, bla bla
Je tako težko dopustit tudi kako drugačno možnost razmišljanja, logike kot le svojo? Ne obstaja noben drug pogled na svet kot le moj? In če me nihče ne povabi na kavo je to izključno zato, ker si ne upajo, ker so brez poguma in zato tu poiščimo krivca?
Krivca je vedno trebe najt in krivec sigurno nisem jaz…. 😉
NECLA, … ti bom jst čist po domače razložil zakaj ni hotel tip s tabo v dvigalo. Zato ker ste dons ženske NEPREDVIDLJIVE. Z vami je vroče, hladno, kje pa piše, da ti nebi začela kričat v dvigalu, pa nebi še dalje filozofiral, ampak zarad te nepredvidljivosti v negativnem smislu predvsem pri ženskah dons, more bit moški zelo previden, ko je sam v dvigalu z žensko. Vem, da zna bit presenečje tudi pozitivno ampak to je skor fata morgana za moškega. Kakor koli tip se je ustrašil ali negativnega ali pozitivnega dogajanja v dvigalu. Te pač ni prečital, saj si ti pripravila očitno pozitivno presenečenje za njega po napisanem.
Sam imam malo čez 40 let, ker pa sem vezan, se v kakšne globje odnose z drugimi ženskami ne spuščam. Podobno kot večina mojih prijateljev v teh letih radi malo “poflirtamo”, da vidimo odziv pri ženskah – če smo še vedno zanimivi. Če nam uspe in dobimo kakšen pozitiven namig si to štejemo kot uspeh, ko pa je treba kaj konkretnega postoriti pa se umaknemo, saj se zavemo posledic.
Želim ti vse najboljše.
Forum je zaprt za komentiranje.