Moj IQ je 154, a v življenju se soočam s samimi zavrnitvami
Žalostna cipresa, 31.01.2021 ob 11:03
Ne bi se spuščala v podrobnosti, a velja za praktično vsa področja življenja. Primarna družina, socializacija, kariera, partnerska razmerja in praktično vse ostalo.
Najbolj frustrirajoče je, da mi nihče ne zna pojasniti, kaj konkretno delam narobe. Če koga vprašam, kaj bi morala spremeniti na sebi, ponavadi dobim odgovor v stilu, da sem čisto v redu, a na koncu sem vseeno zavrnjena.
Ne vem, kaj naj naredim. Življenje mi postaja precej brezvezno. Ima kdo kakšen nasvet?
Moški te najprej “oceni” glede na seksaappeal, zunanjo lepoto, privlačnost zanj; kaj ti pomaga IQ 154, če pa bi moral dat papirnato vrečko morda čez glavo ( oprosti, pišem v žargonu nekaterih moških, takopravijo).
Privlačnost, da se jim dvigne. IQ je za njih šele na 5em mestu.
Smesna debata, se moram oglasit….v prvi vrsti, kdo je pravzaprav dolocil da si “pametna” oseba? Pameten ali sposoben 2 razlicna pojma….poznam en kup ljudi ki imajo izpit za avto, pa vozijo za en k…ac… potem se poves da si perfekcionistka… pa kdo te bo gledal pa poslusal ?? si kar predstavljam vezo s tabo ?? pa ne mi o moskem egu pa sposobnosti, pa ogrozenosti… zenske ste ze tako komplicirane, potem pa da dobim na glavo se “pametno” z visokim IQ in zeljo po perfekcionizmu… na to pristanejo copatki ali isto misleci( ceprav jih ne poznam)…..
Čustvena inteligenca nima ničesar skupnega z inteligenco kot tako. Najbrž si na področju čustvene inteligence zelo pod nivojem oziroma, zagotovo si. Zato odbijaš ljudi, ne znaš se vživeti v občutke ljudi, posledično veljaš za “mrzlo ribo”. Glede na to, da izpostavljaš svoj IQ, najbrž tudi v okolici veljaš za “zateženo osebo”. Tu je še izgled – preko svoje “inteligence” loviš tipe, ki pa jim tvoj izgled najbrž ni dovolj privlačen….. Veliko je lahko razlogov, da si osamljena.
Živjo,
poznam težavo. Naj te ne skrbi. Ko boš naletela na nekoga, ki dejansko razume, da je IQ samo številka in ko boš to dopovedala tudi sebi, ti bo veliko lažje. Sam sem v top 1%, do sedaj nisem vedel, da ne razmišljajo vsi tako kot jaz. Pa, da ne bo pomote, razlikujem se samo v tem, da številke vidim kot barvne vzorce in hitreje rešujem kopleksne probleme. To je pa tudi vse.Nisem superioren, s partnerko se redno pogovarjava in si težave zaupava. Tako doseževa razumevanje z ene in druge strani. Pa čeprav sem prepričan, da je tudi ona visoko nadpovprečje (ona to zanika, izjemno skromna osebnost). IQ si je izmislil človek. Ne pozabi tega. Narcisizmu ne dovoli blizu in si že veliko naredila. Ljudem pa o svoji inteligenci ne govori, ker se potem odnos spremeni. Preverjeno. Veliko sreče pri spoznavanju same sebe. Jaz sem rabil 28 let, da sem dojel kaj se mi dogaja v glavi. Ko sem priznal sebi in se začel s tem ukvarjat intenzivno, se je vse izboljšalo. Vse dobro. 🙂
samo poglej kakšne odgovore je sprožil tvoj naslov, in to samo zato, ker si napisala, da si nadpovprečno inteligentna. kako je (skoraj vse) odneslo v to sfero… pa nimaš čustvene inteligence, pa kako veš koliko imaš IQ, pa ni res, da si toliko inteligentna, pa piši mi, če si pametna, pa sigurno nisi dovolj privlačna, pa preveč premišljuješ o IQ-ju, pa potem – sprosti se, pa ne kompliciraj, pa začni delati kot opice… ma kakšne neumnosti!
Pretirano občutljiva in samokritična čustveno zanemarjena perfekcionistka bi bil kar dober opis zame, ja.
katere so lastnosti perfekcionistov?
– vse mora biti narejeno popolno brez napak
– postavljajo si visoke cilje, včasih previsoke in iracionalne
– ne znajo uživati v procesu doseganja cilja
– težko sprejemajo kritiko
– imajo visoka pričakovanja od sebe in od ljudi okoli sebe
itd. itd.
nekaj svojega prepoznavaš tu noter, je res?
in tako je težko živeti, kajne?
zakaj se ti to dogaja?
odgovor je zelo preprost:
ker si imela starše, ki te niso sprejemali, zato si razvila v sebi tako vedenje,
da boš ljubljena in sprejeta, samo če boš popolna.
izdaja te tudi pretirana občutljivost.
pretirano občutljivi so ranjeni otroci.
in s samo inteligenco, ne boš pogruntala lajfa.
škoda bi te bilo, da kot cipresa od žalosti oveneš.
pojdi na en sklop psihoterapije,
ker od razuma do čustev (bolečih) ne boš prišla sama, tudi če si zelo pametna ne.
ker potrebuješ sočutje.
ki ga doma nisi imela.
ki ga do sebe nimaš.
potrebuješ nekoga, ki bo čutil s teboj,
ki ti bo pomagal,
da se boš sprejela sama sebe,
da boš razumela, in za-čutila, da ti ni treba biti popolna, da bi bila ljubljena.
da si čisto v redu.
in potem bo prišla tudi ljubezen.
najprej do sebe.
potem do Njega, ki ga še ni.
zavrnitve se ti dogajajo,
ker te starši zavračajo,
in ta travma v tebi išče razrešitev.
IQ mu ne dvigne tiča, 13.02.2022 ob 15:18
Moški te najprej “oceni” glede na seksaappeal, zunanjo lepoto, privlačnost zanj; kaj ti pomaga IQ 154, če pa bi moral dat papirnato vrečko morda čez glavo ( oprosti, pišem v žargonu nekaterih moških, takopravijo).
Privlačnost, da se jim dvigne. IQ je za njih šele na 5em mestu.
Pametne ženske so tudi seksapline. Oprosti, če imaš nizek IQ in ti je dovolj, da ima samo joške. 🙂
Pri moških je tko. Tvoj iq jih v resnici ne zanima. Npr znanje matematike. Lej nauči se kugat in sexat. Predvsem na sex področju naredi več. Obleci se bolj sexy itd in pol jih tvoj iq ne bo več motil. Po moje si preveč zadrgnjena. Začni se drugače oblačit obnašat. Pojdi k frizerju. Če ne nekje več je drugje manj. Mogoče je pa posledično tvoj čustven iq nižji.
no, 13.02.2022 ob 18:44
samo poglej kakšne odgovore je sprožil tvoj naslov, in to samo zato, ker si napisala, da si nadpovprečno inteligentna. kako je (skoraj vse) odneslo v to sfero… pa nimaš čustvene inteligence, pa kako veš koliko imaš IQ, pa ni res, da si toliko inteligentna, pa piši mi, če si pametna, pa sigurno nisi dovolj privlačna, pa preveč premišljuješ o IQ-ju, pa potem – sprosti se, pa ne kompliciraj, pa začni delati kot opice… ma kakšne neumnosti!
Pretirano občutljiva in samokritična čustveno zanemarjena perfekcionistka bi bil kar dober opis zame, ja.
katere so lastnosti perfekcionistov?
– vse mora biti narejeno popolno brez napak
– postavljajo si visoke cilje, včasih previsoke in iracionalne
– ne znajo uživati v procesu doseganja cilja
– težko sprejemajo kritiko
– imajo visoka pričakovanja od sebe in od ljudi okoli sebe
itd. itd.
nekaj svojega prepoznavaš tu noter, je res?
in tako je težko živeti, kajne?
zakaj se ti to dogaja?
odgovor je zelo preprost:
ker si imela starše, ki te niso sprejemali, zato si razvila v sebi tako vedenje,
da boš ljubljena in sprejeta, samo če boš popolna.
izdaja te tudi pretirana občutljivost.
pretirano občutljivi so ranjeni otroci.
in s samo inteligenco, ne boš pogruntala lajfa.
škoda bi te bilo, da kot cipresa od žalosti oveneš.
pojdi na en sklop psihoterapije,
ker od razuma do čustev (bolečih) ne boš prišla sama, tudi če si zelo pametna ne.
ker potrebuješ sočutje.
ki ga doma nisi imela.
ki ga do sebe nimaš.
potrebuješ nekoga, ki bo čutil s teboj,
ki ti bo pomagal,
da se boš sprejela sama sebe,
da boš razumela, in za-čutila, da ti ni treba biti popolna, da bi bila ljubljena.
da si čisto v redu.
in potem bo prišla tudi ljubezen.
najprej do sebe.
potem do Njega, ki ga še ni.
zavrnitve se ti dogajajo,
ker te starši zavračajo,
in ta travma v tebi išče razrešitev.
Tole bluzenje je pa češnja na torti.
Tile komentarji o dvigovanju tiča in o kuhanju ter sexu ti verjetno pišejo povprečno ali podpovprečno inteligentne ženske, ki imajo ob sebi alfo, ki najverjetneje uživa v njihovi neumnosti. Sem moški, 28 let. Zase lahko rečem, da sem karizmatičen, duhovit in skrivnosten. Pritegnil sem pozornost kar nekaj res lepih deklet, videz me je že očaral, a se je pri pogovoru takoj zalomilo. Ne zanima me kaj je rekla ena kolegica in kaj je na to povedala druga. Ni mi interesantno pogovarjati se o navadni rečeh. Dokler nisem enega dne spoznal sicer 4 leta mlajše dekle, ki je dejansko prekosala vse ostale. Res, da je prelepa in neverjetno “kjut”, ampak to še zdaleč ni dovolj. S tem dekletom sem 8 let in imava se neverjetno. Če ti po pravici povem, sexava res redko. Moj intelekt pač ne dojame sexa kot nekaj v čem najdeš sorodno dušo. Na sex ne gledam kot na potrebo ali pa nekaj kar me izpolnjuje. Tudi samozadovoljevanje mi je meeeh… Jebat ga. Tak pač sem. V intimi z njo res uživam in se lahko sprostim kakor nikoli prej. AMPAK. Moja partnerka je ljubeča, razumevajoča, INTELIGENTNA. Ve česa je sposobna, razume moje težave in pove tudi svoje. Najine debate so tako drugačne, da jih verjetno nihče drug ne bi razumel. Cel dan se lahko pogovarjava in ko dava najinega sinčka spat, se spet lahko pogovarjava v nedogled. TEM NE ZMANJKA. Nikoli. Pa tudi, če se ne pogovarjava, v mislih sva še vedno en z drugim in se nekako razumeva. Ne znam pojasnit. Sex brez fizičnega kontakta ali nekaj v tem smislu? Ljudje so žleht, ne privoščijo. Kako je lahko nekdo čisto preprost pametnejši od mene? To je tisto vprašanje, ki nas loči. Mene osebno bolj privlači inteligenca in čustvena stabilnost kot pa dobra rit in joški.
In še nekaj… Oni tebe že razumejo, poskrbi ti raje, da boš TI razumela SEBE. Potem gre kot po maslu.
Včasih pa pomaga že, če obuješ svoje čevlje in sprehodiš sebe, sosedovega psa ali obiščeš onemoglo sosedo.
Pa je ;))
Jaz poznam samo nekaj izredno inteligentnih ljudi in vsi so tudi uspešni, vsaj finančno.
Nauči se računalništva in vdiranja v računalniske varnostne sisteme. Če si res taka brihta, ti to prinese veliko denarja, dobro službo in veliko moških tebi podobno pametnih sodelavcev. :))
Če pa samo tukaj pisariš, imej v mislih, da se ti celice starajo in IQ vsako minuto manjša;)
premišljujem recimo, 31.01.2021 ob 11:08
Mogoče preveč premišljuješ o višini svojega IQ. Saj ti ne piše na čelu, da bi te zato morali ljudje bolj ceniti in upoštevati. Pozabi na to in se sprosti, lažje ti bo. Moj IQ je še za dve točki višji od tvojega, pa tega ne ve nihče, razen moja družina.
Si že pogruntala, da je večina ljudi biseksualcev?
matias, 13.02.2022 ob 18:48
Pametne ženske so tudi seksapline. Oprosti, če imaš nizek IQ in ti je dovolj, da ima samo joške. 🙂
tebi je avtor Kokoši odlično napisal v eni drugi temi,, tam, kjer je govora o MOM:
Kopirano:
Kokoši 14.02.2022. ob 05:15
matias, 13.02.2022. ob 19:01
How to Spot the 9 Traits of Borderline Personality Disorder
.https://www.youtube.com/watch?v=to5qRLRSS7g
.https://www.delraycenter.com/celebrities-that-have-borderline-personality-disorder/
Amy Winehouse mi 1. pade na pamet, ki jo je pa žal ta bolezen pokončala skozi odvisnosti od drog in alkohola.
“MATIAS”,
ti pa malo povej, kako je imeti narcisistično osebno motnjo?
Kako je biti incel?
Kako je misliti, da se te ženske izogibajo, ker si prepameten in da je to razlog zakaj ne moreš dobiti ženske?
Čeprav največja ironija je to, da sploh pameten nisi in da se te izogibajo ker si pač čudak.
in ne skrbi, imam dovolj visok IQ, veliko doseženega v življenju, sem srečna ženska, nasmejana; na računu več kot 200.000 EUR prihranjenih v 30ih letih ( ne pojerbanih) . Sem bila pa vedno prijazna in pozitivno naravnana do moških, tudi v sedanjosti sem, sem se jih morala pa tudi vedno otepati, ker se lepijo name. Kaj čem, sem pač nevarna win win kombinacija. In ja, moški najprej gledajo vizuelno na žensko, nikakor ne na njeno “dobroto, IQ ” 🙂 Tako da, pri svojih 28ih boš pač še moral malo dozoreti 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.