Moj bog – LETALO!!!!
Joj, vas je pa fino in vzpodbudno brat. Tud jest sem en hud panik. Po kopnem in vodi gre brez težav, v zraku pa je cela štala. Zadnjič, ko sem se letel, me je pilot povabil v kabino da se bom bolje počutil 🙂 Piloti imate najlepši razgled na svetu. Well, poletje je tu in čez dva tedna let v Pariz in mam zopet celo štalo.
LP, Matjaž
V kabini sem bil lansko leto na letu Minerva Airlines iz Benetk v Rim. Kar pa se strahu tiče, je moj z vsakim letom večji. Nočem strašit Bibite, saj ljudje z večjim številom letov strah ponavadi izgubijo. Pri meni je ravno obratno in strah v bistvu nima nobenega oprijemljivega vzroka. Prvi let je bil skoraj OK, pač običajno vznemitrjenje pred neznanim. Polet v Pariz in nslednjih 12 ur sedenja na Jumbotu sem preživel OK, vsak naslednji let pa je bil slabšui. Če me nebi bilo strah, bi rekel, da je polet eno najlepših doživetij v življenju.
Bibita, predlagam, da uživaš, saj nekih realnih razlogov za strah v bistvu nimaš. Ko boš videla kako se manjšajo zgradbe, ceste in polja pod tabo, ko boš videla kako izgledajo gorenjski hribi iz zraka in kakšno je morje, si boš sigurno želela izkušnjo ponoviti.
LP,Matjaž
Ne vem kako je z Adrio(predvidevam, da je letela z njimi), niti nikol nisem imel želje bit v njihovem skromnem kokpitu. Na žalost je 11/9 za sabo potegnil tudi to, da med letom noben potnik nima vstopa v kabino – it’s a law! Torej, če tvojo hčero vabi v kabino med letom – posadka krši zakon. Pred in po letu pa ponavadi ni problemov nikoli, niti v ZDA.
Ahhaaa…še me bodrite!!! To je zelooo dobro.
Še zmeraj se prepotim, ko pomislim na let, že nekaj dni pa zbiram pogum, da obiščem zdravnico, kajti odločila sem se, da če je le mogoče, naj mi predpiše eno pomirjevalce, škodilo mi ja ne bo?!
S tem da, kolikor me je strah, tako to nestrpno pričakujem. To bo v bistvu moje prvo potovanje tako daleč.
Hojla,
naj ti napišem kako sem jaz mojega dragega presenetila. zafrkaval me je, da si ne upam v Španijo na izlet, ker se bojim letenja z letalom. ker pa sem trmaste narave, sem se odločila in poklicala agencijo in rezervirala plac. Nimaš pojma, odprtih ust je ostal, stroške izleta pa je le plačal.
No let sem preživela in sem še danes tukaj, bilo je lepo opazovati našo domovino iz ptičje perspektive. Ko smo se dvigali (se je začel dvigati tudi moj želodec – pa sem ga hitro ukrotila), začela sem globoko dihati, oči sem zaprla in skušala zadremati. Saj ko si v višavah pa je že vse OK. Ni panike, brez veze. Strah skušaj pregnati s kakšnimi prijetnimi rečmi, kot je branje, dremanje pa tudi klepet, če boš v družbi. Zavedaj se, da je vedno najboljše zdravilo pozitivna energija in pozitivno mišljenje.
Razen tega če pomisliš, da je na letalu bolj varno kot na cesti, ko greš peš ali se pelješ z avtomobilom. torej, da se ti kaj naredi ni treba ti na letalo, lahko se to zgodi tudi na trdih tleh. Brez strahu veselo na pot in želim ti prijetne počitnice
Živjo!
Joj kot da bi jaz napisala to tvoje sporočilo se mi zdi.:)) Tudi sama se namreč odpravljam prvič z letalom na dopust, grem pa sicer v bolgarijo in verjetno boš ti malo bolj dolgo letela kot jaz.:)) Upam, da bo z obema vse ok. Jaz sem razmišljala, da bi vzela en persen prej ko grem na letalo – bolj zaradi placeba kot česa drugega:)) potem pa ko bomo v zraku se zanašam na prijateljico, da me bo s pogovorom umirila. Po moje je to najlažje in najbolj učinkovito. Pravijo pa da res pomaga, če spiješ kaj žganega prej, ampak to se mi zdi bedno. Potem ti je lahko še slabo. Se mi zdi, da tako in tako ne bom nič spala tisto noč prej ko grem, tako da bom od vsega hudega mogoče po poti zaspala.
Tisto, ko je ena napisala, da je povedala stevardesi za strah pred letenjem, se mi ne zdi slaba ideja. Mogoče te pride vmes kaj pogledat kako si in če ti je kaj slabo, bo vsaj vedela za kaj se najverjetneje gre.
Lepo potuj, upam da bom jaz tudi.
Lp
Ja let z letalom, popolnoma te razumem, pred leti sem letela prvič brez strahu in brez problemov na letalu.Potem je minilo par let in misel na letalo me je naredilo panično, a letos je kocka padla in z letalom smo odšli v London.Bila me je groza, ki je prav hitro minila in let je lepo potekal.
Verjela ali ne čez nekaj dni se ponovno odpravljam na oddih in to z letalom, do danes je bilo vse O.K. a sem se kot zgleda pred dobro uro začela zavedati, da bom odšla na pot z letalom in to sama. Zgrozila sem se in pograbila me je panika, potem sem sama sebi povedala da grem , saj sedaj kar je je. Nič ni hudo , ko letiš se ti bo zdelo kot da si v stanovanju in tik tak in že boš pristala in se morda vsemu smejala, vse do povratka potem z manj panike boš videla šlo bo.
Prijeten polet in lep dopust.
Laura1, pred časom sem bil pogovoru z Adrinim pilotom in mi je svetoval naj se pred letom OBVEZNO izogibam alkoholu in kavi. Oba namreč držita živčni sistem in panika se lahko samo še poveča. Svetoval je tudi, naj se, ko pridem na letalo javim prvi stevardesi in ji povem da imam “težave z letenjem”. Njena naloga je, da ti pomaga. Kako to drži v praksi bom pa še videl.
LP, Matjaž
Forum je zaprt za komentiranje.