miro cmerar za telebane
Mi pa dejansko ni jasno uporabe izraza nekoga kot je Mramor, verjetno se je navlekel terminologije navadnih ljudi, ker ne razumejo drugače, mogoče 🙂
Ekonomija je prav tako širok pojem.
Nič ne definira le strogo varčevanje v obliki varčevalnih računov, ampak na splošno razlaga o tem, kako prerazporediti sredstva za čimvečji donos.
[/quote]
LOL Robi, zapletaš se ker hočeš prikazat da nimam prav 🙂
Ekonomija tega ne opredeljuje, saj tudi izraz Žena ne opredeljuje zvestobe do nje v SSJK kajne? 🙂
Kaj pa, če se ti motiš in preveč kompliciraš ? 🙂
[/quote]
Ja saj kot zgleda sem preveč strikten in je treba za ovce terminologijo priredit….. Slovenija varčuje kot kaže že vse od nastanka, učinek privarčevanega pa je hujši kot v moji denarnici, ah ja, kdo bi vas razumel… večno varčevanje in večen minus, če bi po državnih pogojih varčevali ljudje bi bli vsi v bankrotu, jako dober izraz varčevanja je to, svaka čast najboljšemu varčevalcu tukaj okrog…
Šalo in ironijo na stran, moj foter ureje papirologijo in hodi na kreditne odbore in sem bil dostikrat na banki tako da nič preveč ne kompliciram, problem je v ljudeh ker ne razumejo terminologije, ker še danes je treba v šolah vedet na pamet neke neumnosti ekonomije in besed glede tega pa nas/vas ne naučijo, glavno je da delamo sinx in cosx, ker kaj bi brez tega!
zdaj pa več nimam časa in volje za prepričevanje prepričanih zato naravoslovec uživaj ob nadaljnem mlatenju tega jaz grem pa gledat fuzbal.
Jaz sem ti napisal vzporednico med resetiranjem in formatiranjem ki imata skupnega toliko kot varčevanje in klestenje porabe…..
Ne vlečem vzporednic med Bananastanom in Norveško ampak vlečem vzporednice med VARČEVANJEM in Norveško kot primer kako se VARČUJE in kaj VARČEVANJE sploh je… nič drugega…..
Tebi gospodarstvo crkuje deloma ravno zaradi klestenja plač JU in JS kot celote….. pri mani na servisu so učiteljice, medicinske sestre, policaji nosli računalnike na servis ki zaradi manjše plače to počnejo manjkrat in tako PRIVATNO GOSPODARSTVO izgublja prihodek….. vidiš cikel? Ali še vendo ne. No ko bo 90% JS na minimalcih bo še par jurčkov več brezposelnih iz realnega sektorja…. vem težka logika ampak resnična.
Slovenija ne more varčevat ker nima viška denarja ti pa govori karkoli želiš mi lahko samo manjšamo stroške ne pa varčujemo, fak kako so vas napizdili s to besedo dobesedno zaslepili
Torej da dam priemr iz gospodinjstva, pa naj vsak pove kateri primer je za njega varčevanje kateri pa samo manjšanje dolga in klestenje porabe:
Primer1:
Vsak mesec se zadolžim 150€ da ”preživim” oz. živim tako kot sem do zdaj. Odločim se da bom ”varčeval” (po besedah flashgordona in vlade in ostalih lolekov) naslednji mesec se zaradi SILNEGA varčevanja zadolžim le 100€ in se okrog hvalim kako sem uspešno varčeval ta mesec, dolg pa se poveča za 100€
Primer2
Vsak mesec porabim toliko kot zapravim, naslednji mesec se odločim da bom začel dejansko varčevat in porabi manj in mi na koncu meseca ostane 50€ na računu…
Torej kateri izmed zgornjih primerov je varčevanje kateri pa samo manjšanje porabe, privarčuješ SAMO KO TI NEKAJ OSTANE…. zdaj pa se mi več ne ljubi ker nimaš pojma.[/quote]
začni varčevati s pisanjem…preveč pišeš…ti že rahlo škodi…. ti še 1x napišem…glede fromatiranja in resetiranja…..meni ti ne rabiš vleči nobenih vzporednic…tvoje klobasanje okoli varčevanja in kaj je varčevanja pa prihrani za Polje…. raje odgovori na vprašanje, ki sem ti ga zastavil…ali lahko Norvežan z denarjem, ki ga daje država na “njegov” račun prosto razpolaga?
idiotizem brez primere, gospodarstvo crkuje zaradi nižanja plač v JU in ker JU ne troši?…potemtakem je rešitev zelo enostavna….. 50% zasebnih podjetij podržaviti, 50 % nezaposlenih zaposliti v JU ( ustanovimo fiktivna delovna mesta, kar za JU ne bo nek problem, kar itak jih tam veliko nič ne dela) , in potrošnja se bo dvignila, država bo pobrala več davkov in krize bo konec 1. aprila, 20.04 smo lahko že vsi na dopustu, čez poletje pa itak nam ne gine dva meseca plačnega dopusta….ko bubregi v loju……
da ti še nekaj razložim, ker ne razumeš…..da se lahko zadolžiš, moraš najprej dokazati, da si sposoben dolg vrniti ( taki kot si ti teh pojmov nimajo razčiščenih, od tod tudi porast osebnih stečajev, poleg tega da ti idiotska država plača začetne stroške)…..varčevati z zadolževanjem, to kar ti predlagaš v zgornjem primeru je pa itak kretensko……zame osebno je varčevanje zniževanje porabe, klestenje nepotrebnih stroškov, tudi prodaja premoženja, ki ga ne potrebujem..predvsem pa to, da živim s tistim, kar si ustvarim in brez nepotrebnega zadolževanja…..če je pa zate varčevanje to, da si daš vsak mesec na stran 50 eur, ki ti ostanejo po tem , ko poravnaš vse stroške….potem ti pa želim veselo varčevanje še naprej…..po moje so te na banki pri na tvojem Toli računu veseli kot bolečine v kolenu…
lp
Ti povem kaj bo če znižamo iz danes na jutri plače vseh v JS/JU za 30%? V 120 dneh bo na zavodu za NEzaposlovanje še vsaj 5000-7500 novih brezposelnih…. potršnja se bo znižala za cca 5-7%
Samo znova in znova dokazuješ kako nimaš pojma o pojmu kar se tiče o ekonomiji….. ”gostilniška” debata, ki sem jih predelal že nešteto ko sem poskušal elektroinštalaterjem in malarjem, pa mimogrede še lastni babici ki so znali vse o ekonomiji razložit pa pojma nimajo glede posledic, vidite neke linearne črte ker mislite da če bomo znižali plače za 30% bomo ”privarčevali” 30%, ne pobralo se bo X% manj davka, propadlo bo X% več podjetnikov, ker bodo ljudje imeli manj denarja za obrnit v ”privatnem sektorju” odpuščali bodo d.o.o. ji ker bo manj povpraševanja i nbo manjša proizvodnja in spet bomo v recesiji…. in končni uspeh tega super varčevanja bo 0,1% točko manjši dolg, ljudje bodo pa živeli 30% slabše, večinoma nič krivi….
Poglej jaz še nikoli nisem bil dolžn nobenemu nič, če odštejemo par € prijatelju, za vsako stvar ki sem si jo kupil sem si PRIVARČEVAL denar vnaprej tako da ne razlagaj ti meni to kar jaz dobro vem, boljše kot ti…. ja ampak to delamo v Sloveniji, Cerar govori o varčevanju pa Mramor tudi (kao ekonomist) ampak mi se zadolžujemo, to razloži njim, ne meni, jaz vem da to ni varčevanje, Robi pač ne.
Zate osebno je lahko varčevanje tudi to, da si dildota porvaš v rit namesto v usta, to kar je zate varčevanje sploh ni pomembno za nič od ekonomije razen za tebe osebno. Ti lahko prodaš vse, pa rečeš da varčuješ ampak če konec meseca (ali v nekem okvirnem roku) nimaš za pokazat nič kar SI PRIVARČEVAL potem pač nisi varčeval, ampak skoz kao/kvazi varčuješ brez učinka, v realnem finančnem stanju. In to dela država, skoz ”varčuje” (tako naziva to sranje in klestenje privilegijev delavcem) mamo pa skoz manj in manj, to je skregano z logiko varčevanja in nevredno besede varčevanje, pa obračaj gor ali dol…
malo preglej številke od leta 2008 naprej…v JU se plače niso znižale,nasprotno, masa plač se je povečala, ti bogca, kaj pa zdaj?
in še nekaj, sem ti že napisal, da me tvoje spolno življenje in tvoje lastne spolne izkušnje ne zanimajo, kaj ti počneš z dildom je povsem tvoja stvar…..
bi pa predlagal zate in še komu, če želite pomagati pri okrevanju slovenskega gospodarstva, začnite kupovat izdelke slovenskih proizvajalcev, zakaj rinete kupovati pohištvo v ikeo, zakaj kupujete elektonske izdelke v tujini, podpirajte lokalno gospodarstvo in lokalno trgovino…..se opravičujem…varčujete, počnete ravno to česar matkič ne odobrava, razen dilda v riti…pa verjetno je tudi ta kitajski in ne oni leseni iz Maribora ali pač matkič?
Mase plač niso relevantne, primerjat je potrebo mediano plač v JS/JU z letom 2009 in 2013, razlika je vsaj 10% v negativo…
plačilna lista moje matere, podravnateljice in učiteljice geografije in zgodovine na sredjni šoli je bila leta 2010 1356€ danes pa 1153€ (z malico, prevoza nima) in pri 37let delovne dobe. meni to ne zgleda kot povišanje plače…. leta 2010 je kupovala vse oz. veliko večino izdelkov Slovenskih, danes hodi v Hofer in Lidl pa včasih v Spar, da lahko privarčuje 300€ kot jih je leta 2010 navkljub kupovanju slovenskih izdelkov……..
Nekaj se ne ujema kajne, tole z maso plač pa dejanskim stanjem, ti povem zakaj, ker nam pravijo kak moramo ”varčevat” ampak nič pa se ne privarčuje, zato pa temu ne moremo rečt varčevanje, če ni spremembe plače pa se ljudem nižajo, kam gre ta denar, nekdo na vlko jemlje, dajemo pa vsi, zato pa enostavno učitelji več ne bodo dali ničesar, ampak bo pač spet ulica. Gospodarstva v Slo pa tako ali tako več ni, ko je Pošta Slovenije največja firma po številu zaposlenih (če se ne motim) potem veš koliko je ura glede slo gospodarstva 🙂
Jaz ti ne razlagam mojih spolnih praks ampak razgaljam kako tebe v rit tvoje lastne ideje 😉 tako kot naše gospodarstvo ampak saj, sado mazo slovenceljnem to paše…
Cmerar gor ali dol, Slovenci so pozabili, kaj je delo, pri nas bi vsi po domače povedano samo bluzili, prodajali meglo, organizirali, svetovali..Standard bo Sloveniji padel, s tem se kar sprijaznite, pada že nekaj časa v precej perspektivnejših okoljih pada..
Forum je zaprt za komentiranje.