Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mi po domače razložite ta referendum

mi po domače razložite ta referendum

Odgovor na objavo uporabnika
bolana vlada, 07.07.2021 ob 14:56

ulanbator, 06.07.2021 ob 16:41

V par besedah, vlada bi rada, da bi se lahko gradilo v območjih ob obali (morja, rek, vodotokov…). Okoljevarstveniki svarijo, da gradnja na teh območjih povzroča uničenje vodotokov, ker se tako blizu vodi ne bi smelo nič graditi, poleg tega svari pred onesnaženjem pitne vode. Ni pa odveč tudi dejstvo, da bi vsaka taka gradnja ob vodah (npr. vodni parki) spet prinesla ogromne zaslužke tistim pri koritu, ker se tu vrti veliko keša. Primer gradnja golf igrišč ob rekah, da bi se lažje zalivalo ta igrišča, vendar pa gre pri oskrbi takih igrišč na travnate površine ogromno strupov, ki pronicajo skozi zemljo v podtalnico.

Skratka, gre za zaslužek in bogatenje bogatih, to je vse. Kaj bo pa dobil navaden narod od tega? Mečejo vam bonbončke, kako bodo gradili vodne parke. Super, vstop za enega na dan 30-40€. Kaj bo raja od tega imela? Kaj bo imela od golf igrišča, razen čez par let vodo, ki ne bo več pitna iz pipe in nujno kupovanje ustekleničene vode, kot marsikje po svetu.

Ni sicer čisto v par besedah, je pa zajeto bistvo.

samo ta vlada je pa v tem primeru res za na zaprt oddelek psihiatrične bolnice. na vsak način bi radi ustavili covid – pa maske, pa razkuževanje, itd. istočasno bi pa radi onesnažili pitno vodo in morda vnesli v pitno vodo neko novo x bolezen.  se pravi, če človek umre od covida je to grozno. če umre zaradi cepljenja je to ok. in če umre zaradi onesnažene vode je tudi ok.

OMG.

Ko si ti bolAna greš v bolAnico ali greš v bolnico kadar si bolna

Točno to je glavni problem – da bo o pozidavi odločala občina. Kaj briga župana, če bodo zaradi hotela ob reki nekaj km nižje, v drugi občini, poplave? On bo lepo pokasiral podkupnino, se hvalil, da je zrihtal delovna mesta in turiste, v naslednji občini ob reki bodo pa poplavljeni… ta zakon je tako skropucalo, da se res vprašaš, ali so butasti ali se nalašč delajo butaste.

ulanbator, 07.07.2021 ob 13:39

geologinja, 06.07.2021 ob 19:28

Samo ne nasedajte, da gre za pitno vodo in podobno. Ta zakon z omejevanjem ali onesnaževanjem pitne vode nima veze. Pijemo podtalnico! Če bo pa kdo po novem zakonu hotel graditi ob vodi, bo moral upoštevati še 6-7 drugih regulativ, tako da je vse to strašenje čista demagogija. Samo povem, ker sem “od foha”, mi je pa vseeno, ali upoštevate ali ne. Vsak po svoji pameti in vesti.

Ta zakon ima še kako veze tudi s pitno vodo. Če meni ne verjameš, a verjameš vsaj strokovnjakom? Ali tudi to ne? In ti si “geologinja”, ja šur…

Poleg tega se bo z dodatnimi posegi na vodnih in priobalnih območjih povečalo tveganje za onesnaževanje površinskih in z njimi povezanih podzemnih voda, ki so v Sloveniji glavni viri pitne vode, je še poudarila Čenčur Curkova. Kot primer je navedla vodonosnik Ljubljanskega polja, za katerega je napajanje iz reke Save ključno za obnavljanje podzemne vode. »Zato je treba varovati tudi celotno zaledje reke Save. Tega varovanja ne izvajamo z vodovarstvenimi območji, ampak z varovanjem obrežnega pasu in vodnega prostora Save.«

Fajn da navajaš konkreten primer.

Kako pa se dandanes varuje ljubljanski vodni bazen? Tako, da Jankovič gradi kanalizacijo na njemu.

Zdajšnji zakon je torej ok?

OMB, 07.07.2021 ob 15:29

OMG.

Ko si ti bolAna greš v bolAnico ali greš v bolnico kadar si bolna

Samo eni se pa čist povsod vtaknete. A je tukaj point slovnica ali trenutno stanje? Daj vtakni se še “Janšatu” v rit. Sem zanalašč napisala janšatu. Boš še tukaj kaj popravil?

HAHA ste zarukani.  Dostop do morja vam pa res ne bo nihče preprečil. Tega še v aAfriki ne smejo, pa ti  na plaži luksuznega hotela težijo lokalni reveži sto na uro.

Je pa dober spin to, pali pri bedakih, vsi zagrabijo.

haha neverjetni ste, 07.07.2021 ob 17:55

HAHA ste zarukani.  Dostop do morja vam pa res ne bo nihče preprečil. Tega še v aAfriki ne smejo, pa ti  na plaži luksuznega hotela težijo lokalni reveži sto na uro.

Je pa dober spin to, pali pri bedakih, vsi zagrabijo.

A si resno tako butast ali se samo delaš? Ni samo morje, so tudi jezera in reke. Jezera, v katera se poleti hodijo ohlajat ljudje iz cele Slovenije, ne samo iz tiste občine. Bregovi rek, ki so priljubljena sprehajališča, koščki narave, kjer človek najde malo miru. Reke, kjer se ljudje tudi kopajo, ukvarjajo z vodnimi športi. Javno dobro od nas vseh. Na voljo vsem.

Lahko pa vse privatiziramo. Meni ni problem, jaz si bom zase že našla svoj košček narave in si kupila privat plažo. Samo da ne boš slučajno potem jokal in stokal, kakšna krivica se ti godi, ker ti ne smeš tja.

nevednica432, 06.07.2021 ob 16:29

ok, meni ni nič jasno. Eni za, drugi proti, vse zmučkano do amena, sploh ne vem kaj je dobro in kaj slabo. Po kmečko, domače v par besedah prosim,  pa ne se skregati na polno…

Hvala

micka kaj greš na referedum. ja grem metka. zakaj se pa gre na referendumu micka. ne vem metka ampak za vsak slučaj sem si češpljo oprala

ja, pajade! Če ima hotel privat plažo, pridejo nanjo lahko samo gostje. Če ni ograje, imajo varnostnike, ki naženejo vse, ki niso gostje hotela. Pa še kazen moraš plačat, ker so povsod table, da gre za privat plažo. A si sploh bil kje po svetu al lapaš v prazno? Če v Afriki na plaži leži okoliška sirotinja, hotel nima privat plaže. To vidiš takoj, ko hočeš rezervirat hotel, če ima privat plažo ali javno.

Problem pri nas je, da imamo kratko obalo. Par hotelov gor s privat plažami (seveda mora za to lastnik odštet lep kupček keša, pa še kaj za podmazat), kakšen vodni park, pa bo za rajo samo še kakšnih par metrov dostopa do morja, če sploh. V državah, kjer imajo ogromno km plaž, to pač ni problem. Vedno je še dovolj prostora za navaden folk in javne plaže. Pri nas pač ne.

bolaniki, 07.07.2021 ob 16:32

Samo eni se pa čist povsod vtaknete. A je tukaj point slovnica ali trenutno stanje? Daj vtakni se še “Janšatu” v rit. Sem zanalašč napisala janšatu. Boš še tukaj kaj popravil?

OMG, a zdaj je pa Janša TU kriv, če si ti nepismena!?

OMB, 07.07.2021 ob 18:39

OMG, a zdaj je pa Janša TU kriv, če si ti nepismena!?

Ja, kdo pa? Kdo pa je vlada? Kdo pa ima čez referendum? Kdo ima čez zapiranje države? Kdo ima čez VSE to, če ne Janša? Kdo podkuplja celo komisijo na volitvah, da so zdaj začeli celo oni nagovarjati ljudstvo naj glasujejjo ZA?

Kaj ima čigarkoli nepismenost veze s vodami???????? Tema gre za volitve in vode ne za nepismenost. Nepismen si tukaj edino ti.

Čudno, da tokrat nihče ne nabija, koliko milijonov stane referendum, ki je popolnoma brezveze …

bedakkk, 07.07.2021 ob 19:05

Kaj ima čigarkoli nepismenost veze s vodami???????? Tema gre za volitve in vode ne za nepismenost. Nepismen si tukaj edino ti.

Nočem se spuščati na tvoj nivo, ker bi bilo pregloboko.

Bi pa bilo dobro vedeti s čim so te cepili. Da ne bi še kdo naredil tako hude napake.

Ne bom napisal da si debilll, 07.07.2021 ob 19:16

Nočem se spuščati na tvoj nivo, ker bi bilo pregloboko.

Bi pa bilo dobro vedeti s čim so te cepili. Da ne bi še kdo naredil tako hude napake.

Res, zakaj smetite temo, če nima veze s temo? Nepismenost nima veze s tole temo. Take komentarje, ki so izven teme se po pravilih briše.

Eni mešate hruške in jabolka. 

Zakaj so nekateri lahko že sedaj gradili? Ker so se požvižgali na zakon in imeli tako dobre veze, da jim nihče nič ne more.

In če boste obkrožili ZA , boste dovolili, da se vse kar je bilo zgrajeno mimo zakona, sedaj legalizira.

Simpl ko pasulj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close