Mladi penzionisti
Pridno sem se šolala, po diplomi pripravljena prijeti za vsako delo, od dela v proizovdni naprej. V nekaj letih sem sicer res prilezla že do dosti boljše službe, ampak še vedno za borno plačo, še vedno v strahu, da izgubim službo.
Moji vrstniki pogosto brez služb. Plače, če pa jih že imamo, so pa nizke.
V okolici pa imam kup ljudi, ki so šli v penzijo pri 45ih, 50ih letih. Pa ne v invalidsko. Invalidi sem ne štejejo, tisto je drugo. V mislih imam administrativne upokojence, ki so meglo mešali in so jih pač dali v penzijo, ker niso bili v službi uporabni ali pa napačne politične barve ali preprosto dobre veze ali pa nekdanji UDBOVci, ki niso znali drugega kot ovajati ljudi. Za drugo delo nesposobni. Zdaj pa so že leta v penziji, imajo bajne penzije. Mi pa životarimo.
Da ne govorimo kako bomo životarili na stara leta. Na pol mrtvi v službi, če bomo penzijo dočakali pa bo tako nizka, da bo za zjokat.
Tale golazen pa že po 20 let uživa penzije, dela honorarno, lenari. Po 20ih letih še vedno čili, zdravi, vitalni.
Na bruhanje mi gre.
Vsekakor pa ne nasprotujem tistim mladim upokojencem, ki so to postali, zaradi bolezni. Ti nimajo nobene veze z zgoraj omenjeno golaznijo.
so tudi mlajši kot 40 let šli v penzijo☺ … recept: ob aferi Depala vas so postali “nesprejemljivi”, pa so jih administrativno upokojili ☺[/quote]
Ni nujno. Poznam enega, ki je pridno delal do penzije po zdajšnjih standardih. Sicer na visokem delovnem mestu.
Gledaš sedaj upokojenke, ki so pri 60ih že 20 let v penziji pa zgledajo kot rožice. 🙂 Mi pa bomo kot ovenele rože že pri 45 pri takem tempu.
NMW, točno take primere imam v mislih. Pa tiste zgoraj omenjene bajne penzije enih.
Ribica, ne vem, ampak zgleda, da nisi ravno seznanjena, da gre moj denar za penzije teh parazitov, ki niso vplačali kolikor bi bilo potrebno. To je obremenjevanje s tem kam gre MOJ denar. Torej me sme zanimati, a ne zlata ribica?
Dokler se boste ljudje strinjali, da so najboljši možni sistemi razne predstavniške demokracije, razni socializmi, razni fašizmi vseh vrst (niso vse te omenjene oblike političnih ureditev tako različne v principu, kot so vas učili) , dokler se boste torej strinjali s tem, da so lahko eni bolj plačani od drugih zaradi nekih talentov, nekakšnih boljših sposobnosti in podobnih kozlarij, toliko časa bodo obstajale te anomalije, ki vam gredo na živce. Osnovni problem je v vrednotenju lastnega truda. Dokler boste opevali nekakšno svobodo nečesa namesto zavesti, samodiscipline in občutka za skupnost, dokler vam bo glavna mantra tekmovanje namesto sodelovanja, individualizem namesto kolektivizma, toliko časa bodo obstajale krivične delitve in privilegiji. Režim vas poučuje, da je enakost zlo, da morajo biti razlike po “zaslugah”, ker drugače bodo lenuhi živeli na vaš račun in podobno. Ampak lenuhi že zdaj živijo na vaš račun, v sistemu neenakosti, pa še sami se med sabo ne morete zmenit, kdo je bolj zaslužen, vsak v drugemu vidi para zita in v sebi izkoriščanega, čeprav ste (smo) v resnici vsi oboje. Strinjate se z režimom neenakosti, potem pa niste zadovoljni s tem, da nekateri niso enaki vam in so nekaj na boljšem. Odločite se, kaj bi sploh radi. Režim popolne enakosti, uravnilovke, radikalnega anarhizma zahteva od vsakega človeka, da da vse od sebe za skupnost in zase ravno toliko kot potrebuje. Vsak poskus para zitiranja se odstrani sproti. Če hočete odstraniti neenakosti, ki vas stalno iritirajo, morate pozabiti na ego in biti na razpolago skupnosti in skupnim ciljem vsak svoj trenutek. Se sliši malo grozljivo, a? Torej kljub vsemu uživajte v režimu neenakosti in niti ne pomišljajte o tem, kako težko bi vam bilo, če bi bili vsi enaki. En tak eksperiment se je že preizkušal pri nas in v svetu po drugi svetovni vojni in vam ni bil všeč. Pa je bil komaj samo poizkus egalitarnosti. Sicer vam pa marsikdo verjetno lahko očita tisto, kar vi drugim. Vsi vi (mi) izkoristite priliko, če jo le morete in se okoristite na tuj račun, samo to opravičujete (opravičujemo) z iznajdljivostjo. Ne se sprenevedat…
Blagor tistim, ki so šli v penzijo pred petimi leti ali več leti imajo penzije po 800 ali 900 in več, kot jim je bila plača , jaz zdaj dobim 600 ko bom šla v penzijo čez 5 let bom imela 200 evrov saj tako govorijo da bo. Imela bom 40 let službe in bom revež, živela bom le, če mi bodo hčerke kaj pomagale, če bodo imele službo. Pa naj še tako govorijo, da si moraš varčevati za starost, saj že zdaj komaj živim, nevem kam gre ta svet, lepo živijo samo tisti ,ki se znajdejo in kradejo očitno. Treba bo kole vzeti v roke ali kaj drugega in pokazati politikom ,da se več ne gremo tako, kot oni špilajo.
je že bilo nastavljeno: vsakdo je dobil certifikate
pa jih je raja sfrčkala, napačno vlagala … lahko pa ponovimo — tokrat z dolgovi
sicer pa: zmanjševanje prispevka za penzijo (tudi zdravsrvo)
povsem ukiniti, da država dodaja (25% +) v penzijsko blagajno
vzpodbuditi / stimulirati 3. varčevalni steber
pa razpis nagrad, za “umik” vsakega, ki penzijo dobiva dlje kot 17,5 let
Meni se zdi, da so imeli ti ljudje srečo, ki jo mi nimamo in da mnogi tudi zavidajo tem zadovoljnim mladim upokojencem. Nekaterim je pomagal slab sistem, ki je politično odstranjeval ljudi preko penzij in korupcija, ko eni niso nikdar delali ali zgolj par let, pa so jim lažno prikazali polno delovno dobo, tudi jaz poznam take primere.
Mi smo izgubljena generacija, tudi če pridemo do penzij, bodo sramotno nizke, vmes nas bo doletela še kakšna večja vojna. Težko je večini, spremenili pa ne bomo nič, od slabe volje pa te še prej pobere, pravijo-. 🙂
Treba je živet svojim dohodkom primerno. Pokojni človekoljub Drnovšek je pred dvajsetimi leti v neki radijski kontaktni oddaji takole odgovoril upokojenki, ki se mu je pritoževala in spraševala, kako naj preživi s tistimi (ne spomnim se več vsote) nekaj tolarji penzije na mesec: “Gospa, vprašajte se raje, kako v Somaliji preživijo s pol dolarja na dan!” In človek je dobil vse volitve do smrti…
Forum je zaprt za komentiranje.