Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek moški brez poguma ali kaj je to?

moški brez poguma ali kaj je to?

Zadnje čase opažam, da je vse več moških, ki ne premorejo toliko poguma, da bi me recimo povabili na kavo. Če obrazložim. V službi ali pa v družbi, me osvajajo, potem ko pa dobijo možnost da govorijo z mano na samem, pa rep med noge pa v… pa tudi takih primerov je bilo kar nekaj, da ko so si ogledali mene, so bili nad mano navdušeni (po njihovih komentarjih-pridobljenih posredno), imeli možnost dobiti mojo tel. številko ali kaj podobnega, ampak potem ni bilo nič iz tega. Se spomnim, da je nekdo komentiral, da zgledam res hudo, ampak, da ga itak ne maram. Ne vem no če pozdravim in se nasmejim, malo spregovorim z njim, se mi zdi to dovolj ali bi mu morala kar pot do spalnice pokazati da bi dojel??? No takšna ni moja taktika.

Zanima me vaše mnenje, sploh moško, koliko časa rabite, da povabite punco na kavo ali se ustrašite samozavestnih in sproščenih deklet? Ne sprašujem zato, da bi se sama spremenila, da bi imela več možnosti, zanima me samo kako vi na to gledate in punce, če opažate, da je vse več takšnih moških. Vidim pa, da teh problemov ni pri moških nad 40, 50, samo to je pa zame že preveč.

Ja tak je to. Cagav fant še nikoli ni pri fejst punci spal.
Danes je pa vse več cagavcev in vse manj pravih moških.

Verejtno ocenjujejo, da si ti previsoka liga za njih in da dlje od kave niti ne bi prišli, zato raje nič ne poskušajo.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Pa sej ne morejo prej vedeti v katero “ligo” pašem, če me sploh ne spoznajo. In kje so pa tisti, ki spadajo v to ligo v katero naj bi jaz spadala? No sem zašla s poti. Koliko časa rabite, da se opogumite? Se mi zdi, da sedaj ni več čas, ko bi se po 100x srečali kjerkoli že, šele potem pa na privat kofe. Pa nisem ne vem kako neučakana ali nepotrpežljiva

Čudijo me ta vprašanja. Ne poznam nobene relativno mlade ženske, ki ima problem s tem, da je nihče ne vabi na kavo. Ponavadi je vabil še preveč.

Pomembno je tudi kakšen vtis daješ.

Pa so to samski moški ali le takšni, ki se malo “igračkajo” ?

Samozavestno in sproščeno….To sta relativna pojma. Če si oblečena izzivalno, visoke petke, naličena…Potem ne deluješ sproščeno in je možno, da se te moški raje izognejo.

Če je ženska res samozavestna in sproščena in ne daje odklonilnih znakov, potem ni potrebno veliko časa za povabilo. 🙂

Bila par dni nazaj na predavanju na to temo (in še marsikaj drugega). Psihloginja je razlagala kako samozavestni moški, ki so po izgledu nikakršni, reagirajo in kako recimo lepotci z nizkos samopodobo. Tisti, ne ravno lepi, ampak z močno samopodobo bo stopil do samozavestne, lepe ženske in jo povabil na pijačo. Oni lepi, privlačni, ampak z nizko samozavestjo, samopodobo pa bo gledal lepotico, pametno žensko in si bo mislil, da je preslab zanjo in se ji sploh ne bo upal približat.
Torej nekako tako, da samozavestni moški pa čeprav neprivlačnega videza bodo prej pristopili k samozavestni, lepi ženski. Če pa moški ni samozavesten pa si ne bo upal stopit k samozavestni, privlačni ženske pa čeprav bo sam lep, pameten.

Morda pa je problem v tvojem karakterju, zunanjost je super, če je opažena, toda brez dobrega karakterja si je še vsak raje premislil. Zmanjšaj pričakovanja.

Samozavestne in obenem sproščene…to je najbolša kombinacija. A iz tega izhaja, da težav s tabo ne bi smelo bit, torej bi debata s teboj lahko tekla popolnoma preprosto in se v nekaj minutah končala na pijači ali kavi, ali čajčku z medom, glede na to da je zdaj zima:)))

Retorično..ta samozavest, brez sproščenosti, pa ponavadi naredi nek oklep, občutka da si nekaj več, ki jasno oddaja vibracije, signale, neko navidezno mejo, ki mogoče odbija….. tako da ne vem no?
Kaj praviš?

Seveda ne morejo vedet. Lahko pa po svojem občutku ocenijo kam spadaš ti in kam spadajo oni, magari samo po videzu in po nekaj malega kratkem čveku. Ampak to je vse po občutku, kar je lahko zelo posplošeno in totalno zgrešeno (ali pa tudi ne). Kaj češ, takle maš. Če te kateri bolj zanima, ga boš pa morala kako drugače opogumit ali pa čakat, da se najde kak “drugačen”. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

To je že res. Verjetno pa vam je pozabila povedati, da se med temi samozavestnimi najde tudi kup samovščenih. Enako je pri ženskah, h katerim moški pristopajo. Noben se seveda samovščečnosti ne zaveda, vsak misli da je to samozavest. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Pozabil sem še prej dodati, da se znebi v glavi nekih okvirjev, v kateri ligi si, to te ovira da ne deluješ sproščena – kaj te to stane, da bi bila bolj na easy? Spremeni se, ali pa lahko le o fantu sanjaš, žal. Sam še kako zelo rad lepo deklico pogledam, toda če je preveč stroga, pedantna, pretirano samozavestna, še po možnosti zaprta…ne bi želel imeti take punce – ne bi imel punce le zato, da bi jo “zdravil” osebnostnih lastnosti in z njenim karakterjem uničeval svoj ego. Bi ti bila s takšnim?

Sicer je malce drugače, ker sem ženska, ampak vseeno.
Recimo jaz ne upam, nočem, ne želim pristopit do dveh skupin moških. Do takih, ki zgledajo super, lepotci in takih, ki so videt slabo. Do teh drugih, ki me pač ne privlačijo. POtem sem pa razmišljala kaj je s tistimi prvimi, lepotci torej. Pa sem ugotovila, da se jih ogibam, ker sem prepričana, da se oni ne bi zmenili zame, da bi se zmenili samo za kako lepotico. Sigurno, da imajo veliko oboževalk, veliko lepotic okrog sebe in da jaz nimam šans.
Verjamem, da podobno razmišljajo moški, seveda ne vsi, ampak veliko pa verjetno ja. Če je prelepa, preveč pametna, preveč uspešna, se mogoče ne počutijo, da so v njeni ligi. Če pa neprijetnega videza, neprivlačna pa jih ne zanima.

To je že res. Verjetno pa vam je pozabila povedati, da se med temi samozavestnimi najde tudi kup samovščenih. Enako je pri ženskah, h katerim moški pristopajo. Noben se seveda samovščečnosti ne zaveda, vsak misli da je to samozavest. :)[/quote]

Res je, toda mnogo ljudi ne prizna lastne samovšečnosti ali se je ne zaveda in ta še najbolj odbija!!

Ker delam 11 ur na dan je povabil zaradi tega malo. Pa še v službi srečujem pretežno ženske. Kavice in kakšen šport, to bo to. Ko tečem ob 6h zjutraj ni ravno na gosto “potencialnih” moških. Da bi pa hodila žurat tako kot včasih po klubih, čez cele noči mi pa niti ne paše, ker imam cel cel teden obveznosti in službo in moram biti spočita in ne mačkasta.

Izivalno nisem oblečena, včasih nosim visoke pete, naličena sem pa malo, tako za lepši videz kože in ne kakšen vpadljiv makeup. To zaradi vtisa me zanima. Sama mislim, da ne dajem odklonilnih namigov in niti kakšnih razvajenih, finih ali kaj podobnega.

V moški družbi sem še posebej sproščena, ker sm tako tudi navajena, se pa ne postavljam sedaj v “moško kožo” če me razumete. Ne dajem vtisa, da možače, ali kaj podobnega.

No kakšen vtis pa sedaj dajem?

Kak vtis daješ? Še slabšega kot prej. Tvoja je izbira, da delaš 11 ur na dan, tudi to je tvoja izbira, da si le v ženski družbi – menjaj službo ali pa nehaj delati, itd. Zame osebno precej slab vtis; nima veze če športaš in kako si metarialno presrbljena, že način pisanja je tako nadrdran, da me je minilo do branja….bože, le kakšna si v živo?

Zdaj razumem od kje tvoja presoja o pomanjkanju poguma, z razlogi do nje pride. Kakšna predavanja, ki jih je omenila samopodoba bi ti toplo priporočil.

Kolk si pa stara?

Da če delaš od 7,00-18,00, je od 19,00-24,00 še dovolj časa za marsikaj:))

Jaz mislim da si nekdo nekaj domislja 🙂 Ce se splaca (POGOJNI ODVISNIK) potem bi vidva ze spila tisto kavo.

Avtorica, na kupe takih mladih žensk je. V 20ih študirale, športale, potovale, žurale pa ne. POtem diploma, iskanje službe, služba, šport, hobiji, dodatna izobraževanja. In samskost.
Na kupe takšnih žensk med 30-40 let poznam. POnavadi izobražene, s solidno službo, hobiji, športi, potovanja, izobrazževanja, tečaji… pa samske. Pa daleč od tega, da bi bile neke fine, afnaste ženske.

v katero ligo spadam se nisem jaz spomnila, to je bil samo odgovor na odgovor nekoga na začetku. Oh to, da si bla samovšečna sploh ni res, če povem kakšno mnenje imam o sebi: po videzu povprečna-naravna lepota in ne neka manekenska, umetna. Od videza so mi všeč moje lepe joškice, mislim na to sem najbolj ponosna. Kar se tiče karakterja imam zelo prijeten karakter, tudi neznanci me večkrat pozdravljajo na ulici, saj sem skoraj vedno dobre volje in nasmejana. Mislim, da sem zelo dobra oseba-po srcu, to je res, tukaj se cenim, sem komunikativna, pretirano samozavestna pa sploh nisem, kvečjemu še premalo. Lahko bi se veliko bolj cenila kot se!

Včasih sem res okoli hodila z zidom, ki sem si ga zgradila zaradi preteklosti. Potem sem to odpravila in sedaj sem veliko bolj sproščena do vseh. Nevem kaj sem še pozabila povedati, nimam pojma zaradi česa bi lahko odbijata moške.

Definitivno oddajaš energijo “hard to get”. sem skoraj 100%.

Necla, ta pravi so že oddani. Domnevam,d a si nekje v 30ih, izobražena, s spodobno službo, verjetno živiš sama.
TOrej te ne zanimajo neki luzerji, ki si v življenju še niso nič ustvarili. Ta boljših je pa veliko, ampak vsi oddani. Redki ok tipi še niso oddani. Luzerja pa verjetno nočeš. Bo treba počakat na ločence.

Ni nujno da so že oddani. Karieristi so pogosto brez partnerice, ker preprosto nimajo časa za to. Je pa dejstvo da moški razmišljamo približno takole: no pri teli imam šanse, kaj če bi jo povabil na kavo in jo bolje spoznal. Pri teli nimam niti najmanjših šans, zato se niti trudil ne bom za njo, kava bi bila stran vržen čas. Tako je.

Kako pa veš, da si ga odpravila ?

Torej imaš slabe izkušnje z moškimi ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close